Ay bir de ağlasaydınız tam duygu sömürüsü olurdu. Sokakta bir sürü aç çocuk, aç insan var. O zaman insanları da kısırlaştıralım. Hayvanın suçu sizin gibilerin ellerine düşmeleri mi? O hayvanın kısırlaştırılmayı kabul edeceğini biliyor musunuz? Siz ne hakla bunu yapıyorsunuz? Neymiş 3 tame kedi beslemiş de para vermiş de.. Laf laf. Sizin nasıl insanlar olduğunuz konu sahibine destek vermenizden belli. Almış bir tane gariban kediyi bebeği olacak diye kısırlaştırmış ve öldürmüş. Bencilliğe bak! Senin çocuğun sidiğe basmasın diye hayvan öldü burada. Belki yavrulayacaktı bunu istiyordu ama senin yavrundan kıymetli olamaz tabii. Katilsiniz ve canisiniz.
Pardon?
Siz ne bilip de konuşuyorsunuz acaba?
Burada kavga çıkarmaya çalışıyorsunuz. Burada bu yasaktır.
Ben ağlamıyorum sizin gibilere, başım dik ve gerçekler bunlar.
Ağlamaklı bulan sizsiniz. Ben hayatımdan memnunum herşeye rağmen.
Eğer hayvanlardan şu kadar anlasaydınız özellikle kedilerin sizin bahsettiğiniz gibi 'ahlak, annelik' gibi meselelerle uzaktan yakından alakası olmadığını bilirdiniz.
Hayvanlar yavrularına üreme içgüdüsüyle, isteğiyle bakar. Ay ben anne olayım diye bakmaz. Ve anne kedi bir süre sonra yavrusu olduğu algısından çıkar ve erkek çocuğu ile ilişkiye girer. Erkek kedi yine bir süre sonra kendinden olan dişi çocuğu ile ilişkiye girer.
Etrafta gördüğünüz hiç bir kedi doğaya ait değil. Lab. ve insan eliyle genetiği oynanmış evcil hayvanlar. Sokakta yani sizin tabirinizle doğada(!) yaşamaya kodlu değiller. Vahşi kediler zaten ormanda yaşıyor siz onları göremezsiniz.
Kedi popülasyonunun artması kuş ve kemirgen popülasyonunun ve türünün aşırı düşmesine de neden olur bu da beraberinde başka doğa(!) felaketlerine davetiye çıkartır. Tabi söylememize gerek yok siz zaten engin bilgilerinizle bunu biliyorsunuzdur.
Kediler neredeyse 2-3 ayda bir çiftleşmezse strese girerler. Ve böbrek iflas etme, idrar yolu enfeksiyonu, kalp ve beyin kanaması riski ile karşılaşılır. Bıraktığı ve salgıladığı hormon cabası. Kediyi afedersiniz keraneye götürür gibi her kızıştığında löp löp 5-6 tane doğurtup ömründen kısmak zaten hiiiiç canice değil. Oysa biz deliler olarak kısırlaştırıp hayvanın ömrünü uzatıp bir de sıcacık yuva ve sevgi veriyoruz. Böylelikle sokaktaki kedi popülasyonunu azaltıyoruz. Her doğan kedi 200 yavru kedi daha demek. Vay bize, vaylar bize...
Hani biz hastayız, cahiliz, katiliz ya...
Aman siz olmayın.
Sizden bişey isteyen yok.