• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kedisi ve küçük çocugu olanlar yardim!

Aslinda sizin soylediklerinizle birlikte dusununce ben onun icin yasam kaynagi gibi biseyim.benim canimi bile acitabiliyorsa kedinin de acitir dediginiz gibi aciyla ilgili empati kuramiyor galiba.yoksa benim canimi niye acitsin her seferinde.
Bakis aciniz icin cok tesekkurederim biraz icim rahatladi aslinda.

Rica ederim.

Kızınızı korumayı biraz bırakın bu arada. Yaptığı yanlışın sonucunu görürse daha iyi kavrar durumu

Acaba çocuğun evde canı sıkılıyor da kediye mi sarıyor diye düşündüm ben de. Çünkü çocuk o daha bunları oyun gibi görüyor olabilir. Anne baba çalışıyorsa akşam yorgun oluyorlarsa çocuk sıkıntısından kediyle uğraşıyordur. Biraz daha ilgilenseniz beraber vakit geçirseniz belki kedinin peşini bırakır.

Bir çok avrupa ülkesinde sorun yaşayan çocuklara evde beslemesi için kedi köpek terapisi uygulanır.Benim oğlumla bende kedim hakkında sorun yaşadım. Hayvanın hareketli olması canı acidiginda ses çıkarması çok ilgisini çekti. Özellikle tlf da bir program var konuşan kedi tom müydü neydi onu izledikten sonra daha çok şiddet uyguladı. Kediyi vereceğimi söyledim. Hatta birazcık evden uzaklastirdim. Kötü davranırsan gider bu evden tehditleri ise yaradı. Bir de ben kediyi korudukça daha hasin davrandığını farkkettim. O senin kedin ben karışmam dediğimde sahip çıktı şimdi kedim 11 oğlum 8 yasinda mutlu mesutlar. Kedinin masraflari çok dediğimde maması için para biriktiriyor.

İste gecen gun yavas yavas seviyodu kedimizi icimden gecirdim hayret ne kadar sakin seviyo diye sonra kafasini ittiriverdi birden nedensiz.Bana bu kotu geliyor iste.
Bana uyguladigi siddet icler acisi bogusurken topuguyla vurdugu yerlerin acisi beni aglatir:)
Tskrler cvbiniz icin Allah hepimizin cocuklarini bagislasin yuzlerini guldursun.Kedilerimize de huzur ve uzun omur versin:)
Kedi bundan rahatsız olsa karşılık verir diye düşünüyorum, tam anlamıyla canı yanmadı demekki , benim oğlan kızımı ısırdı çok ellenip okşanmayi sevmez kendisi , sizinki tam kedi gibi kedi uysal sevecen . Benimki olsa bu saydıklarınız karşısında kızı tırmalardı

Kedi neticede kucuk cusseli bi hayvan ve karsi koyamiyor.İsiriyor falan ama kucucuk hayvan kocaman cocuga nasil karsikoyabilir ki .Evde kose kapmaca oynuyorlar.Artik yapma etme diye anlatmaktan canini yakmamasini soylemekten dilimizde tuy bitti.Ama kizim beni de siddetli sever mesela iki yanagimi oksar bi kafa atar falan.Hep boyleydi sert bi kiz cocugu ama insanin insanin dogustan icinden siddet cikar mi? Duzgun oyun oynayamiyor malesef.
Ama bunu kesinlikle bizden baska kimseye yapmaz.4 yildir hic bi arkadasina akrabamiza tanidigina zarar vermisligi yoktur.Disarda da tam aksine cok naif narin bi kiz cocugu.
Anne baba ve kedisine siddet seviyo cocuk:)
Kediniz sakin bir hayvan belli ki cocuğunuz benim kızımı sıkıştırsa çok iyi ısırır beni bile ısırıyor yeri geliyor tutmam gerekince ;)
Bence kızınızın bu durumunu dr la görüşün derim ciddi 4 yaş gayet büyük

ya yanlıs anlamayın lutfen ama her ınsan karakterıyle dogar bazısının karakterı bu
sahsen benım kızım dogdugu gunden berı hıc bı zaman hıc bır hayvana zarar vermedı benımde kedım var
yegenımde oyle
ama dıger yegenım . ıcınden gelıyor zarar verme durtusu ona anlatıyoruz yanlıs dıye ama gormedıgımız yerden zarar vermeye calısıyor . tamamen karakter meselesı sıddete meyılı var

cocugu baska seylere yonlendırın ıcındekı fazla enerjıyı atsın derım.

Bu kadar özgür büyütmeyin çocukları sınırları bilmeli belki de bu yüzden cocuğunuz böyle ;)

Screenshot_20180915-023637_Samsung Internet.webp

Kusura bakmayın ama bence tamamen şımarıklıktan. Evde otorite görmeyip her yaptığı yanına kâr kaldığı için sizi hiç umursamiyor. Otorite döverek sağlanmaz elbette. Ama yaptıklarının bir bedeli olacağını bilmesi gerekir. Bedeli ben söyleyemem elbette ama iki saat boyunca bu yanlış canim diye bana anlatilsa ben umursamam düşünün yani. Sınırını bilmeli. Neden yaptığını sordugunuzda tavana bakması ne yaptiginin son derece farkinda olduğunu gostermiyor mu sizce de?
İçinde varsa benim durdurmamla olmamalı demişsiniz. Belki çok uç bir örnek olacak ve sizinki oyle demiyorum asla ama sosyopat doğanlar bile eğitimle normal oluyorlar. Yani sizin egitiminiz şart. Pedagog da şart.

Tesekkurederim.Gecen sene sahiplendirmeden once surekli surekli gittigim bizi ailecek bilen psikologuma sormustum.Henuz vicdan muhasebesi icin kucuk kediyi koruyarak gormezden gelin demisti.Ancak artik kocaman oldu.Yeni tasindik sehir degistirdim en kisa surede pedogog bulucam cunku bu duruma cozum bulamadim mutlaka yardimi olucaktir.onunla cozeriz umarim ue sorun neymis anlarim da kizimin icinde canimi yatiyor korkusu gecer icimden.

Yok abartmayın bence cani yatmıyordur. Empati duygusu gelişmemiştir ya da eğitilmeye ihtiyacı vardır sabırla.

Sorduk ama cevap olarak tavana bakiyor baska bi konu aciyor baska bi sey soyluyor ciddiye almiyor ne kadar sikistirsak da hic mantikli bi cevap alamadik.En iyi ihtimal oynuyorum diyor.
Kendinden kucuklere karsi cok naziktir aglayan bebeklere dayanamaz gozleri dolar.Kucuk cocuklara abla oluverir sarki soyler masal anlatir.

Alla alla; yaptığının kötü bir şey olmadığını düşünse çok rahat demez miydi "ben oyun oynuyorum sadece" ya da "seviyordum sadece" diye . Böyle susması ya da konuyu değiştirmeye çalışmadı yaptığının farkında olduğu izlenimi yarattı bende.
Dediğim gibi pek bilgim yok çocuk psikolojisi hakkında,benimki sadece bir fikir.

Ben sizin yerinizde olsam bir pedagoga danışırdım,uzman görüşü almakta fayda var sanki. Ona göre kızımla tekrar konuşur,bir gözlem yapardım. Yok kediye bu şekilde davranmaya devam ediyorsa kediciği sahiplendirirdim.

Umarım çözüm bulursunuz,iyi günler Hoppa

Back
X