• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Keçi sütlü sabun

kızlar palm yağı zararlı değildir ya, endenozya da üretilir, dünyanın en çok üretilen yağlarından birisidir. avrupanın en güzel sabunlarında kullanılır hep. sabunda esas tehlike sls sodium lauret sulfate ve paraben kullanımıdır, ki o şeffaf sabunların hepsinde malesef, kanserojen sls vardır

Hayatım palm yağında yapılan sabunlar çok sert oluyormuş. Yüksek yağ asidi içeriyormuş.
Vücuduma taş gibi bir sabun sürmek istemem. Geçenlerde palm yağıyla yapılmış tea tree sabunu
almıştım. Köşeleri okadar serttiki cildimi çizdi.
Ayrıca palm yüksek yağ asidinden dolayı vücuda zararlı madde sınıfına giriyor bildiğim kadarı ile.
Duyduğum kadarı ile en kaliteli sabun defne ve zeytinyağından çıkıyor. Bu sabunlara diğer yağlarda katarak
güzel sabunlar çıkarıyorlar. Yani defne yağının içine nar çekirdeği yağı katıyorlar, ve kaliteli bir sabun ortaya çıkıyor.
tabi bu konularda en güzel cevabı bu konuda çalışan birileri verebilir.

kızlar palm yağı zararlı değildir ya, endenozya da üretilir, dünyanın en çok üretilen yağlarından birisidir. avrupanın en güzel sabunlarında kullanılır hep. sabunda esas tehlike sls sodium lauret sulfate ve paraben kullanımıdır, ki o şeffaf sabunların hepsinde malesef, kanserojen sls vardır

Hayatım palm yağında yapılan sabunlar çok sert oluyormuş. Yüksek yağ asidi içeriyormuş.
Vücuduma taş gibi bir sabun sürmek istemem. Geçenlerde palm yağıyla yapılmış tea tree sabunu
Ayrıca palm yüksek yağ asidinden dolayı vücuda zararlı madde sınıfına giriyor bildiğim kadarı ile.
Duyduğum kadarı ile en kaliteli sabun defne ve zeytinyağından çıkıyor. Bu sabunlara diğer yağlarda katarak
güzel sabunlar çıkarıyorlar. Yani defne yağının içine nar çekirdeği yağı katıyorlar, ve kaliteli bir sabun ortaya çıkıyor.

palm yağı yüksek yağ asidi içerir doğru diyorsun, akademik bir çalışma grubunda bulunmuştum, palm yağının ticaretiyle ilgili uzun makaleler yazdık. palm yağı daha çok sanayağında kullanılıyor, çok tüketilen bir yağ, malezya da adım başı hurma ağacı vardır, hurma yağıdır yani palm yağı, sabun sanayinde kullanılır, sabunları sertleştirdiği doğru. sabunun kalitesini artırıyor, ama tek başına değil, hindistan cevizi yağıyla birlikte kullanılırsa, ama sadece bunlardan sabun yapılmıyor. marsilya da sabun atölyelerini çok gezdik orada detaylı bilgi verilmişti. yüzde 40 zeytinyağı, yüzde 10 palm yağı, yüzde 10 hindistancevizi yağı ile en kaliteli marsilya sabunlarını yapıyorlar. köpürmesi, dayanıklılığı harika. fiyatları genelde 5 €- 15€ arasında değişiyordu fransada, ama mesela aynı kalite sabunu ben endonezya'dan 0,5 dolara almıştım, tabi aradaki fark ne dersen, biryerde işçilik daha ucuz.

yani palm yağı yemeklerde zararlı biryağdır yüksek yağ asidi içerir tereyağı gibi, ama sabunda bu yağ asidinin insana ne zararı olabilir. onu anlayamadım. ayrıca saf zeytinyağından yapılan sabunlar herzaman için temizleme ve köpürme olarak düşük kaliteli oluyor, bunu çok yii biliyorum, neredeyse 100 den fazla markanın sabunu var bende, tam bir sabun canavarıyım, evde şu anda hiç kullanılmamış, 400 e yakın sabun var desem yeridir.

ayrıca birisi sana defne yağına nar çekirdeği yağı koyuyorum sabun yapıyorum diyorsa hemen kaç oradan, çünkü yalan söylüyordur, yağın yapısı sabun bazıyla birlikte bozulur, bu tarz anlatımlar bizim ufak kafalı tüccarlard olur tatlım. adama sorsan dünyaya yeni bir harika yaratmış, türlü devaya sahipmiş gibi anlatır, bir sabun temizleme işlevi görür, biraz hoş koksun yeterli, eğer yağ içine sonradan ilave edilmiyorsa ki bu çok zor bir üretim tekniğidir ayrıca zahmetli, o sabunun içindeki yağdan bir fayda gelmez. sabun taş gibi olur, sür sür köpürmez. sebebi bizim uyanık köylü kurnazı memed amcamız, prina yani zeytininyağının en kötüsü, buna biraz defne yağı damlatır, birazda bilmemne sabunu demek için ondan, ondan sonra sana kakalamaya kalkar, sabun taş gibidir. köpürmez bile, sebebi bilimsel yapmaz bu işi, yağı kaç derecede kaynatacağını bilmez, ne kdar sabun sodası katacağını bilmez, anam babam usulü sabun yapar, bunu da organik diye kakalamaya kalkar. aman diyeyim, sonra yanan gözlere mi yanarsın, kuruyan cilde mi, yukarıda kız arkadaş bahsetmiş işte açık sabun almış, ve başına gelenler ortada...

Dilaracım sen benden daha sabun canavarı çıktın hayatım.
Bu kadar araştırma yapmamıştım ben.
Peki bahsettiğin endonezya sabunlarından Türkiye de bulabilir miyiz canım ?

Dilaracım sen benden daha sabun canavarı çıktın hayatım.
Bu kadar araştırma yapmamıştım ben.
Peki bahsettiğin endonezya sabunlarından Türkiye de bulabilir miyiz canım ?

canım endonezya, malezya bunlar palm yağı imalatçıları, sabunda vardır ithal edenler ama sanmıyorum, sonuçta türkiye sabun ihraç eden bir ülke, biz satıyoruz dünyaya türkiyeye satmaları zordur. bizde kaliteli sabunlar var. awe cemre, otacı, kudret, doa, bunların sabunları benzer üretim tekniğiyle yapılır bak işte hoşuna gideni dene...

ayrıca birisi sana defne yağına nar çekirdeği yağı koyuyorum sabun yapıyorum diyorsa hemen kaç oradan, çünkü yalan söylüyordur, yağın yapısı sabun bazıyla birlikte bozulur, bu tarz anlatımlar bizim ufak kafalı tüccarlard olur tatlım. adama sorsan dünyaya yeni bir harika yaratmış, türlü devaya sahipmiş gibi anlatır, bir sabun temizleme işlevi görür, biraz hoş koksun yeterli, eğer yağ içine sonradan ilave edilmiyorsa ki bu çok zor bir üretim tekniğidir ayrıca zahmetli, o sabunun içindeki yağdan bir fayda gelmez. sabun taş gibi olur, sür sür köpürmez. sebebi bizim uyanık köylü kurnazı memed amcamız, prina yani zeytininyağının en kötüsü, buna biraz defne yağı damlatır, birazda bilmemne sabunu demek için ondan, ondan sonra sana kakalamaya kalkar, sabun taş gibidir. köpürmez bile, sebebi bilimsel yapmaz bu işi, yağı kaç derecede kaynatacağını bilmez, ne kdar sabun sodası katacağını bilmez, anam babam usulü sabun yapar, bunu da organik diye kakalamaya kalkar. aman diyeyim, sonra yanan gözlere mi yanarsın, kuruyan cilde mi, yukarıda kız arkadaş bahsetmiş işte açık sabun almış, ve başına gelenler ortada...

açık sabun daha iyi olur doğladır el yapımıdır diye düşündüm gerçekten köpürmüyordu bile

Kızlar keçi sütlü sabunum geldi. Harika. İlk duşumu aldım :)
Çok güzel kokuyor. Ayrıca cildi kurutmuyor. Ciltteki yağı çok iyi temizliyor
ama cildi kurutmuyor bu gerçekten ilginç. Portakal yağlı duş jeli de sipariş vermiştim.
Oda çok güzeldi. Cildi ferahlatıyor. Duştan çıkınca sanki saunadan çıkmış gibi bir ferahlık hissettim.
Birde lavanta yağlı duş jeli sipariş vermiştim onu henüz deneyemedim :). Deneyince onla ilgili görüşlerimi de paylaşacam.
Özellikle sabunun kokusu çocukluğuma götürdü beni. Sitede birde killi sabun dikkatimi çekti.
Acaba sivilceler için oda iyi midir ?

Kızlar evde sabun yapmayı denediniz mi hiç ?

sakın kızlar uğraşmayın öyle işlerle, atık yağlarınızı değerlendirin toplayıp yağ toplama araçlarına verin, 1 kg atık yağ 10 ton suyu kirletiyor çevreye yararlı olsun diye bu yağları yağ toplama birimleri vardır belediyenin oralara verin, o satılan erit dök kalıp sabunlar sls den imal ediliyor, uzak durun.

Dilaracım,
Evde hobi olarak uğraşmak istiyorum.
Palm sabunlarını eritip yapılabilir mi ?

ya eritilip yapılan sabunlar işte sls ile yapılanlar sls nin zararlarına netten bakabilirsin. ama illaki yapacam diyorsan, evdeki kızartma yağ artıklarıyla başlayabilirsin. canım kimyatürk diye bir forum var orda bak sabun tarifleri veriliyor, ben denedim bir iki kere, hatta kursuna gittim ama zahmetli iş

Benimkisi stres atmak canımcım,
Hobi olarak pek çok şeyle uğraştım.
Hamilelikte canım sıkılır bununla zaman geçiririm dedim.

kızlar bu keçi sütlü sabunun markası ne acaba?
bagno di roma diye bir markanınınki güzelmiş ama o da heryerde bulunmuyor maalesef

ben bugün otacının defne sabununu aldım çok güzel bir sabun çok güzel köpürüyor. tabi ben saç için aldım ama otacı iyi bir marka sanırım :44:

otacıyıda daha önce denemiştim fakat %100 bitkiselmi bilmiyorum. gerçi fiyatından anlaşılır hayatım.
bahsettiğim sitedeki ürünler %100 bitkiselmiş.
yani ek palm yağı gibi yağlar yok. defne ise defne yağı %100.

Canım killi sabunda sipariş vermiştim ben.
Oda harika hem çok iç açıcı kokuyor, hemde yıkandıkça içinden gerçek kil
çıkıyor, cilde peeling ve bakım yapıyor.

Arkadaşlar merhaba, normalde hep marketlerde satılan duş jellerini kullanıyordum. Bugün itibariyle keçi sütü sabununa başladım. Duşta suyla duruladıktan sonra cildim hiç kaygan değildi sanki kuruttu biraz. Sorunlu ciltlere, kuru ciltlere bile özellikle veriliyor çok iyi bir sabun diye duymuştum. Böyle bir sorun yaşayan oldu mu? Bir de bu sabunları lifle mi kullanıyorsunuz direk cilde mi sürüp köpürtüyorsunuz? Teşekkürler şimdiden:)

Back
X