• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uzun orta yüze sahip olmanın zorlukları

daturaa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2025
7
0
1
20
Merhaba herkese, umarım bu yazdıklarım uzun yüzlü ya da uzun orta yüzlü birilerine ulaşır da beraber çözüm ararız bu soruna.
IMG_0113.webp

Biliyorsunuz ki kısa suratlar her zaman daha doll daha tatlı bir görünüme sahiptir. Ve ünlülere baktığımızda bu kısa surat özelliğine güzel sayılan herkes sahip. Yani cidden güzel olmanın zorunlu bir kuralıymış gibi. Yukarıda orta yüzün nasıl ölçüldüğünüm fotoğrafını koydum. Orta yüz demek; göz bebekleri arası mesafe ile göz bebeklerinden dudağın üst kısmına olan oranıdır ve ideal oran; ikisinin eşit olması veya gözler arası mesafenin daha kısa olmasıdır. Yüz ne kadar geniş olursa olsun eğer gözleriniz çok yakınsa veya gözlerinizle dudaklarınız çok uzaksa uzun bir surata sahip oluyorsunuz. En kötüsü de istediğiniz oyuncuya şarkıcıya deneyin, hepsinin kısa bir orta yüze sahip olmasıdır. Cidden uzun yüzlü bir tane bile etkileyici güzellikte kadın görmedim. Hatta bu özellik genelde erkeklere özgü sayılır. Benim de özgüvenim bu yüzden fazlasıyla düştü çünkü ben uzun bir. Yüze sahibim. İşin komik yanı yüzüm dar bir yüz bile değil. Her bakımdan geniş bir yüze sahibim ama yine de yüzüm uzun gözüküyor çünkü gözlerim küçük ve yakın.

Uzun yüzlü örnek verilebilecek ünlüler ise; bella hadid ve cher. Onların da fotoğrafını koydum.
IMG_0114.webp
IMG_0115.webp

Bella hadid her ne kadar güzel olsa da feminen bir yüze sahip değil. Upuzun bir burna ve modellere özgü keskin hatlara sahip sadece.

Ben de şimdi bu uzun yüzümü kısaltmanın estetik operasyon yollarını arıyorum. Bu tarz bir şikayeti olan varda yanıtlasın lütfen

Cher çok karizmatik bir kadın. Yüzü erkeksi de olsa her zman tarz ve klastı. Kıyafet seçimleri ile de oldukça dişiydi.
Herkesin bebeksi yüze sahip olması mümkün değil ki.
Kırışıklık sarkma minimal dokunuşlar bir yere kadar. Komple yüz hattını değiştirmeye çalışmak çok riskli
Sadece burun ve dudak arası mesafenin kısaltılmasını duydum ama bence çok takıntı yapmayın

Cher çok karizmatik bir kadın. Yüzü erkeksi de olsa her zman tarz ve klastı. Kıyafet seçimleri ile de oldukça dişiydi.
Herkesin bebeksi yüze sahip olması mümkün değil ki.
Kırışıklık sarkma minimal dokunuşlar bir yere kadar. Komple yüz hattını değiştirmeye çalışmak çok riskli
Sadece burun ve dudak arası mesafenin kısaltılmasını duydum ama bence çok takıntı yapmayın
kesinlikle karizmatik bir kadın ancak feminenlik ve karizma kavramlarını eleştiremedim pek. estetik algım buna göre şekillenmiyor ne yazık ki. dudak burun mesafem kısa olduğu için farklı çözüm yollarını arıyorum.

herkesin bebeksi yüze sahip olması mümkün değildir ancak objektif olarak güzel kabul ettiğimiz her ölçüt kısa orta yüze işaret ediyor maalesef ki. tüm kısa orta yüzler bebeksi de durmaz ayrıca. öneriniz için teşekkür ederim.

Back
X