Kedi tırmalaması

delibirselvi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2021
1.815
1.934
83
26
Hanımlar yaklaşık yarım saat önce elimi altı yerden kedi tırmaladı tetanoz aşımı geçen yaz 9 temmuzda yaptırmıştım. Tekrar doktora gitmeme gerek var mı? İnternette kuduz falan yazıyor ama kedi ısırmadı. Ayrıca günlerdir gördüğüm kedi gayet sağlıklı görünüyor. Ama emin olamadım. Annem bişi olmaz diyip evhamlı olmakla suçluyor ona da ayrı sinir oluyorum.

Tetanoz 10 yıl gibi etkisi oluyor. Ayrıca kedi hasta değilse 10 gün boyunca yaşıyorsa birsey yoktur.
Tırmalama da hiç kuduz olanı duymadım. Ben ısırdığı için gidip olmuştum yorumlar çok korkutuyor çünkü şakası bile yapılacak bir hastalık değil kendisi.

Kedi günlerdir gidip sevdiğim gayet sağlıklı görünen sevimli bir kedi bu akşam neden böyle yaptı anlamadım. Arkadaşlarım da çok gözümü korkuttu. Sabah bakıcam duruma göre

Kanadı mı?

benim çocukken suratıma atlamıştı dudağımı yaralamıştı sokak kedisi oldugu için 3 doz kuduz aşısı olmuştum.
Daha 3 gün öncede kuzenimi kedi tırmalamış onada 4 doz aşı yapıldı.

Tetanoz aşıları 10 yıl koruyor ama kuduz aşısı yapılabilir belki, doktor görse iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…