Kaynanayla iyi geçinmenin yolları

kızlarrr size bişe sorucam eşiniz işten gelio yorgun malum 8-de 9-da yatıcam ben dio yatak odasına gidio siz napıyosunuz sizde yatıyomusunuz kaynana kayınpederi bırakıpta gitmek ayıp olurmu..lütfen şu konuda bişey deyin minus sana da soruyom canım özellikle kayınpeder olanlara soruyom ...eş erkenden yatıo diye sizde peşine gidiyonuzmu

canım benim eşim 9.30 da geliyor eve yatmamız 12 yi buluyor. Yinede onlardan önce yatmamız gerekirse yatarız hatta eşim yatarda benim uykum olmazsa kayınvalidem söylenir yalnız bırakma sende yat diye. Gündüz oğlum uyurkende gider yatarım benden başka kimse ne zaman uyuyup uyanacağıma karar veremez yani (oğlum hariç uyandığında eşek gibi kalkıom) ilk zamanlar çok uyuyon diye vıdılanıyordu kayınvalidem ama artık alıştı geç yatıp geç kalkmama

online forumdan topiğiniz denk gelmemiş
bunu anlamadı.
bende anlamadım gercekten...

ay negüzel ya senin kaynanan gerçekten iyi biriymiş canım git ya yalnız bırakma he
dün benimkine sinir oldum
dediki 7de falan gelio işten ben böle çok yorgun olunca erkenden yatarım he evlenincede dedi bekleyemem öle annemleri dedi yatarız demedi yani..sen onların başını bekle der gibiydi onlar yatınca yatarsın der gibi..çok tuhaf hisseetim...beni bırakıp yatcanmı yani dedim ben gelirsem de ayıp olur ya dedim...gelirsin bişe olmaz dedi sonra iyi akşamlar der yatarız dedim ogünler gelsinde bunlar anlık şeyler halled,ilir dedi beaber yatarız beklemnede gerek yok dediiio da bilmio galiba nasıl davranılır

bence yatmak için büyükleri beklemek çok saçma uykum geldimi kralını tanımam valla

yani ayıp olmaz yat diyosun öle mi canım
of hiç haberim yok ki bişeyden yaa

yok canım uyumanın ayıp ne yanı var ki. Bence eşinle beraber sende yatmalısın. Birde geçenlerde iç çamaşırlar hakkında sormuşsun canım saklayabildiğimi saklayıp asıyorum saklanamayacak durumda olursam odamdaki kaloriferin üzerine asıyorum canım.

yani ayıp olmaz yat diyosun öle mi canım
of hiç haberim yok ki bişeyden yaa

Sen orda misafir ya da onlar sende misafir değilki canım, orası senin evin artık öyle diken üstü olmaz ki uykun gelince, müsade ister iyi geceler der yatarsın sorun olmaz bence

Sen orda misafir ya da onlar sende misafir değilki canım, orası senin evin artık öyle diken üstü olmaz ki uykun gelince, müsade ister iyi geceler der yatarsın sorun olmaz bence

evet arkadas dogru soylemiş.orası senınde evın artık sen nekadar belkıde benımseyemesende.
rahat olmalıısn.musadeısteyıpodana gecebılırısn.

yalnız şunu söyliyim.şimdi nişanlının onlar basıt hallederız dedıgı şeyler ılerde buyuk sorun olabılıyo cnm.
ve sen şimdiden kendını kasmaya baslamıssın bıle.ayy ayıpmı olur falan diye..
napıcam hıçbısey bılmıyorum nasıl davranıcam dıyosun.
şimdi söylesekte bu işler aynı catı altına gırmedıkten sonra belli olmuyo.
bastan ayrı cık bunları hiiçç dusunmessın emın ol.

valla bilmiyodum canım galiba onlar eskidendi hani büyükler yatmadan yatmak ama şimdi sorun değil galiba sizin yorumunuza göre iyi geceler anne baba biz yatıyoz demek ayıp değil diypsun yani..
kalorifer fikir güzel
malum seksi çamaşırlar alkona asılmaz heralde kaynana bu ne derbunu aklımda canım kalorifer işi

inşallah canım valla haberim yoktu benim iyikide sormuşum size

bunları hiç düşünmemek bende istemezmiydim canım ayrı olmanın şimdilik imkanı yok yada var ben istemiyorum
korkuyorum oturupta bak beraber oturmak istemiyorum ayrı olalım demeye
tamam der de bu iş yine uzar diye...

aaah ablecim aaahhh

bende senin gibi düşündüm biliyormusun. beraber yaşayayım anne ve babasıyla ne olacak ki die. hatta aşkımın küçük kardeşi kız kaçırmış kardeşinin doğru düzgün bir işide yok beraber yaşıyorlar. düşün annesi -babası- aşkım -görümce -gelin- kardeşi ve birde kardeşinin çocuğu ama yıllardır. şuan annemler araştırıyorlar ya aileyi hiç kimse geliniyle sorunlu falan dememiş. bir gün aşkımla konuşurken annesi nerdeyse ağlamaklı bir tonla " ne edeceğim ben bu kızla " dedi. bende hayırdır aşkım ne oldu annen kime öle diyor dedim. şuan beraber olan gelinleri zayıf biraz ona kahvaltı hazırlamış etmiş buda bir iki lokma almış kadında az yiyor diye üzülüyormuş. bende ilk zamanlar bunlar ayrı eve çıkar biz birlik gideriz diye düşünüyordum. aşkıma sordum oda çok güzel bir şekilde bizim ayrı evimizin olacağını kendi evimizde nasıl rahat olacağımızı herşeyi anlattı. baktım ki çok haklı yani ben gerçekten çok saf düşünmüşüm. mesela ben kendi babamın yanındayken bile lavaboya gitmeye utanırım. pazar günleri mutlaka yatak keyfi yaparım. eee ben çalışacağım akşam eve gelince canım isterse hazır alırım yada dışarda yeriz ama beraber olunca böle bir şans çok az şuan evde olan gelinleriyle araları çok ii ama bu kesinlikle kayınvalidenin başarısı kız çocuk yaşta kaçmış gelmiş ezmemiş, bunaltmamış, kızda bakmış bu bana böle ii davranıyor oda ona öle davranmış sadece şuan kayınpederle sorunları varmış. ama ayrıntıyı bilmiyorum tabi. yani benim etrafımdaki insanlar hep kaynanalarıyla ii burdaki sölenenlerle sen onlara davranamazsın. bu işlerin kuralıda olmaz. insanlar makina deil kullanma kılavuzlarına göre davranalım. o eve gidersin huylarını alırsın sen işte o zaman nasıl davranacağını çözersin. şimdi gitsen onlar bişey dese hooop hazır cevap ver olmaz, sus pus süzülerek otur olmaz. yani onların hayatına girmeden nasıl davranacağın belli olmaz. çamaşırları peteğe asarım demişsin mesela kim bilir belki onuda yapamazsın. yani bunları şimdiden planlayamazsın. ha şu var sen zaten büyüklerin yanında oturma kalkmayı konuşma adabını saygıyı biliyorsan bunları uygularsın geri kalan herşey o evdeki hayata göre şekil alır. tabi bunlar benim fikirlerim

helal olsun kaynanana
biz parasılıktan böle olduk cnm yoksa ayrı olmak kim istemez

helal olsun kaynanana
biz parasılıktan böle olduk cnm yoksa ayrı olmak kim istemez

bence sabret güzelim ya.. seni üzgün görmek istemiyoruz o yüzden o kadar kişi sana laf anlatmaya çalışyor. kayınvalidenin ilk tanışmada ki davranışı muhteşem takdir ettim ama aradan 4 yıl geçmiş. :18:

4 yıl geçmesi bişeyi değiştiririmi canım
beni bugünlerde anlatıomuş herkeze namaz kılıo falan die mutlu mutlu anlatıomuş

valla ben 1 yılda değişen insanlar gördüm. sen ondan uzaktasın canım daha 1 kere görmüşsün hem birde kayınpeder görümce etkenlerini de unutma. iş sadece kayınvalidende bitmiyor. o çok ii biri diyelim ya kocası oda o evde yaşayacak sonuçta ayrıca görümcende var ki beni görümcen daha çok korkutuyor.

Valla biz evlendikten 3 ay sonra eşimin memleketine gitmiştik. Gece binip otobüse sabah orda olmuştuk. Yol boyunca uyuyamamıştım eşim yüzünden. Sabahın 7 si sersem sersem halde otobüsten inip nereye yürüdüğüme bile bakamadan karşımda kayınvalide ve kayınpederi bulmuştum ellerini uzatmışlar böyle ikisi de birden salak gibi kalmıştım noluyor diye. Ben daha nerde olduğumu kavramaya çalışıyordum çünkü eşim daha gelmedik mola verdik diye beni kandırmıştı aşağı inerken... O afallama ile biraz geç de olsa ellerini öpmüştüm eve geçmiştik. Nasıl uykum vardı ama bilemezsiniz ayakta sallanıyordum artık ha düştüm ha düşeceğim. Kahvaltı hazırlattılar önce, sonra 1 saat kayınpeder kahvaltısını bitirsin diye bekledik yer sofrasında. Meğer adam kalkmadan kimse kalkamazmış sofradan. Baktım herkes yedi kimse çatalına dokunmuyor tv ye bakıyorlar sabahın köründe tabaklara davrandım kaldırmak için. Kayınpeder bi kükredi elimde sofraya düşürdüm ne var ne yok kırıldı sabah sabah. Sonra bin tane özür kaynanada. eşim ayrı özür... ne olduğumu şaşırdım. İşte kızım ben daha yiyordum da bilmem ne de oha ya ne yiyorsun daha bütün sofrayı süpürdün zeytin bile kalmadı masada. Madem öyle yiyorsun bi eylem göster. Tv ye ne bakıyorsun öyle alık alık! Ben nerden bileyim senin yemek ritüelini. Kayınpederi bi istemeye geldiğinde bi kınada bi de nikahta gördümdü. toplasan 3 saat adamla tanışıklığımız. Kaynana desen evlenmeden önce ağzımı yoklamıştı işte biz istanbula taşınmayı planlıyoduk. Ersin'le yaşamayı düşünüyorduk şimdi birden evlenme mevzusu çıkınca planları ona göre yapalım diyoruz nasıl yapalım nasıl edelim dediydi bana ben de anlamazdan geldimdi. Valla nerden bileyim ben annecim Ersin'le konuşsanız bu mevzuyu ben anlamam öyle işlerden diye savuşturmuştum. Benim eşim zaten yapı gereği büyüklerinin yanında resmi davranır yanıma bile mesafeli oturur, annesiyle falan tanıştırmaya götürdüğünde yabancı biriyle misafirliğe gitmişim gibi hissetmiştim. Benim ailemin de yanında da aynı şekilde davranmıştı. Başbaşa kalınca adam bambaşka bir adam. Büyükler varken resmiyetten yıkılıyor. Ben anladım kayınvalide bizle oturmak için yol yapıyor kanmadım tabiki 30 yaşını geçmiş insanım çocuk değilim ki laf canbazlıklarına aldanacağım. Sonra evlendik eşim bana demesin mi " Ya biliyor musun annemler istanbula gelip bizle oturmak istiyorlardı ya işte annem vazgeçmiş" dedi. Bu olay üstüne tartışmıştık. sen bana sordun mu ben annenlerle oturmak istiyor muyum ayrıca dedim sen beni bırak sen oturur musun dedim. Evde istediğimiz gibi oturamayacağız kalkamıycaz her hareketimiz resmi olacak ne sen bana ne ben sana sevgimizi gösterebileceğiz daha yeni geldik memleketinden dedim. 3 gün kaldık burnumdan geldi. Ben zaten ordaki 3 günden sonra ölsem annenlerle oturmam dedim. Ancak hasta oalcaklar o zaman bakarız ama herksin kendi evi kalması şartıyla herkes kendi evini yatağını yurdunu bilecek o şartla dedim. O 3 günde ne mi oldu. Kahvaltı sofrasında kayınpederin celallenmesi ile başlayan olaylar bi sürü şeyle devam etti. Artık akşama doğru ben dayanamadım yatıcam dedim. eşim de ben uyurken çıkmış arkadaşları ile buluşmaya. Saat 19:30 gibi çıkmış evden. Uyuyorum yol yorgunluğu ile yattığım odanın kapısı vuruluyor, "lifeistooshort, lifeistooshort, lifeistooshoooort, uyuyor musun lifeistooshoooooort" diye birisi sesleniyor, bağrışıyor da desem yeri. Birden uyandım nerdeyim ben diye. Yol yorgunluğu uykusuzluk tanımadığım bir ev karanlık bi kendime geldim efendim dedim çat odanın kapısı açıldı kayınvalide ile kayınpeder odadalar saat 20:30 "Ersin gelmedi hala ara da gelsin eve." dediler. "Nasıl yani daha yeni gitti çocuk bırakın da arkadaşlarını görsün zaten kırk yılın başı gelmiş memleketine" dedim. (daha yatalı 1 saat olmuş kendimi söylemiyorum bile ) "yok yok sen ara onu gelsin karısının yanına hem sen de çok uyudun kendine gelmişsindir kalk bi çay koy da içelim " ne mi yaptım. sizin saatten haberiniz var mı ben 12 saat yol geldim uykum var daha uyuyamadım ayrıca yatalı 1 saat olmadı kusura bakmayın Ersini çok merak ediyorsanız ki ben etmiyorum arayın siz söyleyin gelsin. Çay falanda içmek istemiyorum müsadenizle ben yatıyorum dedim döndüm arkamı yorganı çektim kafama yattım ışık açık kaldı bi süre muhtemeşen şok oldular bi süre bekleyip öyle çıktılar odadan..ç. içimden deliriyorum tabi uyku falan kalmadı. Ersin gelince dedim bak biletleri git deşiştir ben burda 1 hafta kalamam haklısın dedi çocuk da ne desin onu aramıs babası bagırmıs nerdesın kac saat oldu gel hadı dıye kükremiş telefonda o da hak verdi bana. şimdi ben onlara gitmem daha bu konuda anlaştık eşimle. Onlar bize evlendiğimizden beri kere geldiler. Saygıda kusur etmedim ama resmiyim, Yemekler yaptım ilk geldiklerinde azcık çatal ucuyla yediler bi geldijklerinde hiç yemediler. bi geldiklerinde sordum yemek ne istersiniz diye biz kızımızda yiyip gelicez dediler yapmadım, ertesi gün aç bıraktım oldu. Şimdi yapıyorum ne zaman gelseler ama yemiyorlar yememe sebepleri de dini bir meseleymiş. Eşim dedi. Benim kazancım eve giriyor diye ben nasıl kazanıyormusum o parayı bilmedikleri için haram olabilirmiş Benim de misafirimken yemiyorlardı üstüne alınma dedi. Ne alınıcam daha iyi emek sarfetmem dedim :) diyeceğim o ki ev üstüne ev olmaz arkadaşım aklını başına topla burdaki insanların hepsi evli barklı kaynana görmüş kişiler. Tecrübelerden ders al. Ben kadınlar kulübünü daha önce keşfetseydim bu saate kadar evlenmedim bu saatten sonra da evlenmem olur biter derdim o derece feci konular okuyoruz ve ne acı ki burda yazılanların pek çoğunu yaşadım yaşıyorum... Anlatmaya kalksam daha nice sorunlarım var 550 km öteden yuva karıştırabiliyor insanlar ki aynı evin içinde neler yaparlar insana....

ay canım güldüm bazı cümlelerine ya anlatışına kusura bakma..nebiçim insanlarmış ya öle :44:

ee nolmuş anlatıyosa heyy kızım heyy..
bende kuran okuyorum.kaynanmda okuyor oda sevınıyodu ben bılıyorum diye.
beraber ilk zamanlar kuran okurduk.
ee bu engel değilki hayatımın mahvolmasına.
yapacagını yapıyor.
gelınım kuran okuyor dese nolurki herkese.
hatta şuan ayrı okuyorum beraber okumak ıstemıyorum cunku yanlış okuyor.
cok farklı okuyor ilk okuyacagı duayı son okuyor duası degısık en iiisi ben odamda kendıme gore okuyup duamı edıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…