Sonunda bende yaptım pastamı kızlar umarım beğenirsiniz.Bayağı badireler atlattık yaparken ama sonunda bu meşakkatli işi de bitirdik.
Sözü fazla uzatmadan hemen Malzemelerimize ve yapımına geçelim.Bakalım pastamızı nasıl yapmışız.
Kedi Dilli Çikolatalı Yaş Pasta
PANDİSPANYA KEKİ İÇİN MALZEMELER
*4 adet yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı un
*1 Paket kabartma tozu
ARASI İÇİN
EV YAPIMI KREMA MALZEMELERİ
*4 Su bardağı süt
*2 Yemek kaşığı un
*2 Yemek kaşığı buğday nişastası
*5 Yemek kaşığı şeker
*1 Paket (isteğe bağlı)Vanilya
NOT:Normal şartlarda pasta tabanımız sade arası çikolatalı olacaktı.Fakat oğluşum tabanımızı parçaladığı için hazır taban kullanmak zorunda kaldım.
ÜZERİ İÇİN
ÇİKOLATA SOS MALZEMELERİ
*1 Kutu krema
*1 Paket bitter
*1 Paket sade çikolata
SÜSLEME MALZEMELERİ
*1 Paket Kedi dili bisküvi
* 1 Paket Sade Kremşanti
*1 Paket Çikolatalı Kremşanti
PASTAMIZIN YAPILIŞI
*Öncelikle pandispanyamızı yapıyoruz.
*Şeker ve yumurtayı çırpıyoruz.Çırptıktan sonra un ve kabartma tozunu ekliyoruz.
*Pandispanya hamurumuz hazır.
*28 cm ebatında yağladığımız ve un serptiğimiz bir borcama döküp önceden ısıtılmış 150 derecelik fırına koyuyoruz.Ve pandispanyamız pişene kadar mümkünse fırın kapağını açmıyoruz.
Un serptiğimiz kalıptan kek ve pandispanya kolaylıkla çıkar.
Kek ve pandispanyalarınızın kabarmasını istiyorsanız fırın daima 150 derece olmalı böylelikle hamur içini çekerek ve yavaş yavaş pişeceğinden hem içi hamur kalmamış hemde beklediğiniz gibi kabarır.
Kek pandispanya tarzı şeyler pişerken fırın kapağı açılırsa,kabaran hamur çöker.
*Yaklaşık 30 dk sonunda pandispanyamız pişmiştir.
*Soğuması için bir kenarda 10 dk kadar beklettiğimiz kekimizi(pandispanya)ortadan eşit şekilde kesiyoruz.Ve bir kenarda bekletiyoruz.
Kesme işlemini uzunca kek kesme bıçakları yada ip ile rahatlıkla yapabilirsiniz.İp bu iş için en uygun olanıdır.
Kekimiz pişerken biz üzeri ve arası için çikolata sos ve ev yapımı sağlıklı kremamızı hazırlayalım.
ÇİKOLATA SOS YAPIMI
*1 Kutu kremayı tencereye boşaltalım.
*Ocağı yakıp krema ılıyınca içine 2 paket çikolatamızı atıp yavaş yavaş yakmadan kısık ateşte çikolatalar eriyene kadar çırpma teli ile karıştıra karıştıra pişirelim.
Paket çikolata yerine 2 yemek kaşığı dolu dolu ekmek üstü sürülen çikolatadan da ekleyebilirsiniz.
*Pişen çikolata sosumuzu ılıması için bir kenarda bekletelim.
EV YAPIMI KREMA YAPILIŞI
*Tenceremize 4 su bardağı sütü,şeker,nişasta ve unu ekleyip çırpma teli ile iyice karıştırıp ocağın altını yakalım.
*Sürekli karıştırarak üzerin göz göz olana kadar pişirelim.
Tüm malzemeleri soğuk süt ile karıştırıp önce çırpıp sonra ocağın altını yakarsanız hem topaklanmasını önlersiniz hemde piştikten sonra tekrar robot veya blendırdan geçirmenize gerek kalmaz.
*Kremamızı da soğuması için bir kenarda bekletiyoruz.Üzerinin kabuk tutmaması için ara ara karıştıralım.
*Pastamızı şekillendirecek malzemelerimiz yavaş yavaş hazır duruma geldi.
*Öncelikle ikiye böldüğümüz pandispanyanın taban kısmını bir tepsi veya genişçe bir cam servis tabağına alalım.
Pastamızı sunum tabağına almak için önceden altına pasta kartonu koymayı unutmayın.
*Önce tabanı soğuk süt ile ıslatalım,etrafına çember (veya benim gibi hazır pasta kutusunun tabanını kesip güzel bir çember elde edebilirsiniz.)
*Üst kısmıda ıslatıp üzerini kapatalım.
*Ardından ılımaya bıraktığımız çikolata sosu döküp kenarlarını düzeltelim.
*Yaklaşık 20 dk dolapta beklettiğimiz pastamızı süslemek için sunum tabağına alıp kedi dili bisküvilerimizin pasta etrafında dik durması için altlarından 3-4 cm lik kısmını keselim.
*Süte veya artan çikolata sosumuza batırıp pastamızın etrafına yapıştıralım.
*Pastamız bu şekilde de yaklaşık 10 dk kadar dolapta beklerken ayrı ayrı kaplarda sade ve çikolatalı kremşantilerimizi 1 er bardak süt ile çırpıp sıkma aparatına dolduralım.
*Pastamızı dolaptan alıp (ben sadeyi yaptım önce)sade kremşantimizi pastamızın üzerine bir dolu bir boş sıra olacak şekilde şeritler halinde sıkalım.
*Aynı işlemi çikolatalı kremşanti ile yapıp şeritlerin tam tersi yönünde bir bıçak yardımı veya kürdan ile sadece kremşantiler üzerine çizikler atalım.
Kremşantilerin dağılıp birbirine karışmaması için 2-3 dk dolapta bekletebilir veya bıçağı her kesik atımından önce ıslatalım.
*Sonunda pastamız şekillendi ve bitti.Sıra sunumda.
*Ben yanına nar mevsiminde yaptığım konsantre nar suyundan servis ettim.Ben sağlık açısından ve zararlı olduğu için pasta türü yada yemek fark etmiyor yanında ikram olarak asitli gazlı içecekleri sevmiyorum.
AFİYET OLSUN.
DİĞER YAPIM AŞAMALARINI VE SUNUMLARI AŞAĞIDA GÖREBİLİRSİNİZ.
YARIŞMAYA KATILAN TÜM ARKADAŞLARIMA CANI GÖNÜLDEN BAŞARILAR DİLERİM.
Eksik gedik unuttuğum birşeyler varsa affola
Eklentiler
-
$1.jpg37,9 KB · Görüntüleme: 475
-
$2.jpg54,2 KB · Görüntüleme: 548
-
$3.jpg57,1 KB · Görüntüleme: 494
-
$4.jpg55,1 KB · Görüntüleme: 430
-
$5.jpg44,8 KB · Görüntüleme: 516