Kedimin sağa sola işeme huyu başladı

Victoriaa89

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2019
742
907
103
Arkadaşlar son 1-2 aydır kedim kumu dışına işemeye başladı. Özellikle poşet üstüne işediğini fark ettim. 4-5 kere oldu bu olay. İşediği yeri iyi dezenfekte ediyorum aynı yere gitmiyor. Napacağımı bilemedim ya çok stres oldum. Kızgınlıktan mı acaba diyorum ama duvar kenarına filan yapmıyor. Püskürtme şeklinde değil. Önceden yapmazdı böyle şeyler. Ne yapabilirim, önerisi olan var mı?

Benimki dişi kısır olmasına rağmen arada bir kızgınlığa giriyor sanıyorum ki parça kalmış. Kızgınlığa girdiğinde de şaşırıp etrafa işiyor sonra kendisi de üzülüyor yavrum. Ben sürekli gözlemlemeye çalışıyorum dün gece bi huysuzlandı anladım çiş yapacağını götürüp tuvaletine koydum yaptı. Başka yere işediğinde koku kalmaması için en son sirkeli suyla tekrar temizliyoruz biz. Bu defa da farklı yerlere yapıyor gerçi. Tekrar ameliyat olmasına da gönlüm razı değil zaten evden kaçma gibi bi isteği yok sadece biraz bağırıyor ve işiyor ay ne içimi döktüm ya, yerleri sirkeli suyla silmeyi deneyin demeye gelmiştim sadece

Kesin kızgınlık
Bu arada işediği yerleri amonyak bazlı klasik temizleyiciler ile temizlemeyin, onu idrar kokusu sanarlar.

Karbonat ve hidrojen peroksiti deterjanlı suya karıştırıp biraz beklettikten sonra silinmesi öneriliyor. Peroksiti azar azar ekleyin.

Peroksitin biraz enzim parçalama özelliği de vardır, kurumuş kanı bile çıkartır ama dikkatli koyun.

İşediği odayı kapattım unutsun diye. Çamaşır suyuyla temizledim sirke de ekledim

idrar yollari enfeksiyonu veya sistit olmuş olabilir. kızgınlıkla beraber ortaya çıkabiliyor özellikle erkek kedi ise .
Öyle olunca damla damla her yere yapıyormuş. Benimki normal işiyor. Bi de dişi kedi. O yüzden şaşırıyorum kızgınlıkta işemesine. Yine de dediğiniz gibi kızgınlıktan olabilir ya kışırlaştırıcam artık

Dün bizim kızın biri de mindere işemiş ilk defa diğeri de ranzaları var oraya yapıyordu kedilerde çözemediğim bir konu psikolojik deniyor anlamdım

Dişi kedilerde iki türlü kısırlaştırma oluyor, birinde yumurtalıkları alıyorlar diğerinde ise hem yumurtalık hem rahim. Sadece yumurtalık alındığında da ise kızgınlığa girmeye devam ediyorlar. Sizinkinin de sadece yumurtalığı alınmış olabilir mi acaba?

Alışkanlığa dönmeden kısırlaştırmanız lazım. Alışkanlık edinirse kısırlaşsa da yapmaya devam edebilir. Öyle oluyormuş genelde.

Yanlış anımsıyor olabilirim ama rahmi de aldığını söylemişti sanırım. Daha sonra kontrol için başka bir hekime gittiğimizde içerde parça kalmış olabileceğini söylemişti. Kızgınlığı evden kaçmaya kalkışacak kadar yoğun olmuyor o nedenle ben tekrar ameliyat olmasını istemiyorum zaten 6 yaşlarında. Siz veteriner hekim misiniz? Bu şekilde bir zararı var mıdır acaba? kızgınlığa girince kendisi de mutsuz oluyormuş gibi hissediyorum sabaha kadar onu sevip sakinleştirmeye çalışıyorum :/

Kumunu kullanan başka kedi var mı? Kumundan huylanmıştır başka marka kum alın, tuvaletini güzelce koku kalmayacak şekilde yıkayıp yeni kumu dökün.

Kumunu kullanan başka kedi var mı? Kumundan huylanmıştır başka marka kum alın, tuvaletini güzelce koku kalmayacak şekilde yıkayıp yeni kumu dökün.
Hayır tek kedim. Kumunu uzun bir süredir karbonlu olanlardn kullanıyorum koku olmuyo onda diye. Ve kakasını hiç yapmadı dışarı. Sadece çişini yapıyor işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…