Kediiiiii

Aşılarını düzenli yaptırdıktan, sağlıklı baktıktan sonra kediciğinize, hiçbir şey olmaz.
Ayrıca dinimizce de evde beslenebilecek, bakılabilecek bir hayvandır.
Bu ayrıntıyı belirtmemin sebebi, belki size bu açıdan bebek olmaz diye söylenmiş olabilir batıl inanç olarak.

İnsanlar, çocukları hayvanları sevsin diye uğraşıyor. Biz uzaklaştırmaya çalışıyoruz. Oysa doğayı seven her şeye sevgiyle bakar. Daha optimist olur daha mutlu büyür.

Son düzenleme:
Kedi dışkısından toksoplazma bulaşma ihtimali var. Normalde bir defa geçirmekle bağışıklık kazanılan önemsiz bir enfeksiyon, ama daha önce geçirmediyseniz ve gebelik esnasında toksoplazma geçirirseniz, düşük yapma söz konusu olabilir ya da bebekte gelişim geriliği,anomalisi vs. olabilir, bilginiz olsun.
http://www.gebelik.org/dosyalar/enfeksiyonlar/toksoplazma.html

Evet bunu biliyordum.
aslnda ben testi de yaptrsam iyi olur.
gerci ben 5 yıldır hep kedi ile yaşadım.
bağışıklık vardr bence

Biraz uzun bir alıntı yapacağım.

Yok cnm doğru söylemiş toxoplasma olabilirsin diye söylemiştir toxoplasma kedi diskisi çiğ köfte şarküteri ürünlerinden vs hamilelere hatta testte yapıyorlar birde hamile kalmayi zorlaştırıyor diye biliyorum bi araştır istersen...

Nasil da guzelmis oyyyy......
Evinizdeki bu minnak tan hiçbişeycik olmaz tatlım.korkma eski bi kedi sahibi olarak doktorum sacmaligin daniskasi demişti Evde bakılan aşıları tam olan yavrucuklarimizdan gecmez.bahsedilen toksoplazma yiyecekte dahil disarda dolaşan hayvanlardan bulasip size gelebilir. Potansiyel ortalikta dolasiyo anlican için rahat olsun....

:) coook tşkr ederim. Aşıları tam tertemizdir. Icim cok rahatladi sayenizde.
Bende en yakn zamanda testi yaptiracagim yinede :)

ne alakası var Allah aşkına ya yurt dışında her evde kedi köpek var nerdeyse patır patır doğuruyorlar ayrıca düzenli parazit aşıları yapıldığı zaman tüy kaçsada bir sorun olmuyor dra sorabilirsiniz pofff ya poff bezdim artık şu hayvanlardan uzak durun

Çocukluğunuzdan beri sokakta kedilerle haşır neşirseniz yaptırmaya gerek yok bağışıklığınız vardır. Benim doktorum öyle söylemişti.

lütfen lütfen hamile kaldığınızda ya da doğurduğunuzda da uzaklaştırmayın o kediciği içim parçalanıyor evden atılmış kedi gördüğümde.. eve alışmış bir kedinin tekrar sokakta hayatta kalabilme şansı da yok. aşıları tam olduğu sürece hiç bi sorun yok evde kedi olmasında

Bildiğim kadarıyla kedinin dışkısı hamilelerde sorun yaratıyor, ama sizde uzun zamandır varsa bağışıklık kazanmışsinizdir. Ama ilk kez hamile kalamaz diye birşey duyuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…