- 21 Aralık 2023
- 1.395
- 2.836
- 53
- 29
- Konu Sahibi zeynepthevideographer
-
Kedinin karakteri de çok önemli.bazı hayvan ev seviyor bazı hayvan evde hiç duramıyor.Merhaba,
Ben ve eşim hayvan seviyoruz. Bundan iki yıl önce yaşama motivasyonumuz kalmamışken hasta sokak hayvanlarını alıp tedavi edip tekrar sokağa salmaya karar verdik. O zamandan beri de çok sınırlı aile bütçemizle sokaktaki canlarımızı beslemeye ve tedavi etmeye başladık. Kedilerden biri sokakta yaşayamayacak kadar narin olduğu için eve aldık. 2 yıldır bakıyoruz dünya tatlısı bir kedi. Çok ürkek, çok savunmasız. Bundan bir yıl önce de yavru bir Bombay kör olmak üzereydi. Yine eve aldık 10 gün tedavi ettik. Çoğunlukla iyileşti. Sokağa salmaya gelince yapamadım. Yani minicikti ve bıraktığımda resmen ağladı. Binanın köşesine sinip saatlerce orada durdu. Kıyamadım geri aldım. Ama o kedimizle evdeki kedimiz asla anlaşamadı. Bombay küçük olmasına rağmen evdeki narin kedimizi hep dövdü. Kedimiz streslendi. Bir deri bir kemik kaldı. Bu yüzden onları odaya kapatıp dönüşümlü olarak eve salıyoruz. Ama Bombay odaya kapatıldığında evi başımıza yıkıyor. Zaten çok saldırgan. Çıkınca da her yerimizi ısırıp tırmalıyor. Sonra bu kedimiz her yere çiş ve kaka yapıyor. Evimiz tam anlamıyla leş gibi kokuyor. Evi temizlemekten yoruldum. Misafir gelince yerin dibine giriyorum utançtan. Yeni bebeğim de oldu. Bebeği de ayrı odada tutuyoruz ama 3 aylık oldu. Bu büyüyecek. Emeklemeye başlayacak ama hijyen büyük sorun. Sonra Bombay bebeğime de saldırır. Ne yapacağımı şaşırdım. Çok seviyorum kedimi. Ben büyüttüm onu. Ama artık çok yoruldum. Gece mesela bebeğe mama yapmak için odadan çıkınca ödüm kopuyor. Bir yerlerden çıkıp hemen saldırıyor. Ayaklarımı ısırıyor. Başka birine veremem çünkü çok çok hayvansever olması lazım yoksa kedime kötü davranırlar. Sokağa salmalı mıyım? Sitenin bahçesine salsam yapabilir mi? Çare ariyorum
Sokakta yaşayamaz. Kısırlaştırma yapıldı mı bu çocuklara? Çiş ve kakasını yapması kıskançlıktan olabilir. Kısır değillerse acilen kısırlaştırın. Kısırlarsa sahibinden sahiplendirme ilanı açın.Merhaba,
Ben ve eşim hayvan seviyoruz. Bundan iki yıl önce yaşama motivasyonumuz kalmamışken hasta sokak hayvanlarını alıp tedavi edip tekrar sokağa salmaya karar verdik. O zamandan beri de çok sınırlı aile bütçemizle sokaktaki canlarımızı beslemeye ve tedavi etmeye başladık. Kedilerden biri sokakta yaşayamayacak kadar narin olduğu için eve aldık. 2 yıldır bakıyoruz dünya tatlısı bir kedi. Çok ürkek, çok savunmasız. Bundan bir yıl önce de yavru bir Bombay kör olmak üzereydi. Yine eve aldık 10 gün tedavi ettik. Çoğunlukla iyileşti. Sokağa salmaya gelince yapamadım. Yani minicikti ve bıraktığımda resmen ağladı. Binanın köşesine sinip saatlerce orada durdu. Kıyamadım geri aldım. Ama o kedimizle evdeki kedimiz asla anlaşamadı. Bombay küçük olmasına rağmen evdeki narin kedimizi hep dövdü. Kedimiz streslendi. Bir deri bir kemik kaldı. Bu yüzden onları odaya kapatıp dönüşümlü olarak eve salıyoruz. Ama Bombay odaya kapatıldığında evi başımıza yıkıyor. Zaten çok saldırgan. Çıkınca da her yerimizi ısırıp tırmalıyor. Sonra bu kedimiz her yere çiş ve kaka yapıyor. Evimiz tam anlamıyla leş gibi kokuyor. Evi temizlemekten yoruldum. Misafir gelince yerin dibine giriyorum utançtan. Yeni bebeğim de oldu. Bebeği de ayrı odada tutuyoruz ama 3 aylık oldu. Bu büyüyecek. Emeklemeye başlayacak ama hijyen büyük sorun. Sonra Bombay bebeğime de saldırır. Ne yapacağımı şaşırdım. Çok seviyorum kedimi. Ben büyüttüm onu. Ama artık çok yoruldum. Gece mesela bebeğe mama yapmak için odadan çıkınca ödüm kopuyor. Bir yerlerden çıkıp hemen saldırıyor. Ayaklarımı ısırıyor. Başka birine veremem çünkü çok çok hayvansever olması lazım yoksa kedime kötü davranırlar. Sokağa salmalı mıyım? Sitenin bahçesine salsam yapabilir mi? Çare ariyorum
Ya evde kırıp dökünce döverler diye korkuyorum.Bence eve alıştıktan sonra bahçede zorlanabilir. Sahiplendirmeyi düşünün derim.
Bakayım o spreye. Çok teşekkür ederim.Yazık yaw konuda hepinize üzüldüm
Ne diyeceğimi bilemedim
İnşallah herkese güzel olacak bir çözüm bulunur
Çiş için burda bir arkadaş vanishin bir spreyini paylaşmıştı
Silince onunla yapmıyormuş diye
theblackswan başka çözümler de paylaşmıştı sanki diye hatırlıyorum
Sağa sola çiş yapan kediler için
Kedinin karakteri de çok önemli.bazı hayvan ev seviyor bazı hayvan evde hiç duramıyor.
Sokakta neden yaşayamaz? Beslenemez mi acaba?Sokakta yaşayamaz. Kısırlaştırma yapıldı mı bu çocuklara? Çiş ve kakasını yapması kıskançlıktan olabilir. Kısır değillerse acilen kısırlaştırın. Kısırlarsa sahibinden sahiplendirme ilanı açın.
Ya hiç sorma 3+1 evi bu yüzden 1+1 olarak kullanıyorum. Hiçbir şey sığmıyor. Evde tereddüt etmeden kapı açmayı özledim.Ben de sokak hayvanlarına bakan biriyim olmadığı yerde eve de alırım bir zaman sonra kontrollü olarak sokağa alıştıra alıştıra dışarı salarım beslediğimiz kedileri elbette çok seviyoruz ama onu al bunu al eve derken yaşam alanımızı kendimize zorlaştırıyoruz bir arkadaşım dayanamayıp alarak şuan 4 kediye sahip oldukça zor bir durum benim yapabileceğim bir şey değil siz de kontrollü bir şekilde doğaya alıştırın ya da sahiplendirin.
Beslenemez maalesefYa evde kırıp dökünce döverler diye korkuyorum.
Bakayım o spreye. Çok teşekkür ederim.
Ya dışarı çıkınca aşırı stresli. Korkuyla sağa sola bakıyor. Ama eve de sığamıyor. Evde odaya kapatmakdan iyi gibi geliyor dışarı salmak.
Sokakta neden yaşayamaz? Beslenemez mi acaba?
Benim de aynı büyüklükte ev misafir odası artık misafir odası değilYa hiç sorma 3+1 evi bu yüzden 1+1 olarak kullanıyorum. Hiçbir şey sığmıyor. Evde tereddüt etmeden kapı açmayı özledim.
Kontrollü nasıl alıştırdınız?
Ya şöyle aslında, bizim sitede bir amca var kedi evi yapmış. 10 kadar kedi orada yaşıyor. Ben de oraya bırakıp günlük yemeğini götüreyim diye düşündüm. Sitenin kapısı genelde kapalı. Caddeye falan çıkmaz muhtemelen.Beslenemez maalesef
Çok ürkek olurlar savunmasız olurlar
Bebekliği sokakta geçse uyum sağlardı belki ama hep evdeymiş
Bir iki güne araba bile çarpabilir ya da köpek saldırısına uğrayabilir
Kısır değilse kısırlaştırma yapmak gerekiyor mutlaka
Kıskançlık odaya kapama yeni bebek gelmesi onların da huylarını değiştirebiliyor
Çok mantıklı. Bir deneyeceğim sanırım. Her gün bir saat gezdirelim. Eğer uyum sağlar gibi olursa bırakırım. Birden bırakmak olmaz tabi.Benim de aynı büyüklükte ev misafir odası artık misafir odası değilkedi odası kontrollü şöyle alıştırdım her gün 1 saat sokağa çıkardım zaten yanınızdan hemen ayrılmıyor uzaklaşmıyor her gün çıktıkça yavaş yavaş etrafı keşfediyor bir hafta düzenli çıkıyorum sizin bahsettiğiniz gibi bir yavru kedi baktım 3 ay kadar öyle bir hiperaktiflik hiçbir kedide görmedim odaya kapatmak da olmuyor bağırıyor çıkıcam diye sahiplendirdik olmadı kimse istemedi çok hareketli diye kontrollü olarak dışarı saldım kaç tane yavru kedi tedavisi yapıp sokağa saldım
Evet onun da düzeni değişmiş bebekle beraberYa şöyle aslında, bizim sitede bir amca var kedi evi yapmış. 10 kadar kedi orada yaşıyor. Ben de oraya bırakıp günlük yemeğini götüreyim diye düşündüm. Sitenin kapısı genelde kapalı. Caddeye falan çıkmaz muhtemelen.
Kısır değil maalesef. Bütçemizi ayarlayıp kısırlaştıracağız.
Evet aslında beni çok seviyor. Ben hep onunla oynardım. Kucağımda büyüdü. Şimdi günümün büyük çoğunluğu bebeğimle odada geçiyor. O yüzden bence çok kıskanıyor. Odadan çıkar çıkmaz bana saldırıyor ısırıyor
Erkek kedi. Fakülteye bakacağım bir. Ya iki türlü çişi var. Birinde koltuğa çıkıp duvara püskürtüyor. Bunu kısır olmadığı için yapıyor biliyorum. Ama bir de normal çömelerek sağa sola çiş kaka yapıyor. Ayakkabılarımızın içine yapıyor falan.Evet onun da düzeni değişmiş bebekle beraber
Aslında büyümeyen çocuk gibi düşünün
Fakültelerde filan daha uyguna kısırlaştırma yapılabilir
Erkekse eğer hem daha ucuz hem daha kolay oluyor
Aslında kısırlaştırmadan sonra çiş sorunu da kalkabilir ortadan
Kızgınlık için de sağa sola çiş yapıyolar
Bebeğiniz de çok küçükmüş sağlıklıca büyütün iş yükünüz baya çok
Erkek kedi. Fakülteye bakacağım bir. Ya iki türlü çişi var. Birinde koltuğa çıkıp duvara püskürtüyor. Bunu kısır olmadığı için yapıyor biliyorum. Ama bir de normal çömelerek sağa sola çiş kaka yapıyor. Ayakkabılarımızın içine yapıyor falan.
Gerçekten yüküm çok. Burn out olmama azıcık kaldı. Bir de haftaya işe başlayacağım. Evden çalışıyor olsam da ciddi mesai gerekiyor. Kendime 10 dk bile ayıramamam, saatlerce ev temizleyip yaşadığım ortamın hâlâ b.k gibi olması beni tüketiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?