• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kedimi kısırlaştırma operasyonu sonrası kaybettim

Ben yaşadim... 1 hafta bisey yemedim surekli agladim agladim agladim. Ilk gun eve gittigimde boguluyorum sandim. Herkes dalga gecerdi ama benim umrumda degildi. Bence bir canliya bakiyorsan sorumlylugu sendeyse herseyiyle canin oluyo. Kaybedince de ayni sekilde kotu oluyorsun.

Uyku haplari ictim 1 ay , 2 ay gecti yavas yavas azaldi acisi icimde... cunku bizimkide ani bir ölümdü... hep kendimi sucladim. Tabiki gececek bebeginizi düsünun lutfen.

Şu dalga geçenleri elime geçirsem var ya! Başın sağolsun...

Başınız sağolsun her ameliyatın riski oluyor maalesef insanda da böyle kedilerde de. Sonuçta onlar da canlı yaşarken bize büyük mutluluk veriyorlar sonra ömürlerini ama yaşlanıp vakitleri gelince ama vakitsizce tamamlıyorlar.

Kedi kısırlaştırma doğalarına aykırı bir durum. Bana kedi sahiplerinin bencilliği gibi geliyor. Uğraşmak istemiyorlar ve hayvanı değiştiriyorlar. Kedinin sağlığı ile ilgili durumlardan bahsetmiyorum. Sizinki de kendinizi, bebeğinizi düşündüğünüz için olmuş. Boşa ağlamayın.
İnsan doğası da kendiliğinden Doğum kontrol üretmiyor siz her sevişmeden sonra doğurma taraftarısınız sanırım

Basiniz sagolsun cok uzuldum.hayvan sahibi olmayan anlayamaz belki ama onlar da evladimiz gibi oldugu icin kaybettigimizde aci cekiyoruz.bizim de var bir kedimiz daha dort ay oldu evimize geleli ama o kadar evin bir parcasi oldu ki onsuz dusunemiyorum artik.
Evin butun pencereleri kapali olsa da geceleri kalbim carpa carpa onu ariyorum iyi mi diye.evden ciktigimda hep aklimda napiyo acaba diye oyle baglandim ona yani.
Biz de dogum yaptiktan sonra kisirlastirmayi dusunuyorduk ama konuyu okuyunca cok korktum.nasil olacak bilmiyorum ona bir sey olsa kizim mahvolur ölüyor onun icin.bir haftalik tatile ciktigimizda arkadasina biraktik eve aglaya aglaya geldi .ben basit bir islem saniyordum kisirlastirma isini ama cok dikkatli olup arastirarak yaptirmak gerekiyormus demek ki.

Merhaba,
7 buçuk aylık hamileyim 2 yıldır benimle olan kedimi kızımı geçen hafta kısırlaştırma operasyonu sonrası kaybettim. Kedim 2 yaşındaydı 5 ay önce doğum yapmıştı 2 ay sonra doğum yapacağım için kısırlaştırmaya karar verdik kızgınlık dönemlerinde çok ağlıyor ve arada idrarını bırakıyordu bebekle zor olur diye... hiç aklıma gelmeyen şey başıma geldi kedim ertesi gün öldü çılgına döndüm nöbet geçirdi veterinere götürmüstük suni tenefus igneler hiç bir şey kızımı kurtaramadı. Melek oldu 1 haftadır hayalet gibiyim sürekli aklıma geliyor ağlamaktan gözlerim şişti evde eksikliği o kadar hissediliyor ki kapıdan girdiğimde beni karşılar hemen yanıma gelir sevdire sevdire aşk yaşardık. Çok özlüyorum :KK43: hamileliğime bile odaklanamıyorum belki yanlış ama elimde değil çok kötüyüm geçecek mi ne zaman geçecek böyle bir şey yaşayan oldu mu nasıl başettiniz ?
Bende kedimi 2 bucuk yasinda iken kaybettim ani kalp krizi gecirdi daha cok yasamasi lazim iken genc yasta gitti simdi baksa kedim var onla avutuyorum ölen kedimi de düsünüyorum elbette, kendimi toparlanmama tam 4 ay sürdü bu süresince bile kilomu kaybettim sanki evladim düsün o derece üzerine titriyordum simdiki kedim icinde hala üzerine titriyorum inan kolay degil bu süresinde simdilik kedi almayin bebeginizle biraz büyüttükten sonra yine baska bir can sahiplenirsin bu da size Allahin lütfü olur hem kediniz inan ömrü okadarmis o olmasaydi belki kalp krizi gecircekti belki baska yoldan ölecekti biseyi arastirmistim dogru mu bilmiyorum biz dogarken ölüm tarihlerimiz yaziliymis ne zaman olcagi varsa ölüyormusuz hemen toparlanman zor olur bu konuda yalan söyleyemem ama cabala biraz toparlanmalisin yemek yemegi ihmal etmemeye calis ve basiniz sagolsun

Ne desem bilemedim..bende iki ay evvel kaybettim oğlumu..içim yandı kavruldu ama ne gelir elden..kafamda dönüp duruyor keşkeler..ama elden birşey gelmezdi ki ne yaparsam yapayım olacaktı bu..size teselli veremiyorum çünkü kendimi teselli edemiyorum..şanslısınız bebeğiniz gelecek yakında..yeni bir kedi mi alsak diyordum ama ondanda vazgeçtim artık bir daha yaşamak istemiyorum böyle bir acı..sokaktaki canlara el uzatmaya çalışıyorum bir nebze rahatlatıyor içimi..
Mutlaka yeni bi can daha alabilirsin benim fikrimce , onlarin bizlere öyle ihtiyaclari varki anlatamam kedim öldükten sonra bi can daha istemiyordum ama Allah bize öyle bi vicdanli kalp yaratti ki hayir diyemiyoruz ikinci kedimi aldim oda ölürse diye düsünmüyorum benim ilki ani kalp krizi gecirdi uyurken bu yüzden suanda kedimi uyurken kontrol ederim mutlaka nefes aliyor mu diye iyi mi diye atesi kontrol eder oldum yine de ölümü düsünmüyorum elbette bizim ömrümüzde sonsuz degil basimiz sagolsun

Muhtemelen Sahibi olduğunuz bir kediniz Yok eğer olsaydı içi yanan bir insana heleki hamile bir bayana bu yorumu yapmazdınız.

Kedim var ya da yok sizi ilgilemdirmez. Ne amaçla yaptığını yazmış zaten.

İnsan doğası da kendiliğinden Doğum kontrol üretmiyor siz her sevişmeden sonra doğurma taraftarısınız sanırım

Hayvanlar üremek için, insanlar hem zevk hem üremek için bilikte olur. Cahilsiniz ve komik duruyorsunuz. Benim aklım var ve bunu yönetebilirim. Sizin yok herhalde. Umarım kısırlaştırılsınız da boş yere üremezsiniz.

Kedim var ya da yok sizi ilgilemdirmez. Ne amaçla yaptığını yazmış zaten.

Hayvanlar üremek için, insanlar hem zevk hem üremek için bilikte olur. Cahilsiniz ve komik duruyorsunuz. Benim aklım var ve bunu yönetebilirim. Sizin yok herhalde. Umarım kısırlaştırılsınız da boş yere üremezsiniz.
Size cahil demek bile fazla olur. Kib’ledim

Kaç kedi baktınız, kaçını arabaların kaputlarından, elektirik trafolarından çıkardınız, kaç insanla kavga ettiniz, kaç hasta kediyi, araba çarpan kediyi, yavru kediyi ağlaya ağlaya veterinere taşıdınız?
Kaç defa paranızın sonuna kadar harcadınız?
Kaç defa bir yerde yemek yemek yerine kilometrelerce mama taşıdız?
Kaç defa arkanızı dönmek zorunda olduğunuz bir hayvan için ağladınız, uyuyamadınız?
Kaç defa soğuk günlerde, yağmurda karda, ağlamalarını duyup kulaklarınızı kapatarak uyumaya çalıştınız?
Kaç defa yeni doğmuş kediyi çocukların elinden kurtardınız, süt anne aradınız?
Kaç defa yeni doğmuş kediyi her iki saatte bir emzirip, kaka-çiş yaptırıp sıcak tutmaya çalıştınız?
Kaç yavru kediyi kör olmak üzereyken göz damlası vs. ile haftalarca iyileştirmeye çalıştınız?
Kaç defa işlek trafikte arabanızı durdurup yolda çarpılmak üzere olan bir yavru kediye güvenli alan aradınız?
Kaç kedi sahiplendiniz, kaç kedi sahiplendirdiniz?
Kaç defa çaresiz parasız, kimsesiz kaldınız?

Ay bir de ağlasaydınız tam duygu sömürüsü olurdu. Sokakta bir sürü aç çocuk, aç insan var. O zaman insanları da kısırlaştıralım. Hayvanın suçu sizin gibilerin ellerine düşmeleri mi? O hayvanın kısırlaştırılmayı kabul edeceğini biliyor musunuz? Siz ne hakla bunu yapıyorsunuz? Neymiş 3 tame kedi beslemiş de para vermiş de.. Laf laf. Sizin nasıl insanlar olduğunuz konu sahibine destek vermenizden belli. Almış bir tane gariban kediyi bebeği olacak diye kısırlaştırmış ve öldürmüş. Bencilliğe bak! Senin çocuğun sidiğe basmasın diye hayvan öldü burada. Belki yavrulayacaktı bunu istiyordu ama senin yavrundan kıymetli olamaz tabii. Katilsiniz ve canisiniz.

Ay bir de ağlasaydınız tam duygu sömürüsü olurdu. Sokakta bir sürü aç çocuk, aç insan var. O zaman insanları da kısırlaştıralım. Hayvanın suçu sizin gibilerin ellerine düşmeleri mi? O hayvanın kısırlaştırılmayı kabul edeceğini biliyor musunuz? Siz ne hakla bunu yapıyorsunuz? Neymiş 3 tame kedi beslemiş de para vermiş de.. Laf laf. Sizin nasıl insanlar olduğunuz konu sahibine destek vermenizden belli. Almış bir tane gariban kediyi bebeği olacak diye kısırlaştırmış ve öldürmüş. Bencilliğe bak! Senin çocuğun sidiğe basmasın diye hayvan öldü burada. Belki yavrulayacaktı bunu istiyordu ama senin yavrundan kıymetli olamaz tabii. Katilsiniz ve canisiniz.

Pardon?
Siz ne bilip de konuşuyorsunuz acaba?
Burada kavga çıkarmaya çalışıyorsunuz. Burada bu yasaktır.
Ben ağlamıyorum sizin gibilere, başım dik ve gerçekler bunlar.
Ağlamaklı bulan sizsiniz. Ben hayatımdan memnunum herşeye rağmen.

Eğer hayvanlardan şu kadar anlasaydınız özellikle kedilerin sizin bahsettiğiniz gibi 'ahlak, annelik' gibi meselelerle uzaktan yakından alakası olmadığını bilirdiniz.

Hayvanlar yavrularına üreme içgüdüsüyle, isteğiyle bakar. Ay ben anne olayım diye bakmaz. Ve anne kedi bir süre sonra yavrusu olduğu algısından çıkar ve erkek çocuğu ile ilişkiye girer. Erkek kedi yine bir süre sonra kendinden olan dişi çocuğu ile ilişkiye girer.

Etrafta gördüğünüz hiç bir kedi doğaya ait değil. Lab. ve insan eliyle genetiği oynanmış evcil hayvanlar. Sokakta yani sizin tabirinizle doğada(!) yaşamaya kodlu değiller. Vahşi kediler zaten ormanda yaşıyor siz onları göremezsiniz.

Kedi popülasyonunun artması kuş ve kemirgen popülasyonunun ve türünün aşırı düşmesine de neden olur bu da beraberinde başka doğa(!) felaketlerine davetiye çıkartır. Tabi söylememize gerek yok siz zaten engin bilgilerinizle bunu biliyorsunuzdur.

Kediler neredeyse 2-3 ayda bir çiftleşmezse strese girerler. Ve böbrek iflas etme, idrar yolu enfeksiyonu, kalp ve beyin kanaması riski ile karşılaşılır. Bıraktığı ve salgıladığı hormon cabası. Kediyi afedersiniz keraneye götürür gibi her kızıştığında löp löp 5-6 tane doğurtup ömründen kısmak zaten hiiiiç canice değil. Oysa biz deliler olarak kısırlaştırıp hayvanın ömrünü uzatıp bir de sıcacık yuva ve sevgi veriyoruz. Böylelikle sokaktaki kedi popülasyonunu azaltıyoruz. Her doğan kedi 200 yavru kedi daha demek. Vay bize, vaylar bize...

Hani biz hastayız, cahiliz, katiliz ya...
Aman siz olmayın.
Sizden bişey isteyen yok.

Benim kedişim de böbrek yetmezliği yüzünden öldü. Çok canı yandı. Veteriner veteriner gezdik. Belki biri bir çözüm bulur diye. Gözlerimizin önünde eriyip bitti. Hayatımın en zor zamanlarından biriydi. Eve hayvan sokmayacağım dedim. Şimdi sokakta baktığımız kedilerden biri, bizimle birlikte eve geliyor. Uyuyor, karnını doyuruyor.Uykusunu alınca dışarı çıkmak için kapıda miyavlıyor. Şu an tek istediğim hep evde kalsın , yanımızda olsun .Bir süre sonra acısına alışıyor insan, her aklınıza geldiğinde bıçak kesiği gibi bir gülümse oluyor yüzünüzde . Kalbinizi sızlatan

Mutlaka yeni bi can daha alabilirsin benim fikrimce , onlarin bizlere öyle ihtiyaclari varki anlatamam kedim öldükten sonra bi can daha istemiyordum ama Allah bize öyle bi vicdanli kalp yaratti ki hayir diyemiyoruz ikinci kedimi aldim oda ölürse diye düsünmüyorum benim ilki ani kalp krizi gecirdi uyurken bu yüzden suanda kedimi uyurken kontrol ederim mutlaka nefes aliyor mu diye iyi mi diye atesi kontrol eder oldum yine de ölümü düsünmüyorum elbette bizim ömrümüzde sonsuz degil basimiz sagolsun
Başınız sağolsun nasıl zor olmuştur aniden kaybetmek ..bende sabah uyanır uyanmaz kontrol ederdim..ona birşey olacak diye aklım çıkardı..aslında ne kadar artık istemiyorum desemde zamanı gelince hayatımıza girecek yeni bir can biliyorum..Oğlumu FİP ten kaybettim..en az altı ay eve yeni kedi alınması önerilmiyor onada bulaşabileceği için..evde canlı kalabiliyor çok dayanıklı bir virüs bu illet..

Sağolun :KK43: herkes aynı şeyi söylüyor ama bir türlü kendime gelemiyorum bir de kısırlaştırdığım için vicdan azabı keşke yapmasaydım diyorum o zaman yaşıyor olacaktı. Çok özlüyorum :KK43: inşallah bebek geldiğinde unuturum bi nebze :KK43:

Ölüm nedeni nedir ? kısırlaştırma dişilerde sorunsuz bir operasyon, başka bir rahatsızlığı mı vardı?

Başınız sağolsun çok üzücü bir durum ama bence kendinizi suçlamayın çünkü eminim çok iyi baktınız.Bende 3 hafta önce kısırlaştırdım oğlumu.İnternette çok fazla araştırdım sonrasında bizi ne gibi zorluklar bekliyor diye.O günü hiç unutamam her halde.Oğlumuzu kliniğe bıraktık ben nasıl bir haldeysem artık doktor Ne dese inanmadım.Sonrasında ağrısı,acısı olur diye çok korkuyordum.12 saat narkozun etkisi sürdü ve devamlı kucağımızda uyumak istedi.Ne dikiş vardı nede bi yara.Ertisi sabah normale döndü.

4 aydır bizimle oğlum.Tek sorunumuz herşeyden yemek istemesi.Doktoruna sordum haşlanmış baharatsız et balık ve yoğurt,peynir verebilirsin dedi.Böbrek ve karaciğer yetmezliğine karşı özel bi besleme tarzı var mı?Sabahları yaş mama,akşamları kuru mama veriyoruz.Bilgisi olanlar paylaşırsa çok memnun olurum

Kaç yaşında kediniz ?

Ölüm nedeni nedir ? kısırlaştırma dişilerde sorunsuz bir operasyon, başka bir rahatsızlığı mı vardı?

Baska hic bir sorunu yoktu gayet saglikli bir kediydi olun nedeni tam bilinmiyor ama kisirlastirma ertesi nobet gecirdi ve solunumu durdu. Veteriner alerjik bunyesi kaldiramadi dedi ama soylenen bu ne oldugunu tam olarak bilmiyoruz.

Baska hic bir sorunu yoktu gayet saglikli bir kediydi olun nedeni tam bilinmiyor ama kisirlastirma ertesi nobet gecirdi ve solunumu durdu. Veteriner alerjik bunyesi kaldiramadi dedi ama soylenen bu ne oldugunu tam olarak bilmiyoruz.

Ciğerini sökerim o veterinerin, niye susup oturuyorsunuz ki
Şikayet edin vet. hekimler odasına ve takipçi olun
Bünyesi kaldırmadı diye gerekçe mi olur, adam düpedüz yapması gereken testlerden kaçınmış ve hayvan öldürmüş

Benim kedişim de böbrek yetmezliği yüzünden öldü. Çok canı yandı. Veteriner veteriner gezdik. Belki biri bir çözüm bulur diye. Gözlerimizin önünde eriyip bitti. Hayatımın en zor zamanlarından biriydi. Eve hayvan sokmayacağım dedim. Şimdi sokakta baktığımız kedilerden biri, bizimle birlikte eve geliyor. Uyuyor, karnını doyuruyor.Uykusunu alınca dışarı çıkmak için kapıda miyavlıyor. Şu an tek istediğim hep evde kalsın , yanımızda olsun .Bir süre sonra acısına alışıyor insan, her aklınıza geldiğinde bıçak kesiği gibi bir gülümse oluyor yüzünüzde . Kalbinizi sızlatan

Başınız sağolsun benim kızımın yavruları var 5 ay önce doğum yapmıştı biri kız kardesimde biri annem ve babamda onlari gorunce biraz dindiriyorlar acisini cok benziyorlar annelerine :( cok can yakici gercekten kucucuk bir canli hayatiniz oluyor arkadasiniz oluyor gidince anlaşılıyor değeri :( bir aha yaşamayız inşallah

Merhaba,
7 buçuk aylık hamileyim 2 yıldır benimle olan kedimi kızımı geçen hafta kısırlaştırma operasyonu sonrası kaybettim. Kedim 2 yaşındaydı 5 ay önce doğum yapmıştı 2 ay sonra doğum yapacağım için kısırlaştırmaya karar verdik kızgınlık dönemlerinde çok ağlıyor ve arada idrarını bırakıyordu bebekle zor olur diye... hiç aklıma gelmeyen şey başıma geldi kedim ertesi gün öldü çılgına döndüm nöbet geçirdi veterinere götürmüstük suni tenefus igneler hiç bir şey kızımı kurtaramadı. Melek oldu 1 haftadır hayalet gibiyim sürekli aklıma geliyor ağlamaktan gözlerim şişti evde eksikliği o kadar hissediliyor ki kapıdan girdiğimde beni karşılar hemen yanıma gelir sevdire sevdire aşk yaşardık. Çok özlüyorum :KK43: hamileliğime bile odaklanamıyorum belki yanlış ama elimde değil çok kötüyüm geçecek mi ne zaman geçecek böyle bir şey yaşayan oldu mu nasıl başettiniz ?
Canım çok Zor olmalı sabırlar diliyorum . Ama karnındaki bebeği meleği düşün sen ağladıkça o hissedecek. Bu sana sabır verir. Asla unutmayacaksın aöa güzel hatırla güzel anlara odaklan

Back
X