Kaynımın Çocuğunu Taşımalı Mıyım ?

yuhh diyorum artıkk
söylenecek çok şey var ama susuyorumm..
ben olsaydım aslada kabul etmezdim ortalığı ayağa kaldırırdım be..
kayınvaliden aşmış kendini baya bii.

evet yaa yani bu konuşmanın sonunda tabir-i caizse küçük kıyametin kopması lazımdı

Son düzenleme:
akıl mı verelim?şahsen benim aklım göçtü ..umarım doğru değildir konu..eğer doğruysa eşin kayınvaliden kaynın ve sen olayı şöyle düşünün..tüp bebek yöntemi yok eski devirde yaşıyosunuz kaynınla birliktemi olacaktın o zaman..eğer dersen aaa ne münasebet bence şu durumun bu söylediğimden hiçbir farkı yok..bu durum ne ahlaken ne dinen ne vicdanen uygun bişey değil..ne yapayım diye sorman bile çok üzücü..lütfen aklını başına al ..eğer çocuk isteğin bu durumu kabullnecek kadar çoksa boşanın başka biriyle evlen...

canım valla bu konu cok ciddi ortaya cıkaracagı sonuclarda öyle
bir kere sen psikolojik olarak cocugunu her gördügünde kaynını dusuneceksin
o sevdigin adamın cocugu olmayacak
kaynının cocugu olacak
cocuk ilerde durumu illaki duyar ögrenir o zmn acıklaması cok zor bir durum
kime baba diyecek
kaynının eşi de bu durumda kıskanclık gösterebilir
kendini aldatılmıs ve esi baska kadından cocuk yapmıs gibi hissedebilire
daha akla gelmeyen bir sürü sorun cıkarı
kaynının cocukları senin evladına nasıl bakacak ona neler söyleyecek buyume cagında aklını nasıl karıstıracaklar
..... vb bitmio işte cıkacak sorunlar
valla bilmedigin birinden sperm bankası aracılıgıyla cocuk yapman daha iyi
ama bunu eşin belki hazmedemeyebilir herkes aynı dusunmuyor baskasının cocugu olarak bakabilir
en guzeli ve hayırlısı evlat edinmek
öküz yetim birine aile sahibi yapmak hayırına girmek
sizde analık babalık yasarsınız sayesinde
normalde tum bu cozumlere yanasmıyorsa evliliginnizi ve ilişkinizi gözden gecirin
cunku sana en bastan yalan söylenmiş erkeklik gururuna dokundugu için söyleyememiş olabilir ancak bu hayatı bi konuymus senin için
sonuc olarak ne karar verirsen burada paylasır mısın

Senin için kolay olmasa gerek, çok zor bir durum. Fakat, çocuğu olmadan yaşayan o kadar çok çift varki, onlarda bir şekilde hayatlarını devam ettiriyorlar. Kesinlikle öyle birşey yapma derim ben. O çocuğun ilerde neler yaşayacağını, hiç düşünmüyormusun?

Bir erkek için çocuğunun olamayacağını kabul etmek kolay olmayabilir, bunu sizinle en başından paylaşsa belki çok daha güzel olurdu fakat, bu zor bir durum... siz olsanız eşinize evlenmeden önce ( çok sevidğiniz eşinize) çocuğunuzun olamayacağını kolayca söyleyebilir miydiniz? Bu gözardı edilebilir fakat eşinize inanamadığım konu şu kayınvalidenizin yaptığı teklife nasıl göz yumar? İnanamıyorum ve siz nasıl bu durumu bir an olsun düşünebiliyorsunuz?

Saçmalamayın sakın kabul etmeyin gidin başaksının sperm
iyle hamile kalın. Kaynınız ve eşiniz bunu nasıl kabul ediyor anlamadım. Hiç mi onuru, gururu yokmuş onların

nasıl bir kazaymış ki çocuğu olmuyor
çok garip
iki testisi birden mi alınmış yani
bu da çok zor bişey, ikisi birden neden alınsın
alınmamışsa çocuk sahibi olabilirsin

hayretten hayrete düstüm... esinin evlenmeden önce sana söylemesi gerekirdi bence...

tüp bebek yöntemi de olmuyor ise..

evlatlık alırsınız canım...

baskasının cocugu gözüyle de bakmazsınız emin ol.. o kadar cok aileye muhtac yeni dogmus bebek var ki..

bu durum ahlak boyutunu asar. kaynının spermi ile hamile kalmak bana sorarsan onunla ilşkiye girmiş olmakla aynı kapıya cıkar..

hiç hos degil..

esinin yasayacagı ezikligi bir düsün...

senin yasayacaklarını kaynına ne gözle bakacaksın..

o cocuga esin nefretle bakacak. erkekligi yerin dibine sokulmus olacak daha da..

kaynın ileride ya hak iddia ederse.. onu severken kendi evladı olarak sevecek..

senin durumun nasıl olacak ? esinin ?

evladın büyüdügünde o ögrenecek elbette. onun psikolojisi nasıl olacak _??

bu filmi gözünde canlandır.. cok yazık böyle düsünceye kayınvalidende. emin ol baskasının cocuguna annelik yapmak daha mantıklı. kaldı ki sen bebekten evlat edinirsen eger baskasının cocugu mantıgı ile bakmazsın zaten.

Benim içinde olduğum durumu anlamak için benim gibi hissetmeniz gerekiyor sanırım

Ben eşimi çok seviyorum ve anne olmak için resmen deliriyorum. Evet eşimden çocuk sahibi dünya da en çok istediğim şey ama olmuyor işte olmayacakta

onun neden böyle davrandığını anlayabiliyorum beni çok seviyor kaybetmekten korkutugu için söyleyemedi evlenmeden önce. diğer olayı evet hiçbir erkek kolay kabul edemez fakat benim ne denli büyük istediğimi bildiği için ve elinden birşey gelmediği için.

Eşimin beni çok sevdiğine eminim.

evlat edinmek evet buda mantıklı ama ben daha 24 yaşındayım ..

anlatılamaz ...

anlatılamıyor

kesinlikle tanımadıgın birini spermını alman daha mantıklı bunun hastaneleri var allah aşkına böyle bir şey olabilir mi inanamıyorum yazık cok yazık.

Yaşamayan bilemez ama seni anlamak için yaşamak lazım . Eşin ne dıyor bu konuya

esın bunu sana daha once soylemelıydı ? bu cok onemlı bırsey. cok buyuk haksızlık olmus. elbettekı cocuk ıcın evlenmıyor ya da sevmıyoruz ama belkı evlenmeyecektın bunu bılseydın. bunu gectım bukadar onemlı bır sırrı aylar ya da yıllar sonra soylemek cok buyuk ayıp. teklıf konusuna gelınce kayının ıle cınsel bırlıktelık olmus sayılıyor bu dınımızce. cok detaylı bılen bırı degılım ama bunu duydum onemlı bılgı ınsanlardan. sakın yapma. onların aklına da uyma. resmen sacmalamıslar ya.

anne olmayı istemen çok güzel de biraz da mantıklı olmak lazım
anne olmayı istemen her yolun mübah olduğu anlamına gelmez
ya senin çocuğun olmasaydı eşin senin kız kardeşinle çocuk yapmaya karar verseydi nasıl düşünürdün
Allah ne verirse hayırlısını versin
ayrıca kayınvalidenin genişliği hayrete düşürdü beni

Çok merak ettim;Aynı durumda sen olsaydın acaba kız kardeşinin kocanın çocuğunu doğurmasına müsade edebilir misin?

daha 24 yasındasın ve gencsın anne olmak senin hakkın madem bu kadar cok ıstıyorsun ve olmuyor ya kocanı ıkna edıp baskasının spermıyle hamıle kalacaksın tanımıcaksın asla cocugunun babasını ya da bosanıp baskasyla evlenıceksın ama asla kabul etmemen gerekıyor yarın bır gun kaynın evlenıcek hep bekar kalmayacak karısının bılmeye hakkı yok mu bunu , sen eltinin eşinden hamıle kalmasını nasıl karsılarsın bir sürü çatışma cıkacak

doğruysa eğer teklif edilen şey çok ilkel ve bence ahlaki açıdan uygun değil (en azından benim ahlak anlayışıma göre)

benim halamın çocuğu olmadı...nedensiz infertilite...ve evet mutsuz oldu ama dünyanın sonuymuş gibi davranmadı...hayatına eşiyle mutlu devam etti...anlatılamayabilir ama dünyanın sonu değildir...çocuk sahibi olmak için her yol mübah gibi düşünmek yanlıştır...bu durumda dünyaya getireceğiniz çocuğun geleceğini de düşünmek zorundasınız...

daha öncede söylenmiş eşinizin iki testisi birden alınmamışsa "asla baba olamaz" diye bişey yok...insanlar 0 a yakın hatta 0 spermle çocuk sahibi olabiliyorlar kıbrısa bunu araştırmaya gidin önce...valla bana böyle bişey söylense en iyi, bu konuda en bilgili doktorlarla kendim bizzat gidip görüşmeden peşini bırakmam...bu yüzden sanırım, kusura bakmayın ama samimi olmadığınız gibi bir hisse kapıldım ben....

Son düzenleme:

arkadasım sana katılıyorum tamamen. benım de rezervım az ve cocugum olmuyor. esım, donoru bıle kabul etmedı cunku baskası ıle cınsel ılıskıye gırmıs gıbı sayılırmıssın dıyormus hocalar. hadı bunu gectım. o senın kaynın. o adamla beraber olmus gıbı hıssedeceksın daıma. esın ve sen cocuk sevgısı yasayalım derken ıcınden cıkılmaz bır yasama dogru gıdersınız. ayrıca bu cocugu en cok alt ust eden sey olur ılerde ogrendıgınde. ayrıca bunun etık boyutu da ayrı bırsey. yasamayan bılmez dıyorsun 30 yasına gelıyorum zaten rısk altındayım omrumce anne olmak ıstedım. senden daha kucuk yaslarda bekarken karnımda yastıklı boyle espırılı resımler bıle cektırdım cocuk kıtapları okudum cocugum bıle yokken ama anne olmak adına gıdıp de kaynımdan sperm alacak degılım. esın kendını suclu hıssedıp hadı bunu zorla kabullendı dıyelım. ben de esıme benden ayrıl baskasıyla evlen, benım yuzumden baba olamıyorsun demıstım sırf sen anne olamıyorsun ondan kaynaklı bır sorun nedenı ıle dıye bunu kabullendı dıyelım. sen annelıgı etık kurallardan daha mı onemlı mı tutuyorsun ? sen anne olmayı kaynının spermlerını kullanacak kadar cok mu ıstıyorsun ? bence saplantı yapılan her ıstek ve sevgı zararlıdır ıste boyle.

geçmiş olsun ama düşünceler çok enteresan..

bizim kanımız ,canımız derken...?

aklıma berdel geldi..kimin başına ne geleceği belli olmaz elbet ama alternatif olsun
diye de böyle bir çözümle karşınıza çıkmaları...burada önemli olan sizin anne olmanız değilde
ailenin kendi canı kanından bir çocuk sahibi olması sanki..çocuk büyüdüğünde nasıl bir açıklama
getirecekler? bence hemen bir karar vermek için çok hassas bir konu..

kesinlikle eşimi babası bilecek yani şuan öyle olacağını söylüyorlar.
Ama babası amcası olacak
amcası babası

nolmuş da çocuğu olmayacakmış, onu söyler misin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…