Merak ediyorum...Hatta anlamıyorum...
Evlilik güzel bişey tamam...Ama 2 kişilikse güzel değil mi...
Kötü insana denk geldin mi bırak aynı evi ülkenin diğer ucundan yetişebilenlerini gördük maazallah...
Hangi akla hizmet gidip hiç tanımadığınız bir kadını hayatınıza ortak etmeye karar verirsiniz ki???
O ortak yaşanacak dönemi ananızın babanızın evinde geçirip şartlar düzeldiğinde evlenseniz olmaz mı...
İnsan hayatını bile bile nasıl kabusa çevirir ya...
Hayır burda birsürü örnek var ama bunlara gerek yokki zaten...
azıcık akıl kullanmak yeter olabilecekleri düşünmek için...
Kurulu dzene gidiyorsunuz farkedin yaaa...
Sizin düzenniz değil...sizin eviniz değil...sizin hayatınız değil...hatta sizin kocanız bile değil onun oğlu...
Bırakın sevgi gösterini yayılıp yatmayı istediğini izlemeyi misafir ağırlamayı...
Kocanızla ağız tadıyla kavga etmek bile nasıl bir özgürlüktür tahmin edemezsiniz...
Yok yok ben anlamayacağım...
Hepimiz istiyoruz birlikte yaşamayı...o ister tabi ister de hepiniz (yani siz de dahil) nasıl istersiniz yaaaa...
Ayy neyse...mutlu olun inşallah...
Biz bu kadar rahatlığın içinde, kendi evimizde kendi paramız cebimizde, bintürlü stresle sıkıntıyla uğraşırken siz hiçbişeyi sizin olmayan şeylerle mutlu olmayı deneyin...
Hatta uyuduğunuz yatağı bile onlara aldırın ki üzerine para verilmiş olmayın...
Merak ediyorum...Hatta anlamıyorum...
Evlilik güzel bişey tamam...Ama 2 kişilikse güzel değil mi...
Kötü insana denk geldin mi bırak aynı evi ülkenin diğer ucundan yetişebilenlerini gördük maazallah...
Hangi akla hizmet gidip hiç tanımadığınız bir kadını hayatınıza ortak etmeye karar verirsiniz ki???
O ortak yaşanacak dönemi ananızın babanızın evinde geçirip şartlar düzeldiğinde evlenseniz olmaz mı...
İnsan hayatını bile bile nasıl kabusa çevirir ya...
Hayır burda birsürü örnek var ama bunlara gerek yokki zaten...
azıcık akıl kullanmak yeter olabilecekleri düşünmek için...
Kurulu dzene gidiyorsunuz farkedin yaaa...
Sizin düzenniz değil...sizin eviniz değil...sizin hayatınız değil...hatta sizin kocanız bile değil onun oğlu...
Bırakın sevgi gösterini yayılıp yatmayı istediğini izlemeyi misafir ağırlamayı...
Kocanızla ağız tadıyla kavga etmek bile nasıl bir özgürlüktür tahmin edemezsiniz...
Yok yok ben anlamayacağım...
Hepimiz istiyoruz birlikte yaşamayı...o ister tabi ister de hepiniz (yani siz de dahil) nasıl istersiniz yaaaa...
Ayy neyse...mutlu olun inşallah...
Biz bu kadar rahatlığın içinde, kendi evimizde kendi paramız cebimizde, bintürlü stresle sıkıntıyla uğraşırken siz hiçbişeyi sizin olmayan şeylerle mutlu olmayı deneyin...
Hatta uyuduğunuz yatağı bile onlara aldırın ki üzerine para verilmiş olmayın...
canım yaaaaa için rahatlamıştır olsun yaz içini dök aklına geldikçe
senin kaynanan çok sorunlu bir insanmış gerçekten
ama keşke zamanında laflarını söleseydin artık siz böle dedikçe sessiz durmanın kötü olduğunu anladım...
Kadını zaten kimsey sevmezmiş tabi onla anlaşılmaz yaa allahtan ev almışsın canım ne zamana çıkıcaksınız neyi bekliosunuz..
Içimde biriktirmicem bende ama yinede saygıyı aşmadan...
Canım senin kaynanaını okudukça benimki geldi aklıma melek gibi gördüm onu yaaNebilim herkez sever onu hiç kimseyle kavgası olmamış maşallah
nebilim yaaa
cnm bak kaynanamın bana 1 iğnesi yok istemıyorumda.
Herşeyi annem yaptı babam yaptı.
Evı bıle babam verdi mirasla.yarı parasını ödedim sadece.bedavaya ev aldım yani.
Arabada aldım.
Kayınvalıdem görüyo bunları azımlı oldugumu görmüyomu?
Aklı fikri para.
Bana bı lafı var ömrüm billa unutmam.
Sözlüyken biz, abımın dugununde bana dediki:
'ohhh abıne herseyı yaptılar sana bısey yok' ben şokk
Daha orda dedim esime ben senın annnenle yapamam.
Senın annen lafını sözünü bilmez bi insan.eşime acıdım kımsesi yok.
Düğünü bile kredi çekip yaptı.
Aleme rezil olmayalım diye..
Ama yeri geldi tam zamanı söylicem dicem sen sana bısey yok dıyodun gordunmu ev verdiler bana dıcem.
Hem bana var yada yok sanane.
Senden ne var onu söyle dicem.
Daha sözlüyüz nişan yok dugun yok ki nişanım düğün gibi düğünüm harika oldu.
Onlardan hıç takı yok.dugumnumde heryer doldu taştı.
500 kişiye yemek verdik.
Onlar 10 kişi geldiler.
Agızları açık kaldı vallahi.
Kımselerı yok.arkadaslarını getırdı nişana 10 mılyon bıle takmadılar.
50 tane ceyregım vardı sadece3ü onlardan geldi..
Yani sen kım oluyosunda neye guvenıyosunda bu lafı edıyosun.
Hem ilk evlendıgımde borç ödüyoduk durumumuz ii degıldi.
Her gıtııgmde anacım elıme 200-500 verdi.
Onlarla idareettım işe gırdımde rahatladık.bunları biliyo ama lafını tutamıyo içinde.
Insanı laflarıyla yaralıyo.off daha ne anlatsamkı.
O yuzden sana dıyorum ki en fazla 2 sene dur.
Onuda çalış para bırıktır.evine cık..
Ben seneye yaz başı çıkıcam.
Halaa borcumuz var o seneye bıtecek.
Bıde benım kaynanamın maaşı yok.onada bakıcaz.kesesi ayrı pazarı ayrı onada para verıcez her ay maaş gibi. (şunuda söyliyim kesemiz bir buda çok buyuk sorun biliyomusun )
işim zor ama durumumzu duzelttik alalha sukur.
şimdi çıkarsam eve çok sıkışırım.
Bıraz sabır şart.bide tadılat yaptırmam lazım evıme.
Neyse ev aldımda en azından cıkacagım tarıhı belli.
Evım olmasa ben yanmıştım..
Kesin boşanırıdm..
Eşimde annesının huyunu bıldıgı için bana bısey diyemıyo..
Kocam dunyanın en iiisi.
Fakat kaynananla aran kotuyse eşinle aranada yansıyo.
Kaçkere aramızı açtı bizim.
alahhhhhhhhhhhh ne isnir bozucu bi cümle yarabbim sen ne dedin canım o lafa karşılık
mesela bana olsa derdim ki
yoo niye zor gelsin ki anne yapma allah aşkına derdim silerdim heralde
senin bu öğütlerinden sonra saygıyı aşmadan cevap vermeye karar verdim canım sessiz kalmak para etmio galiba anladım bunu....
canım dediğin gibi ben anneme herşeyde cevap veriyorum hatta bana aman bi lafında altında kal diyo
sende öleymişsin ve kaynanana susmuşsun ama aynı anneme verdiğim cevaplar gibi onada vericem sanırım tek dikkat ediceğim şey saygıyı aşmamak olucak....
geç kalkıyosun sen derse
annecim ne geçi yahu gayet normal kalkıyom ben demek lazım...bu mu canım
Kızlar böyle konuya aradan dalcam ama sanki tam yeri geldi gibi,konu sahibi affına sığınıyorum:)
Daha nişanlıyken sizinle hiç görüşmeyen, aramayan sormayan, açıkçası sizi pek tınlamayan bi kayınvalide ile ilgili ne düşünürdünüz?
EVET CNM BU SEKILDE CVPLAR VER.
BEN ÇALIŞMIYODUM EŞİMLE BERABER KALKIYODUM SABAH.SONRA EŞİMİ GECIRIP KAYANNAYLA HER SABAH ÇAY İÇİYODUK.
DÜŞÜN BAK BIDE COK UYUYOMUŞUM.
dedimki gormuyomuusn ne uyuması kalkıyorum erkenden istesem yatarım öğleye kadr demi yani.
ban dediki sen şimdi bana kazık gıbı laf söyledin dedi.
dedim neee senınkıler kaızk gıbı değilde benım savunduklaırmmı kazık gibi.
ban çok uyuyosun dedi.
sonrada aa ben çok uyumak zararlı ondan dedim diyo....
hey lalhım yaaa.
bıde cok yalancıdır benımkı.yanı 5 sanıye once dediği lafı ben oyle demedım der.
İÇİN TEMİZ OLMADIKTAN SONRA
HACI HOCA OLMUŞSUN NE FAYDA
NAMAZ TESBIH SECCADE
ALLAH KANARMI BUNLARA.
bu laf tam kaynanamlık..
Kızlar böyle konuya aradan dalcam ama sanki tam yeri geldi gibi,konu sahibi affına sığınıyorum:)
Daha nişanlıyken sizinle hiç görüşmeyen, aramayan sormayan, açıkçası sizi pek tınlamayan bi kayınvalide ile ilgili ne düşünürdünüz?
sevinsene kız
ne güzel işte. sende onu tınlama uzak dur..
güzel cevap vermişsin canım tuttum bunları bak sen cevap verince hemen çevirmiş baktıki kavga edecek diye şuan napıo kaynanan işte misin sen şuan eve gidince yemekleri yapmışmı oluo sen mi yapıon
mrb arkadaşlar bende içimi dökeyim dedim...
ben 10 aylık evliyim.kaynanamla beraber oturuyorum kaynanamın evinde.kayınpederim yok ayrıca eşimin kardeşi falanda yok..
bu anlatacaklarım evlılığimin ilk 6 ayında yaşananlar son 3 aydır pek yaşamıyorum hem işe başladım hemde kaynanama azcık dişimi gösterdim neye kızıp neye kızmadığımı biliyor artık..
bana o zaman zarfı içinde döktüğü incileri sıralııym..;
- siz eve bişey alınca (çerez çürez) hemen bitiriyorsunuz misafir gelse aniden önüne koymaya bişey yok (bunu yüksek sesle söyledi)
- ahmet (eşim) evlendikten sonra çok değişti (daha 15 günlük evliyim) bana bagırıyo artık. (alakası bıle yok eşim haksız oldugunda evet ona kızar hep öyleydi) bu arada kaynanam eşimden çekinir bunuda belirteyim.
- ohoo biizm camlar silinmeyeli 6 ay oluyo (annemin yanında söyledi üstelik daha 1 ay once sildiğimi bılıyodu)
- durumumuz olmadığı için fazla harcama yapmayalım anne gereksız dıye konusmustum bıgün onla oda tamam dedi.(bu arada keselerimiz bir)ertesi aksam bakkala gitti içeri girdi bagırarak 'aa yeter be onu alma bunu alma benım oğlum çalışıyo' dedi.(oğlunun maaşının kendı borçlarına yetmediğini bile üstelik annemin bana para verıpte evı ıdare ettığımı bılıyodu)üstelik ben herseyı peşin alıp getirdim.15 mılyar borç ödedik kendı oğlunun borçlarını.
- çamaşır oyle asılmaz boyle asılır dıyerekten onüme gecti.bulaşığı oyle yıkama böyle yıka (kendı yıkadıgı bulasıkları gosterdım ona 'aa çıkmamışmıı?' deyip buurn kıvırdı)süpürgeyi haftda bir açma ayda bir aç, çamaşırı öyle katlama böyle katla, makinaya çamaşırı oyle değil böyle sok, (çorapları çözmeden yumaklayıp katlı bı sekılde atan bir insan bu) ayrıca kalan yemeğide çöp kutusundan sızmasın diye tuvalete döker.zor vazgeçirttim şu huyundan.
- eğer yenı bir ev alırsanız evi benım üstüme yaparsınız..
- ağzı çok yayıktır yanında hıçbısey konuuslmaz hemen gidip anlatır biizm gelın boyle yaptı onu yaptı dıye..
- yaptıgım hiçbırseyı begenmez.bugune kadar ne yaptıysam arkadaslarından gelır 'o onu oyle yapmıyomuş boyle yapıyomuş bızde boyle yapalım der.
- misafır geldııgnde yatak odama girip eşyaları gösterir (gardolabın kapağını acıp çekmecelerının içinide gösterir)
- nerde ne konusulacagını bilmez yüzsüzdür ister çingene gibi mesela bana çay yapın ben çay istiyom karnım aç benım dıyebılır tanımadıgı yerlerde bu yuzden hiç bir yere gidilmez onla.
- adamı rezil eder gittiği yerde cakkıdı cakkıdı sakız çiğner yayılıp oturur rezil olursun.
- işe gitmiyorken eşimle beraber sabah kalkkıp kahvaltı yapıp tekrar uyumuyordum onla oturuyordum bu haldeyken bile bana sen çok uyuyosun dedi.
- işte falancanın gelini var kaynanasız biyere gitmezmiş deyip laf çarpıttı hep..
- ben şu arkadasıma gidecem yarın dediğimde 'aa ona fazla gıtme şimdi yarın oburgun kocasıyla bı boşansa senden bilirler sen sık gelıp gıdıyordu derler diyerek saçmaladı hep.
- kafaya birseyı taktıysa eger ki herseyı kafaya takar yaptırana kadar bezdirir adamı. başının etini yer hadi hadi deyip..
- bi keresınde bana sen kocana laf geçiremiyosun dedi.-
arkadasım geldı mısır patlattım tam tabak alıcam dolabla arama gırıp şu tabaklara koy onlara koyma deyip sinir etti.
-misafirler geldııgnde hangı mısafır tabaklarımı kullanacagıma, masanın uzerıne hangı örtüyü serecegıme hep o karar verdi.
- çok boş konusur sureklı araya gırer eşimle bişey konusamam alakasız da olsa illakı yorum yapar lafı böler.
- mahallede mimlidir kımse sevmez onu fenadır bıraz. herkes ayy sen onla nasıl yapıyosun falan der bana.. kendı arkadasları bile..
- bı aksam esımın arkadası geldı bıze.benı övdü hep işte çok begenıyor ii kız dıyolar çok iyi gelın dıyolar senın için felan dedi. oda kafasını kaldırıp 'benım içinde çok iyi kaynana ' diyolar dedi. sidik yarıştırıyor benle sanki./halbukı kımsenın oyle bısey dedııg yok)
- yenı gelınım. her ay hap alıyormus eczaneden ben ne bılıyım.. bıze hep 'ben zaten hap alamıyorum kı kaç aydır' (bu lafı 4 kre söyledi) bezdırdı bızı.yanı insan gibi bana para verın hap alıcam demıyoda hep kazık gıbı laflar edıp ima ediyo..
- çok yüksek sesle konusur mıllet onu bagırıyo zanneder. sesının ayarı yoktur.birden normal bişey konusurken bagırabılır.
- bi mont aldım geldım gösterdım nasıl dıye 'ben sana oyle alma demedımmı' dedi.
- bana 'ayy senın annen çok evhamlı ' deyıp durdu..
- sürekli laf çarpar. en basıt ornegi.. çorba yaptı dıyelım ben 'ayy çok sıcak' dedııgmde dun aksam senın koydugunda cok soguktu' diyebılen ve herdefasında lafın altında kalmayan biri.
- bütün akrabalarıyla kavgalı. kimse azetmıyor ondan.ama okadar yüzsüzki hadi oturmaya gidelım onlara dıyor.halbukı istemıyolar onu haberi yok.
-sürekli kendını över (baska yerlerde ben kendını öven insanları sevmem der hep) o çok akllı çok usturuplu konusurmuş bin düşünüp bir konusurmuş.herkes oyle dermiş
- sürekli eleştirir herkesi .işte ben senın şu arkadasını sevmedım halbukı 1 kere ayak ustu 5 dakka gördüğü kişi hakkında bunu söylüyor. ....nın çocugu cok çirkin aynı maymun gibi. annesinede dedim ayy kız bune boyle nasıl coocuk bu (tobe yarabbım) ii bana bısey demedı gene deyıp dalga gecen biri.
- içindeki pislikleri dışa yansıtan biri.namaz kılsada kuran okusada hacıda hocada olsa nafıle içi pis.. rabbim kanmaz bunlara..
ve aklıma gelmeyen bir sürü şey .ben bu yazdıgım şeylere hiç sesımı cıkarmadım cvp vermmeiştim ozamanlar.sonra birikti bende bunlar ve eşimede yansıdı
.
o içine atmadı söyledi laflarını hıç çekınmeden ben söylemedım ne kadarda salakmışım onun lafına bakıp hareket ettım.benlığımden ödün verdim.
eşime anlattım bir bir eşim konustu onunla şimdi düzeldi bıraz .fazla sorun olmuyo artık laf edıp karısamıyo.cvbını verıyorum artık.
kızlar siz siz olun içinizde biriktirmeyın sonra birden yanlıs yerde yanlış zamanda patlama oluyo noluyoo dıyolar.o her laf soyledıkçe sızde soyleyın altta kalmayın biriktirmeyin..
en çokta üzüldüğüm şey annem bana kızıdıgında hemen karşılığı verirdim şimdi kaynanaya karşılık vermedim.o kadın haketmıyor hıç bişeyi. annemın degerını okadar iyi anlıyorum kı suanda. anneciğim keşke zamanında sana iyi davransaydım.kimse sen gibi değil kimse senın gıbı anne değil..
çok uuzn oldu ama dolmuşum.
CNM BAK BİZ SENLE ÖNCEDENDE BASKA BI TOPİKTE YANI BENIM AÇTIGIM Bİ KONUDA KONUSMUSUZ OKU ORAYI Bİ İSTERSEN..
able210 kullanıcısından alıntı
canım beraber oturuyousn demek nasıl bişey bu al-ıştınmı
kimseye tavsiye etmiyorum öncelikle.
herkes kendi evinin hanımı olmalı.. aynı evde bişeyler düzelmez asla sadece üstü kapanır.en ufak bir ruzgarda yeniden açılır.. yani sorunlar bitmez.. hele hele çoluk çocuga karışınca..
benim eşimin durmu iyi olmuş olsaydı baştan kiraya çıkalım derdim fakat çok borcu vardı 15 mılyar borç ödedik.ailesınden hiç bir destek bir iğne bile görmedik.herşeyı kendımız yaptık. oda yaptı tabıkıde borç alarak. o borçları ikimiz ödedik bırde benım ailem yardım ettı. Allaha sukur toparladık kendımızı çok şükür.ailemden mıras bır ev kalacak şimdiki oturdugum eve yakın yürümeyle 10 dk.
ev ucuza gelicek bana o yuzden alıcaz o evi.. az kredı çekıcez 2 sene ödicez.eşime baştan şuan durmun yok ama ilerde ev falan alırsak çıkarız dedım oda okey dedi.
yeni gelın gırdım eve daha sabahı başladım borç dagıtmaya. elektrık faturasını yatırmamışlar borç birikmiş oraya verdim, bakkala borç, su almışlar yazdırmışlar orayı kapattık, eşim birinden 20 gr bılezık almış ona verdik, birinden bi cumhurıyet altını almış ona verdik, bir arkadasından 2 mılyar almış ona verdık, balayına gittik, eşimin amcası ilk sabah bızden 5400 mılyon ıstedı eşim gitti ona verdi.geride vermedi hala... kaynanam bız balayındayken çelik kapıyı yaptırmış geldik ona bi 400 mılyon, o bu şu derken bır baktım bende ne para kalmış nede çeyrek..
neyse bunun üstüne daha 15 gunluk gelınken başladı kaynanam.. gerçekten çektim kaynanamda çekmedım dıyemem.1 haftalık gelınım pazara gittik.gercek yuzunu gordum rezil olduk geldık eve (baska topiklerde anlattım hep).dedim bir daha ben bunla pazara gıtmem.. yine yenı gelınım eve ölmüş eşinin vergi borçları geldi.okadar yüklü bir borçki dünyayı satsan genede ödeyemessin nolacak bilmiyorum..
bunun üzerine ben komaya gırdım bunaldımderdımı kımseye anlatamadım anneme bile içime attım.eşime patladım.. kaynanamda herseyıme karısıp ustume gelınce iice bunaldım idare ettım hep..ama ömür boyu idare edemessinki..
sonra herhafta mis gibi temızlık yaptıgım halde kaynanama yaranamdım.biizm ev pis camlar 6 ayda bır siliniyo dedi annemın yanında..sana silmek zor gelıyo dedi. çocucugum evlendıkten sonra cok degıstı hep bana bagırıyo dedi..(halbukı eşim hiç degısmedı ve ona bagırmıyo sadece yerı geldııgnde uyarıyo) ohh annenler abının herseyını yaptı sana bısey yapmadılar dedi.(kendının bir iğnesi varmış gibi). istedıgımı alıırm nasıl olsa oğlum çalısıyo dedı(ona kımse onu alma bunu alma demedıkı oğlunun maaşının kendı borclarına bıle yetmedığini bılıyodu. daha bı suru seyler. gelın üzülecekmış kızacakmıs dıye hıç dusunmedi sürekli laf soktu.. yaptııgm hıcbır böreği pğacayı begenmedı.sürekli bu arkadas boyle yapıyo oyle yap dedi.camasırı oyle asma bulasıgı boyle yıkama falan bi suru şey insan bunalıyo lanet olsun diyo artık.. çok yemek seçiyo yaptıgım yemeklere hep bi kulp buluyo.. aramızdakı mesafeyı maalesef aynı evde ayarlıyamıysunuz.. banyo konuusnda yatak odasından cıkıyoruz banyoya gıdıyoruz yeterkı kapı sesi duymasın.. wcye gıtme bahanesıyle yada mutfaktan su alma bahanesıyle haydaa oda dışarı bızle beraber.ama lafa kalsa o çok iyi kaynana o bişeyımıze karısmıyo gelınını yaşatıyo, çok anlayışlı biri,,,
kendı kaynansından cok çekmiş benı yaşatacakmış..inanınkı boyle dıyenler tam tersi kendı kaynansından cekenler gelınınede cektırıyo..
yanı durumlar bunun gibi herkes yasıyo bunlarıı maalesef..
durumumu şu özetleyebilir..
''dışardan baktım yeşil türbe içine girdim estağfurullah tövbe''
Ayyy tekerlek yazdıklarını okudukça içim daraldı kaynanam melek oldu gözümde.Düşündümki o kadarda kötü bir kaynanam yokmuş. Birazda ben anlatıyım. Bizde beraber yaşıyoruz kasımda 4 yıl bitecek. Balkonda oturur beraber kahve içeriz birde sigara yakar tüteriz beraber. Evin camlarını kesinlikle bana sildirmez korkar bana birşey olur diye. Ağır taşıtmaz poşetleri paylaşırız hep ağırları kendisi alır. Canımız sıkılınca dışarıya çıkıp turlarız. Çarşıya gittiğinde çoğunlukla bana bir şey alır bluz vs. Yediğimize içtiğimize karışmaz bazen yemek yaparken karışır ama yine bildiğimi okurum eşim böyle daha çok seviyor diyeevi bir ben süpürürüm bir o daha doğrusu kim daha önce davranırsa o süpürür. Çamaşırları o asar ipler çok yukarıda kollarım ağrıyor diye. Birbirimizin saçını boyarız kaş bıyık falan alırız eşimle kavga ettiğimizde bunalımlara girdiğim için anlar bir sorun olduğunu çok üzülür geçen seferde kızdı eşime beni üzüyor diye Ve bir çok şey daha tek kötü yanı biraz karışıyor işlerime en çokta oğluma valla burayı okuyana kadar cadıydı benim kaynanam ama şöyle bir düşündümde iyiymiş ya allah sanada benimki gibi bir kayınvalide nasip etsin ablecım