Kedim

Ben tavan arasinda kedimin bebeklerine baktım 6. Katın da 1 üstü. Hepsini kedi kutusuna koyup aşağı indiriyordum çimlerde manyak gibi ziplayıp oynuyorlardı , akşam üstü tekrar yukarı çıkarıyordum. Böyle böyle sizin gözetiminde dışarıya da alışır . Bizimkiler dışarı tamamen çıktığında hiç yadirgamadılar.
Saldırgan kedi çok zor elimin halini atmak isterdim buraya ki yıllardır bakıyorum bizim manyağa , bebek, yetişkin, çocuk nerden anlasın ayrım yapsın kedi saldırır umarım bir çözüm bulabilirsiniz

Kısırlaştırmadan ve sakinleştirici ilaçlar var onu kullanmadan doğaya salarsanız kendiniz pişman olursunuz aklınız fonda kalır. Her şey deneyin hala olmuyorsa yapacak bir şey yok bahçede bakın

Ben de haftada bir ya da haftada iki defa sokağa salıyorum kedimi biraz stres atsın geçsin dolaşsın diye. Çünkü sokaktan sahiplendiğimizde 5.06 aylıktı bu yüzden sokağa alışıktı onu sokakta mahrum etmek istemiyorum ağaçları çıkmayı çok seviyor. Ama bu çok sağlıksız diyorlar hem kedi için hem bizim için. Siz bu konuda hiç araştırma yaptınız mı?

İki kediniz var iken kışın evinize nasıl yabancı kedi getirebiliyorsunuz? Yani kavga etmiyorlar mı? Benim kedim beni o kadar kıskanıyor ki sadece bir gecelik kedi ya da köpek bakıyor bile olsak evde terör ortamı oluşuyor. Aslında ben de kışları gördüğüm kediler eve getirmek istiyorum ama getiremiyorum

Ayakkabının içine kaka yapan kedi de ilk defa duydum. Çok zormuş gerçekten Allah yardımcınız olsun. O sıpa gece de uyutmuyordur miyav miyav sürekli

Yani şöyle eve alıştıkları zaman dışarıda barınmaları zor oluyor ki Allah karşına boşuna çıkartmıyor. Benim beş kedim var bir evdeler. Hepsi kısır. Kısır olmadıkları zaman her yere işerlerdi ya da kakalarını yaparlardı ve anlaşamazlardı. Sürekli bir kavga. zor ayırırdık. Ne zaman kısır ettik hayvan rahata kavuştu. Bazı kediler çok hırçın oluyor. Allah kolaylık versin.

Bir araya getirmiyorum onu diğer kedilerimle. Hastalık vs bulaşaiblir çünkü. Tamamen izole bir yerde kalıyor. Zaten genellikle aldığım 1 kedi var sokaktan. O fazla narin, çabuk hasta oluyor öksürüyor. Soğuklar başlayınca onu alırım 1-1,5 ay kalır evde. Sonra havalar düzelince eski yerine koyuyorum. 2 yıldır böyle.Sokaktan kedi getirirseniz testlerini yaptırmadan kendi kedilerinizle bir araya getirmeyin hastalık bulaşabilir, panlokopani veya calicivirus vs.

Çok garip çünkü kediler kapalı ortamda kaldıkları zaman miyav miyav ortalığı yıkarlar demek ki o kedi sakin olduğu için banyoda sessiz sessiz durabiliyor yoksa başka kedi olsa uyuyamazdınız. Ben de evi alıp bir odada bakmayı denedim ama olmuyor

Evet benim kedilerim mesela kapalı ortamda kalmazlar. Ama bu sokak yavrum alışık. Kışları bana gelir banyoda yaşar :) Hergün kavalandırırım diğer kedileri kapatıp. Onun banyoda bir yuvası olur içinden çıkmaz, çok uysal

Maşallah uysal kedileri çok seviyorum benim de sokaktan sahiplendiğim uysal bir kedim var birbirimizi çok seviyoruz

Eminim yaşadıklarınız zordur ama durumu bu hale siz getirmişsiniz.
Hem kısır değil hem odalara kapatılıyor. Yani ne olmasını bekliyorsunuz ki? Odaya kapatıldığı için buradan bir ders çıkarıp kendi kendine sakinleşmeyecek.

Evde başka kedi ve bebek var, hareket alanı kısıtlı, enerjisini atamıyor, kısır değil.
Hırçınlığını körükleyecek her şeyi yapmışsınız.
Bir veterinere götürüp davranış problemini çözmek için ne yapılabilir diye sormuş gibi de görünmüyorsunuz. Hiçbir şey yapmayıp çaresizim diyerek sokağa bırakmak içinize sinecek mi gerçekten?

Sokakta beslenemez mi diye sormuşsunuz.
Tek derdi beslenememek olursa çok şanslı demektir. Muhtemelen birkaç güne bir araba altında kalır çünkü.

Veterinere gittigimizde disari ciktiklarini soyledim, ek bir kac asi ve ilac verdi, parazit ilaclarini duzenli kullandiriyorum.Ben ve esim tokoplazmaya bagisikliymisim zaten. 8 yasindalar, sagliklari gayet iyi su anda cok sukur.

Eminim yaşadıklarınız zordur ama durumu bu hale siz getirmişsiniz.
Hem kısır değil hem odalara kapatılıyor. Yani ne olmasını bekliyorsunuz ki? Odaya kapatıldığı için buradan bir ders çıkarıp kendi kendine sakinleşmeyecek.

Evde başka kedi ve bebek var, hareket alanı kısıtlı, enerjisini atamıyor, kısır değil.
Hırçınlığını körükleyecek her şeyi yapmışsınız.
Bir veterinere götürüp davranış problemini çözmek için ne yapılabilir diye sormuş gibi de görünmüyorsunuz. Hiçbir şey yapmayıp çaresizim diyerek sokağa bırakmak içinize sinecek mi gerçekten?

Sokakta beslenemez mi diye sormuşsunuz.
Tek derdi beslenememek olursa çok şanslı demektir. Muhtemelen birkaç güne bir araba altında kalır çünkü.

Veterinere gittigimizde disari ciktiklarini soyledim, ek bir kac asi ve ilac verdi, parazit ilaclarini duzenli kullandiriyorum.Ben ve esim tokoplazmaya bagisikliymisim zaten. 8 yasindalar, sagliklari gayet iyi su anda cok sukur.
Nasıl anladınız aşık olduğunuzu? Yani ben de öğrenmek istiyorum nereden test yaptırıyoruz

I
Nasıl anladınız aşık olduğunuzu? Yani ben de öğrenmek istiyorum nereden test yaptırıyoruz
Tokoplazma IGG testi diye geciyor, kan testi. Biz yurtdisinda yaptirdik. Turkiyede de yapiyorlar. Cocukken sokak hayvanlariyla hasir nesir olanlarda pozitif cikiyormus zaten. Turkiyede bagisiklilik orani cok yuksek

Evet biliyorum tabiki sebepleri. Ama ne yapabilirim ki? Odaya kapatıyorum çünkü diğer kedime ilk günden beri saldırıyor. Onun da evde dolaşması gerek. Kısırlaştıramadım maddi sebeplerle. Depremi yaşadık ve 8 aydır çalışamıyorum. Tek maaşla yeniden her şeyi inşaa etmek zorunda kaldık.
Onun dışında tabi ki veterinere danıştım. Bazı kediler böyle, onların da karakteri var dedi. Ki bu kediyi daha 1 aylıkken aldım. O zaman da saldırıp ısırıyordu. O sebeple kısırlaştırmanın çözeceğini düşünmüyorum. Yine de elimden geleni yapmış olmak için şartları zorlayıp kısırlaştıracağım.

canım benimde kedim vardı o zamanlar ben bilmiyordum her yere çişini yapmaya başlamıştı. Ksıırlaştırdın mı? Kısırlaştırınca geçiyormuş belki saldırganlığıda azalır o zaman bilemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…