Tatlı Tarifi Kedi Dilli Çikolatalı Yaş Pasta (Kızımın Elleri Sponsorluğunda)

sey_ren

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2013
2.749
47

Sonunda bende yaptım pastamı kızlar umarım beğenirsiniz.Bayağı badireler atlattık yaparken ama sonunda bu meşakkatli işi de bitirdik.

Sözü fazla uzatmadan hemen Malzemelerimize ve yapımına geçelim.Bakalım pastamızı nasıl yapmışız.

Kedi Dilli Çikolatalı Yaş Pasta

PANDİSPANYA KEKİ İÇİN MALZEMELER

*4 adet yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı un
*1 Paket kabartma tozu

ARASI İÇİN

EV YAPIMI KREMA MALZEMELERİ

*4 Su bardağı süt
*2 Yemek kaşığı un
*2 Yemek kaşığı buğday nişastası
*5 Yemek kaşığı şeker
*1 Paket (isteğe bağlı)Vanilya

NOT:Normal şartlarda pasta tabanımız sade arası çikolatalı olacaktı.Fakat oğluşum tabanımızı parçaladığı için hazır taban kullanmak zorunda kaldım.

ÜZERİ İÇİN

ÇİKOLATA SOS MALZEMELERİ

*1 Kutu krema
*1 Paket bitter
*1 Paket sade çikolata

SÜSLEME MALZEMELERİ

*1 Paket Kedi dili bisküvi
* 1 Paket Sade Kremşanti
*1 Paket Çikolatalı Kremşanti

PASTAMIZIN YAPILIŞI

*Öncelikle pandispanyamızı yapıyoruz.
*Şeker ve yumurtayı çırpıyoruz.Çırptıktan sonra un ve kabartma tozunu ekliyoruz.
*Pandispanya hamurumuz hazır.

*28 cm ebatında yağladığımız ve un serptiğimiz bir borcama döküp önceden ısıtılmış 150 derecelik fırına koyuyoruz.Ve pandispanyamız pişene kadar mümkünse fırın kapağını açmıyoruz.

Un serptiğimiz kalıptan kek ve pandispanya kolaylıkla çıkar.

Kek pandispanya tarzı şeyler pişerken fırın kapağı açılırsa,kabaran hamur çöker.

*Yaklaşık 30 dk sonunda pandispanyamız pişmiştir.

*Soğuması için bir kenarda 10 dk kadar beklettiğimiz kekimizi(pandispanya)ortadan eşit şekilde kesiyoruz.Ve bir kenarda bekletiyoruz.

Kesme işlemini uzunca kek kesme bıçakları yada ip ile rahatlıkla yapabilirsiniz.İp bu iş için en uygun olanıdır.

Kekimiz pişerken biz üzeri ve arası için çikolata sos ve ev yapımı sağlıklı kremamızı hazırlayalım.

ÇİKOLATA SOS YAPIMI

*1 Kutu kremayı tencereye boşaltalım.

*Ocağı yakıp krema ılıyınca içine 2 paket çikolatamızı atıp yavaş yavaş yakmadan kısık ateşte çikolatalar eriyene kadar çırpma teli ile karıştıra karıştıra pişirelim.

Paket çikolata yerine 2 yemek kaşığı dolu dolu ekmek üstü sürülen çikolatadan da ekleyebilirsiniz.

*Pişen çikolata sosumuzu ılıması için bir kenarda bekletelim.

EV YAPIMI KREMA YAPILIŞI

*Tenceremize 4 su bardağı sütü,şeker,nişasta ve unu ekleyip çırpma teli ile iyice karıştırıp ocağın altını yakalım.
*Sürekli karıştırarak üzerin göz göz olana kadar pişirelim.

*Kremamızı da soğuması için bir kenarda bekletiyoruz.Üzerinin kabuk tutmaması için ara ara karıştıralım.
*Pastamızı şekillendirecek malzemelerimiz yavaş yavaş hazır duruma geldi.

*Öncelikle ikiye böldüğümüz pandispanyanın taban kısmını bir tepsi veya genişçe bir cam servis tabağına alalım.

Pastamızı sunum tabağına almak için önceden altına pasta kartonu koymayı unutmayın.

*Önce tabanı soğuk süt ile ıslatalım,etrafına çember (veya benim gibi hazır pasta kutusunun tabanını kesip güzel bir çember elde edebilirsiniz.)koyup kremamızın tamamını dökelim.

*Üst kısmıda ıslatıp üzerini kapatalım.
*Ardından ılımaya bıraktığımız çikolata sosu döküp kenarlarını düzeltelim.

*Yaklaşık 20 dk dolapta beklettiğimiz pastamızı süslemek için sunum tabağına alıp kedi dili bisküvilerimizin pasta etrafında dik durması için altlarından 3-4 cm lik kısmını keselim.

*Süte veya artan çikolata sosumuza batırıp pastamızın etrafına yapıştıralım.

*Pastamız bu şekilde de yaklaşık 10 dk kadar dolapta beklerken ayrı ayrı kaplarda sade ve çikolatalı kremşantilerimizi 1 er bardak süt ile çırpıp sıkma aparatına dolduralım.

*Pastamızı dolaptan alıp (ben sadeyi yaptım önce)sade kremşantimizi pastamızın üzerine bir dolu bir boş sıra olacak şekilde şeritler halinde sıkalım.

*Aynı işlemi çikolatalı kremşanti ile yapıp şeritlerin tam tersi yönünde bir bıçak yardımı veya kürdan ile sadece kremşantiler üzerine çizikler atalım.

Kremşantilerin dağılıp birbirine karışmaması için 2-3 dk dolapta bekletebilir veya bıçağı her kesik atımından önce ıslatalım.

*Sonunda pastamız şekillendi ve bitti.Sıra sunumda.Bu konuda pek maharetli değilim açıkçası.Her güzelin bir kusuru var işte.

*Ben yanına nar mevsiminde yaptığım konsantre nar suyundan servis ettim.Ben sağlık açısından ve zararlı olduğu için pasta türü yada yemek fark etmiyor yanında ikram olarak asitli gazlı içecekleri sevmiyorum.

AFİYET OLSUN.

DİĞER YAPIM AŞAMALARINI VE SUNUMLARI AŞAĞIDA GÖREBİLİRSİNİZ.

YARIŞMAYA KATILAN TÜM ARKADAŞLARIMA CANI GÖNÜLDEN BAŞARILAR DİLERİM.

Eksik gedik unuttuğum birşeyler varsa affola

Eklentiler

• $1.jpg
    37,9 KB · Görüntüleme: 475
  • $2.jpg
    54,2 KB · Görüntüleme: 548
  • $3.jpg
    57,1 KB · Görüntüleme: 494
  • $4.jpg
    55,1 KB · Görüntüleme: 430
  • $5.jpg
    44,8 KB · Görüntüleme: 516
  • $6.jpg
    44,9 KB · Görüntüleme: 516
  • $7.jpg
    44 KB · Görüntüleme: 458
  • $8.jpg
    64,8 KB · Görüntüleme: 495
  • $9.jpg
    63,6 KB · Görüntüleme: 520
  • $11.jpg
    58,7 KB · Görüntüleme: 541
  • $12.jpg
    50,7 KB · Görüntüleme: 485
  • $13.jpg
    65,2 KB · Görüntüleme: 440
  • $14.jpg
    56,6 KB · Görüntüleme: 414
  • $15.jpg
    69,8 KB · Görüntüleme: 545
  • $16.jpg
    69,6 KB · Görüntüleme: 651
  • $17.jpg
    51,2 KB · Görüntüleme: 459
pandispanyanın başına gelen kaza için üzüldüm
ama böylede çok hoş olmuş
özellikle üst kısmı çok hoşuma gitti
hiç denememiştim öyle süslemeyi bende denicem kesinlikle
ellerinize sağlık
başarılar dilerim

Bayildim, görüntü kusursuz olmus. Pastanede satilan pastalara tas cikarir :)
Basarilar arkadasim

eline sağlık,arasındaki krema ne güzel kalıp gibi olmuş,ben öyle yapamıyorum
ayrıca o kedi dillerinden bendede 2 paket var tadını beğenmiyorum sünger gibi.
nasıl değerlendircem diye düşünüyordum bunu deneyebilirim

çook güzel görünüyorrr canım istediiii ellerine sağlıkkk...

Canim harikaaa olmus inan vede inanilmaz ugrastirici Anne kiz ellerinize saglik ,bol sanslariniz olsun

ellerine saglik seyrenimbi de sunum yapamiyorum diyo e daha ne olsuno kelebekte olmazsa olmaz
saka bi yana pastan pastaneden alinmis gibi duruyor gercekten

ellerinize sağlıkk, yarışma da başarılar dilerimm miniğinize ve size

goruntu $ahane
resimlerede çok emek vermi$sin belli
tadindan bahsetmiycm daha çok canim ister yoksa :)
ellerinze saglik kizinla canim

ellerinize sağlıkk, yarışma da başarılar dilerimm miniğinize ve size

dila canım yorumun sayesinde çoktandır aradığım görsel açıdanda beni aydınlatan kedi dilli pastayı buldum ve kekle yapmak istiyordum fikir verdi tarifi yayınlayan arkadaşım sana ne kadar teşekkür etsem azdır bu benim için güzel bir tarif oldu

Wauwww yine harikalar yaratmissin becerikli hatun :)
Ellerine emeklerine saglik canim,yarismada basarilar dilerim sana
Olsa da yesek

sey_ren daha önce tantuni yaptığında söylemiştim bu cümleyi şimdi de söylüyorum sey_ ren sen kocaman bir çılgınsın :) ellerine sağlık çok güzel görünüyor.

ellerine emegine saglik lezzetli görünüyor yarismada basarilar dilerim

AFİYET OLSUN.

DİĞER YAPIM AŞAMALARINI VE SUNUMLARI AŞAĞIDA GÖREBİLİRSİNİZ.

YARIŞMAYA KATILAN TÜM ARKADAŞLARIMA CANI GÖNÜLDEN BAŞARILAR DİLERİM.

Eksik gedik unuttuğum birşeyler varsa affola
[/B]

[/QUOTE]

Ellerinize kollarınıza sağlıkkkk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…