Kedimden Bıktım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bahçeli ev bir kedi için bir cennet yuvası resmen.
Güneşte yatmak etrafta gezmek o kadar iyi geliyor ki onlara.
Annemin evi bahçeli annemin 2-3 tane kedisi var araba yolu da yok evin yakınlarında.
Bol bol geziyorlar bahçede.
Annem bazen bahçeye iner gözleme yapar odun ateşinde onlarda akıllı akıllı annemi izlerler gözlemelerini yiyip sonra gezmelere alemlere akmaya devam ederler. Kısırlaştırma ile de uğraşmaz annem doğururlar onları da besler bir kaç aile alır götürür evde bakicaz diye sonra mutlu edemezler geri getirirler falan .
Yani az çok oradan anlıyorum kedilerin ruh yapılarını ve isteklerini.
Benim tüye alerjim var ama yine de her bahçede gormemde aksam öksürük krizine gireceğimi bilsemde iyice bir severim onlar da sevilmek için delirirler.
Ayy niye bu kadar yazdım bilmiyorum sanırım annemin kedilerini özledim pamuk şekerlerim benim.

Geçmiş olsun, otistik olup olmadığını eğer tekrar veterinere goturebilirsem ben de kontrol ettireceğim. Böyle bir şüphem var. Bu arada su silkeleme olayını genelde yapmıyorum. Mesela bu sabah gerçekten hiç durmadı. Oğlum yapma hadi uyuyalım yok, paşam bak kizicam şimdi yok, neyse enerjisini atsın diye bekledim. Güneş doğdu bu sırada. Hala amaçsızca aynaları kapıları tırmalıyor. Bunları sadece sabaha karşı yapıyor.
Konuyu sabah çok sinirliyken yazmıştım artık sinirim yok. Kedilerimi günün 23 saati bebek gibi pişpikleriz. Yani sanki ben işkence ediyorum gibi algılanmış. Sabah sinirle yazdığım için.

Cezalandıramam yani ceza nasıl olur bilmiyorum. Bir yere falan kapatamam ama buradakiler hiç anlamamış anlatmak istediğimi. Az önce kahvaltı sofrasının üzerinden uçtu. Çayı devirdi. Canının yanması falan da umrunda değil. Çok enerjik. Gündüz yapsın o dağıtıyor biz topluyoruz. Ama sabaha karşı yaptıkları hepimizi ayağa kaldırıyor. Ben de kedilerimi çok seviyorum. Oğullarım onlar benim ama sağolsun buradakiler yanlış anlayıp sinirimi bozdular.

Şimdi şöyle, her kedinin karakteri farklıdır ve buna istinaden sevgi anlayışı da farklıdır. Hatta türüne göre bile karakteri değişebiliyor. Misal bir kedim yanımızda, biz ona dokunmadan ama o patisini bize değdirerek, huzurla uyuyunca sevildiğini bilirdi. Birkaç gün öyle uyuyamasın, çok agresif bir çocuk oluyordu. Oyun oynamayı hiç sevmezdi Bir diğeri ise, sürekli evle beraber devredilmiş, kim kiralarsa onunla yaşamıştı. Çok iyi bakılıyor ama dilinden kimse anlamıyordu, soğuk ve sinirli bilinen bir kediydi. Sevgi dili oyundu, bir tek sopa ucuna ip takılmış oyuncakla oynardı. Başka hiçbir şeyle oynamazdı. Oyun oynamayı sevmiyor zannediyordu insanlar. Bunu çözdüğümde hayvanın içinden başka bir karakter çıktı.

Bunu uzun uzun anlatmamın sebebi, 2.5 yaşında bu kadar aktif bir kedinin muhtemelen henüz karakteri çözülmemiştir. Kediler aynı çocuk gibi, tek başına oynaması bir şey ama sizlerle oynaması bambaşka bir şey. Yanına birisi oturup onunla oynasın, eğer ondan da dağılıyorsa demek ki çok da ilgisini çekmiyor. Saklambaç deneyin. Bir kedim sadece öyle "avlanarak" yoruluyordu. Mamasını değiştirin, pahalı mama iyi mama demek değil. İçerik bakarak alabilirsiniz. Veterineriniz yardımcı olacaktır içerik konusunda. Dolabın üstüne çıkıp uyuması bir ihtimal güvensizlikten olabilir. Sadece seviyor da olabilir. Diğer kedilerle ilişkisini de izleyin bence, birbirleriyle sorun yaşayınca da problemler olabiliyor kedilerde. Eğer bir problem gözlemlerseniz, hep beraber oynatmaya çalışın kedileri. Böylece tekrar bağ kurabilirler. Son olarak toprak kedilerin ihtiyacı olan bir şey, imkanınız varsa toprak ve bitkilerle oynamasını sağlayabilirsiniz. Misal benim güvenli bir bahçem vardı, çıkarıyordum, kedilerim sabaha kadar uyuyordu. "My Cat From Hell" programında da faydalı tavsiyeler oluyordu. Fırsat buldukça izleyebilirsiniz. Belki aklınıza gelmeyen bir yöntem söylenir, işe yarar. Tüm bunların dışında gece belli saatlerde hareketli olma devam edecektir muhtemelen, ancak kendisini riske atmadan veya çok ortalığı katmadan hareket etmesi için biraz daha enerjisini atması gerekiyor. Başka insanları sevmemesi konusunda ise, her kedi sosyal olmaz. Huy olabilir, evinize ekstra sürekli gelen birisi varsa ya kediyle uzak olmasını sağlayacaksınız ya da bağ kurmalarını deneyeceksiniz. Bağ kurmayı denemek önceliğimiz olmalı tabi ki.

Eve bir yıldır misafir gelmiyor neredeyse. Gelenlere saldırdığı için gelmek istemiyorlar. Rahat edemiyoruz diyorlar. Yani onu rahatsiz edecek kimse gelmiyor artık.
Bence bizimkinin karakteri bu artık. Ondan daha küçük bir kedimiz var hiç böyle değil.
Mama değiştirdik daha önce egzema gibi bir şey yaptı yine sadece bu kedimde oldu. O yüzden değiştirdik.
Mamanın fiyatını özellikle belirttim ki kedilerden nefret ediyorum ama zorla evde tutup işkence ediyorum gibi algılanmış.
Bu kedimizle aramızda bağ var. Zaten hayvan bizden başkasını istemiyor. Birinin dokunması mümkün bile değil ama bana kendini öptürüyor mesela. Onu öyle kabul edeceğiz yapacak bir şey yok.

Eğer öyle bir korkunuz varsa sahiplendirin.

Büyük bir sinir bozukluğu içindeyken yazdığınız okurken anlaşılıyor. Zarar vereceğinize ben inanmıyorum, ağzınızdan sinirle çıkan kelimeler gibi görünüyor.
Sadece biraz sabırlı olmaya çalışın ve karşınızdakinin kedi olduğunu fark edin. Yaş aldıkça daha da sakinleşecektir.
Onu eve ilk getirdiğiniz zamanları düşünün. Onlar gerçekten masum ve savunmasız. İleride çocuğunuz olduğunda anlayacaksınız çocuklar da böyle.
Değişik alternatifler deneyin, illa ki denemişsinizdir ama farklı şekillerde tırmalama tahtası, sessiz kemirebileceği oyuncaklar, sakinleştirici maltlar var

Ben sabah sinirle yazınca yanlış lanse etmişim sanırım. Süs olsun diye almamıştım zaten gerçekten zor durumdalardi ve herkes üstünden geçip gidiyordu. Kedilerimi çok seviyorum. Hepsi benim evladım. Zorluklarını da ben çektim hastalıklarını da. Bu kadar zor bir hayvana bakmak gerçekten kolay değil. Kedim kendini genelde sevdirmiyor çünkü sevmek için yaklaşınca koşup kovalamaca oynamaya çalışıyor. Uyku hariç yerinde durabilen bir kedi değil. Yoksa bize saldirmaz. Biz hariç başkalarına saldırır. Bizi tanır ve sadece bize güvenir. Bir tek bizim ona yaklaşmamıza izin verir. Sabah inanılmaz gergindim. Konuyu eğdim büğdüm

Aklı başında biri anladı sonunda. Yorumu sabah 6 buçukta yazmaya başlamıştım inanılmaz sinirliydim. Pazar pazar uyutmadi kimseyi kendi de uyumadı Bebekken de çok anormaldi. Her şeye oyun için saldırırdı. Bardakla bile kavga ederdi. Şimdi daha iyi sanki.
O kadar hareketli ki kilo bile alamıyor.
Hayatımda hiçbir hayvana zarar vermedim. En hassas olduğum konu çocuklar ve hayvanlar zaten. Beni anladığımız için teşekkür ederim

3 kedim var evde ama diğerleri normal kediler olduğu için bunun gibi aralıksız koşup hoplayamıyor. Bir tek bu arsız. Kapı kapatma son çare artık ama kapıda bağırıyor eliyle tokmağı açmaya çalışıyor üzülüyorum bu sefer. Zaten evde iki oda var. Ev küçük ay ne bileyim ya idare edeceğiz artık.

Sakinlestirici bitkisel bir şeyler varsa deneyeceğim çünkü kilo da alamıyor hareketten

Yoruma güncelleme getirdim. Hayatımda hiçbir hayvana zarar vermedim. Sabah inanılmaz sinirliydim. Yoksa konu da açılacak bir olay değildi aslında.
Bizim de arkadaşlarımızın kedisi var hoplar zıplar güleriz. Bizimkinin sorunları olduğunu yorumlarda belirttim.
En basit örnek, dolabın üstünde uyuyor ve uyanınca benim üstüme 2 metreden atlıyor. Yaaa off diye isyan ediyorum. Ama kalkıp kedime işkence etmiyorum.
Benim suçum bizim milletin iki cümleyle insan yargilayacagini unutup sabahki sinirle konu açmam.

Nerede satılıyor bilmiyorum ama bir oyun kafesi almıştı arkadaşım. 1m x1m boylarında içinde sevdiği oyuncaklar vs. Gece kedisi orda yatıyormuş kafesin kapısı kapalı kalıyormuş. Onun kedisinin yüksek yerden atlama ve evden kaçma huyu var diye öyle kontrol altında tutuyordu. Belki kendisi yaptırmıştır bilmiyorum ama deneyebilirsiniz bence

Hala sabah sinirle yazdım diyorsunuz. Konu 7'de, korkuyorum zarar vereceğim yorumunuz saat 11'de. Bari söylediklerinizin arkasında durun tepki aldınız diye maşallah dansözleşiyorsunuz, komik görünüyor.

Hala sabah sinirle yazdım diyorsunuz. Konu 7'de, korkuyorum zarar vereceğim yorumunuz saat 11'de. Bari söylediklerinizin arkasında durun tepki aldınız diye maşallah dansözleşiyorsunuz, komik görünüyor.
Siz haklısınız ben sistematik olarak kedilerimi dövüyorum. Zarar veriyorum ama saklıyorum ! Benden daha mı iyi biliyorsunuz. Hiçbir hayvana zarar vermedim. Kedime vursam önce evdekiler beni paralar. Sensin dansöz terbiyesizlik etme.
Benim buraya konu açmam hataydı zaten.
Provokatörlük etmeye yer arıyorsunuz.
Onlar benim canım bagiririm kızarım sinirden ağlarım bazen ama hayvanlara ve çocuklara asla vurmam. Sen benden iyi mi biliyorsun

Yok kafese koymam o kadar da değil. Zaten hareketli bir kedi. Ev bile dar geliyor. Kafeste psikolojisi bozulur. Teşekkürler yine de

Kediye su fırlatılır mı? Kedi kovalanır mı?
Siz kedi bakabilecek bir insan değilsiniz demek ki,çünkü benim bildiğim tüm kediler böyle,geceleri yaşıyorlar resmen,demek ki gündüz yeteri kadar ilgilenmiyorsunuz ki gece delleniyor hayvan. Ben de kedi bakamam mesela ama bir kedim varsa da böyle davranmam. Yazık üzüldüm,verin bir başkasına. Ama gerçekten sevip ilgilenecek birine verin de mutlu olsun yavrucak

Kediniz yok belli ki. Ne gündüzleri yeteri kadar ilgilenmiyorsunuz belli ki ??? Gündüz yanımda misin ? Mesajlara kapatacağım birazdan. İnanılmaz on yargıcı bir ekip yazıyor. Sabah sinirle yazdım konuyu. Klasik her sabah evde kıyamet koparır kedim komşular kalkar biz kalkarız vs. Ben de bagiririm yapma yeter artık diye. Sabah olur hiçbir şey olmamış gibi günlük hayata devam ederiz. Kedisi olan çoğu arkadaş da durumu anladı zaten güzel tavsiyeler verdi. Kedime işkence ediyorum gibi algı yaratanların kaç tanesi vardiyalı bir işte çalışıp okula gidip evde üç kedi besliyor ??
Biz kedilerimiz çok seviyoruz. Suyu da genelde firlatmiyorum zaten. Bir kere bile onlara zarar vermedim. Hayvan bir tek bize güveniyor ki başka kimseyi eve bile sokmuyor. Bizden başkasına dokundurtmuyor bile. Git diğer yorumlarımı oku bakalım ne yazmışım. Herkes çok meraklıydı da ben bu hayvanları neden sokaktan ölüm döşeğinde kurtardım, niye herkes üzerine basıp geçti o zaman bilmiyorum. Bilip bilmeden iki cümle okuyup yorum yapma bana

Kedi otlu oyuncaklardan alin. Gun icinde enerjisini onunla atar aksamda rahat uyur.
Evet duvara yapıştırmalı yuvarlaklar vardı ben de almayı düşündüm. Hem o da uyur dinlenir. Korkuyorum bu yaramazlık başına iş getirecek diye. Geçen havada uçarken duvara tosladı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…