• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kedi alerjisi,çözüm var mi?

2 kedim var, aklım hep onlarda. Gece yatmaya gidene kadar, sabah evden çıkana kadar hep üzerimdeler. Eşimde bende çoook mutluyuz ve hergün mutlaka " kedisiz ev olur mu yahu ? diyoruz.Kedi olmalı-şart hemde enaz 2 tane"

alerji konusunda bi bilgim yok, biraz psikolojik gibi geliyo bana. veya kediye değilde toz-tüy gibi şeylere bir alerji olabilir.. çözersiniz umarım

Bir de şu yazıyı buldum bak

Alerji tüyden değil kedinin salyasında bulunan bir proteinden (fel d 1) kaynaklanır. Bu protein ayrıca kedinin derisinde de bulunur. Kürk demiyorum bakın o tüylerin altında sizin ulaşamadığınız yerde. Kedi kendini yaladığı için bu protein tüylere geçer ve insanlar yanlış bir düşünceyle tüyün direkt olarak buna yol açtığını düşünür. Oysa bu dolaylı bir yolla tüye ulaşır. Çok ilginçtir bu protein Sibirya kedilerinde eksiktir ve kediye alerjisi olan insanlar Sibirya kedilerini besleyebilirler. Bu videoda bilgi verilmekte.

Sfenks ise alerjik insanlar için doğru bir seçim belki olabilir. Bunun nedeni tüysüz olmalarından değil her haftada bir yıkanmaları gerektiğindendir. Sürekli yıkanma isterler çünkü kürksüz olduklarından vücudundaki yağ oranı çok yükselir. Bunu ancak çok sık yıkanma ile aşabilirsiniz. Bu yıkanma alerji oranını düşürecektir ama bu bakımı karşılayabilmek de zor bence. My Cat From Hell serisinden bir bölümde bir beyefendinin nişanlısı alerjikti kedilere ve kedinin yıkama oranını arttırarak bu durumun bayanı etkilemesini azaltmışlardı.

Fakat ben Sfenks gibi egzotik bir türü alabiliyorsanız Sibirya kedisi kovalamanızı daha çok tercih ederim bunun dışında insanlar bazı ilaçlar sayesinde kendi alerjilerine de çözüm buluyorlar rahatlatıyorlar kendilerini. İyi günler dilerim. :)

Kaynak : https://forum.petarkadas.com/kedi-irklari/sfenks-kedisi-alerji-yapar-mi

Bunların hepsini okudum neler neler okudum. Hatta kediler yikanilmaz dediler özel şampuanlarla yıkadık. İlginç olan şu Türkiye de yaşadığımız dönemde de kediler besledik çok defa ama asla alerji olmadik (ablaminda alerjisi var ama daha az) şuan ailemde bulunan kediden önce başka kedimiz var oda beyaz uzun tuyluydu alerjimizi onunla başlamıştı bidaha da gecmedi :KK43: ilaçlar evet çok mantıklı ama nereye kadar? Çünkü benim alerjim çok şiddetli. Yorumun için teşekkürler. İyi günleriniz olsun

Kanada canım :) her yerdeler sincaplar zip zip zıplıyorlar keratalar
Off tansiyonum düştü.:rolleyes: Kanada vatandaşı olmakiçin şartlar neler ?:confused:
Gerçekten, ülke değiştirmek istiyorum ve Kanada tam benlikmiş.Zaten en mutlu ülkelerdendi sanırım. Sokaktada kalınır bence :KK8:

2 kedim var, aklım hep onlarda. Gece yatmaya gidene kadar, sabah evden çıkana kadar hep üzerimdeler. Eşimde bende çoook mutluyuz ve hergün mutlaka " kedisiz ev olur mu yahu ? diyoruz.Kedi olmalı-şart hemde enaz 2 tane"

alerji konusunda bi bilgim yok, biraz psikolojik gibi geliyo bana. veya kediye değilde toz-tüy gibi şeylere bir alerji olabilir.. çözersiniz umarım
Ay ne guzel ya gerçekten hayati güzelleştiriyorlar sipalar :) canım ayni havayi solunca bende alerji başlıyor,tuyuyle temas edince de vücudum kaşınıyor.umarim çozerim teşekkür ederim

Doğru tahmin etmişim kuzeydir demiştim

Aşıyı bir araştır ama evde kedi olunca sürekli öyle hapla vs olmaz

Bizimki geçen gece oğlumun yatağının ayak ucunda insan günü başı dışarıda gövdesi yorgan altında uyumuş

Oğlumun üstünü örttüm vs kalkmadı bile

Evin her alanında yaşıyor tüyü vs kaçınmak imkansız
Harikaaaaaaa bir davranış yaa ben onu oyle gorsem kesin uyandırırdım öperek cunku dayanamam birgun bu hayvanlari severken biryerlerine bisey yapcam diye korkuyorum cok seviyorummmmmm kendini insan zannetmeleri ve evde sesleri çıkmadan gizli gizli biryerde uyumalari cok guzel

Off tansiyonum düştü.:rolleyes: Kanada vatandaşı olmakiçin şartlar neler ?:confused:
Gerçekten, ülke değiştirmek istiyorum ve Kanada tam benlikmiş.Zaten en mutlu ülkelerdendi sanırım. Sokaktada kalınır bence :KK8:
Ay sakin ol kız:) valla canım hiç bilmiyorum ben hala vatandaş değilim üşeniyorum basvurmaya,oturma iznim var onunla da her hakka sahibim oy verme dışında. Evet sokaklar tekin,insanlar yardım sever bide burasi mültikültürel bir ülke,her ülkeden insanlar var

Bunların hepsini okudum neler neler okudum. Hatta kediler yikanilmaz dediler özel şampuanlarla yıkadık. İlginç olan şu Türkiye de yaşadığımız dönemde de kediler besledik çok defa ama asla alerji olmadik (ablaminda alerjisi var ama daha az) şuan ailemde bulunan kediden önce başka kedimiz var oda beyaz uzun tuyluydu alerjimizi onunla başlamıştı bidaha da gecmedi :KK43: ilaçlar evet çok mantıklı ama nereye kadar? Çünkü benim alerjim çok şiddetli. Yorumun için teşekkürler. İyi günleriniz olsun

Alerji zaten önceden sizde alerji yapmayan besin,ve hayvanlara daha sonradan da olusabilir
Mesela senelerdir fıstık yiyorsunuzdur bir sorun olmamıştır bir gün yersiniz ve heryeriniz kabarır. Öyle birşey
O ilaclarin bazilari kortizonlu oluyor mevsim gecislerinde rinit yasiyor musunuz? Saman nezlesi
Aşı dan bana da kimse bahsetmedi nasil bisey acaba

evet kedinin de güzeli lazım. öyle zor durumda olan kedilere vs yardım etmek de fayda etmiyor, illa instagrama hikaye atacak minnoş, cins bi kedi gerek değil mi.
Yahu sana ne? Seni niye ilgilendiriyor bu konu? Hasta misin? Kendin yaptığın şeyleri herkes yapiyor gibi lanse etmeyin hanımefendi. Lütfen yorum yazmayin konumu.

Ay sakin ol kız:) valla canım hiç bilmiyorum ben hala vatandaş değilim üşeniyorum basvurmaya,oturma iznim var onunla da her hakka sahibim oy verme dışında. Evet sokaklar tekin,insanlar yardım sever bide burasi mültikültürel bir ülke,her ülkeden insanlar var

Valla özendim, Türkiye'nin hali malum. Neyse konuyu dağıtmayayım. :rolleyes:

Alerji zaten önceden sizde alerji yapmayan besin,ve hayvanlara daha sonradan da olusabilir
Mesela senelerdir fıstık yiyorsunuzdur bir sorun olmamıştır bir gün yersiniz ve heryeriniz kabarır. Öyle birşey
O ilaclarin bazilari kortizonlu oluyor mevsim gecislerinde rinit yasiyor musunuz? Saman nezlesi
Aşı dan bana da kimse bahsetmedi nasil bisey acaba
Mevsim geçişlerinde bisey yaşamıyorum gayet normalim toza alerjim var bide kediye :( nasıl bir şanssızlıktır yahu.

Bak bu bizim kız ailemin yani benimde sayilir :) evde herkes bir isimle hitap ediyor. Lily,fluffy,pablo
7594A778-FEA0-4FD0-8007-B79D1071C63B.jpeg

Mevsim geçişlerinde bisey yaşamıyorum gayet normalim toza alerjim var bide kediye :KK43: nasıl bir şanssızlıktır yahu.

Bak bu bizim kız ailemin yani benimde sayilir :) evde herkes bir isimle hitap ediyor. Lily,fluffy,pablo Eki Görüntüle 2201032
Ekrani öptüm:)
Ay bise dicem cok yaman birseye benziyor bu ama. Yani pat diye tele tirmanan ustune birden bire atlayanlardan gibi yaramaz mi ?
Yaaaaa cok tatliii ben bunu boğarım sevmekten

Çocukta istiyormuşsun, alerjik olduğun zaman ondan çocukta etkileniyor özellikle kedilerin salyalarından bulaşan mikroplar kötü sonuçlar dogurabiliyor tatlım. İğne, ilaç vs hamileyken kullanamazsın, dolayısıyla aynı evde yaşamayı iyice bi düşün bence. Yurtdışında yaşıyorsan barınaklar oluyor, yardım kabul etmiyorlar ama en azından gidio sevebilirsin. Yardımı da trdeki barınaklara yaparsın

Çözümü var; kedi bakmak :halay: 2 kedim var bağışıklık geliştirdim. Şimdi sadece mevsim geçişlerinde tüy dökme süreçleri oluyor o dönem biraz fena oluyorum.
Ben kedi alerjimi kedilerim varken öğrendim. Açıkçası hiç umrumda da olmadı. Nerem kaşınırsa kaşınsın, burnum ne hale gelirse gelsin ben onlarsız yapamam hayat neşem onlar benim :KK200:
Tek bir tavsiyem sahiplenme fikriniz varsa lütfen atacaksanız sahiplenmeyin. Bu alerji muhabbetine o kadar kedi terkediliyor ki... Ya hiç bulaşmayın günahın girmeyin, ya da sahiplenecekseniz sonuna kadar bakın.

Ekrani öptüm:)
Ay bise dicem cok yaman birseye benziyor bu ama. Yani pat diye tele tirmanan ustune birden bire atlayanlardan gibi yaramaz mi ?
Yaaaaa cok tatliii ben bunu boğarım sevmekten
Bunda yaramazlık kimse de yok. Annemin kanepelerini görsen hepsini mahveti ama bizden ayırmıyor valla feda olsun diyor :)

Bunda yaramazlık kimse de yok. Annemin kanepelerini görsen hepsini mahveti ama bizden ayırmıyor valla feda olsun diyor :)
Tahmin ettim yaramaz tipi var bizimkide oyle kanepenin süngeri gözüküyor suan :D :D :D anneler de basta kabul etmiyorlar hayvanlari sonra eve gelince bizim pabucumuz dama atiliyor daha cok seviyolar kediyi köpeği valla. :)

Çözümü var; kedi bakmak :halay: 2 kedim var bağışıklık geliştirdim. Şimdi sadece mevsim geçişlerinde tüy dökme süreçleri oluyor o dönem biraz fena oluyorum.
Ben kedi alerjimi kedilerim varken öğrendim. Açıkçası hiç umrumda da olmadı. Nerem kaşınırsa kaşınsın, burnum ne hale gelirse gelsin ben onlarsız yapamam hayat neşem onlar benim :KK200:
Tek bir tavsiyem sahiplenme fikriniz varsa lütfen atacaksanız sahiplenmeyin. Bu alerji muhabbetine o kadar kedi terkediliyor ki... Ya hiç bulaşmayın günahın girmeyin, ya da sahiplenecekseniz sonuna kadar bakın.
Atmak mi? Asla asla asla ölürüm ama yine de atmam. İnanın ki benim alerjim öyle ki aylarca dogru duzgun uyuyamadim,gözlerim kip kirmizi yaslar geliyor,burnum akıyor,100 fazla hapşırıyorum gerçekten üzülüyorum bu duruma. Bebek düşündüğümüz icin ilaclar nasıl olur hic bilmiyorum

Çocukta istiyormuşsun, alerjik olduğun zaman ondan çocukta etkileniyor özellikle kedilerin salyalarından bulaşan mikroplar kötü sonuçlar dogurabiliyor tatlım. İğne, ilaç vs hamileyken kullanamazsın, dolayısıyla aynı evde yaşamayı iyice bi düşün bence. Yurtdışında yaşıyorsan barınaklar oluyor, yardım kabul etmiyorlar ama en azından gidio sevebilirsin. Yardımı da trdeki barınaklara yaparsın
İste bende bunları düşünüyorum etkiler mi,etkilemez mi. Hadi ben kendimi geçtim yahu eşim yalvarıyor sonra kedi mi bebek mi diyorum susuyor. Sevme konusuna gelince ailemin kedisini seviyoruz ;)

İste bende bunları düşünüyorum etkiler mi,etkilemez mi. Hadi ben kendimi geçtim yahu eşim yalvarıyor sonra kedi mi bebek mi diyorum susuyor. Sevme konusuna gelince ailemin kedisini seviyoruz :KK66:
Benimde alerjim var, kedi köpek Allah ne verdiyse :110: evli değilim ama doktorum uyarmıştı kesinlikle hamile olduğunda kediye 3 metreden fazla yaklaşma, bebeğinin bağışıklık sistemi çok zayıf olur diye. Zaten kedilerden korktuğum icin benim icin problem değil ben fotolardan seviyorum :KK45: umarım tatliş bi bebeğiniz olur, onunla oyalanırsın, belki ilerde alerjinde geçer :anne:

Back