Kedimin tırnağı kırıldı

Fbb53

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2019
176
180
103
32
Arkadaşlar sokaktan dünya tatlısı bir kedi sahiplendik. Yaklaşık 2 aydır bizimle. Tırnakları çok sivrileştiği için bugün tırnaklarını kestim. Çok şükür hiçbir kanama olmadı. Ancak tek tırnağı fotoğraftaki gibi ikiye ayrıldı. Ne yapmam lazım? Veterinerlik bir durum var mı? Eğer varsa bile cumaya kadar götürecek vaktim maalesef yok. Evde yapabileceğim birşeyler var mı? Aslında doğru konu başlığına konuyu açmıştım ama kimse cevap vermediği için buraya tekrar açıyorum Kusura bakmayın içim içimi yiyor

Eklentiler

• BAE285A6-46E6-4990-89F5-EBBC4DB29217.webp
    37 KB · Görüntüleme: 529
Bence kötü bir durum yok. Kediler patilerini yalarken tırnaklarını da yalar, kırık olan kısım dilini biraz rahatsız edebilir o kadar. Tırnak da zamanla yeniden uzayacaktır zaten.

Tırnağının dibine doğru olan damarlı kısmı kesmediyseniz bir şey olmaz. O kata ayrılma benim kedimde de oluyor merak etmeyin

Vitamin veriyor veteriner suyunA ya da mamasına sıkıyorsunuz vitamin eksikliği o üzülmeyin ciddi bir durum değil

Tırnağına kurban olurum onun
Acemiyseniz kendiniz kesmeye çalışmayın lütfen biraz daha ilerisi damara denk geliyor kanatabilirsiniz.
Bu halinde bir sıkıntı yok sadece bir yerlere takılır, ona dikkat edin.

Kanamıyorsa bişey olmaz, kendi kurtulur bir iki güne ondan. Normal tırnak makası kullandıysan o sebep olmuş olabilir.

ama sanki biraz fazla kesmişsin. Daha az ama sık kesmeye çalış bence.

tırnak keserken damara denk gelmemek gerekiyor, gelseydiniz kanardı zaten. kendi temizlerken orayı da temizler.bir şey olmaz :)

Tırnak değil o
Tırnağın üst kabuğu diyeyim, arada düşürürler.
Endişelenecek birşey yok.

Korkma veterinerlik bşey yok benimde başıma geldi de kendileri düzeltiyorlar kırılan bölgeyi alıp.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…