• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kedisi ve küçük çocugu olanlar yardim!

Kızınızın bakıcısı falan var mı? Ya da siz yanında yokken başkalarıyla yalnız kalıyor mu? Bu davranışlar sanki dışavurum gibi geldi bana. Bu yaş grubu için şiddet ayırt edici bir şey o yüzden davranışları normal karşılanamaz. Bir de anlattıklarınızdan yola çıkarak sizin bir ebeveyn olarak gerekli otoriteyi kuramadığınızı düşünüyorum. Bizler her ne kadar çocuğumla arkadaş gibi olacağım desekte bu mümkün değil ve doğru da değil. Siz onun anne babasısınız o yüzden elinizdeki gücü kullanın ve onun orantısız güç kullanmasına engel olun. Ve bence bir uzmandan yardım alın.

Demekki kızınız konuşmaktan anlamıyor.kızmak ve sesi yükseltmek gerekiyor.size karşı davranışlarında sert bir dille uyarıp kızmalısınız.

Öncelikle sizi tebrik ederim duyarlı ve vicdanlı bir annesiniz. Bir pedagoga danışmayı düşündünüz mü? Kıskanıyor desem birlikte büyümüşler pek mantıklı gelmedi kulağa.
Tesekkurederim.Gecen sene sahiplendirmeden once surekli surekli gittigim bizi ailecek bilen psikologuma sormustum.Henuz vicdan muhasebesi icin kucuk kediyi koruyarak gormezden gelin demisti.Ancak artik kocaman oldu.Yeni tasindik sehir degistirdim en kisa surede pedogog bulucam cunku bu duruma cozum bulamadim mutlaka yardimi olucaktir.onunla cozeriz umarim ue sorun neymis anlarim da kizimin icinde canimi yatiyor korkusu gecer icimden.

Bizden kiskandigini sanmiyorum cunku ilgi alaka anlaminda hic bi sikintisi yok kizimin hemen hemen butun hayatimiz o.Hatta malesef birazda disiplinsiz bi cocuk bu nedenle sadece surekli aman canini acitma diye uyardigimiz icin inadina yapiyor olabilir.
8 yaşında kızım bebekliğinden beri hayvan aşığı hayvan delisi resmen.hiçte evimizde hayvanımız olmadı.ben evde hiç istemedim.çifliğimiz var orda kedileri var süt veririr.kuzusu var mesela hasta olmuş geçen kendi polarını çıkartıp üzerine örtmüş kucağında taşımış.biraz içgüdüsel bi sevgi bence.ben onun kadar düşünüp ilgilenemem mesela.yazın kap kap su taşıdı her yere havanlar içsin diye.kışın her yere ekmek ufağı koyar kuşlar yesin diye.içinde var öyle bi sevgi.

Kızınızın bakıcısı falan var mı? Ya da siz yanında yokken başkalarıyla yalnız kalıyor mu? Bu davranışlar sanki dışavurum gibi geldi bana. Bu yaş grubu için şiddet ayırt edici bir şey o yüzden davranışları normal karşılanamaz. Bir de anlattıklarınızdan yola çıkarak sizin bir ebeveyn olarak gerekli otoriteyi kuramadığınızı düşünüyorum. Bizler her ne kadar çocuğumla arkadaş gibi olacağım desekte bu mümkün değil ve doğru da değil. Siz onun anne babasısınız o yüzden elinizdeki gücü kullanın ve onun orantısız güç kullanmasına engel olun. Ve bence bir uzmandan yardım alın.
Bu yasina kadar ben ya da babasi baktik.Yabanciyla yalniz kalmak gibi bi durumu hic olmadi.
Evet benim kendi cocuklugumdan kaynaklanan psikolojim nedeniyle kizima otorite saglamam pek mumkun olmadi.Benden korkmaz ben hic kizmam ona.Zaten cok da kizilcak seyler yapmaz.Bu konu haricinde gerisi cocukluktur ve tolere edilebilir seylerdir.
Uzman yardimi mutlaka en kisa surede alicam cunku cunku kendi basima cozemedim ve basit de bi olay degil.Ustelik nedenini de cok merak ediyorum.Umarim pedegogla cozeriz.

Ben o kismini hic yapamiyorum kizamiyorum icim eziliveriyor sucluluk duydugunu hissedince.Suclu biliyorum bunu hissetmesi gerektigini de biliyorum ama o oterite bende sifir.Babasi da yumus yumus.Hatamiz orda bizim ama bi cocuga nasil kizilir ki? Yapmak lazim ama yapamiyorum kotu bisey yaptiginda ismiyle hitap edip gerisini icime susuyorum:)
Bende evlatlarımıza asigim ama gerekli sınırlari koyarım.
Bir psikolog çocukların aslinda en önemli ihtiyaçlarından biri disiplin demişti.
Böyle ona bir faydaniz olmaz, doğruyu yanlışı öğretmek görevimiz
Allah yardımcın olsun sanırım ilk çocuk

Kızın çocuğunuza . Kızmak şiddet değildir . Korksun sizden . Yazık kediye de kızınız yüzünden evden gönderdiniz , kızınız ağladı diye tekrar getirdiniz . Şimdi yine göndereceksiniz.
O hayvanında duyguları var . Oyuncak değil .

Bende evlatlarımıza asigim ama gerekli sınırlari koyarım.
Bir psikolog çocukların aslinda en önemli ihtiyaçlarından biri disiplin demişti.
Böyle ona bir faydaniz olmaz, doğruyu yanlışı öğretmek görevimiz
Allah yardımcın olsun sanırım ilk çocuk
Benim sinirim kendisine veya cevresine zarar vermemesi uzerine cizili cok ozgur bi cocuk bu nedenle.kendisine veya baska canliya zarar vermeyecek sekilde davrandiginda hersey serbestir.Aslinda iyi de bi sinir gibi geliyor bana.İste kedimoz de de canimdan bi canli o nedenle kesin bi cozum ariyorum ki sanirim burda olmayam sert yuzumu gostermeliymisim ama yanlis yapmisim.
Bu surecte kizimla kedimi ayri odalarda tutmayi bir pedogogdan yardim alip cozmeyi denicem.Cunku kedimden de ayrilmak istemiyorum.Kediyi gonderip olayi yok saymak da istemiyorum.
Umarim en kisa surede pedogog benim yaptigim hatayi soyleyip dogru yolu gosterir.
Evet tek cocuk bu arada.

Kızın çocuğunuza . Kızmak şiddet değildir . Korksun sizden . Yazık kediye de kızınız yüzünden evden gönderdiniz , kızınız ağladı diye tekrar getirdiniz . Şimdi yine göndereceksiniz.
O hayvanında duyguları var . Oyuncak değil .
Korkmasin ama dogruyu yapsin ben kiziyorum diye kediye zarar verme durtusunu saklamasini istemem bu kisa vadede bi cozum olur sanirim.
Kedimizi kizim yuzunden degil daha fazla sorun yasamasin diye sahiplendirdim geri de kizim agladigi icin degil kedimi ozledigim ve belki iyi olur bu sefer umidiyle geri aldim.
Simdi de tekrar gondermeyi dusunmeden once ayri oralarda tutarak bi pedogaga sormak istiyorum cozumu var midir neyi yanlis yapiyorum diye ki cozum bulayim kizim icin kedim icin.
Tesekkurederim cvbiniz icin ama ben hayvanlari cok severim iciniz rahat olsun onlari dusunmeden kendi cikarlarim icin hareket etmem.O da bi yavru sessiz bi yavru cok iyi biliyorum.Merak etmeyin hic korkmicak bidaha ve cani acimicak.Simdi ye kadarda oyle eziyet gormus gibi canlanmasin aklinizda tabiki her sefeeinde mudahele ettim ve kasla goz arasinda olan anlik olaylardi.Oyle goz yummam falan mumkun degil.

Merhaba.
Ailecek hayvan severiz.Evde en makulu kedi oldugu icin sevgili iken de ilk evlendigimizde de cocugumuz oldugunda da kedimiz vardi esimle.
Ancak kizim yurumeye baslayinca kedilere rahat vermemeye saglarini sollarini cekistirmeye yanlis tutmaya ve bilmeyerek zarar vermeye basladi.
Cok fazla sey denedik kedimizin turnaklarini kesmedik kendini korusun diye ayri odalarda tuttuk kizimiza anlattik zarar gorebileceklerini canlarinin acidigini ama biturlu anlamadi kizim ya da anlamamazliktan geldi.bi muddet sonra ya kedimiz ya kizimiz bi odada hapis hayati yasamak zorunda kalinca cunku bir araya getiremiyorduk tanidik birine sahiplensdirdik ve biraz buyuyunce laftan anlayinca geri aliriz dedik
Bu surecte kizim her gordugu yerde kedi diye aglamaya ve yalvarmaya devam etti.bizim de icimiz gidiyor tabi tekrar aldik ama yine ayni kisir dongu
Kizim su an 4 yasinda ancak bizim olmadigimiz ortamlarda kedinin canini kasti olarak acitabiliyor.Hatta bugun evin merdivenlerinden ittirip asagi dusmesine neden oldu malesef.
Kedimize cok uzuluyorum.
Ama beni asil uzen kizimizin bu tutumu nasil boyle bisey yapar kabullenemiyorum sokakta kedilerin kuyrugunu kesen cocuklarin bi adim gerisi bu yani.anlatiyoruz tamam diyor yine yapiyor kasla goz arasinda.
Evde kesinlikle tartisma ortami olmaz sesimizi bile yukseltmeyiz esimle cok sakin bi aile hayatimiz var tv izlemeyiz siddete hic ama hic tanik olmadi.
Bu siddet duygusu kizimin icinde neden var bi mana veremiyorum.
Tek dusuncem acaba hala vicdan gelisimi icin kucuk mu? Bilenlere bunu sormak istiyorum.yapabilecegim bir sey var mi? Cunku kedimiz zarar gorsun cani acisin istemiyorum cok cok uzuluyorum.
Burdaki onerilere gore kedimizi istememe ragmen sahiplendiricem birdaha eve kedi almamak uzere.
Bilenler lutfen soylesin 4 yasinda bi kiz cocugu neden umursamazca bi kedinin canini yakar?

Guncelleme:sorumu su sekilde guncelliyim tekrar ozmn yeni okuyanlar icin( cunku hic normal bu yasta diyen cikmadi)
Kizim bunu niye yapiyor olabilir?
Cevaplarda da soyledigim gibi ses yukseltme gibi bi siddete bile maruz kalmadi bu yasina kadar.Benim bildigim baska bi sorunu da yok:) ki tepkisini kediden gucunun yettigi uzerinden gosteriyor desem.
Sadece bizi de siddetli sever.Munisi diye bi oyun var ya burun surtmece buyuk bi sevgiyle bunu oynarken küt diye kafa atip gozumu yasartti kac defa annecim aciyo lutfen dememe ragmen.Ya da oyun oynarken dislerini sikarak minciklar falan beni.Sikistirarak sarilir oper.Dogasi mi ki bu cocugun? Canimi acitiyosun diyorum tmm annecim bidaha yapmicam deyip uzuluyo yine bi oyun aninda birden tokadimi yiyiveriyorum.Ama kasitli degil yani sinir aninda falan degil sevme tarzi bu.ne yapsak da engellesek.
Ay kiyamam istemsiz gülerek okudum gözümde canlandirinca c9o sevimli geldi, ama elleri hatri sayılır derecede ağır. Bizimde kedimiz var kızımdan 3 yıl önce geldi evimize ben oğlum diyorum , kızım 14 aylık. Dediginiz davranışlar benimkindede var kediyi dört döndürüyor evin içinde, bizim söyle bir avantajımız var oğluşum çok asil kimseyle yüz göz olmaz :)) kızım mıncıklama ellesme girişiminde bulununca baya patisiyle vuruyo karşılıklı kapisiyolar ama.nihayetinde biri hayvan biri bebek anlam yüklemiyorum kuyruğunu çekmesin oda pati atmasın. Kim kimi yakalarsa bizde şimdilik şartlar eşit. Benim kızımda cici cici yi öğrenmek istemiyor, dediginiz gibi anne baba kedi 4 lüsü yaşıyoruz şiddet görecek izlenim bırakacak hiç bir şey yok ama oynarken şak diye indiriyo tokati ,minik minik minciriyo bide sırıtarak oyun amaçlı yapıyor . ben şuna yoruyorum ,yaşadığım yer çocuk gezdirecek konumda değil oldukça tepe ve başka etkenlerde var babamız götürmeden çok fazla çıkamıyoruz, emsali yok oynamayı paylaşmayı bilmiyor . Şuan bunu yazarken kumandayı yapıştırdı kafama sonra öpüyor falan . Allah bağışlasın prensesi ve tüm evlâtları

kizimda uclarda yasayan bir cocuk sevgisini de uzuntusunude en ust sinirlarda yasar.
kediyi yanlis sevdiginde defalarca uyardim, guzelce anlattim bikmadan usanmadan tekrar tekrar. simdi 3.5 yasinda ve yanlis bir hareketinde hayvanin caninin yanacagini biliyor. arkadasi olarak goruyor uyanir uyanmaz ona bakar.okuldan gelir ona anlatir. 4 yasta bir cocugun zarar gorecegi bilinci oturmustur, kasitli olarak canini yakmaya calisiyorsa altinda yatan baska sebepler vardir. pedagog yardimi almak iyi olacaktir. tek seans bile gitseniz onlar cocugu cok guzel cozumluyor.

konustugunuzda 'onun bu evde kalmasini istiyor musun' diye sorun bakalim. bende;hayvanlari sevdigi ama ayni evi paylasmak istemedigi gibi bir izlenim olustu.

illa siddet olarak yapmiyor olabilir izledigi bir video bile bilincaltina yerlesmistir..
Pedogog hemen uygulayacagim bi cozum.Onun haricinde ona kalsa ev hayvanat bahcesi olur.En son eve kaplumbağa almak istedi.Sokaktaki kedileri eve goturelim yalniz kalmasinlar diye tutturur.Evde de istiyor yani aslinda.

benimde kedim var ve kızım olacak. buna benzer sorunları yaşayabileceğimi tahmin ediyorum aslında. ama benim kedim sizinkinin aksine çok sakin bir kedide değil kendini koruyabilecektir diye düşünüyorum. bir kaç kez eve gelen çocuklar onu rahatsız ettiğinde nasıl tepkiler verdiğine şahit olduk. 5 yaş altındakilere sadece tıslayıp uzaklaşıyor,5 yaş üstüne ise pati darbelerini acımadan geçiriyor tabi bize yaptığı kadarını yine yapmıyor onlara belli ki sadece korkutmak amacı evin en yüksek yerine çıkıp onlar gidene kadar aşağı inmiyor. sizin çocuğunuzun yaş gurubu için normal olduğunu düşünüyorum. oyun oynamak istiyor ve kediden beklediğini alamayınca sertleşiyor ama bu öfke değil sadece oyunun dozu artıyor hepsi bu. üzmeyin kendinizi ben kızınızda sorun olduğunu düşünmüyorum. zamanla düzelecektir. yerinizde olsam onunla nasıl iletişim kurabileceğini öğretirdim ona. mesela benim kedimin en sevdiği oyun saklambaç kızıma nasıl oynadığımızı gösterirdim. yada at getir oyununu da çok severiz biz.bu hem çocuğunuzu eğlendirecek hem de kedi ile çocuk arasında bağ kurmayı da sağlayacaktır.

Ay kiyamam istemsiz gülerek okudum gözümde canlandirinca c9o sevimli geldi, ama elleri hatri sayılır derecede ağır. Bizimde kedimiz var kızımdan 3 yıl önce geldi evimize ben oğlum diyorum , kızım 14 aylık. Dediginiz davranışlar benimkindede var kediyi dört döndürüyor evin içinde, bizim söyle bir avantajımız var oğluşum çok asil kimseyle yüz göz olmaz :)) kızım mıncıklama ellesme girişiminde bulununca baya patisiyle vuruyo karşılıklı kapisiyolar ama.nihayetinde biri hayvan biri bebek anlam yüklemiyorum kuyruğunu çekmesin oda pati atmasın. Kim kimi yakalarsa bizde şimdilik şartlar eşit. Benim kızımda cici cici yi öğrenmek istemiyor, dediginiz gibi anne baba kedi 4 lüsü yaşıyoruz şiddet görecek izlenim bırakacak hiç bir şey yok ama oynarken şak diye indiriyo tokati ,minik minik minciriyo bide sırıtarak oyun amaçlı yapıyor . ben şuna yoruyorum ,yaşadığım yer çocuk gezdirecek konumda değil oldukça tepe ve başka etkenlerde var babamız götürmeden çok fazla çıkamıyoruz, emsali yok oynamayı paylaşmayı bilmiyor . Şuan bunu yazarken kumandayı yapıştırdı kafama sonra öpüyor falan . Allah bağışlasın prensesi ve tüm evlâtları
İste gecen gun yavas yavas seviyodu kedimizi icimden gecirdim hayret ne kadar sakin seviyo diye sonra kafasini ittiriverdi birden nedensiz.Bana bu kotu geliyor iste.
Bana uyguladigi siddet icler acisi bogusurken topuguyla vurdugu yerlerin acisi beni aglatir:)
Tskrler cvbiniz icin Allah hepimizin cocuklarini bagislasin yuzlerini guldursun.Kedilerimize de huzur ve uzun omur versin:)

Kızınız şiddet seven bi çocuk mu acaba çok sasrdm sizi bile döverek sevmesine enteresan. Peki kediye yaptığı herhangi bişeyi mesele tuylerini çekmesi gibi kizinizn üstünde gostersenz. Evet ciddiyim biraz saçını çekip bak kedinin canıda seninki kadar acıdı gibi. Neblym belki empati kurabilir öyle olduğu zaman. Yığenim 3 bck yaşında ve hayvanların canının yanabilcegni sarsilmamalri hatta onlara bagirlmaması gerektiğini bilir:)

benimde kedim var ve kızım olacak. buna benzer sorunları yaşayabileceğimi tahmin ediyorum aslında. ama benim kedim sizinkinin aksine çok sakin bir kedide değil kendini koruyabilecektir diye düşünüyorum. bir kaç kez eve gelen çocuklar onu rahatsız ettiğinde nasıl tepkiler verdiğine şahit olduk. 5 yaş altındakilere sadece tıslayıp uzaklaşıyor,5 yaş üstüne ise pati darbelerini acımadan geçiriyor tabi bize yaptığı kadarını yine yapmıyor onlara belli ki sadece korkutmak amacı evin en yüksek yerine çıkıp onlar gidene kadar aşağı inmiyor. sizin çocuğunuzun yaş gurubu için normal olduğunu düşünüyorum. oyun oynamak istiyor ve kediden beklediğini alamayınca sertleşiyor ama bu öfke değil sadece oyunun dozu artıyor hepsi bu. üzmeyin kendinizi ben kızınızda sorun olduğunu düşünmüyorum. zamanla düzelecektir. yerinizde olsam onunla nasıl iletişim kurabileceğini öğretirdim ona. mesela benim kedimin en sevdiği oyun saklambaç kızıma nasıl oynadığımızı gösterirdim. yada at getir oyununu da çok severiz biz.bu hem çocuğunuzu eğlendirecek hem de kedi ile çocuk arasında bağ kurmayı da sağlayacaktır.
Ya aslinda simdi sizin soylediginiz acidan bakinca kizimin su an yanaginda kedinin dis izleri var isirdi mesela yatarken.Ama kedimiz beni hic isirmaz.Kim kime siddet gosteriyo hangisi baslatti bu olayi bilmiyorum:) ama birbirlerine karsi sidde dolular orasi kesin.
İnsallah kizim da cani degildir de dediginiz gibidir.Pedegog da sizin gibi konusursa icim icim rahatlicak bi nebze.O zaman ikisini de korumak daha kolay olcak.

Ya aslinda simdi sizin soylediginiz acidan bakinca kizimin su an yanaginda kedinin dis izleri var isirdi mesela yatarken.Ama kedimiz beni hic isirmaz.Kim kime siddet gosteriyo hangisi baslatti bu olayi bilmiyorum:) ama birbirlerine karsi sidde dolular orasi kesin.
İnsallah kizim da cani degildir de dediginiz gibidir.Pedegog da sizin gibi konusursa icim icim rahatlicak bi nebze.O zaman ikisini de korumak daha kolay olcak.
kedilerin dişlemesi onların öpme biçimidir :)

Kızınız şiddet seven bi çocuk mu acaba çok sasrdm sizi bile döverek sevmesine enteresan. Peki kediye yaptığı herhangi bişeyi mesele tuylerini çekmesi gibi kizinizn üstünde gostersenz. Evet ciddiyim biraz saçını çekip bak kedinin canıda seninki kadar acıdı gibi. Neblym belki empati kurabilir öyle olduğu zaman. Yığenim 3 bck yaşında ve hayvanların canının yanabilcegni sarsilmamalri hatta onlara bagirlmaması gerektiğini bilir:)
Bunlari hep denedik ama malesef cozum olmadi.Kovalamaca oynarlarken bi bakiyorum ikisi de hava da ucuyorlar kim kimi yakalarsa oburu viyakliyo.Sonra hapis cezasi ayri odalar karantina falan:)

Kiziniz daha küçük belki acı kavramını bilmiyordur.

Hiç onun canının açıldığını gördünüz mu, acıyi hissediyor mu, aci ile ilgili empati kurabiliyor mu? bunları bir sorgulamak gerek diye dusunuyorum.

Bir musibet bin nasihattan iyidir derler, kedinin canını yaktigi için onun canı yanmasın diye kediden kizinizi korudugunuz için kedinin buna tepki vermediğini düşünüyor olabilir.

Cocuk bu deneme yanılma ile öğrenir.

Kiziniz daha küçük belki acı kavramını bilmiyordur.

Hiç onun canının açıldığını gördünüz mu, acıyi hissediyor mu, aci ile ilgili empati kurabiliyor mu? bunları bir sorgulamak gerek diye dusunuyorum.

Bir musibet bin nasihattan iyidir derler, kedinin canını yaktigi için onun canı yanmasın diye kediden kizinizi korudugunuz için kedinin buna tepki vermediğini düşünüyor olabilir.

Cocuk bu deneme yanılma ile öğrenir.
Aslinda sizin soylediklerinizle birlikte dusununce ben onun icin yasam kaynagi gibi biseyim.benim canimi bile acitabiliyorsa kedinin de acitir dediginiz gibi aciyla ilgili empati kuramiyor galiba.yoksa benim canimi niye acitsin her seferinde.
Bakis aciniz icin cok tesekkurederim biraz icim rahatladi aslinda.

Back
X