• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kedisi ve küçük çocugu olanlar yardim!

asiyan19232018

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2018
39
14
3
38
Merhaba.
Ailecek hayvan severiz.Evde en makulu kedi oldugu icin sevgili iken de ilk evlendigimizde de cocugumuz oldugunda da kedimiz vardi esimle.
Ancak kizim yurumeye baslayinca kedilere rahat vermemeye saglarini sollarini cekistirmeye yanlis tutmaya ve bilmeyerek zarar vermeye basladi.
Cok fazla sey denedik kedimizin turnaklarini kesmedik kendini korusun diye ayri odalarda tuttuk kizimiza anlattik zarar gorebileceklerini canlarinin acidigini ama biturlu anlamadi kizim ya da anlamamazliktan geldi.bi muddet sonra ya kedimiz ya kizimiz bi odada hapis hayati yasamak zorunda kalinca cunku bir araya getiremiyorduk tanidik birine sahiplensdirdik ve biraz buyuyunce laftan anlayinca geri aliriz dedik
Bu surecte kizim her gordugu yerde kedi diye aglamaya ve yalvarmaya devam etti.bizim de icimiz gidiyor tabi tekrar aldik ama yine ayni kisir dongu
Kizim su an 4 yasinda ancak bizim olmadigimiz ortamlarda kedinin canini kasti olarak acitabiliyor.Hatta bugun evin merdivenlerinden ittirip asagi dusmesine neden oldu malesef.
Kedimize cok uzuluyorum.
Ama beni asil uzen kizimizin bu tutumu nasil boyle bisey yapar kabullenemiyorum sokakta kedilerin kuyrugunu kesen cocuklarin bi adim gerisi bu yani.anlatiyoruz tamam diyor yine yapiyor kasla goz arasinda.
Evde kesinlikle tartisma ortami olmaz sesimizi bile yukseltmeyiz esimle cok sakin bi aile hayatimiz var tv izlemeyiz siddete hic ama hic tanik olmadi.
Bu siddet duygusu kizimin icinde neden var bi mana veremiyorum.
Tek dusuncem acaba hala vicdan gelisimi icin kucuk mu? Bilenlere bunu sormak istiyorum.yapabilecegim bir sey var mi? Cunku kedimiz zarar gorsun cani acisin istemiyorum cok cok uzuluyorum.
Burdaki onerilere gore kedimizi istememe ragmen sahiplendiricem birdaha eve kedi almamak uzere.
Bilenler lutfen soylesin 4 yasinda bi kiz cocugu neden umursamazca bi kedinin canini yakar?

Guncelleme:sorumu su sekilde guncelliyim tekrar ozmn yeni okuyanlar icin( cunku hic normal bu yasta diyen cikmadi)
Kizim bunu niye yapiyor olabilir?
Cevaplarda da soyledigim gibi ses yukseltme gibi bi siddete bile maruz kalmadi bu yasina kadar.Benim bildigim baska bi sorunu da yok:) ki tepkisini kediden gucunun yettigi uzerinden gosteriyor desem.
Sadece bizi de siddetli sever.Munisi diye bi oyun var ya burun surtmece buyuk bi sevgiyle bunu oynarken küt diye kafa atip gozumu yasartti kac defa annecim aciyo lutfen dememe ragmen.Ya da oyun oynarken dislerini sikarak minciklar falan beni.Sikistirarak sarilir oper.Dogasi mi ki bu cocugun? Canimi acitiyosun diyorum tmm annecim bidaha yapmicam deyip uzuluyo yine bi oyun aninda birden tokadimi yiyiveriyorum.Ama kasitli degil yani sinir aninda falan degil sevme tarzi bu.ne yapsak da engellesek.

Son düzenleme:
kızım bebekken kedimizin kuyruğunu da çekti, suratını da avuçladı, yakalamak için beline de yapıştı, ama bikaç kez pati yiyince ve her defasında bizim tarafımızdan uyarılınca bu davranışlarını tamamen bıraktı, şu an sarılıp uyuyorlar mesela.
bence 4 yaş artık hayvanlara zarar vermesi için büyük bir yaş, muhtemelen oyun olsun diye yapıyor ve yaptıklarının nasıl sonuçlanabileceğini düşünemiyor, gerekirse ona engelli kediler gösterin, bak sen de bizimkine böyle davranırsan böyle olur diyin, karşısındakinin bir canlı olduğunu ve zarar görebileceğini anlama zamanı çoktan gelmiş.

kızım bebekken kedimizin kuyruğunu da çekti, suratını da avuçladı, yakalamak için beline de yapıştı, ama bikaç kez pati yiyince ve her defasında bizim tarafımızdan uyarılınca bu davranışlarını tamamen bıraktı, şu an sarılıp uyuyorlar mesela.
bence 4 yaş artık hayvanlara zarar vermesi için büyük bir yaş, muhtemelen oyun olsun diye yapıyor ve yaptıklarının nasıl sonuçlanabileceğini düşünemiyor, gerekirse ona engelli kediler gösterin, bak sen de bizimkine böyle davranırsan böyle olur diyin, karşısındakinin bir canlı olduğunu ve zarar görebileceğini anlama zamanı çoktan gelmiş.
Tesekkurederim cvbiniz icin engelli kedi fikrini bi deniyim.Resim gosterim hikaye uydurayim uzerine yaramaz cocuk zarar vermis boyle olmus gibi.Cok etkileniyor cunku hikayelerden.Fikir icin tskrler

Bence kediyi kıskanıyor. Aslında beraber büyümüşler neden halen bu hareketleri var ki... çözüm kediyi göndermek değil bence.
Dışarıda başka hayvanlara ya da ileride karşılaşacağı hayvanlara da zarar vermeye çalışabilir.
Kedi neden kendini korumuyor acaba?

4 yas zarar vermek icin buyuk. Cocugum yok ama kedim var ve evde kucuk cocuklu insan agirladim. Evet kediyi bunaltiyorlar ve rahatsiz etmeye calisiyorlardi (bu yuzden cocuklulari pek eve cagirmiyorum uzun zamandir)
ama 2 yasindaki cocuk bile kediye boylesi zarar vermeye calismiyordu. Kiskanclik oldugunu sanmiyorum cunku kedi sonradan gelmis degil. Birlikte buyumus...

Bence kediyi kıskanıyor. Aslında beraber büyümüşler neden halen bu hareketleri var ki... çözüm kediyi göndermek değil bence.
Dışarıda başka hayvanlara ya da ileride karşılaşacağı hayvanlara da zarar vermeye çalışabilir.
Kedi neden kendini korumuyor acaba?
Kedi neticede kucuk cusseli bi hayvan ve karsi koyamiyor.İsiriyor falan ama kucucuk hayvan kocaman cocuga nasil karsikoyabilir ki .Evde kose kapmaca oynuyorlar.Artik yapma etme diye anlatmaktan canini yakmamasini soylemekten dilimizde tuy bitti.Ama kizim beni de siddetli sever mesela iki yanagimi oksar bi kafa atar falan.Hep boyleydi sert bi kiz cocugu ama insanin insanin dogustan icinden siddet cikar mi? Duzgun oyun oynayamiyor malesef.
Ama bunu kesinlikle bizden baska kimseye yapmaz.4 yildir hic bi arkadasina akrabamiza tanidigina zarar vermisligi yoktur.Disarda da tam aksine cok naif narin bi kiz cocugu.
Anne baba ve kedisine siddet seviyo cocuk:)

Benim kuzenim de 4 yaşındayken misafirliğe geldiği evimizde kedimizi sever gibi kasıtlı olarak canını yakmaya çalıştı. Fark edince çok istedim kedim tepki versin diye ama yavrum bize her türlü girişen hayvan ona bir şey yapmadı sadece kaçtı. Odaları ayırdım ve sevdirmedim gidene kadar. Ama geçici durumdu tabii. Siz bence kediyi tekrar götüreceğinizi çünkü canını acıttığını söyleyin. Ama bazı çocuklar çok inat. Kediye yazık hala olmuyorsa daha iyi bir aileye sahiplendirin.

iki kedimiz var cocuklarim tarafindan cok seviliyorlar kucuk olani bazen paylasamiyorlar birbirilerinden kacirirken cani aciyabilir diye kucaga almayi yasakladim,ilk donemler gizlice kucaklamaya devam edttikleri zaman kediyi basklarina vericegimi soyleyince korkudan kucagi biraktilar simdilik:)valla buyuk olan azicik rahatsiz edilince isiryor,kucukten tirnakliyor kendilerini savunuyorlar.Ama haklarini yemiyeyim cocuklarim vurma canlarini acitma gibi kasti birsey yapmiyorlar,hercekten cok seviliyorlar...sizin kediniz hic haraketlerine tepki vermiyirmu?belki kedi tarafindan bir savunma gorse cesaret edip yapmaz,zavalli kose bucak kactikca bunu oyun haline getirmis olabilir,bence ya kendince oyun yapiyor ya da kiskaniyor sizden ama davranisi normal degil.Yerinizde olsam cok sert bir dille uyaririm ve kediyi hemen sahiplendirirm kedinin canina yazik,gormemezlikten gelmeyin lutfen biran once bir care bulun

Benim kuzenim de 4 yaşındayken misafirliğe geldiği evimizde kedimizi sever gibi kasıtlı olarak canını yakmaya çalıştı. Fark edince çok istedim kedim tepki versin diye ama yavrum bize her türlü girişen hayvan ona bir şey yapmadı sadece kaçtı. Odaları ayırdım ve sevdirmedim gidene kadar. Ama geçici durumdu tabii. Siz bence kediyi tekrar götüreceğinizi çünkü canını acıttığını söyleyin. Ama bazı çocuklar çok inat. Kediye yazık hala olmuyorsa daha iyi bir aileye sahiplendirin.
Zaten tek soyledigimiz bu onu daha cok seven canini acitmiyacak bi cocuga vericez diyoruz basliyor bidaha yapmicam soz diye.İki kere basini oksuyor bize gostermelik sonra gene bildigini okuyor.
Malesef benden de babasindan da hic hic cekinmez.Cunku kizmayiz bagirmayiz sadece anlatiriz.
Ama iste bunu anlatmakla anlamadi bi turlu.

Kedi neticede kucuk cusseli bi hayvan ve karsi koyamiyor.İsiriyor falan ama kucucuk hayvan kocaman cocuga nasil karsikoyabilir ki .Evde kose kapmaca oynuyorlar.Artik yapma etme diye anlatmaktan canini yakmamasini soylemekten dilimizde tuy bitti.Ama kizim beni de siddetli sever mesela iki yanagimi oksar bi kafa atar falan.Hep boyleydi sert bi kiz cocugu ama insanin insanin dogustan icinden siddet cikar mi? Duzgun oyun oynayamiyor malesef.
Ama bunu kesinlikle bizden baska kimseye yapmaz.4 yildir hic bi arkadasina akrabamiza tanidigina zarar vermisligi yoktur.Disarda da tam aksine cok naif narin bi kiz cocugu.
Anne baba ve kedisine siddet seviyo cocuk:)

Pati atar falan diye düşündüm ama zaten öyle yapsa da iyi olmaz bu defa kızınız zarar görür. Valla ben de anlamadım kızınızın size ve kediciğe kastı ne :) nasıl çözülecek bu iş şimdi :(

iki kedimiz var cocuklarim tarafindan cok seviliyorlar kucuk olani bazen paylasamiyorlar birbirilerinden kacirirken cani aciyabilir diye kucaga almayi yasakladim,ilk donemler gizlice kucaklamaya devam edttikleri zaman kediyi basklarina vericegimi soyleyince korkudan kucagi biraktilar simdilik:)valla buyuk olan azicik rahatsiz edilince isiryor,kucukten tirnakliyor kendilerini savunuyorlar.Ama haklarini yemiyeyim cocuklarim vurma canlarini acitma gibi kasti birsey yapmiyorlar,hercekten cok seviliyorlar...sizin kediniz hic haraketlerine tepki vermiyirmu?belki kedi tarafindan bir savunma gorse cesaret edip yapmaz,zavalli kose bucak kactikca bunu oyun haline getirmis olabilir,bence ya kendince oyun yapiyor ya da kiskaniyor sizden ama davranisi normal degil.Yerinizde olsam cok sert bir dille uyaririm ve kediyi hemen sahiplendirirm kedinin canina yazik,gormemezlikten gelmeyin lutfen biran once bir care bulun
Sanirim sahiplendiricez cunku hic olumlu bi yanit alamadim benim kizimda var bi sorun malesef:(
Kediye mi uzulsem kizimin bunu niye yaptigina mi dertlensem kedisiz kalicama mi uzulsem bilemedim

Zaten tek soyledigimiz bu onu daha cok seven canini acitmiyacak bi cocuga vericez diyoruz basliyor bidaha yapmicam soz diye.İki kere basini oksuyor bize gostermelik sonra gene bildigini okuyor.
Malesef benden de babasindan da hic hic cekinmez.Cunku kizmayiz bagirmayiz sadece anlatiriz.
Ama iste bunu anlatmakla anlamadi bi turlu.
O zaman iki çareniz kalıyor ya uzman yardımı alacaksınız ya da kediyi gerçekten iyi bakacak bir aileye sahiplendireceksiniz. Kediniz depresyona girebilir. Zaten iki kez yer değiştirmiş bir de evdeki baskı onu çok üzer. Allah yardımcınız olsun ben çok stres olmuştum kuzenim gidene kadar :(

4 yas zarar vermek icin buyuk. Cocugum yok ama kedim var ve evde kucuk cocuklu insan agirladim. Evet kediyi bunaltiyorlar ve rahatsiz etmeye calisiyorlardi (bu yuzden cocuklulari pek eve cagirmiyorum uzun zamandir)
ama 2 yasindaki cocuk bile kediye boylesi zarar vermeye calismiyordu. Kiskanclik oldugunu sanmiyorum cunku kedi sonradan gelmis degil. Birlikte buyumus...
Bence de kiskanclik degil benim kizim kotu bi cocuk mu ya:( niye olur ki bu vicdan sizlik

Back
X