• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kedi ve bebek..

Jameya

Guru
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2015
14.274
13.944
298
Öncelikle Herkese günaydın :KK51:
Müne konumu bir süre taşımazsan çok memnun olurum,diğer bölüme yazdığım zaman cvp gelmiyor..

Kızlar Doğumuma az kaldı,evim 2+1.
Evimde 2 tane kedi var,malüm bebiş de gelicek:KK36: kocaman bir aile olucaz :KK37:
Fakat bir sorunum var ki,son zamanlarda kafama çok takmaya başladım.
Kedilerim bana da eşime de çok düşkünler.. öyle ki geceleri yanımıza gelmeden duramıyorlar:KK70: birisi kapıyı açana kadar uğraşıyor kapıya zıplıyor,diğeri ise kapıyı açana kadar kapının önünde ağlayıp duygu sömürüsü yapıyor, bende dayanamayıp içeriye alıyorum zaten :KK70:
Ama bu durum beni artık zorlamaya başladı..
onları bizim yanımızda yatırmamaya alıştırmam lazım. Bebek de gelince hep birlikte yatak odasında uyuyamayız malüm :KK70:
Sorum şu ki,nasıl alıştırabilirim? Kızamıyorum da,kalkıp hemen içeri alıyorum, almasam vicdan azabından uyuyamıyorum. Ama biraz katı olmalıyım sanırım bu konuda,en azından bebek biraz büyüyene kadar.. ne yapmalıyım,nasıl alıştırıp nasıl davranmalıyım hem onları üzmeden,hem kendim huzursuz olmadan.. tecrübeli olanlar,Bana yardımcı olursanız çok sevinirim :KK31:

Yeni güzel birer yatak yapın bence. Başka bir odaya koyup kapıyı da kapatın. Sabahta ödül maması verin. Sebeplerini de söyleyin. Belki anlarlar. :)

Muhakkak bu şekilde alışırlar ama sancısız olur,mutlu kalırlar diyemiyorum.

Yeni güzel birer yatak yapın bence. Başka bir odaya koyup kapıyı da kapatın. Sabahta ödül maması verin. Sebeplerini de söyleyin. Belki anlarlar. :)

Muhakkak bu şekilde alışırlar ama sancısız olur,mutlu kalırlar diyemiyorum.

Bebek odasında aslında kutudan kapılı bir yatak mı yapsam? Hem oyalanırlar hem orası onlara iyi gelebilir. Çok da seviyorlar kedişler böyle şeyleri dimi? :)
Başka da oda yok zaten 2+1 evim.. misafir de gelicek doğuma sanırım beni en çok doğum sonrası 15 gün yorucak :))

Müne konumu bir süre taşımazsan çok memnun olurum,diğer bölüme yazdığım zaman cvp gelmiyor..

Evimde 2 tane kedi var,malüm bebiş de gelicek:KK36: kocaman bir aile olucaz :KK37:
Kedilerim bana da eşime de çok düşkünler.. öyle ki geceleri yanımıza gelmeden duramıyorlar:KK70: birisi kapıyı açana kadar uğraşıyor kapıya zıplıyor,diğeri ise kapıyı açana kadar kapının önünde ağlayıp duygu sömürüsü yapıyor, bende dayanamayıp içeriye alıyorum zaten :KK70:
onları bizim yanımızda yatırmamaya alıştırmam lazım. Bebek de gelince hep birlikte yatak odasında uyuyamayız malüm :KK70:
Sorum şu ki,nasıl alıştırabilirim? Kızamıyorum da,kalkıp hemen içeri alıyorum, almasam vicdan azabından uyuyamıyorum. Ama biraz katı olmalıyım sanırım bu konuda,en azından bebek biraz büyüyene kadar.. ne yapmalıyım,nasıl alıştırıp nasıl davranmalıyım hem onları üzmeden,hem kendim huzursuz olmadan.. tecrübeli olanlar,Bana yardımcı olursanız çok sevinirim :KK31:

Ya bence senin işin çok zor
Benim de bi kedim var
İlk 3 ay almadık yatak odasına ve o da girmek istemedi
Sonra ben gelsin bizimle yatsın diye getirdim
O günden beri akşam saat 22 olduğunda yatak odasına gidip miyavlamaya başlıyor hadi gelin yatıcaz diye :)
Yatınca da hemen benim ve eşimin arasına giriyor
Zaten kara kedi
Tam karakedilik yapıyor yani :D
Bi gün almazsam kapıda miyavlıyor
Ben dayanıyorum ama eşim rahatsız olduğundan aç kapıyı gelsin diyor
Evde bebek yok ama olsa bizim kediyi nasıl dışarıda tutacağız?

Mutfaktan uzak durur mesela
Açık mutfak olmasına rağmen ne masaya ne tezgaha çıkmaz
Küçükken her girişiminde yüksek sesle kızdım çünkü

Şimdi de yatak odasına girince mi kızsak gelmekten vazgeçer mi bilmiyorum ki
Bi de bebek olsa kedimi artık odaya almasam bak bebek geldi pabuçum dama atıldı beni dışladılar diye üzülür mü :(

Tüyü vs önemli değil de
Kediler beşikte uyumayı çok severlermiş
Bu yüzden henüz dönmeyi öğrenememiş bebeklerle yalnız bırakmayın diyolar
Hani gider de bebeğin üstüne yatar yanlışlıkla. Bebek de kıpırdayamadığından nefessiz kalır diye.

Bi arkadaşım alıştırdı kedisini
İlk günden yatak odasına almadı
İlk başta ağlıyomuş kapıda bekliyomuş ama şimdi alışmış
Ben baştan alıştırmadığımdan şimdi nasıl vazgeçiririz ki?

Bebek odasında aslında kutudan kapılı bir yatak mı yapsam? Hem oyalanırlar hem orası onlara iyi gelebilir. Çok da seviyorlar kedişler böyle şeyleri dimi? :)
Başka da oda yok zaten 2+1 evim.. misafir de gelicek doğuma sanırım beni en çok doğum sonrası 15 gün yorucak :))
Ay doğumda birinin gelmesi çok çılgınca sizin için. Kediler onun kardeşi gibi bir yerde. Onları da alıştırmak lazım bebeğe. O kargaşada kaynamasın çocukların ilişkileri.

Hafif yüksek, 1-2 kapılı bir kutu olursa bayılırlar bence de. Ama oyun ve yatak bölümünü ayrı yapıp şartlatmak gerekir mi bilmiyorum. Gittikleri zaman uyku vakti olacağını bildikleri bir şey yapsanız daha iyi olur.

Ya bence senin işin çok zor
Benim de bi kedim var
İlk 3 ay almadık yatak odasına ve o da girmek istemedi
Sonra ben gelsin bizimle yatsın diye getirdim
O günden beri akşam saat 22 olduğunda yatak odasına gidip miyavlamaya başlıyor hadi gelin yatıcaz diye :)
Yatınca da hemen benim ve eşimin arasına giriyor
Zaten kara kedi
Tam karakedilik yapıyor yani :KK70:
Bi gün almazsam kapıda miyavlıyor
Ben dayanıyorum ama eşim rahatsız olduğundan aç kapıyı gelsin diyor
Evde bebek yok ama olsa bizim kediyi nasıl dışarıda tutacağız?

Mutfaktan uzak durur mesela
Açık mutfak olmasına rağmen ne masaya ne tezgaha çıkmaz
Küçükken her girişiminde yüksek sesle kızdım çünkü

Şimdi de yatak odasına girince mi kızsak gelmekten vazgeçer mi bilmiyorum ki
Bi de bebek olsa kedimi artık odaya almasam bak bebek geldi pabuçum dama atıldı beni dışladılar diye üzülür mü :KK43:

Tüyü vs önemli değil de
Kediler beşikte uyumayı çok severlermiş
Bu yüzden henüz dönmeyi öğrenememiş bebeklerle yalnız bırakmayın diyolar
Hani gider de bebeğin üstüne yatar yanlışlıkla. Bebek de kıpırdayamadığından nefessiz kalır diye.

Bi arkadaşım alıştırdı kedisini
İlk günden yatak odasına almadı
İlk başta ağlıyomuş kapıda bekliyomuş ama şimdi alışmış
Ben baştan alıştırmadığımdan şimdi nasıl vazgeçiririz ki?

Zor evet.. şimdi kız kardeşim var 1 haftadır salon dolu olduğu için mecbur alıyorum onu rahatsız etmesinler diye.
Ama o gittikten sonra kesinlikle kızmaya kararlıyım.
Benimki de bitanesi kara kedi :))
Zaten en çok zorluğu o çıkarıyor kapıları kendi açabiliyor :):)
Mutfağa gelmemesine bende alıştırdım. Kızdığımda anlıyorlar ama ben de çok kızamıyorum :)
Göz göze gelince o bakışları beni benden alıyor :))
Tabi ki onlar da bu durumu kullanıp istedikleri gibi ellerinde oynatıyorlar :))
En çok korktuğum o zaten,beşiğe girer diye.. ama bir süre bebek yanımda yatıcak,bebek odasında boş kalıcak. Belki orası onlara farklı gelir bide onlara ayrı bir yatak yapsam alıştırabilirim belki..
Siz de bence şimdiden alıştırmaya çalışın sonra çok zor olur.. ben evi değiştirdikten sonra sorun yaşadım. 3+1 evden 2+1 e geçtim,sonra hamile kaldım.. hiç düşünmemiştim bunu ben :)

Ay doğumda birinin gelmesi çok çılgınca sizin için. Kediler onun kardeşi gibi bir yerde. Onları da alıştırmak lazım bebeğe. O kargaşada kaynamasın çocukların ilişkileri.

Hafif yüksek, 1-2 kapılı bir kutu olursa bayılırlar bence de. Ama oyun ve yatak bölümünü ayrı yapıp şartlatmak gerekir mi bilmiyorum. Gittikleri zaman uyku vakti olacağını bildikleri bir şey yapsanız daha iyi olur.

Annem gelicek zaten ayrı şehirde olduğumuz için kalıcaklar :) 15 gün en az yardıma ihtiyacım olucak.o zaman da bebek odasında farklı geldiği için büyük ihtimalle orda durmak isteyecekler.. yani inşallah :))
Oyun alanı ayrı yapmak gibi bir şansım yok ev gerçekten çok ufak. Aslında buraya ev ufak diye taşınmak istedim,büyük ev çok yoruyordu diye,ama hiç hesaba katmamışım hamile kalıp zorlanabileceğimi :))

Merak etme bebiş gelince sizle değil bebekle yatmak isteyecekler :KK70: bu durum kaçınılmaz

:) bebek de yatak odasında olucak çok ufak,kedimin bitanesi 7 kilo :halay:
Ben bile nefessiz kalıyorum üstüme üstüme geldiğinde :KK70:
Yani bir süre ayrı kalması gerekicek yoksa ben hiç uyuyamayıp sürekli yanına gitti mı diye kontrol etmek zorunda kalırım.

Zor evet.. şimdi kız kardeşim var 1 haftadır salon dolu olduğu için mecbur alıyorum onu rahatsız etmesinler diye.
Ama o gittikten sonra kesinlikle kızmaya kararlıyım.
Benimki de bitanesi kara kedi :))
Zaten en çok zorluğu o çıkarıyor kapıları kendi açabiliyor :):)
Mutfağa gelmemesine bende alıştırdım. Kızdığımda anlıyorlar ama ben de çok kızamıyorum :)
Göz göze gelince o bakışları beni benden alıyor :))
Tabi ki onlar da bu durumu kullanıp istedikleri gibi ellerinde oynatıyorlar :))
En çok korktuğum o zaten,beşiğe girer diye.. ama bir süre bebek yanımda yatıcak,bebek odasında boş kalıcak. Belki orası onlara farklı gelir bide onlara ayrı bir yatak yapsam alıştırabilirim belki..
Siz de bence şimdiden alıştırmaya çalışın sonra çok zor olur.. ben evi değiştirdikten sonra sorun yaşadım. 3+1 evden 2+1 e geçtim,sonra hamile kaldım.. hiç düşünmemiştim bunu ben :)

Ben de 3+1 deydim kedimin odası vardı
Akşamları onun oyun alanında oynatıyorduk
Odasında oynaması için bir düzenek bile kurmuştuk
Uzun bir koridorumuz vardı orada koşardı
Ama şimdi 1+1 deyiz
Koşmak için genelde yatak odasını kullanıyor
Yatağın tepesine çıkıp çıkıp yere atlıyor.
Çok yaramaz bi kedi değil aslında
Yani seninki gibi kapıyı açmayı falan çözemez :D

Kızınca sonra vicdan yapıyorum hemen sevdiği bir yiyecek falan veriyorum ya
Dediğin gibi göz göze gelince dayanamıyorum. lanet olsun ne kötü insanım diye kedimden özür diliyorum :D

Bebeği yanınızda yatırırken beşiğe mi neye koyacaksın?
Belki onu biraz korunaklı bişey seçersin?

Ama şimdi 1+1 deyiz
Yani seninki gibi kapıyı açmayı falan çözemez :KK70:

Dediğin gibi göz göze gelince dayanamıyorum. lanet olsun ne kötü insanım diye kedimden özür diliyorum :KK70:

Ayy evet koskoca evdi benim de :) evin içinde at gibi koşturuyorlardı.. ayrı odaları vardı.. oynayacak yerleri vardı. Yanlış bir seçim olmuş küçük eve geçmek. Eşim de uyarmıştı ama benim inadım yüzünden zorlanıyorum şuan :))
Bebeğe ayrı oda yapıcam ama yatak odasında hamak beşiklerden alıcam bir süre yanımda uyuyacak. Onun üzerini kapatıcak birşey yaptırmam lazım cibinilik mı deniyor? Öyle birşey düşünüyorum,ama kara oğlanım yaramazdır :)) merak edip çıkar diye korkuyorum. Dediğin gibi de nefessiz kalır.

Ama şimdi 1+1 deyiz
Yani seninki gibi kapıyı açmayı falan çözemez :KK70:

Dediğin gibi göz göze gelince dayanamıyorum. lanet olsun ne kötü insanım diye kedimden özür diliyorum :KK70:

Benimki çok fena ya :) kara kedim inanılmaz akıllı. Birgün resmen ben içerdeyken tualetin kapısını açtı :oops:salına salına içeri girdi :KK70:
Allahtan evde kimse yoktu onlardan başka :cool:

Kedilerinizin tırnak çıkarma huyları yoksa bebeğiniz ve kedilerle beraber yatın derim. Ben olsam bebek geldiği için düzenlerini bozmazdım. Onlarda bebek, üzülebilirler.

:) bebek de yatak odasında olucak çok ufak,kedimin bitanesi 7 kilo :halay:
Ben bile nefessiz kalıyorum üstüme üstüme geldiğinde :KK70:
Yani bir süre ayrı kalması gerekicek yoksa ben hiç uyuyamayıp sürekli yanına gitti mı diye kontrol etmek zorunda kalırım.
Yok kiz o ufak olunca ezmiyorlar. Ayakucunda falan yatıyorlar. Ayy ne guzel ♡ benim yeğenimde 2 koca dana kediyle buyudu. Hala birlikte yatıyorlar ahahaha özel büyük yatak yaptırdılar. Öğlen uykusuna beraber gidiyorlar :D

Benim kediler gibi vahşi değillerdir umarım. Ben uyurken devamlı ayak parmaklarımı korumak zorunda kalıyorum. :KK70:

Kedilerinizin tırnak çıkarma huyları yoksa bebeğiniz ve kedilerle beraber yatın derim. Ben olsam bebek geldiği için düzenlerini bozmazdım. Onlarda bebek, üzülebilirler.

Tırnak çıkarma huyları yok zaten kesiyorum tırnaklarını. Düzenleri bozulmuyor zaten aynı evde yaşamaya devam edicez :))
Sadece bir süre odaya almicam. Bitek bebek için değil benim için de. Beni zorlayacaklar. Belki ameliyatlı olucam,iki kedi bide eşim,aynı yatakta nasıl rahat ediym? :))

Benim kediler gibi vahşi değillerdir umarım. Ben uyurken devamlı ayak parmaklarımı korumak zorunda kalıyorum. :KK70:

Ahahhaha eğer ayağım dışarda ise oyun oynamak için ayğımı ısırıp duruyor bitanesi :KK45:
Vahşi değiller sevgi arsızılar ama :rapci:
Gece kalkıp kucağımda gezdirip seviyorum o derecede :KK70:

Yok kiz o ufak olunca ezmiyorlar. Ayakucunda falan yatıyorlar. Ayy ne guzel ♡ benim yeğenimde 2 koca dana kediyle buyudu. Hala birlikte yatıyorlar ahahaha özel büyük yatak yaptırdılar. Öğlen uykusuna beraber gidiyorlar :KK70:

:)) ay ne güzel ya çok heyecanlıyım aslında nasıl karşılarlar diye. Bütün ilgi bebişe geçicek sanırım boşluğa giricem :cool:

Tırnak çıkarma huyları yok zaten kesiyorum tırnaklarını. Düzenleri bozulmuyor zaten aynı evde yaşamaya devam edicez :))
Sadece bir süre odaya almicam. Bitek bebek için değil benim için de. Beni zorlayacaklar. Belki ameliyatlı olucam,iki kedi bide eşim,aynı yatakta nasıl rahat ediym? :))

Çözümü buldum
Eşin gitsin :D

Back
X