Kazayla hamile kaldım olayı tam olarak nasıl oluyor bana biri açıklayabilir mi?

womanme

Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2024
156
-208
13
33
Çevremizde duyarız. İstemeden hamile kaldım, kazayla kaldım, sürpriz yumurta vs. Yani örneğin siz bir doğum kontrol yöntemiyle korunuyorsunuz(spiral, kondom, kol altı implant vs) ve işi sağlama almak için de eşiniz geri çekiliyor. Buna rağmen mi hamile kaldınız? Yoksa ne çıkarsa bahtıma diyip sonra buna kaza mı diyorsunuz?

Çevremizde duyarız. İstemeden hamile kaldım, kazayla kaldım, sürpriz yumurta vs. Yani örneğin siz bir doğum kontrol yöntemiyle korunuyorsunuz(spiral, kondom, kol altı implant vs) ve işi sağlama almak için de eşiniz geri çekiliyor. Buna rağmen mi hamile kaldınız? Yoksa ne çıkarsa bahtıma diyip sonra buna kaza mı diyorsunuz?
Böyle kadınlar genelde kendisi korunmaz eşinin korunmasını ister ama tabi geri çekilme de bir korunma yöntemi değildir..

“kaza” deyince benim aklıma direkt geri çekilme geliyor. “Ayy kaçtı yaa” gibi 😆 ama korunurken hamile kaldımlarda daha değişik detaylar olabiliyor, işte spiral kaymış, doğum kontrol hapı etki etmemiş, kondom delikmiş vs vs :D

turkiyede kondom kullanan hatri sayilir bir oran ise basliyor sevisiyor ediyor adam yeterli sertlige gelmisken- boşalmaya yakin kondom takiyor. bunu normal bulani ben ozel hayatimda da tanik oldum, KKda da penetrasyon hic baslamadan takilmasi gerektigi yazısına sasiranlar gördüm
ayrica hapi her gun ayni saatte almak lazim. buna dikkat ederler mi etmezler mi belli degil. antibiyotigi bile 12 saat aralikla degil de yemekten yemege alan milletiz
spiral desen duzenli olarak kontrol ettirmek lazim? bir kere yaptim 10 seke rahatim diye bir şey yok. sonra kayiyorlar
ve tabii ki disari bosalmayi korunmak zannediyorlar
buyuk konusmak istemiyorum ama bizimki gibi cinsel egitimin olmadigi ve herkesin kendi emekleriyle bir seyler ogrendigi / ya da ogrenemeyip cahil kaldığı bir ulkede layikiyla korundugumuza inancim yok

buyuk konusmak istemiyorum ama bizimki gibi cinsel egitimin olmadigi ve herkesin kendi emekleriyle bir seyler ogrendigi / ya da ogrenemeyip cahil kaldığı bir ulkede layikiyla korundugumuza inancim yok
Gerçekten her türlü önlemi doğru olarak uygulayıp hamile kalanlar da var, onları ayrı tutuyorum ama maalesef yorumuna katılıyorum, ayrıca konu sahibine cevaben “kendi çevremdeki kadınlar” için söylüyorum gayet bilerek hamile kalıp kaza süsü verdiler o yüzden kazayla hamile kaldım cümlesi bende manasını yitirdi.
31 yıllık evliyim 2 yıl önce menopoza girdim, o tarihe kadar dikkat ettim ve hiç kazayla hamile kalmadım, tek hamilelik tek doğum.

Kuzum tabi ki saldim cayira mevlam kayira yapiyolar , geri cekilme... yani evet hiç bir korunma yöntemi yüzde yüz koruma sağlamıyomuş söylenen bu ama çoğu da dediğim gibi yapıyo sonra kaza oldu..

Ben şahsen nasip mi diyim kader mi bilmiyorum ama kazara kelimesine inanmıyorum. Geçenlerde kadın bi komşum tüplerini bağlattığı halde hamile kaldığını söylüyordur. Ee şimdi buna nasıl kazara diyeyim

Valla eşiminde benimde kafamız çok güzeldi o gece hamile kaldım🙈 bu kaza oluyormu bilmiyorum 😀

Bence rehavetle, rahatça sevişiyor insanlar, sonra da ele güne karşı “korunurken hamile kaldım” diyorlar. :işsiz:

Dikkat edin kazara hamile kalanlar, 1-2 kereden sonra ne hikmetse o kazaya bi daha düşmüyorlar :süslü:

Ben şahsen nasip mi diyim kader mi bilmiyorum ama kazara kelimesine inanmıyorum. Geçenlerde kadın bi komşum tüplerini bağlattığı halde hamile kaldığını söylüyordur. Ee şimdi buna nasıl kazara diyeyim
Daha öncede yazmıştım bir tanıdık tüp bağlattim ama hamile kaldım diyordu sonra itiraf etti çevreden yine mi hamilesin baskısı aldığı için yalan söylemiş şimdi gerçekten tüp bağlatti ve hamile kalmıyor
Benim şimdiki korunma yöntemim de tüp ligasyonu

Ben de buna çok sinirlenirim mesela Kaza diye bir şey yok kazaya kurban gitmeyenler nasıl gitmiyor demek ki yaptığınız yanlış bir şey var.
Bazen istisnalar olabiliyor.
En yakınımdan kız kardeşim sprail taktırdı bir ay sonra hamile kaldığını öğrendi kaymış ve haberi yok bundan bir ay korudu sadece doktoru senin vücut yapına uygun değilmiş diyerek çıkarttı doğurdu büyüttü. Cocuk istemiyo diye hap ile ve eşi korunuyor. İstemiyorsan çift koruma yöntemi kullanacaksın bunu bir çok doktor söylüyor.

Ben hiç inanmiyorum kaza diyenlere sadece burda bir üye vardı spiralle hamile kalmıştı düzenli kontroller ve kaymamasina rağmen bu yüzde 1 lik ihtimal her korunma yönteminin yüzde 1 lik ihtimali var ama geri çekildim ,sona dogru kondom taktım hap içtim ama saatleri önemsemedim diyenlerin "kaza" lafına inanmıyorum

Normalde korunuyordum adetime birkaç gün var diye korunmadım hoooop sürpriz gebelik

ben hap + prezervatife rağmen tek yumurtalıkla hamile kaldım hem de doktorlar tüp bebek olmadan mümkün değil doğal gebelik derlerken :)
Allah verdi yani bazen %1lik ihtimal başına geliyor insanın.

ama hap zaten en az 3 ay kullanmadan korumuyormuş ben 2 ay kullanmıştım. prezo nasıl oldu onu cidden hala anlamadım delik miydi neydi.

“kaza” deyince benim aklıma direkt geri çekilme geliyor. “Ayy kaçtı yaa” gibi 😆 ama korunurken hamile kaldımlarda daha değişik detaylar olabiliyor, işte spiral kaymış, doğum kontrol hapı etki etmemiş, kondom delikmiş vs vs :D
Benim bir arkadaşım 4 sene boyunca geri çekilmeyle korunmuş çocuk istediği ayda şak diye tek seferde hamile kaldı. Daha önce "kazayla" hamile kalıp aldırMadığına da eminim. Yapan yapıyor demeki ki 🤷‍♀️😅

Çoğu insan korunmayı bilmiyor çünkü geri çekiliyor ya da kondomu son zamanlarda takıyor hapı düzenli içmiyor bebesi var süt koruyor sanıyor. Ben 10 senedir ara ara kondom ara ara hap + geri çekilme ya da implant + geri çekilme korundum kazam sıfır ne zaman çocuk istedim korunmama kararı aldık adetim bittiği gün hamile kaldım ikincide de düşük sonrası ikinci ayda yarım yamalak bazen geti çekilme olursa olur olmazsa çare buluruz dediğimiz için salmıştık o ayda hamile kaldım. Ama annem mesela abim 1 aylıkken hamile kalmış bana sonra yine ara ara hamilelikleri var düşük vs doktorda hüüüü nasıl olur diye ağladığı çok en son 40larında tüpleri bağlıyken hamile kaldı o da doğmadı. Toplam 7 hamileliği var 3 tanesi doğan. O da hap kilo yapıyor iğne sinir der hep 😂

Back
X