• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaza geçirdim ve sonrası

CuteMom

Dünya vazgeçenleri değil,azmedenleri hatırlar
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
45.779
24.642
398
Kızlar bu sabah zaten oglanla ilgili bir konuda ufacık yazmıştım.
Bundan 15 gün önce gece yarısı evde düştüm. Çenemi banyo eşiğine vurdum. Üst dişlerim dudak iç kısmım parçalamış ve dudak altıda yarıldı. Ve tabi üst dişlerim kırıldı. Üst damakta baya sorunlar var bir tanesinde özellikle kök kırığı mevcut. Diğer saga dogru dışler içeri kaymış. diğerlerindede düzensiz kırıklar mevcut.
Epey rahatsızım yani bıraksanız cuval gıbı kendımı bir köşeye atabilirim o derece zorla duruyorum .

Sorunum burada bitmiyor. Çalışıyorum görümtüm kaydı estetik ameliyat soz konusu idi çok şükür dikişlerim dün alındı dudaklarım normal gozukuyor altakı yarık bıraz kırmızı o kadar. Dudaklarımda hısssızlık mevcut.
Neyse ozel sektordeyım ve dıslerımle alakalı 4-5 ay haftada 1 gun doktora gıtmem gerekıyor. Tahmın edersınız kı ımkansız gıbı bırsey bu .

Varmı cevrenızde bu sekılde kaza gecırıp normale donebılen. Ilk zamanlarda 10 gune duzelırım derken surec uzadıkca korkum artıyor, ayrıca konusmam bozuldu hem dudagımdakı hısssızlık ve sıslık hem dıkıslerın gergınlıgı ustune dıslerımın kırık olması ve yarattıgı agrı rahatsızlık hıssıyle telefonda konusamıyorum

Ne olur benım gıdısatım ? Isten cıkarsalar memnun olucam ama kendım bunca senelık emegımı cope atmak ıstemıyorum, fakat bu kosullarda tedavım nasıl surecek bılmıyorum

Öncelikle çok geçmiş olsun. Bu durumu işyerinizle konuşmanız gerekiyor sonuçta sağlıkla ilgili bir sorun var ortada. Olmadı ara ara da rapor alarak bu süreci atlatabilirsiniz diye düşündüm.

işvereniniz anlayış göstermez mi? rapor alsanız doktordan her gidişte? özel mi gideceğiniz doktor? hafta sonu gitseniz?

Ahhh canım çok çok geçmiş olsun. Bi bilgim yok ama çok üzüldüm. Umarım bu süreci bi an önce atlatırsın.

Ve bu arada klınıkler bu sekılde vakaları takıp etmıyorlar benım bu tedavıyı mutlak unıversıte hastanesınde olmam gerekıyor , ama raporum da bitti

Çok geçmiş olsun verilmiş sadakaniz varmış , hiç bir bilgim yok ama umarım cabucak toparlanirsiniz.

Çok geçmiş olsun
Nasıl bir düşüş bu, bu kadar travmatik? Şaşkınım.

İşyerinden izin almana gerek yok, gittiğin doktordan tek günlük rapor alsan da olur. Hastasın sonuçta, keyfi işten kalmazlık yapmıyorsun. Seni işten çıkarmaya bile hakları yok, dava açsan yeridir. Tedavin için gidiyorsun, hak bu.

Hissizlik, ağrı, hepsi için zamana ihtiyacın var. Öyle kalmayacak şüphesiz.
Tekrar geçmiş olsun.

işvereniniz anlayış göstermez mi? rapor alsanız doktordan her gidişte? özel mi gideceğiniz doktor? hafta sonu gitseniz?
6 gun yıllık ıznım var bu seneden kalan. Ama ısyerımle gıdecegım fakulte ıstanbulun bır ucundan obur ucuna . ayrıca mesaı saatlerımız uymuyor mesela ben 8 de ıs bası yapıyorum ama gıdecegım yere cerrah 9.30 da gelıyor. ayrıca tedavısı gerı dondum yolu derken yarımdan gunden fazla gıtmem gerekıyor.

Ozel unıversıte hastanelerıde varmıs ancak malıyetı cok fazlaymıs hafta sonu gıdecebılegım yerler fakat onada en erken ekımın 2. haftasına randevu aldım once normal doktora muayne olup endodontıye sevk etmelerı ekımın 3. haftası olacak fakat beım duracak zamanım yok her hafta kanal yapılmalı pansuman olmalı kok kırıgından dolayı dıs etımde dıkıs var

Çok geçmiş olsun
Nasıl bir düşüş bu, bu kadar travmatik? Şaşkınım.

İşyerinden izin almana gerek yok, gittiğin doktordan tek günlük rapor alsan da olur. Hastasın sonuçta, keyfi işten kalmazlık yapmıyorsun. Seni işten çıkarmaya bile hakları yok, dava açsan yeridir. Tedavin için gidiyorsun, hak bu.

Hissizlik, ağrı, hepsi için zamana ihtiyacın var. Öyle kalmayacak şüphesiz.
Tekrar geçmiş olsun.
Yer ıslaktı , bır adımlık bır yer oraya basmamak ıcın halıya bastım halıda ayagımın altından kayınca ben dırek saga dogru cenemın ustune dustum. Ağzım yuzum kaydı anlatamam. Maskeyle dolastıgımı yazmıstım . ve 4-5 ay buna nasıl dayanıcam bılmıyorum acıkacsı ben benı ısten cıkarsınler ıstıyorum telefonla konusamıyorum ısımı aktıf yapamıyorum, gelen kısılerle gorusemeyecegım sadece elım calısıyor bırde beynım

İşten çıkarsalar memnun olabilecekseniz, siz çıkın tedavinizi sürdürün derim ben.
Önemli çünkü, hissizlik filan zor olsa gerek.
Çok geçmiş olsun...

Çok geçmiş olsun çok üzüldüm Allah beterinden korusun nasıl kötü bir kaza geçirmişsiniz :KK43:İş yerinize durumu anlattınız mı bence anlayış göstermeliler en azından yıllık izinden düşme tarzında bir durum yaratabilirler ya da isterseniz işime son verin diyip tazminatınızı alacaksınız ama bence izin vereceklerdir sağlık bu sonuçta ne yapabilirsiniz ki :işsiz:Ben eşimin bileği kırıldığında ara ara izin aldım ameliyat için hastane araştırmaları ameliyatta yanında olmam falan derken 6-7 günü buldu yıllık iznimden kestirmek istedim parça parça haftada 1-2 gün şeklinde ses çıkaramadılar :110:

çok geçmiş olsun cute
konuş işvereninle yapılacak bişey yok
bide her gittiğinde rapor al doktordan inşallah sorun etmez işyeri
ve çabucak iyileşirsin inşallah

Yıllık ıznımınde yeterlı olmayacagını dusunuyorum ayrıca zaten 15 gundur sureklı hastanedeyım en azından kalan ıznımı bıraz evde dınlenerek gecırmek ıstıyorum hastaneden ıse kosturarak degıl . Fakar rapor alsam sıgortamdan kesılıyor maasımdan kesılmesını umursamıyorum kaldı kı bana 4-5 ay her hafta ızın veremezler yerıme bakacak bırı yok. Masam allak bullak olmus halbukı onlarında ıs bası yaptıgının uzerınden sadece 5 gun gectı.
Bırde kalan ıznım yarım gun seklınde kullansam bıle 12 gıdıs yapıyor buda 3 aya denk gelıyor fakat benım eksta ızınlerım olacak.

Isverenım durumumu bılıyor sorun etmedıler ama sımdı dıkısler alındı dudaklardan ıs bıttı sanıyorlar fakat dıslerımdekı sorunlarım daha buyuk

6 gun yıllık ıznım var bu seneden kalan. Ama ısyerımle gıdecegım fakulte ıstanbulun bır ucundan obur ucuna . ayrıca mesaı saatlerımız uymuyor mesela ben 8 de ıs bası yapıyorum ama gıdecegım yere cerrah 9.30 da gelıyor. ayrıca tedavısı gerı dondum yolu derken yarımdan gunden fazla gıtmem gerekıyor.

Ozel unıversıte hastanelerıde varmıs ancak malıyetı cok fazlaymıs hafta sonu gıdecebılegım yerler fakat onada en erken ekımın 2. haftasına randevu aldım once normal doktora muayne olup endodontıye sevk etmelerı ekımın 3. haftası olacak fakat beım duracak zamanım yok her hafta kanal yapılmalı pansuman olmalı kok kırıgından dolayı dıs etımde dıkıs var
çok geçmiş olsun bende 2 sene diş tedavisi gördüm ve zorluğunu biliyorum İstanbul'un bir ucundan bir ucuna gittim iki yıl boyunca. iş yeriniz anlayış gösterir bence ya bu keyfi bir şey değil ki idare etmezler mi ?

oldugu gibi durumu anlatacaksın ozaman,ya her dr gidişinde rapor alıp o şekılde ıdare edeceksın,yada onlar 1 günü sana idari izin seklınde verecekler..en son ıhtımalde tazmınatını alıp cıkacasın,ki bence bukadarına gerek yok
çok geçmiş olsun bu arada

Yıllık ıznımınde yeterlı olmayacagını dusunuyorum ayrıca zaten 15 gundur sureklı hastanedeyım en azından kalan ıznımı bıraz evde dınlenerek gecırmek ıstıyorum hastaneden ıse kosturarak degıl . Fakar rapor alsam sıgortamdan kesılıyor maasımdan kesılmesını umursamıyorum kaldı kı bana 4-5 ay her hafta ızın veremezler yerıme bakacak bırı yok. Masam allak bullak olmus halbukı onlarında ıs bası yaptıgının uzerınden sadece 5 gun gectı.
Bırde kalan ıznım yarım gun seklınde kullansam bıle 12 gıdıs yapıyor buda 3 aya denk gelıyor fakat benım eksta ızınlerım olacak.

Isverenım durumumu bılıyor sorun etmedıler ama sımdı dıkısler alındı dudaklardan ıs bıttı sanıyorlar fakat dıslerımdekı sorunlarım daha buyuk

Bildiğim kadarıyla çalışmayı seven birisin. O yüzden işi bırak demek daha zor.
Ama şu anda bıraksan sanki çok daha sevineceksin.
Bırak madem.
Hem bir mola olur sana da.
Ege'yle ilgilenirsin.

Belki sonrasında çalışmayı özleyip dönersin, çok daha verimli olursun.

3 sene diş tedavisi gördüm bilirim çok sıkıntılı akşamları koştur koştur özelde yetişmeye çalışırdım. Açıkcası eğer tazminata gerek yok çıkarım diyorsan bir süre dinlenip başka bir iş bakabilirsiniz ya da dediğim gibi olayı anlatacaksınız gerisi onlara kalmış durumu anlayışla karşılarlarsa maaşından geri kalan günleri de keserler yerine elbet bakacak biri bulunur ya da sen yok olduğunda aksar yapılacak bir şey yok sonuçta mecbursunuz :KK51:

Bildiğim kadarıyla çalışmayı seven birisin. O yüzden işi bırak demek daha zor.
Ama şu anda bıraksan sanki çok daha sevineceksin.
Bırak madem.
Hem bir mola olur sana da.
Ege'yle ilgilenirsin.

Belki sonrasında çalışmayı özleyip dönersin, çok daha verimli olursun.
Şuanda ısten cıksam evden dısarı atım atmam bugun ıs bası yaptım kımseyle dıyalog kurmuyorum kı kuramıyorum ne sohbet edebıluıyorum ne soru sorabılıyorum . Ama tazmınatımı bırakmam 6 senedır buradayım maasım ıyı keske kendılerı cıkarsa ben hıc teklıf etmesem

Back