- Konu Sahibi SARI_SEKERM
-
kızlar palm yağı zararlı değildir ya, endenozya da üretilir, dünyanın en çok üretilen yağlarından birisidir. avrupanın en güzel sabunlarında kullanılır hep. sabunda esas tehlike sls sodium lauret sulfate ve paraben kullanımıdır, ki o şeffaf sabunların hepsinde malesef, kanserojen sls vardır
kızlar palm yağı zararlı değildir ya, endenozya da üretilir, dünyanın en çok üretilen yağlarından birisidir. avrupanın en güzel sabunlarında kullanılır hep. sabunda esas tehlike sls sodium lauret sulfate ve paraben kullanımıdır, ki o şeffaf sabunların hepsinde malesef, kanserojen sls vardır
Hayatım palm yağında yapılan sabunlar çok sert oluyormuş. Yüksek yağ asidi içeriyormuş.
Vücuduma taş gibi bir sabun sürmek istemem. Geçenlerde palm yağıyla yapılmış tea tree sabunu
almıştım. Köşeleri okadar serttiki cildimi çizdi.
Ayrıca palm yüksek yağ asidinden dolayı vücuda zararlı madde sınıfına giriyor bildiğim kadarı ile.
Duyduğum kadarı ile en kaliteli sabun defne ve zeytinyağından çıkıyor. Bu sabunlara diğer yağlarda katarak
güzel sabunlar çıkarıyorlar. Yani defne yağının içine nar çekirdeği yağı katıyorlar, ve kaliteli bir sabun ortaya çıkıyor.
tabi bu konularda en güzel cevabı bu konuda çalışan birileri verebilir.
Hayatım palm yağında yapılan sabunlar çok sert oluyormuş. Yüksek yağ asidi içeriyormuş.
Vücuduma taş gibi bir sabun sürmek istemem. Geçenlerde palm yağıyla yapılmış tea tree sabunu
almıştım. Köşeleri okadar serttiki cildimi çizdi.
Ayrıca palm yüksek yağ asidinden dolayı vücuda zararlı madde sınıfına giriyor bildiğim kadarı ile.
Duyduğum kadarı ile en kaliteli sabun defne ve zeytinyağından çıkıyor. Bu sabunlara diğer yağlarda katarak
güzel sabunlar çıkarıyorlar. Yani defne yağının içine nar çekirdeği yağı katıyorlar, ve kaliteli bir sabun ortaya çıkıyor.
tabi bu konularda en güzel cevabı bu konuda çalışan birileri verebilir.
Dilaracım sen benden daha sabun canavarı çıktın hayatım.
Bu kadar araştırma yapmamıştım ben.
Peki bahsettiğin endonezya sabunlarından Türkiye de bulabilir miyiz canım ?
ayrıca birisi sana defne yağına nar çekirdeği yağı koyuyorum sabun yapıyorum diyorsa hemen kaç oradan, çünkü yalan söylüyordur, yağın yapısı sabun bazıyla birlikte bozulur, bu tarz anlatımlar bizim ufak kafalı tüccarlard olur tatlım. adama sorsan dünyaya yeni bir harika yaratmış, türlü devaya sahipmiş gibi anlatır, bir sabun temizleme işlevi görür, biraz hoş koksun yeterli, eğer yağ içine sonradan ilave edilmiyorsa ki bu çok zor bir üretim tekniğidir ayrıca zahmetli, o sabunun içindeki yağdan bir fayda gelmez. sabun taş gibi olur, sür sür köpürmez. sebebi bizim uyanık köylü kurnazı memed amcamız, prina yani zeytininyağının en kötüsü, buna biraz defne yağı damlatır, birazda bilmemne sabunu demek için ondan, ondan sonra sana kakalamaya kalkar, sabun taş gibidir. köpürmez bile, sebebi bilimsel yapmaz bu işi, yağı kaç derecede kaynatacağını bilmez, ne kdar sabun sodası katacağını bilmez, anam babam usulü sabun yapar, bunu da organik diye kakalamaya kalkar. aman diyeyim, sonra yanan gözlere mi yanarsın, kuruyan cilde mi, yukarıda kız arkadaş bahsetmiş işte açık sabun almış, ve başına gelenler ortada...
Kızlar evde sabun yapmayı denediniz mi hiç ?
Dilaracım,
Evde hobi olarak uğraşmak istiyorum.
Palm sabunlarını eritip yapılabilir mi ?
iyi bildirdin cnm geçmiş olsn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?