Kekler - Pastalar Kedi Dilinden Nefis Ekler Pasta (Resimli)

bu bitanecik güllerdiyarımın tarifiyle yaptığım kedidili sandviçlerim..
iiiihc.jpg

çok hoştu cidden..ama bu şekilde de kesin bambaşka olacaktır..iki paket kedi dilim var evde..tiramisu yapsam diye düşünüp almıştım..hatta bir paketi yarı çikolatalı yarı sade..onunla da bunu yaparım inşallah bitnm..teşekkürler ediormm tekrar..

harıkaa gorunuyorlar en yakın zamanda deneyecegım.sızın sureklı takıpcınızım.butun tarıflerınızı yapıorum:)cok tesekkurler

güzel görünüyor ama ben bu kedi dillerini sevmiyorum
Teşekkürler..
Tabi estetiği kadar tadı da önemli...Bence hoş..
Zevk ve renk meselesi:KK66:

nittin sennnnnnnnğ...nittin..nolucek şimdi benim diyet delü gaduuunn...yahtın beniiii yıhtın sen....kafamçokkarıştı
:eek:
amaninnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
tutmayin beni
efsane geri dönmüs
abovvvvvvvvvvvvvvv
harikasin libim cok nefis görünüyo
yengeminkileri animsatti elbet bire bir ayni diil ama bunuda deniceem insallah
ellerin dert görmesin canisi
:1hug:
Evet hafif benziyor şekil itibari ile can...
O da nefis bir tarif..
Bu pasta kıvamında daha yumuşak..Pandispanyalı kremalı pasta gibi aynıopuyorumnanaktan

Libyana'cım ellerine sağlık biz gürcüler böle harika yemekler yaparız işte vereliniortak
Eyvallah gogosi:kedi:
Ben denedim bu tarifi pek güzel olmadı kedi dilleri fazla yumuşak oldu böyle ıslak ıslak ıslak.
Şimdi başta şunu belirtmek isterim.Kedi dilinin farklı bir aroması var kendine has,ıslattığınızda iyice çekmesi kuru kalmaması gerekiyor evet ama en az bir gece bekletirseniz daha iyi olduğunu göreceksiniz..

Misal biz deneme amacı ile iki üç tanesini 4 gece beklettik ve sonuç harika olduopuyorumnanaktan

Bekledikçe çekti sosunu , bütünleşti , güzelleşti..

Son derece basit bir pasta..

bu bitanecik güllerdiyarımın tarifiyle yaptığım kedidili sandviçlerim..
iiiihc.jpg

çok hoştu cidden..ama bu şekilde de kesin bambaşka olacaktır..iki paket kedi dilim var evde..tiramisu yapsam diye düşünüp almıştım..hatta bir paketi yarı çikolatalı yarı sade..onunla da bunu yaparım inşallah bitnm..teşekkürler ediormm tekrar..
Vayy çok hoş görünüyor cicisi..
Ellerine sağlık..Ben de yapmıştım bu sandviçlerden:kedi: Güller diyarımıza da tekrar teşekkürler..

harıkaa gorunuyorlar en yakın zamanda deneyecegım.sızın sureklı takıpcınızım.butun tarıflerınızı yapıorum:)cok tesekkurler
Çok teşekkür ederim rockerx'im:kedi:
süper görünüyor :):)

:1hug:

hafta sonu yaptıklarımı yedirecek kurbanlar buldum ve denedim...ellerine emeklerine sağlık..bayıla bayıla yediler..çok hoş ve hafif oldu..kedi diline bayıloorum zaten..harikaydı..paylaştığın için teşekkürler bacım...

kedw.jpg

Son düzenleme:
uzun zamandır güzel tariflerinden ve görsel ziyafetlerinden uzakdık...yeniden görmek çok hoş :KK66:
ellerine sağlık ..süper leziz gözüküyorlarcokacimcoook

libyanacığım önce ellerine, sonra da bizimle paylaşan yüreğine sağlık a.s.

okuduğum gibi yaptım ekler pastanı. pazar günü kahvaltı sonrası... attım buzdolabına. akşam arkadaşlarla sinemaya gittik dönüşte buyur ettim ekler pasta yaptım size diye... bayıldılar. çok teşekkür ederim

Ben denedim bu tarifi pek güzel olmadı kedi dilleri fazla yumuşak oldu böyle ıslak ıslak ıslak.

kadriyecim eşim de benzer şeyi söyledi yedikten sonra. ekler gibi sert değil yumuşak bu diye. ben de fark ettim tadı çoook güzeldi ama işte yumuşaktı bilmiyorumkismile

oysa 2 gün sonra (salı günü) ne kadar kıvamında olacağını bilseydim ben onun düşünür müydüm öyle... :asigim: en az 2 gün sonra yemeli tam olarak içini çekip kendine gelmesi için. muhteşemdi tek kelimeyle, muhteşem. bilgin olsun, libyananın da dediği gibi ne kadar beklerse o kadar güzelleşiyor :hulya:

Bir daha deneyeyim ozaman ama Bu sefer paketin hepsini kullanmadan yapayıp belki az olunca daha lezzetli gelir.Ekler en sevdiğim pastalardan biridir yapılışıda kolay inşallah ikinciye tutar.

hafta sonu yaptıklarımı yedirecek kurbanlar buldum ve denedim...ellerine emeklerine sağlık..bayıla bayıla yediler..çok hoş ve hafif oldu..kedi diline bayıloorum zaten..harikaydı..paylaştığın için teşekkürler bacım...

kedw.jpg
Senin de ellerine sağlık bacım.. :lepi:
Çok hoş görünüyorlar Kokoşum benimbayanssulusmile
Ama sosları nerde bu pastalarınmafoldumben

uzun zamandır güzel tariflerinden ve görsel ziyafetlerinden uzakdık...yeniden görmek çok hoş :KK66:
ellerine sağlık ..süper leziz gözüküyorlarcokacimcoook
opuyorumnanaktan
Bilmukabele tatlısı..
libyanacığım önce ellerine, sonra da bizimle paylaşan yüreğine sağlık a.s.

okuduğum gibi yaptım ekler pastanı. pazar günü kahvaltı sonrası... attım buzdolabına. akşam arkadaşlarla sinemaya gittik dönüşte buyur ettim ekler pasta yaptım size diye... bayıldılar. çok teşekkür ederim

kadriyecim eşim de benzer şeyi söyledi yedikten sonra. ekler gibi sert değil yumuşak bu diye. ben de fark ettim tadı çoook güzeldi ama işte yumuşaktı bilmiyorumkismile

oysa 2 gün sonra (salı günü) ne kadar kıvamında olacağını bilseydim ben onun düşünür müydüm öyle... :asigim: en az 2 gün sonra yemeli tam olarak içini çekip kendine gelmesi için. muhteşemdi tek kelimeyle, muhteşem. bilgin olsun, libyananın da dediği gibi ne kadar beklerse o kadar güzelleşiyor :hulya:

Ellerine sağlık Çikolatam Şelalemzemuszemus
Kadriye, arkadaşım,gerçekten hafif ve leziz bir alternatif..Bekleyince daha da güzel oluyor

Senin de ellerine sağlık bacım.. :lepi:
Çok hoş görünüyorlar Kokoşum benimbayanssulusmile
Ama sosları nerde bu pastalarınmafoldumben

QUOTE]

iki ucunu batırdım çikolata sosuna tatlm..sonra da hindistancevizine batırınca kayboldu çikolatalar..:1ninca: ama yine de çok hoştu..hele biraz bekleyince cidden muhteşem oliyyyyy:icecream:

bugün denedim bu tarifi...çok lezzetli oldu...yumuşak olmaması için bir öneri..kedi dillerini süte batırmak yerine bir tepsiye dizip sütü kaşıkla üzerine gezdirin..ben tiramisu yaparken o şekilde yapıyorum..yani önce sert gibi görünüyor..ama bir süre sonra içine çekip ideal yumuşaklığa geliyor...bugün bende süte batırmış bulundum..sanki 2 gün misafir bekleyebilecek gibi...önce çoook cıvıktı ama buzlukta beklettim 45 dakika kadar...ozaman harika oldu...çok güzel bir tarif gerçekten..teşekkür ederim..

evet bende bugün denedim inanılmaz yumuşak oldular. bekledikten sonra inşallah iyi olur elime alıp yemek istiyorum ama bu mümkün olmayacak sanırım boshayallersmile ama yinede görüntüsü ve tadı çok hoş. teşekkür ederim.

ellerine saglik libisim tarifin hem cok guzel gorunuyor hemde cok pratik canimin ici

ama benim su siralar bu topiklere girmemem gerekiyor:umursamaz:

Ellerinize sağlık bayanlar..

Ekler pasta diye adlandırılmasının sebebi kıvamından ziyade görüntüsüdür.Bunu belirtelim : )

Tadı daha çok çikolatlaı yaş pastaya benziyor..Hatta benzemekten öteye geçiyor..

ıki üç gece bekletince daha da enfes oluyor...

Son derece pratik olmasına rağmen leziz..

evet bende dün denedim gayet başarılı, kolay, değişik bi tarif
görüntü ve tat süper
tarif için cok teşekkürler

tatlim carsamba gunu oglumun. dogum gunu var bunuda yapicam insallah becerebilirim

X