kemoterapi hakkında

magic angel

Yaaa !!seviyorum kendimi, bayılıyorum kendime:)))
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2015
2.050
2.583
83
Annesi meme ameliyatı olup, kemoterapi gören arkadaşlar...
annem meme ameliyatı olalı 1 ay oldu ve şu anda kemoterapiye başladı ilk seansını pazartesi günü aldı.
Benim gibi annesi kemoterapi gören arkadaşların tecrübelerini paylaşmasını rica ediyorum.çok zor bir süreç olduğunu söylüyorlar.daha önceki paylaşımlarımdan bilindiği gibi tamda meme protezi taktırmaya karar vermişken böyle bir sağlık problemiyle karşı karşıya kaldık fakat benim için şu anda önemli olan tek şey annemin iyileşmesi:KK43:(((((tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim,şimdiden teşekkürler....

Öncelikte geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin inşallah. Ben duymadım ama en kısa zamanda aynı dertten muzdarip arkalaşlar yazacaklardır konunuza.

Babam yarın 2. kürü almaya başlayacak. 21 gün önce 3 gün arka arkaya serum şeklinde verdiler.bu süreçte ağızda yaralar oluştu. ama çok şükür 1 haftada hafifledi. yorgunluk ve halsizlik yaşadı. yaklaşık 15 gün sonra saçları dökülmeye başladı. 2. kür nasıl olacak bilmiyorum.onunla ilgili araştırma içerisindeyim. yaşayan arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa memnun olurum

Babam yarın 2. kürü almaya başlayacak. 21 gün önce 3 gün arka arkaya serum şeklinde verdiler.bu süreçte ağızda yaralar oluştu. ama çok şükür 1 haftada hafifledi. yorgunluk ve halsizlik yaşadı. yaklaşık 15 gün sonra saçları dökülmeye başladı. 2. kür nasıl olacak bilmiyorum.onunla ilgili araştırma içerisindeyim. yaşayan arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa memnun olurum
Bağışıklık sistemini güçlendirin, ağız yaraları için dut şurubu öneririm. Kırmızı mor meyve sebze ama mevsim meyvesi sebzesi olacak. Kışın ortasında kırmızı diye karpuz yedirmeyeceksin, Nar veya kırmızı havuç, kırmızı pancar ... Yedireceksin.... Kelle paça mutlaka içmeli, yapmasını öğrenin. Ya da güvenilir bir yerden alın. Çoook geçmiş olsun, kemoterapide hasta kilo da verir, bunu engellemeye çalışın , sık sık besleyici şeyler yedirin. Doğal katkısıZ bal bulabilirseniz iyi olur.

her gün 1 bardak nar suyu içiriyoruz babama. nar aynı zamanda metaztazıda önlüyormuş diye okumuştum. ağız yaraları geçmeye başlayınca yemesi de normale döndü çok şükür. inşallah herkesin hastası şifa bulur.

karbonatlı suyun kanser hastalarına iyi geldiğini okudum aynı zamanda . ama babam içmek istemedi. doktorun verdiği ilaçlara yan etki yapar ya da ters teper diye korkuyor sanırım. herkes birşeyler söylüyor tabi şu iyi gelir bu iyi gider diye ama her duyulanı da yapmamak lazım tabi. ama kemoterapi sürecinde bağışıklık sistemi zayıfladığı için proteinli gıdalara yönlenilmesi gerekiyor sanırım. şeker yedirmeyin demiş bizim doktorda. şeker tümörleri besliyormuş diyorlar. ama babamda şeker hastalığıda varmış,60 yaşında,daha yeni öğreniyoruz. belkide buyüzden yemesin demiştir doktor.

bir de naçizane önerim çörekotu. Kuran-ı Kerimde de ölümden başka herşeye iyi gelir diye belirtilmiş. Ailemin yanında değilim. Ayrı şehirlerdeyiz. Anneme hergün babama bir kase çörekotlu yoğurt yedirmesini söyledim. bir umut.. Allah büyük. Derdi verdiyse dermanını da verecektir inşallah.

Bağışıklık sistemini güçlendirin, ağız yaraları için dut şurubu öneririm. Kırmızı mor meyve sebze ama mevsim meyvesi sebzesi olacak. Kışın ortasında kırmızı diye karpuz yedirmeyeceksin, Nar veya kırmızı havuç, kırmızı pancar ... Yedireceksin.... Kelle paça mutlaka içmeli, yapmasını öğrenin. Ya da güvenilir bir yerden alın. Çoook geçmiş olsun, kemoterapide hasta kilo da verir, bunu engellemeye çalışın , sık sık besleyici şeyler yedirin. Doğal katkısıZ bal bulabilirseniz iyi olur.
Bal ve pekmez gibi gıdalar sağlıklı insan için çok faydalı ama kanser hastalarında son araştırmalar gösterdi ki kanserin yayılmasına sebep oluyor çünkü kanser hastalarında her tür şeker yayılmaya sebep oluyor. Tıp devamlı bilgileri güncelliyor, hep araştırın.

Oncelikle çok geçmiş olsun bende iki sene önce meme kanseri olmuştum kemoterapi ve Radyo terapi aldim zor bi süreç neyemili konusunda ise bence doktoruna konuşun çünki bana nar greyfurt ısırgan yasaktı ve hala yasak gerçi ben 36 yasindaydim yani hala adet görüyordum ve hala ilaç kullanıyorum menepoz için ısırgan da adet söktürücü özelliği olduğu için yasak nar ve greyfurt da ilaçla itkilesim yapıyormuş

Oncelikle çok geçmiş olsun bende iki sene önce meme kanseri olmuştum kemoterapi ve Radyo terapi aldim zor bi süreç neyemili konusunda ise bence doktoruna konuşun çünki bana nar greyfurt ısırgan yasaktı ve hala yasak gerçi ben 36 yasindaydim yani hala adet görüyordum ve hala ilaç kullanıyorum menepoz için ısırgan da adet söktürücü özelliği olduğu için yasak nar ve greyfurt da ilaçla itkilesim yapıyormuş
öncelikle geçmiş olsun sevindim atlatmanıza
annemin 2 seansı kaldı sonrasında radyoterapi seansları başlıcak annemede aynı şekilde yasakladı nar, greyfurt, portakal,mandalina şimdilik iyi allaha şükür
radyoterapinin yan etkileride aynı mı yani sıkıntılı bir süreçmi acaba? M Melike010

Çok geçmiş olsun canım. Sebzeleri tam pişmemiş yemesini öneriyorlardı. Kemoterapiden sonra bol bol dinlensin çok zor bir süreç :( ve en önemli olanı moralini yüksek tutun. Yanında birilerinin tartışmasına bile izin vermeyin. Yanında olduğunuzu, beraber bu hastalığı yenebileceğini hissettirin.

Hayır canım radyoterapi nin hiçbir yanetkisi yok ben kendim gidip geliyordum hergun hastaneye iki vesait dolmuşla benim koltuk altında yanıklar oluşmuştu oda yaza denk geldiği için uzun kollu ve güneşe maruz kalmamak gerekiyormuş Ama bende bilmiyordum

Babam da kemoterapi alıyor, dr u iki gıdayı yasakladı, nar ve greyfurt.verilen ilaca göre değişebilir, dr unuz yememesi gerekenleri mutlaka söyleyecektir

Back
X