• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kedisi ve küçük çocugu olanlar yardim!

Kediye siddete karsi degilsiniz ama sahip cikamiyorsunuz cocugunuza
O konu da haklisiniz malesef bi kac kez goz ardi edilmis oldu acaba olur mu diye dusunurken.akliniz kalmasin uyarinizdan sonra bir araya getirmem ve sahiplendirirrim malesef.Olayin icindeyken pek farkinda olunmuyor belki ama evet bi kedinin cani da ne olursa olsun hic acimamali haklisiniz.

Bizde de tam tersi oldu. Kızım kedimizi aşırı derecede seviyordu. Kedimiz de seviyor kendince ama gelip gidip çocuğu ısırmaya, yüzüne ve özellikle gözlerine pati atmaya başladı. Çocuk ayağa kalksa gidip ayaklarına patilerinin hepsini geçirip ısırıyordu ve kolay kolay bırakmıyordu da. Aylarca düzelmesi için uğraştım ama göz kapaklarını çizmeye başlayınca umudumuz kalmadı. Doğrudan gözüne gelse Allah korusun hiçbir şeyin kıymeti kalmazdı. Biz sahiplendirmek zorunda kaldık ne yazık ki. Size de başka yol görünmüyor.

Pati atar falan diye düşündüm ama zaten öyle yapsa da iyi olmaz bu defa kızınız zarar görür. Valla ben de anlamadım kızınızın size ve kediciğe kastı ne :) nasıl çözülecek bu iş şimdi :KK43:
Yani bu kedi sahiplendirilir belki ama kizimin icindeki bu duyguyu ne yapicam? Tam bir yil once sormustum kendi psikologuma vicdan olusumu icin erken kediyi koruyarak gormezden gelin demisti ama bir yil gecti kizim artik kucuk de degil.

Kızınız normalde duygularini nasil ifade ediyor?
Guncellemeye yazdim sevgisi biraz siddet dolu ama sedece babasina ve bana karsi.Yani arkadaslarina zarar veren bi cocuk degil asla.Hatta yolda falan yalniz kedi gorunce lutfen yalniz kalmasin yemek bulamaz evimize goturelim diye gozleri dolar.Ama evdeki kediye acimiyo iste biz de cozemedik.

Benim oğlum öyle sınırli agresif abisini döver bizimki de 4 yaşında
Birincisi kızın sert bir şekilde konuşmakla olmaz artık. Anne babasiniz siz arkadaş degil, yüzüne bakmayın bir süre yanlış yaptığını hissettirin. Konuşmalar demek ki bir kulağından giriyor diğerinden çıkıyor
Bir de büyüdükçe azalıyor

Uzman değilim,çocuk psikolojisi hakkında da pek bilgim yok ancak merak ettiğim bir nokta oldu: kızınıza, onu suçlamadan sadece anlamaya çalışarak neden kediye o şekilde davrandığını neden merdivenlerden ittiğini sordunuz mu ? Sorduysanız cevabı ne oldu?

Kendinden küçüklere karşı davranışları nasıl ?

Benim oğlum öyle sınırli agresif abisini döver bizimki de 4 yaşında
Birincisi kızın sert bir şekilde konuşmakla olmaz artık. Anne babasiniz siz arkadaş degil, yüzüne bakmayın bir süre yanlış yaptığını hissettirin. Konuşmalar demek ki bir kulağından giriyor diğerinden çıkıyor
Bir de büyüdükçe azalıyor
Ben o kismini hic yapamiyorum kizamiyorum icim eziliveriyor sucluluk duydugunu hissedince.Suclu biliyorum bunu hissetmesi gerektigini de biliyorum ama o oterite bende sifir.Babasi da yumus yumus.Hatamiz orda bizim ama bi cocuga nasil kizilir ki? Yapmak lazim ama yapamiyorum kotu bisey yaptiginda ismiyle hitap edip gerisini icime susuyorum:)

Bizi sert seviyor demissiniz, kediye gosterdigi siddet de sevgisiyle alakali mi severken hizini mi alamiyor yoksa hususi canini yakmak icin mi yapiyor?
Bence kediyi sahiplendirmek bir cozum degil, bu sorunun ustune giderek cozmelisiniz.
Bence probleminiz anne baba degil de arkadas gibi konusmaniz
Anladigim kadariyla evde korktugu bi otorite yok

kizimda uclarda yasayan bir cocuk sevgisini de uzuntusunude en ust sinirlarda yasar.
kediyi yanlis sevdiginde defalarca uyardim, guzelce anlattim bikmadan usanmadan tekrar tekrar. simdi 3.5 yasinda ve yanlis bir hareketinde hayvanin caninin yanacagini biliyor. arkadasi olarak goruyor uyanir uyanmaz ona bakar.okuldan gelir ona anlatir. 4 yasta bir cocugun zarar gorecegi bilinci oturmustur, kasitli olarak canini yakmaya calisiyorsa altinda yatan baska sebepler vardir. pedagog yardimi almak iyi olacaktir. tek seans bile gitseniz onlar cocugu cok guzel cozumluyor.

konustugunuzda 'onun bu evde kalmasini istiyor musun' diye sorun bakalim. bende;hayvanlari sevdigi ama ayni evi paylasmak istemedigi gibi bir izlenim olustu.

illa siddet olarak yapmiyor olabilir izledigi bir video bile bilincaltina yerlesmistir..

Uzman değilim,çocuk psikolojisi hakkında da pek bilgim yok ancak merak ettiğim bir nokta oldu: kızınıza, onu suçlamadan sadece anlamaya çalışarak neden kediye o şekilde davrandığını neden merdivenlerden ittiğini sordunuz mu ? Sorduysanız cevabı ne oldu?

Kendinden küçüklere karşı davranışları nasıl ?
Sorduk ama cevap olarak tavana bakiyor baska bi konu aciyor baska bi sey soyluyor ciddiye almiyor ne kadar sikistirsak da hic mantikli bi cevap alamadik.En iyi ihtimal oynuyorum diyor.
Kendinden kucuklere karsi cok naziktir aglayan bebeklere dayanamaz gozleri dolar.Kucuk cocuklara abla oluverir sarki soyler masal anlatir.

Bizi sert seviyor demissiniz, kediye gosterdigi siddet de sevgisiyle alakali mi severken hizini mi alamiyor yoksa hususi canini yakmak icin mi yapiyor?
Bence kediyi sahiplendirmek bir cozum degil, bu sorunun ustune giderek cozmelisiniz.
Bence probleminiz anne baba degil de arkadas gibi konusmaniz
Anladigim kadariyla evde korktugu bi otorite yok
Evet bizden korkmaz ama zaten kedinin canini acitma hissiyati korkuyla engellenmemeli bu duygu hic hic icinden gelmemeliydi diye dusunuyorum.

Evet bizden korkmaz ama zaten kedinin canini acitma hissiyati korkuyla engellenmemeli bu duygu hic hic icinden gelmemeliydi diye dusunuyorum.
Adi ustunde icinden gelen bi sey, elbette cozumu vardir ama benim bu konu hakkinda bilgim yok
Kedinin caninin yanmamasi ve sahiplendirmek zorunda kalmamaniz hakkinda cozum uretebiliyorum yalnizca

kizimda uclarda yasayan bir cocuk sevgisini de uzuntusunude en ust sinirlarda yasar.
kediyi yanlis sevdiginde defalarca uyardim, guzelce anlattim bikmadan usanmadan tekrar tekrar. simdi 3.5 yasinda ve yanlis bir hareketinde hayvanin caninin yanacagini biliyor. arkadasi olarak goruyor uyanir uyanmaz ona bakar.okuldan gelir ona anlatir. 4 yasta bir cocugun zarar gorecegi bilinci oturmustur, kasitli olarak canini yakmaya calisiyorsa altinda yatan baska sebepler vardir. pedagog yardimi almak iyi olacaktir. tek seans bile gitseniz onlar cocugu cok guzel cozumluyor.

konustugunuzda 'onun bu evde kalmasini istiyor musun' diye sorun bakalim. bende;hayvanlari sevdigi ama ayni evi paylasmak istemedigi gibi bir izlenim olustu.

illa siddet olarak yapmiyor olabilir izledigi bir video bile bilincaltina yerlesmistir..
Yasadigimiz sehre cok yeni tasindik henuz kendime psikolog bulamadim baska bi cozumu yok sanirim bu soruna uzman parmagi sart haklisiniz hemen ayarlicam onun icin de pedogog.

Adi ustunde icinden gelen bi sey, elbette cozumu vardir ama benim bu konu hakkinda bilgim yok
Kedinin caninin yanmamasi ve sahiplendirmek zorunda kalmamaniz hakkinda cozum uretebiliyorum yalnizca
Tesekkurederim cevabiniz icin:) sanirim burdan tam cozum bulamam zaten ben belki tecrube etmis biri yol gosterebilir demistim ama kesin cozumu ve icimi rahatlatmam pedegog yardimiyla olucak galiba.tekrar tesekkurler.

Öncelikle sizi tebrik ederim duyarlı ve vicdanlı bir annesiniz. Bir pedagoga danışmayı düşündünüz mü? Kıskanıyor desem birlikte büyümüşler pek mantıklı gelmedi kulağa.

Back
X