- 19 Ağustos 2014
- 392
- 235
- 73
- Konu Sahibi mutebessim
-
Geçende eve gelmeden önce bi kedinin başını okşamıştım eve geldiğimde kokusunu alıp kızdı ama sonrasında geçmişti bu durum ama o olaydan bir gün sonra böyle davranmaya başladı ve bunu sadece bana yapıyorSon zamanlarda canını yakan bir durum oldu mu yada size kızdığı?
Sebebini zaten yazmışsınız.Geçende eve gelmeden önce bi kedinin başını okşamıştım eve geldiğimde kokusunu alıp kızdı ama sonrasında geçmişti bu durum ama o olaydan bir gün sonra böyle davranmaya başladı ve bunu sadece bana yapıyor
Hayır kesinlikle vurmak gibi birşey yaşamadıkbıseyden korkmus gerılmıs olabılır
sıze durduk yere tıslamasının sebebı budur
yaramazlık yaptıgında ceza yontemı olarak vurmuyorsunuz degılmı kafasına falan
buda guvenını sarsan bırsey
aynen, tokat atıyor dediğimde arkadaşlarım şaşırıyor ama başka açıklaması yok resmen tokat atıyor bana. :)Benim kedim 6 yasinda ve bastan beri boyle ne yaptiysak duzeltemedik veterinerler asi bi yapisi var dediler biz de onu oyle kabullendik. Bana tokat atmisligi bile var bikac kere :) bisey bulursaniz bana da soyleyin
Bizimkinin bu yönde güzel bir huyu var, uyanana kadar hiç ellemeden başımda bekler uyuyanı uyandırmaz :)bı kere kedım banada tokat attı
kucuk patı ama ındırdımı saglam vuruyor
her sabah 5 de uyanır bızımkı mıyavda mıyav mama ıster
ustume atlar oynar sacımı ceker koynuma gırer hoplar zıplar
ogunde nasıl yorgunum of mamuuk cekıl dedım ıttım
amanın yapmaz olaydım bu bana bı tokat attı ben şok
kalktım bı guzel mamasını koydum gerı yattım mecbur yoksa sacımı basımı yolardı
Sebebin bu olduğunu düşünüyorum ama geçende aynısını annemde yapmıştı sokakta kedi sevmişti ona da biraz kızdı ama sonra geçti fakat kedim bana daha düşkün olduğu için bana kızgınlığı daha uzun süreli devam ediyor. Peki bu başka kediye dokunma konusuna neden bu kadar tepki veriyor? Düşman olarak gördüğünden mi yoksa onun yerine başkası gelecek korkusundan mı? Sizce hangi sebep onu bu davranışa itiyor?Sebebini zaten yazmışsınız.
Şimdi ne yapmanız gerek onu araştırmalısınız.
İşe başka kedileri sevdikten sonra üzerinizde koku kalmamasını sağlamakla başlayabilirsiniz.
Ona seveceği ödül mamalarından verin. Sevin, tısladığında o tekrar gelene kadar durun gelince yine sevin. Tamamen düzelmesi aylar bile sürebilir. Birkaç hafta sonra geçti sanarsınız yine tepesi atar tıslar. Kediler böyle. Sabırlı olun.
düşman olarak gördüğünden yapıyor.oyuncaklarla yakınlaşmayı deneyin.tekrar alışmadan sevmeye çalışmaSebebin bu olduğunu düşünüyorum ama geçende aynısını annemde yapmıştı sokakta kedi sevmişti ona da biraz kızdı ama sonra geçti fakat kedim bana daha düşkün olduğu için bana kızgınlığı daha uzun süreli devam ediyor. Peki bu başka kediye dokunma konusuna neden bu kadar tepki veriyor? Düşman olarak gördüğünden mi yoksa onun yerine başkası gelecek korkusundan mı? Sizce hangi sebep onu bu davranışa itiyor?
Kedimgün içinde kedinizle neler yapıyosunuz?
sevemiyorum zaten yanına yaklaştığımda çok kötü tıslıyor ve vurmaya başlıyor bu halde görmek çok üzücü normalde haylaz bir kedidir ama asi değildirdüşman olarak gördüğünden yapıyor.oyuncaklarla yakınlaşmayı deneyin.tekrar alışmadan sevmeye çalışma
O koku büyük ihtimal gitmiştir çünkü ilk eve gelince kokuyla beraber sevdim ve tısladı ben de hemen elimi yıkadım ve o gün başka sorun olmadı ama sonrasında yeniden sanki rlimde koku varmış gibi tepki vermeye başladı eğer kolu olsaydı elimi yıkadıktan sonra da devam ederdi kızma durumu diye düşünüyorum bence o bana baya kızdı o yüzden böyle davranıyorHic bilgim yoktu baska kedileri sevdiginde kil olduklardan.
Peki o koku gitmezmi ya?
Parfum felam siksan bolca?
Kedim yok, meraktan soruyorum.
elinden yiyecek vererek yakınlaşmayı denedin mi?oyuncakları dene.kediler dayanamaz genelde oyuncağa.teyzeminde kedisi var,dışarda bi kedi sevmişti,dışarıda sevdiği kedi teyzemin kedisinin kokusunu üzerinde alınca bağırıp çırmalamaya çalışmıştı.Kedim
sevemiyorum zaten yanına yaklaştığımda çok kötü tıslıyor ve vurmaya başlıyor bu halde görmek çok üzücü normalde haylaz bir kedidir ama asi değildir
Peki ben öyle yapmayı deneyeyim sabah olunca. Normalde bu saatte yanımda yatıyor olması lazımdı ama şimdi odamda bile durmuyor bu kedileri tek kelimeyle tanımlamak gerekirse "nazlı" demek yeterli olacaktır :)elinden yiyecek vererek yakınlaşmayı denedin mi?oyuncakları dene.kediler dayanamaz genelde oyuncağa.teyzeminde kedisi var,dışarda bi kedi sevmişti,dışarıda sevdiği kedi teyzemin kedisinin kokusunu üzerinde alınca bağırıp çırmalamaya çalışmıştı.
aynen nazlılar :) çokta kincilerdir.çok enterasan hayvanlar kediler.geçen gün eşim kedilerle ilgili bi olay yaşamış.anlattı şok oldum.bi kedi anne görmüş 3 tane yavrusu varmış.bi sokak ileridede anneleri ölmüş 2 yavru görmüş.diğer anne kediyi yavruları buraya getirirsem annesiz yavrulara annelik yapar belki diye düşünmüş.getirmiş kedileri.başka kedinin yavruları olunca sahiplenmemiş.eşim,bana dönüp bi tısladı dişlerini gösterip aklım çıktı diyorPeki ben öyle yapmayı deneyeyim sabah olunca. Normalde bu saatte yanımda yatıyor olması lazımdı ama şimdi odamda bile durmuyor bu kedileri tek kelimeyle tanımlamak gerekirse "nazlı" demek yeterli olacaktır :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?