Kemoterapi

Merhaba çok geçmiş olsun herkese ve annenize. Kemoterapi alanlar için genel iyi gelen besinler nelerdir biliyor musunuz? Benim annem de bu hafta başlayacak. Korkuyorum yan etkilerinden, enfeksiyon kapmasindan... Önerebileceğiniz bir şey var mı?
Kalabalığa girmesin girmek zorunda kalırsa maske taksın bize diyetisyen çiğ tuzsuz fındık badem ceviz yemesini önerdi mangalda pişen şeyleri yemek yasak kızartma yasak dışarda yemek yemek yasak haftada balık ve köy tavuğu mutlaka yenecek günlük yumurta haşlanıp yenecek paketli gıda yasak dondurma yiyebilir dedi. Günlük en az yarım saat yürüyüş yapacak. Bol su içecek. Bol meyve yiyecek şekerden şerbetli tatlıdan uzak duracak sütlü tatlı yenebilir dedi. Greyfurt kivi nar yasak. Yoğurt bal serbest. Bal güvenilir olacak. Propolis tablet öneren olmuş ama onu doktorunuza bir sorun lütfen.

Kalabalığa girmesin girmek zorunda kalırsa maske taksın bize diyetisyen çiğ tuzsuz fındık badem ceviz yemesini önerdi mangalda pişen şeyleri yemek yasak kızartma yasak dışarda yemek yemek yasak haftada balık ve köy tavuğu mutlaka yenecek günlük yumurta haşlanıp yenecek paketli gıda yasak dondurma yiyebilir dedi. Günlük en az yarım saat yürüyüş yapacak. Bol su içecek. Bol meyve yiyecek şekerden şerbetli tatlıdan uzak duracak sütlü tatlı yenebilir dedi. Greyfurt kivi nar yasak. Yoğurt bal serbest. Bal güvenilir olacak. Propolis tablet öneren olmuş ama onu doktorunuza bir sorun lütfen.
Teşekkür ederim. Doktorumuz nar, greyfurt ve kanlı portakalı yasakladı. Kızartma ve izgara yasakladı. Onun dışında herşey serbest dedi. "Şeker?" dedim, "O da serbest." dedi. Ama biz şekere de dikkat ediyoruz, yiyor ama çok az miktarda. Kemoterapinin ilk birkaç günü su içmekte zorlandı, pek içemedi. Yürüyüş yapıyoruz birkaç gündür. Henüz ilk kürünü aldı. 2. Kür de umarım bundan kötü olmaz. Öneriler için teşekkür ederim tekrar.

Merhabalarr💐 herkese iyi bayramlar öncelikle💐🍬 kemoterapi alan birinin huyu değişir mi? (Agresiflik, duygusallık, aksilik vs gibi) bir de kemoterapi süreci nasıl ilerleyecek? Sürekli bulantı kusma halsizlik mi olacak? Yoksa bir süre sonra geçiyor mu?
kemo kolay bi süreç değil herkesi farklı etkiler ama vücudu güçsüz düşürünce duygu durumunda da değişiklik olabilir çok geçmiş olsun ama herkeste de ağır ileyecek diye bişey de yok onu da unutmamak lazım

X