• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kedimi kısırlaştırma operasyonu sonrası kaybettim

16 yil bizle beraber olan kedimizi kaybettik bizde 3 yil once.Bir cenaze evi nasil olabilirse oyleydi ev.Ne fark var biz artik bekliyorduk cunku yasli ve hastaydi.Sizinki ani ve beklenmedik...Cok zor.Sizi anlayabiliyorum.

Evet basit gibi goruluyor ama ben operasyon sonrasi ölen kedileri cok duydugum icin cok endiseliydim. Cok ugrastim, stress oldum. Asla tek bir tavsiyeyle yol almayin.

Ben gerek cevremden, gerek forumlardan devamli hekim arastirdim ve bicok farkli hekim tavsiyesi geldi. Tavsiyeler arasindan eleye eleye gittim.
Herkes dikkat etsin. :/ Cok zor.

Hekime guvensem bile bilgim olmadan ilac igne uygulatmiyorum soruyorum bunu ne icin yapiyorsunuz diye. Icime sinmedigi durumlarda hekime bile ilac igne yapmasina musade etmiyorum. Baska yerlere sorup sorusturuyorum once ve bunun faydasini da gordum daha once. Yanlis teshis koyulmustu kedime ve sonradan anladik, mudahale ettirmedigim icin gereksiz igne olmamisti bu sayede.

Hiç aklıma gelmedi bir çok arkadaşım da kedilerini orda kısırlaştırdığı için kotü düşünemedim. Hatta bir kağıt imzalatmidlardi olası komplikasyonlar icin sordugumda cok dusuk ihtimal prosedur boyle diyip gecistirip imzalattilar kagidi sonra olan oldu zaten. Çok geç artık benim icin bundan sonra sahiplenecegim kedi icin ilerde belki ama suan kizimdan baska bir sey dusunemiyorum. Keske kisirlastirmasaydim her yere iseseydi de olmeseydi yanimda kalsaydi diyorum.

Sizinki de çok yıpratıcı bir süreç olmuş kardeşimin kedisi fipti ve neler çektiğinizi tahmin edebiliyorum çok büyük bir acı günden güne erimişti bizim oğlumuz da biraz olsun iç rahatlatan şey acılarının dinmiş olması sadece. Başınız sağolsun umarım bir daha yaşamazsınız böyle bir sey.
Çok sağolun..gerçekten çok büyük bir travma..hayvan sevgisi tatmayanlar anlayamıyor ama aileden birisi gibi..hayatınızda evinizde kocaman bir boşluk kalıyor geriye..Bu bir süreç acınızı yaşayın..günden güne alışıyor insan..ama unutulmuyor tabiki..

. FIP malesef..çok uğraştık ama kurtaramadık..çok acı çekti kuzum..eridi gitti ellerimde.gerçekten çok üzüldüm sizin kedinizede..peki ne dedi vererineriniz..sebebi neymiş?..

Fip korkulu ruya bir kedimizi de fipten kaybetmistik kardesimin kedisini ne kadar zor ve yipratici oldugunu biliyorum hem kedi hem sahibi icin. Veteriner net bir sey soylemedi bizden sonra tekrar neyi yanlis yapmis olabilir diye kontrol etmis kizimi fakat bir sey bulanamis solunum durmasi ve nobete bakilacak olursa alerji dedi ama benim kizim anesteziden sonra uyanmisti yalpaliyordu kendinde degildi ama uyanmisti ne olduysa sabah oldu cok soguktu acaba usuttu diye de aklima geliyor bilmiyoru. Cok merak ediyorum ben de ama cevap bulamadik hic

Hiç aklıma gelmedi bir çok arkadaşım da kedilerini orda kısırlaştırdığı için kotü düşünemedim. Hatta bir kağıt imzalatmidlardi olası komplikasyonlar icin sordugumda cok dusuk ihtimal prosedur boyle diyip gecistirip imzalattilar kagidi sonra olan oldu zaten. Çok geç artık benim icin bundan sonra sahiplenecegim kedi icin ilerde belki ama suan kizimdan baska bir sey dusunemiyorum. Keske kisirlastirmasaydim her yere iseseydi de olmeseydi yanimda kalsaydi diyorum.

Ben hicbisey imzalamadim
Hekimim bana kan testlerini yaptirmadan operasyona onay verirseniz alerji veya testlerin yapilmamasina bagli olan sorunlarda mesuliyet kabul etmiyoruz dedi ve biz zaten testlerini yaptirdik.
Belki de size imzalatilan sey mesuliyet almamak icindir bu durumda.

Evet her kedi de problem yaratmiyor ama o az olan ihtimal sizin basiniza gelince hicbisyin anlami kalmiyor.
Siz de istemezdiniz boyle olsun guvenmissiniz ama eminim artik sizin de aklinizda olacak hep.

Fip korkulu ruya bir kedimizi de fipten kaybetmistik kardesimin kedisini ne kadar zor ve yipratici oldugunu biliyorum hem kedi hem sahibi icin. Veteriner net bir sey soylemedi bizden sonra tekrar neyi yanlis yapmis olabilir diye kontrol etmis kizimi fakat bir sey bulanamis solunum durmasi ve nobete bakilacak olursa alerji dedi ama benim kizim anesteziden sonra uyanmisti yalpaliyordu kendinde degildi ama uyanmisti ne olduysa sabah oldu cok soguktu acaba usuttu diye de aklima geliyor bilmiyoru. Cok merak ediyorum ben de ama cevap bulamadik hic
Birşey söyleyim mi bende hep veterinerimi suçladım ilk zamanlarda..yanlış tedavimi neden gittikçe kötüleşiyor bu hayvan diye..ama şu an sakinleştikçe düşünüyorumda aslında elinden geleni yapıyordu..bende sağlıkçıyım bazen olmayınca olmuyor..eğer hekim hatası değilde beklenmedik bir komplikasyonsa inanın o da çok üzgündür bu durumdan dolayı..ama ihmal varsa ortada bilemiyorum ki yasal olarak ne yapılabilir..

Ben de kedimi kaybettim fip denen kedi hastalığından. Çok ama çok kötü bir durum gerçekten. Ben bu dönemi başka bir kedi sahiplenerek aştım. Sizin doğum dönemi yakın olduğu için belki bu süreçte olmaz ama durumunuz uygun olduğunda yeni bir kedi sahiplenmenizi öneririm. Hayatta her acıda olduğu gibi bu tarz bir acı da zamanla azalıyor, emin olunuz. Ve kendinizi suçlamayın çünkü kısırlık operasyonu kediler için sağlıklı olmalarına yarayan bir operasyon. Ve bu tarz ölümler basit bir iğne olduklarında bile oluyor. Yeni doğacak çocuğunuza odaklanıp hazır olduğunuzda da yeni bir kedicik aldığınızda dünyalar sizin olacak, emin olun :)

Başınız sağ olsun.
Bende tam kızımı kısırlaştırmayı düşünüyordum bu konuyu görmeseydim iyi olurdu.
Geçecek acınız dinecek inşallah nasıl bir iç acısıdır bilirim ama yine şanslısın ki yavruları varmış onları severek okşayarak acını bir nebze dindirebilirsin. onun ömrü o kadarmış yapacak bişi yok ne denirki başka...

Kedi kısırlaştırma doğalarına aykırı bir durum. Bana kedi sahiplerinin bencilliği gibi geliyor. Uğraşmak istemiyorlar ve hayvanı değiştiriyorlar. Kedinin sağlığı ile ilgili durumlardan bahsetmiyorum. Sizinki de kendinizi, bebeğinizi düşündüğünüz için olmuş. Boşa ağlamayın.

Kedi kısırlaştırma doğalarına aykırı bir durum. Bana kedi sahiplerinin bencilliği gibi geliyor. Uğraşmak istemiyorlar ve hayvanı değiştiriyorlar. Kedinin sağlığı ile ilgili durumlardan bahsetmiyorum. Sizinki de kendinizi, bebeğinizi düşündüğünüz için olmuş. Boşa ağlamayın.
Muhtemelen Sahibi olduğunuz bir kediniz Yok eğer olsaydı içi yanan bir insana heleki hamile bir bayana bu yorumu yapmazdınız.

Başınız sağolsun çok üzücü bir durum ama bence kendinizi suçlamayın çünkü eminim çok iyi baktınız.Bende 3 hafta önce kısırlaştırdım oğlumu.İnternette çok fazla araştırdım sonrasında bizi ne gibi zorluklar bekliyor diye.O günü hiç unutamam her halde.Oğlumuzu kliniğe bıraktık ben nasıl bir haldeysem artık doktor Ne dese inanmadım.Sonrasında ağrısı,acısı olur diye çok korkuyordum.12 saat narkozun etkisi sürdü ve devamlı kucağımızda uyumak istedi.Ne dikiş vardı nede bi yara.Ertisi sabah normale döndü.

4 aydır bizimle oğlum.Tek sorunumuz herşeyden yemek istemesi.Doktoruna sordum haşlanmış baharatsız et balık ve yoğurt,peynir verebilirsin dedi.Böbrek ve karaciğer yetmezliğine karşı özel bi besleme tarzı var mı?Sabahları yaş mama,akşamları kuru mama veriyoruz.Bilgisi olanlar paylaşırsa çok memnun olurum

Bundan bir kaç gün önce,aynen bu kısırlaştırma olayının çok zor ve tehlikeli olduğunu,hatta bazı kedilerin bünyesinin kaldıramayıp da, öldüğünü yazmıştım.Bazı kişiler ise bana, böyle bir durumun mümkün olmadığını söylemişti.
Ben,kedimi kısırlaştırmaktan vaz geçme sebeplerimden birisi de buydu.
Sizi çok iyi anlıyorum.Benim kedimin 4 yavrusu oldu.1 hafta ara ile,3 tanesini kaybettik.Ben,günlerce etkisinde kaldım.Ağlamaktan gözlerim şişti.Kaldı ki, bizim yavrular daha 1 aylık bile değildi.
Bazen tv'de işkence yapılan hayvan haberlerini görüp de, ağladıgım çok olmuştur.
Nitekim onlarda ''Can''Taşıyor.Bana göre, insan ve hayvanın bu konuda farkı yoktur ve onların da, güzel bir hayat yaşama hakları vardır.
Hayvanları işkence ile öldüren canilerin,tıpkı insan öldüren caniler ile aynı cezayı almaları gerek diye düşünüyorum.
Ben,kedimin yavruları öldükten sonra,Asla kedi beslemeyi düşünmüyorum artık.Kedim ölürse şayet (ALLAHIM KORUSUN) Evime bir daha hayvan sokmak istemiyorum:cry:
Size tavsiyem,karnınızda taşıdığınız 'Canı'' Düşünün ve aklınızı başka şeyler ile meşgul edin derim:KK39:

Neyle ugrasmak istemedigimizden kisirlastiriyoruz? Kisirlastirmak yerine Ciftlestrip yavrulari sahiplendirin hikayesiyse sıktı attik cidden.
Yilda 2 kez ciftlesse, 5-6 yavru dogursa her yil o kadar kediyi kime sahiplendireceksin? Sokaklar kedi dolu zaten. Benim kedim de sokak kedisiydi irk degil yavrularini havada kapmaz kimse yani. Eee hersene elimde 4-5 yavru kalirsa sokaga mi atmaliyim? Sokaga atmasam buyuyunce onlarda ciftlesmek isteyecek onlarin yavrularini ne yapacagim?

Dini yorum yasak oldugu icin fazla deginmeyecegim ama orayi da arastirdim siz rahat olun. Kendi kendinize biseyler kurmayin bilip bilmeden.

Ciftlestirilmeyip eve kapatilan disi kedilerde rahim iltihabi meydana gelebiliyor zamanla ve ölumculdur.

Kisirlastirmadan kedi bakiyorum diyen sokakta bakiyordur. :) Yavrulari da saliyordur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Neyle ugrasmak istemedigimizden kisirlastiriyoruz? Kisirlastirmak yerine Ciftlestrip yavrulari sahiplendirin hikayesiyse sıktı attik cidden.
Yilda 2 kez ciftlesse, 5-6 yavru dogursa her yil o kadar kediyi kime sahiplendireceksin? Sokaklar kedi dolu zaten. Benim kedim de sokak kedisiydi irk degil yavrularini havada kapmaz kimse yani. Eee hersene elimde 4-5 yavru kalirsa sokaga mi atmaliyim? Sokaga atmasam buyuyunce onlarda ciftlesmek isteyecek onlarin yavrularini ne yapacagim?

Dini yorum yasak oldugu icin fazla deginmeyecegim ama orayi da arastirdim siz rahat olun. Kendi kendinize biseyler kurmayin bilip bilmeden.

Kesinlikle haklısınız ben yurt dışında yaşıyorum sokakta bir tane bile kedi görmedim.Kısırlaştırmayıp ne yapıcaz Türkiye’de sokaklarda aç kedi dolu.

Bir evlat kaybemişsin geçer mi hiç... Başın sağolsun. Benim üç tane var. Kıllarına zarar gelse ne yaparım belli değil.
Çok talihsiz olmuş çookk. İçim yandı. Ömrü o kadarmış. En güzel zamanlarını seninle geçirdi, sıcacık yatağında uyudu, sevdi, sevildi... Bu en büyük tesellin olsun. Yeni yavrulara, yeni sana ihtiyacı olan bebeklere anne olacaksın sen de artık.
Başın sağolsun. Sabır... sabırr...

Merhaba,
7 buçuk aylık hamileyim 2 yıldır benimle olan kedimi kızımı geçen hafta kısırlaştırma operasyonu sonrası kaybettim. Kedim 2 yaşındaydı 5 ay önce doğum yapmıştı 2 ay sonra doğum yapacağım için kısırlaştırmaya karar verdik kızgınlık dönemlerinde çok ağlıyor ve arada idrarını bırakıyordu bebekle zor olur diye... hiç aklıma gelmeyen şey başıma geldi kedim ertesi gün öldü çılgına döndüm nöbet geçirdi veterinere götürmüstük suni tenefus igneler hiç bir şey kızımı kurtaramadı. Melek oldu 1 haftadır hayalet gibiyim sürekli aklıma geliyor ağlamaktan gözlerim şişti evde eksikliği o kadar hissediliyor ki kapıdan girdiğimde beni karşılar hemen yanıma gelir sevdire sevdire aşk yaşardık. Çok özlüyorum :KK43: hamileliğime bile odaklanamıyorum belki yanlış ama elimde değil çok kötüyüm geçecek mi ne zaman geçecek böyle bir şey yaşayan oldu mu nasıl başettiniz ?

Ben yaşadim... 1 hafta bisey yemedim surekli agladim agladim agladim. Ilk gun eve gittigimde boguluyorum sandim. Herkes dalga gecerdi ama benim umrumda degildi. Bence bir canliya bakiyorsan sorumlylugu sendeyse herseyiyle canin oluyo. Kaybedince de ayni sekilde kotu oluyorsun.

Uyku haplari ictim 1 ay , 2 ay gecti yavas yavas azaldi acisi icimde... cunku bizimkide ani bir ölümdü... hep kendimi sucladim. Tabiki gececek bebeginizi düsünun lutfen.

Ciftlestirilmeyip eve kapatilan disi kedilerde rahim iltihabi meydana gelebiliyor zamanla ve ölumculdur.

Kisirlastirmadan kedi bakiyorum diyen sokakta bakiyordur. :) Yavrulari da saliyordur.
Anlatamazsın kendini yorma rivavira

Bizimki de 1,5 sene önce operasyon geçirdi. Gazlı anestezi tercih ettik 1 saat içinde toparlandı.
Ama nasıl bir insan bir ilaca daha önce olmasa da o defa allerji geliştirebiliyorsa belki konu sahibinin kedisine de o olmuştur. Bazen bazı komplikasyonlar ön görülemiyor.
Veteriner hatası da olabilir tabi.
Sonuç çok kötü çok üzücü olmuş. Malesef her operasyon bir risk taşıyor, hayvanlar için de bu böyle insanlar için de.

Başınız sağolsun

Kaç kedi baktınız, kaçını arabaların kaputlarından, elektirik trafolarından çıkardınız, kaç insanla kavga ettiniz, kaç hasta kediyi, araba çarpan kediyi, yavru kediyi ağlaya ağlaya veterinere taşıdınız?
Kaç defa paranızın sonuna kadar harcadınız?
Kaç defa bir yerde yemek yemek yerine kilometrelerce mama taşıdız?
Kaç defa arkanızı dönmek zorunda olduğunuz bir hayvan için ağladınız, uyuyamadınız?
Kaç defa soğuk günlerde, yağmurda karda, ağlamalarını duyup kulaklarınızı kapatarak uyumaya çalıştınız?
Kaç defa yeni doğmuş kediyi çocukların elinden kurtardınız, süt anne aradınız?
Kaç defa yeni doğmuş kediyi her iki saatte bir emzirip, kaka-çiş yaptırıp sıcak tutmaya çalıştınız?
Kaç yavru kediyi kör olmak üzereyken göz damlası vs. ile haftalarca iyileştirmeye çalıştınız?
Kaç defa işlek trafikte arabanızı durdurup yolda çarpılmak üzere olan bir yavru kediye güvenli alan aradınız?
Kaç kedi sahiplendiniz, kaç kedi sahiplendirdiniz?
Kaç defa çaresiz parasız, kimsesiz kaldınız?

Back
X