- 20 Ocak 2008
- 15.187
- 31.954
- 1.123
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evet basit gibi goruluyor ama ben operasyon sonrasi ölen kedileri cok duydugum icin cok endiseliydim. Cok ugrastim, stress oldum. Asla tek bir tavsiyeyle yol almayin.
Ben gerek cevremden, gerek forumlardan devamli hekim arastirdim ve bicok farkli hekim tavsiyesi geldi. Tavsiyeler arasindan eleye eleye gittim.
Herkes dikkat etsin. :/ Cok zor.
Hekime guvensem bile bilgim olmadan ilac igne uygulatmiyorum soruyorum bunu ne icin yapiyorsunuz diye. Icime sinmedigi durumlarda hekime bile ilac igne yapmasina musade etmiyorum. Baska yerlere sorup sorusturuyorum once ve bunun faydasini da gordum daha once. Yanlis teshis koyulmustu kedime ve sonradan anladik, mudahale ettirmedigim icin gereksiz igne olmamisti bu sayede.
Çok sağolun..gerçekten çok büyük bir travma..hayvan sevgisi tatmayanlar anlayamıyor ama aileden birisi gibi..hayatınızda evinizde kocaman bir boşluk kalıyor geriye..Bu bir süreç acınızı yaşayın..günden güne alışıyor insan..ama unutulmuyor tabiki..Sizinki de çok yıpratıcı bir süreç olmuş kardeşimin kedisi fipti ve neler çektiğinizi tahmin edebiliyorum çok büyük bir acı günden güne erimişti bizim oğlumuz da biraz olsun iç rahatlatan şey acılarının dinmiş olması sadece. Başınız sağolsun umarım bir daha yaşamazsınız böyle bir sey.
. FIP malesef..çok uğraştık ama kurtaramadık..çok acı çekti kuzum..eridi gitti ellerimde.gerçekten çok üzüldüm sizin kedinizede..peki ne dedi vererineriniz..sebebi neymiş?..
Hiç aklıma gelmedi bir çok arkadaşım da kedilerini orda kısırlaştırdığı için kotü düşünemedim. Hatta bir kağıt imzalatmidlardi olası komplikasyonlar icin sordugumda cok dusuk ihtimal prosedur boyle diyip gecistirip imzalattilar kagidi sonra olan oldu zaten. Çok geç artık benim icin bundan sonra sahiplenecegim kedi icin ilerde belki ama suan kizimdan baska bir sey dusunemiyorum. Keske kisirlastirmasaydim her yere iseseydi de olmeseydi yanimda kalsaydi diyorum.
Birşey söyleyim mi bende hep veterinerimi suçladım ilk zamanlarda..yanlış tedavimi neden gittikçe kötüleşiyor bu hayvan diye..ama şu an sakinleştikçe düşünüyorumda aslında elinden geleni yapıyordu..bende sağlıkçıyım bazen olmayınca olmuyor..eğer hekim hatası değilde beklenmedik bir komplikasyonsa inanın o da çok üzgündür bu durumdan dolayı..ama ihmal varsa ortada bilemiyorum ki yasal olarak ne yapılabilir..Fip korkulu ruya bir kedimizi de fipten kaybetmistik kardesimin kedisini ne kadar zor ve yipratici oldugunu biliyorum hem kedi hem sahibi icin. Veteriner net bir sey soylemedi bizden sonra tekrar neyi yanlis yapmis olabilir diye kontrol etmis kizimi fakat bir sey bulanamis solunum durmasi ve nobete bakilacak olursa alerji dedi ama benim kizim anesteziden sonra uyanmisti yalpaliyordu kendinde degildi ama uyanmisti ne olduysa sabah oldu cok soguktu acaba usuttu diye de aklima geliyor bilmiyoru. Cok merak ediyorum ben de ama cevap bulamadik hic
Muhtemelen Sahibi olduğunuz bir kediniz Yok eğer olsaydı içi yanan bir insana heleki hamile bir bayana bu yorumu yapmazdınız.Kedi kısırlaştırma doğalarına aykırı bir durum. Bana kedi sahiplerinin bencilliği gibi geliyor. Uğraşmak istemiyorlar ve hayvanı değiştiriyorlar. Kedinin sağlığı ile ilgili durumlardan bahsetmiyorum. Sizinki de kendinizi, bebeğinizi düşündüğünüz için olmuş. Boşa ağlamayın.
Kedi kısırlaştırma doğalarına aykırı bir durum. Bana kedi sahiplerinin bencilliği gibi geliyor. Uğraşmak istemiyorlar ve hayvanı değiştiriyorlar. Kedinin sağlığı ile ilgili durumlardan bahsetmiyorum. Sizinki de kendinizi, bebeğinizi düşündüğünüz için olmuş. Boşa ağlamayın.
Neyle ugrasmak istemedigimizden kisirlastiriyoruz? Kisirlastirmak yerine Ciftlestrip yavrulari sahiplendirin hikayesiyse sıktı attik cidden.
Yilda 2 kez ciftlesse, 5-6 yavru dogursa her yil o kadar kediyi kime sahiplendireceksin? Sokaklar kedi dolu zaten. Benim kedim de sokak kedisiydi irk degil yavrularini havada kapmaz kimse yani. Eee hersene elimde 4-5 yavru kalirsa sokaga mi atmaliyim? Sokaga atmasam buyuyunce onlarda ciftlesmek isteyecek onlarin yavrularini ne yapacagim?
Dini yorum yasak oldugu icin fazla deginmeyecegim ama orayi da arastirdim siz rahat olun. Kendi kendinize biseyler kurmayin bilip bilmeden.
Merhaba,
7 buçuk aylık hamileyim 2 yıldır benimle olan kedimi kızımı geçen hafta kısırlaştırma operasyonu sonrası kaybettim. Kedim 2 yaşındaydı 5 ay önce doğum yapmıştı 2 ay sonra doğum yapacağım için kısırlaştırmaya karar verdik kızgınlık dönemlerinde çok ağlıyor ve arada idrarını bırakıyordu bebekle zor olur diye... hiç aklıma gelmeyen şey başıma geldi kedim ertesi gün öldü çılgına döndüm nöbet geçirdi veterinere götürmüstük suni tenefus igneler hiç bir şey kızımı kurtaramadı. Melek oldu 1 haftadır hayalet gibiyim sürekli aklıma geliyor ağlamaktan gözlerim şişti evde eksikliği o kadar hissediliyor ki kapıdan girdiğimde beni karşılar hemen yanıma gelir sevdire sevdire aşk yaşardık. Çok özlüyorumhamileliğime bile odaklanamıyorum belki yanlış ama elimde değil çok kötüyüm geçecek mi ne zaman geçecek böyle bir şey yaşayan oldu mu nasıl başettiniz ?
Anlatamazsın kendini yorma rivaviraNeyle ugrasmak istemedigimizden kisirlastiriyoruz? Kisirlastirmak yerine Ciftlestrip yavrulari sahiplendirin hikayesiyse sıktı attik cidden.
Yilda 2 kez ciftlesse, 5-6 yavru dogursa her yil o kadar kediyi kime sahiplendireceksin? Sokaklar kedi dolu zaten. Benim kedim de sokak kedisiydi irk degil yavrularini havada kapmaz kimse yani. Eee hersene elimde 4-5 yavru kalirsa sokaga mi atmaliyim? Sokaga atmasam buyuyunce onlarda ciftlesmek isteyecek onlarin yavrularini ne yapacagim?
Dini yorum yasak oldugu icin fazla deginmeyecegim ama orayi da arastirdim siz rahat olun. Kendi kendinize biseyler kurmayin bilip bilmeden.
Ciftlestirilmeyip eve kapatilan disi kedilerde rahim iltihabi meydana gelebiliyor zamanla ve ölumculdur.
Kisirlastirmadan kedi bakiyorum diyen sokakta bakiyordur. :) Yavrulari da saliyordur.
Kedi kısırlaştırma doğalarına aykırı bir durum. Bana kedi sahiplerinin bencilliği gibi geliyor. Uğraşmak istemiyorlar ve hayvanı değiştiriyorlar. Kedinin sağlığı ile ilgili durumlardan bahsetmiyorum. Sizinki de kendinizi, bebeğinizi düşündüğünüz için olmuş. Boşa ağlamayın.