selamlar herkese. bütün yazıları itinayla okudum. arkadaşlar benim bildiğim kadarıyla, ve çoğu kişiden duyduğum kadarıyla yüze sürülen KAYISI ÇEKİRDEĞİ YAĞIdır. kayısı yağı normalde esans olarak kullanılıyormuş, aktarlardaki broşürlerde falan da hep öyle yazıyor. en son annem "elazığ-malatya pazarı" diye bir yere gitti, böyle aktar gibi, ordan adam hediye olarak kayısı çekirdeği yağı vermiş. rengi sarı, kokusu da aynı badem gibi. hani kayısının içinden çekirdeği çıkar, kırarsınız içinden de badem çıkar ya, aynen kokusu öyle. ben banyo yaptıktan sonra yüzüme sürüyorum, hemen emiliyor gibi ve gün içinde de yağlılık hissi vermiyor. cilt tipim hassas ve karma. aylarca roaccutane kullandım. şu an lekeler var, sadece cildimi beslesin diye sürüyorum ama memnunum. eğer aldığınız yağ kayısı gibi kokuyorsa emin olun yüze sürülmez. benim tarif ettiğim şekilde kokanları alın. zaten oldum olası güvenmem bu yağ üreticilerine. bi tanıdığımız demişti ki normal sıvı yağa koku katıp satıyorlar, güvenmeyin demişti. ben bir aktarda gördüm, 20 ml'lik yağlar 25 ytlden başlıyor. o kadarcık yağı çıkarmak için kimbilir kaç kg meyve-bitki harcanıyordur, sonucunda 2 ytlye satmazlar yani. iyi araştırın derim. yüzünüz mahvolmasın. a.s.