Kaynanayla iyi geçinmenin yolları

ee nolmuş anlatıyosa heyy kızım heyy..
bende kuran okuyorum.kaynanmda okuyor oda sevınıyodu ben bılıyorum diye.
beraber ilk zamanlar kuran okurduk.
ee bu engel değilki hayatımın mahvolmasına.
yapacagını yapıyor.
gelınım kuran okuyor dese nolurki herkese.
hatta şuan ayrı okuyorum beraber okumak ıstemıyorum cunku yanlış okuyor.
cok farklı okuyor ilk okuyacagı duayı son okuyor duası degısık en iiisi ben odamda kendıme gore okuyup duamı edıyorum.

nebilim ya hoşuma gitti işte

nebilim ya hoşuma gitti işte

benımkıde anlatıyodu hala daha anlatıyo.nişanlıyken bana dıyodukı arkadaslarıma söyledim gelınım kuran bılıyomuş falan.
benımde hoşuma gidiyodu.
megersem kadının ağzı yayıkmış.
evlendıkten sonra ogrendım.
en basıt seyı bıle evde yasanan herkese anlatıyo.
herkezden fikir alıyo her konuda sankı ben yapamıyomuşum gibi.
sonra gelıp bana anlatıyo sinir oluyorum.
bı gun kek yaptım.kalıbı sıvı yağla yağladım.düşmedi kek kalıptan.
neyse ertesı gun kalıbı sanayagla yağlıcakmıssın un serpıcekmıssın dedi.
demekkı olanları anlatıyokı mıllette oda böyle böyle yap dıyo.
kısır yaptım begenmedi.ertesı gun ben falancada yedım cok guseldı sende oyle yap dedi.
patates salataıs yaptım içine sogan koy dedi.dedım ben soganlı yemem eşimle tartıştık bıle bı sogan yuuznden.
içine ne koyması gerektıgıne bıle laf soyluyo.zaten her konuda zıtız.
o kakaolu bişey yemez bız kakolu yerız.
bız meyvelı dondurma yerız ona illa vanılyalı olacak.
o peynırlı borek yer bız patatesli bı tepkıyı ikiye bolerım ayrı ayrı uğras dur bi daha.
bunlar sonra sorun oluyo işte.dıyosunkı ayrı evım olsaydı kocama ıstedıgımı yapardım.
istedıgın bişeyı yapamıyosun bile kocana.herseye karısıyolar kıızm.
su boregı denedım ilk defa begenmedi.falancaya sordum bole bole yap daha iyi olur diyor dedi.
pogaca yaptım hamurunu soyle yap dıyolar .. off yanı anlıcan ne yaparsam anlatıyo.
bi gun dedim ben bılyıorum zaten bunların hepsini dedim sınırlendım.
ben ne yaptıysam ertesı gun bana tarıf getırıdi.e bu ne demek al bunu yap senınkı iyi olmadı demek.
bunu yap dıye.her gun tarıf her gun tarıf.
saclarımı boyatıcam iyiki bi söyledık.aksam geldı.
karsı komsunun kıızı boyatıyomuş ona boyat dedi.
dedim benımkıler röfle olacak onu ancak kuafor yapar.
anam bısey demeyede gelmıyo onada anlatmış.gene geldi dedi kız su kadara boyarım demiş.
yahu sanane ben kuaforumu ayarlamışım.
sen karışma dedi eşim oda ben zaten neyınıze karısıyorumkı dedi. ayyyy gelde boğma karıyı.
o kadar lanetki nefretım geldi iicee.şuan anladımkı en basıt seylerı bıle ona söylemıyoruz.en ufak seyı bıle kafasında kurup buyutuyo.
bide hiç unutmuyo sureklı tekrarlıyo.ayy cok zor ne bılyım yaaaa..
yazarken bile sinirlerım zıplıyo.
yanı anlıcan ne yaparsam dısarıya anlatıyo agzında laf durmuyo..
bı gun yıne mısafır gelecek açma yapıyorum.
yuvarlak yaptım geldi basıma içini oyuk yap onların açma dedııgn oyle olur dedi.
bi sinirlendım hamurları fırlattım.
dedim sen zaten neyımı begendinki bugune kadar benım.ama nasıl köpürdum.dedım bundan sonra bana tarıf getırme...offfff:KK52:
yanı dusun bı ufacık bişey ne kadra büyüyo demi ablecim...

şunlarıda eklıyım cnm.mutfak konuusnda cok sorun yasarsın.
ayrı evde kocanla sen ayarlarsın ama.
evde bı suru ınsan yemek seçen oluyo ben onu yemem bunu yee.
istedıgın bişeyı yapamıyosun begendıgın herseye bı kulp bulunuyo.
düşün bak sonuçta kayınvalıdenın bı yemek yapma bıçımı var senelerdir demi.
e sen gırıcen mutfaga bambaşka yemekler bakalım alısabıleceklermı.
e belkı kaynanan tuzlu yapıyo acı yıyolar bakalım sen yıyebılcenmı.belkı onlar yağlı börek yıyolar.
sen napıcan içine belkı senın yemedıgın bısey katıyo.
belkı yemeklerı baharatlı yapıyo.
bunlardan haberın varmı???

bunlar küçük seyler deme sakın ? oyle bı buyuyokı bunlar...
sırf maddıyat kotu mecburum deme.
bunlarıda düşün.
işte boyle sorunlar başa gelınce oturup ahh kafam vahh kafam.
kiracı olsaydımda bunlar cekmeseydım dersin.
kocama agız tadıyla bı yemek yapamassın.
TEKERLEK DEMİŞTİ DİCEKSİN..... :KK6:

Tekerlekcim senin ayrı bi konu açıp kaynananın incilerini paylaşmanı talep ediyorum:))

tekerlek bence de sen bi başlık aç orda yaz da hiç olmazsa dertleri paylaşır içimizi dökeriz. ableye ne anlatırsak hoşuna gidiyor kızın :KK1:

benımkıde anlatıyodu hala daha anlatıyo.nişanlıyken bana dıyodukı arkadaslarıma söyledim gelınım kuran bılıyomuş falan.
benımde hoşuma gidiyodu.
megersem kadının ağzı yayıkmış.
evlendıkten sonra ogrendım.
en basıt seyı bıle evde yasanan herkese anlatıyo.
herkezden fikir alıyo her konuda sankı ben yapamıyomuşum gibi.
sonra gelıp bana anlatıyo sinir oluyorum.
bı gun kek yaptım.kalıbı sıvı yağla yağladım.düşmedi kek kalıptan.
neyse ertesı gun kalıbı sanayagla yağlıcakmıssın un serpıcekmıssın dedi.
demekkı olanları anlatıyokı mıllette oda böyle böyle yap dıyo.
kısır yaptım begenmedi.ertesı gun ben falancada yedım cok guseldı sende oyle yap dedi.
patates salataıs yaptım içine sogan koy dedi.dedım ben soganlı yemem eşimle tartıştık bıle bı sogan yuuznden.
içine ne koyması gerektıgıne bıle laf soyluyo.zaten her konuda zıtız.
o kakaolu bişey yemez bız kakolu yerız.
bız meyvelı dondurma yerız ona illa vanılyalı olacak.
o peynırlı borek yer bız patatesli bı tepkıyı ikiye bolerım ayrı ayrı uğras dur bi daha.
bunlar sonra sorun oluyo işte.dıyosunkı ayrı evım olsaydı kocama ıstedıgımı yapardım.
istedıgın bişeyı yapamıyosun bile kocana.herseye karısıyolar kıızm.
su boregı denedım ilk defa begenmedi.falancaya sordum bole bole yap daha iyi olur diyor dedi.
pogaca yaptım hamurunu soyle yap dıyolar .. off yanı anlıcan ne yaparsam anlatıyo.
bi gun dedim ben bılyıorum zaten bunların hepsini dedim sınırlendım.
ben ne yaptıysam ertesı gun bana tarıf getırıdi.e bu ne demek al bunu yap senınkı iyi olmadı demek.
bunu yap dıye.her gun tarıf her gun tarıf.
saclarımı boyatıcam iyiki bi söyledık.aksam geldı.
karsı komsunun kıızı boyatıyomuş ona boyat dedi.
dedim benımkıler röfle olacak onu ancak kuafor yapar.
anam bısey demeyede gelmıyo onada anlatmış.gene geldi dedi kız su kadara boyarım demiş.
yahu sanane ben kuaforumu ayarlamışım.
sen karışma dedi eşim oda ben zaten neyınıze karısıyorumkı dedi. ayyyy gelde boğma karıyı.
o kadar lanetki nefretım geldi iicee.şuan anladımkı en basıt seylerı bıle ona söylemıyoruz.en ufak seyı bıle kafasında kurup buyutuyo.
bide hiç unutmuyo sureklı tekrarlıyo.ayy cok zor ne bılyım yaaaa..
yazarken bile sinirlerım zıplıyo.
yanı anlıcan ne yaparsam dısarıya anlatıyo agzında laf durmuyo..
bı gun yıne mısafır gelecek açma yapıyorum.
yuvarlak yaptım geldi basıma içini oyuk yap onların açma dedııgn oyle olur dedi.
bi sinirlendım hamurları fırlattım.
dedim sen zaten neyımı begendinki bugune kadar benım.ama nasıl köpürdum.dedım bundan sonra bana tarıf getırme...offfff:KK52:
yanı dusun bı ufacık bişey ne kadra büyüyo demi ablecim...

sen hamurları fırlatınca o ne yaptı canım iyi yapmışın he
bizim onlara yemek kültürümüz aynı ama hatta genelde aynı yemekleri yaparız tesadüfen şunu annen nasıl yapar derim şöle yapar der aaa aynı bende öle yaparım derim öle çünkü..tuz acı tatlı konusunu bilemem ama benimkinin damak zevkinden benim yaptığım yemeklerle annesinin yaptıklarının aynı olduğunu anlayabiliryom...
ama dediğin gibi en ufak bişe büyür çok sinir bozucu şeyler zaten

duygucumhuriyeti sende de kayınpedere var sana sorayım gece yatma işini nasıl hallediyosun..eşin yorugun geldi erkenden gitti yatak odasına sende gidiyonmu peşinden yoksa kaynananların yatmasını mı bekliyosun

tekerlek bence de sen bi başlık aç orda yaz da hiç olmazsa dertleri paylaşır içimizi dökeriz. ableye ne anlatırsak hoşuna gidiyor kızın :KK1:

ahahhahahhaha çok guldum dogru dıyosun vallahi.
vallahi benım açtıgım konular var bıde boyle topiklerde yazıyorum işte.
herkes bılyıo zaten benı tüm topiklerrde anlatıyorum kaynanamı :KK1:

able düşün bende 1 kaynana var neler cekıyorum.
bıde sende kayınpeder görümce var.
görümce kaprisli olur kayınpederi hiç sorma burda neler okuyoruz kaynanadan beter mutfaga karısan kayınpederler bılem varmış.
senınkı belkıde öyle biri olmadıgı ne malum.daha tanımıyorsunkı hıçbirini...

burda ne kadarkonussak boş kımse kayınpederını kaynanaı tanımıyo.
ve sende tanımıyosun.nişanlıykende tanımayacaksın.
anca aynı evde bi 1-2 ay geçince tanırısn.
cok değil 1 sene sonrada kafanı vuracagın taş ararsın :KK1:

Aynı evde yaşamıyorum yakın da oturmuyorum ama haftada bir gitmek gibi bir programımız var. Abim de bize gelirdi haftada bir empati yapıyorum kocamı anlıyorum gidiyorum kuzu kuzu:)) gidince hiç yerimde oturmuyorum sofraydı bulaşıktı çaydı çerezdi meyveydi herşeyle ben ilgileniyorum görümcem ve eltimler de varsa yeğenlerle oynuyorum.Ki bebekler çok tatlı çok seviyorum onları. kocamın sevdiğim olumlu özelliklerinden bahsedip kocamın gururunu okşuyorum onlar da ya biz biliyoruz layığı sen değildin ama der gibi dinliyorlar beni:)) hiç umrumda olmuyor.
çok fazla dertlerini dinlemiyorum, bırakıyorum kocam dinlesin.

Yani susuyorum susuyorum susuyorum :)) Eltime nazaran beni daha çok seviyorlar ama yine de ahh ahh çocuklarımız ne bahtsız diye düşündüklerini hissediyorum:))

sen hamurları fırlatınca o ne yaptı canım iyi yapmışın he
bizim onlara yemek kültürümüz aynı ama hatta genelde aynı yemekleri yaparız tesadüfen şunu annen nasıl yapar derim şöle yapar der aaa aynı bende öle yaparım derim öle çünkü..tuz acı tatlı konusunu bilemem ama benimkinin damak zevkinden benim yaptığım yemeklerle annesinin yaptıklarının aynı olduğunu anlayabiliryom...
ama dediğin gibi en ufak bişe büyür çok sinir bozucu şeyler zaten

ben hamurları fırlatınca (bıde ılk defa öyle oldum ben ilk kez sinirlendim onun yanında)
tıst karı noluyoo dedi.
şaşırdı tabı.eşimden cekınır.
eşim duymasın dıye bısey demedı odasına gitti hemen.:63:
eşim duydumu duymadımı bılmıyom.
ona sordum ben duymadım dıyo :KK1:

bide kaynanam önceleri yapıyodu yapıyodu ahmete söyleme dıyodu.
ee ben içimi kime kusucam
kaynanaya bısey dıyemıyosun.annene üüzülcek diye anlatamıyosun.e kocana soyleyemıyosun.
patlıyımmı ben.
bikaç kere eşime söyledim.
bu seferde ahmetin bana bağıracagını bılıyosun nıe ahmete söylüyosun dedi.
yanı hep ben haksız kalıyodum.
çok çektimmm çok....

bide hep ahmetten habersiz iş yapalım dıyodu.
mesela ondan habersiz mutfaga tabure aldık.örtü diktirdik.ahmetten çekınıyo ya.sözyleme dıyodu.
sankı ahmet görmicekk hey allahım.
e sonra eşim bana kızıyodu nıe bana soylemedın dıye.benım bu evde olup bıten herseyden haberım olcak dıyodu.
kaynana bı taraftan ahmet bı taarftan acayıp arada kalıyodum.
dıyodum ban anne boyle yapamma ben sonra bız kavga edıyoruz bak dıye.
anlamıyodu gene yapıyodu..

ahahhahahhaha çok guldum dogru dıyosun vallahi.
vallahi benım açtıgım konular var bıde boyle topiklerde yazıyorum işte.
herkes bılyıo zaten benı tüm topiklerrde anlatıyorum kaynanamı :KK1:

able düşün bende 1 kaynana var neler cekıyorum.
bıde sende kayınpeder görümce var.
görümce kaprisli olur kayınpederi hiç sorma burda neler okuyoruz kaynanadan beter mutfaga karısan kayınpederler bılem varmış.
senınkı belkıde öyle biri olmadıgı ne malum.daha tanımıyorsunkı hıçbirini...

burda ne kadarkonussak boş kımse kayınpederını kaynanaı tanımıyo.
ve sende tanımıyosun.nişanlıykende tanımayacaksın.
anca aynı evde bi 1-2 ay geçince tanırısn.
cok değil 1 sene sonrada kafanı vuracagın taş ararsın :KK1:

kayınpederler ayrı bir boyut zaten canım. Benim kayınpederim 5 dakikada bi çocuğun bezini değiştirdin mi diye sorar, oğluma yedirdiklerime karışır, yemek yaparken karışır falan iyiki kaynana olmamış birde kaynana olsa neler yapardı kimbilir

kayınpederler ayrı bir boyut zaten canım. Benim kayınpederim 5 dakikada bi çocuğun bezini değiştirdin mi diye sorar, oğluma yedirdiklerime karışır, yemek yaparken karışır falan iyiki kaynana olmamış birde kaynana olsa neler yapardı kimbilir

doğru dıyosun cnm.
kaynanam yuuznden çoocuk yapamıyorum.ayrı eve cıkmayı beklıyorum.
cunku cookk karısacak bılıyorum.
düşündüm bugun konu komsunun yaptıklarını bana getıren o oyle yapıyo sende yap dıyen,
yarın oburgun coocuk olunca mılletın dedıklerını bana getırecek,
sankı ben çoocuk bakmayı bılmıyomuşum gıbı ona buna soracak sonra gelıp bana getırecek.
benı sinir hastası yapacak lohusa lohusa.
sütüm kesilecek..

biliyorum bunların yaşanacagını adım gibi.
seney kadar coocuk yapmıyorum.
eşimede dedim resti çektim ayrı eve cıkmadan coocuk yok dedim.:KK34:

Aynı evde yaşamıyorum yakın da oturmuyorum ama haftada bir gitmek gibi bir programımız var. Abim de bize gelirdi haftada bir empati yapıyorum kocamı anlıyorum gidiyorum kuzu kuzu:)) gidince hiç yerimde oturmuyorum sofraydı bulaşıktı çaydı çerezdi meyveydi herşeyle ben ilgileniyorum görümcem ve eltimler de varsa yeğenlerle oynuyorum.Ki bebekler çok tatlı çok seviyorum onları. kocamın sevdiğim olumlu özelliklerinden bahsedip kocamın gururunu okşuyorum onlar da ya biz biliyoruz layığı sen değildin ama der gibi dinliyorlar beni:)) hiç umrumda olmuyor.
çok fazla dertlerini dinlemiyorum, bırakıyorum kocam dinlesin.

Yani susuyorum susuyorum susuyorum :)) Eltime nazaran beni daha çok seviyorlar ama yine de ahh ahh çocuklarımız ne bahtsız diye düşündüklerini hissediyorum:))

sizin gibi gelinlere can kurbaan:nazar: erkek kardeşimin eşi nişanlıykende ve şuandada bize geldiğinde afedersiniz ama poposunu koyduğu yerden 1kez kaldırmış insan değil.maddi durumumuz kötüyken bile evine en pahalı mobilyaları beyaz eşyaları aldırttı aileme,banane yapacaksınız gibi lafları çatır çatır veren,saygısızlığı kendini korumak sanan,ben evde olmadığımda çay tepsisi annem tarafından önüne gelen biri.ve ben 24 yaşındayım annem babam çalışıyor,küçük yaşlarımdan beri eve çok emeği geçmiş(yemek,temizlik,ütü,tadilat,ev eşyası vs...)biriyim.sadece şunu söyleyim terbiyemden saygımdan asla ödün vermedim ama gelinimizle benim aramda tatsız bir durum geçse üzülerek söylüyorumki hep ailem onu haklı görür:KK14:
keşke sizin gibi yada sizden az birşey huy almış bir gelinimiz olsaydıEn Büyük KK

sizin gibi gelinlere can kurbaan:nazar: erkek kardeşimin eşi nişanlıykende ve şuandada bize geldiğinde afedersiniz ama poposunu koyduğu yerden 1kez kaldırmış insan değil.maddi durumumuz kötüyken bile evine en pahalı mobilyaları beyaz eşyaları aldırttı aileme,banane yapacaksınız gibi lafları çatır çatır veren,saygısızlığı kendini korumak sanan,ben evde olmadığımda çay tepsisi annem tarafından önüne gelen biri.ve ben 24 yaşındayım annem babam çalışıyor,küçük yaşlarımdan beri eve çok emeği geçmiş(yemek,temizlik,ütü,tadilat,ev eşyası vs...)biriyim.sadece şunu söyleyim terbiyemden saygımdan asla ödün vermedim ama gelinimizle benim aramda tatsız bir durum geçse üzülerek söylüyorumki hep ailem onu haklı görür:KK14:
keşke sizin gibi yada sizden az birşey huy almış bir gelinimiz olsaydıEn Büyük KK

düğünü eşim karşıladı, ki yemekli çok da güzel bir düğünümüz oldu Allah razı olsun. bana anne baba ve kardeşleri nişanda birşey takmadılar.Eşim beyaz altın ince bir set aldı. düğünde takılanların parasını da eşim ödedi. Öyle aman aman bir şey de takmadılar zaten. Evi tamamen kendimiz döşedik ama geleneksel bir şekilde hani kız tarafına düşen neyse ben, erkek tarafına düşen neyse eşim ödedi. Birikmiş param vardı,kredi kartı taksit vs hallettim, sorun olmadı. mutfak eşyası ve tekstil işlerini de annemle birlikte hallettik. Ceplerinden beş kuruş çıkmadığı halde eşimin ödeyeceği şeylerde ben pahalıya gidiyormuşum gereksiz lükse kaçıyormuşum diye eleştirildim. Her şey marka olmak zorunda değilmiş vs vs. Buna rağmen parasını benim ödediğim her şey markalı kaliteli. İstediğim yerden gelinliğimi bile aldıramadım ama tamamen benim yumuşakbaşlılığımdan oldu. Eşim nerden istiyorsan ordan alalım dedi ama k.validede surat düşünce aman neyse dedim Diretmedim, tamam siz nereden diyorsanız oradan kiralayalım dedim. Ödeyecek olan eşim olduğu halde. nişanlandığımızdan beri hiçbir hediyelerini görmedim.İki doğumgünüm geçti iki bayram geçti. Ufak tefek kız tarafını onore edecek bazı adetleri yerine getirmek şöyle dursun, biz bilmeyiz anlamayız, kalmadı artık böyle şeyler diyerek hiçbirşey yapmadılar.

Ama yine de hiç saygısızlık etmedim onlara. iyi bir mesleğim var yaşıma göre de fena sayılmayacak bir gelirim işin doğrusu gelecek de vadediyorum ama nedense oğullarına yine de layık değilmişim gibi düşündüklerini arada sokulan laflardan anlıyorum. Yani kısacası nişanlılık dönemi sen-ben duygusunu henüz atmış olmuyorsunuz üstünüzden ama artık eşimle bir aile olduk artık biz var. dolayısıyla benim hayatıma kimsenin müdahele etme şansı yok. Soktukları laflara susuyorum çünkü ben cevap versem eşimle mutsuz olacağım duymuyorum gülüp geçiyorum. E laf dışında bana bir eziyetleri yok. En azından şimdilik :)) Dediğim gibi bulaşıktan servis yapmaktan erinmiyorum. elime yapışmıyor. Bu hem benim kafamı rahatlatıyor hem eşimi mutlu ediyor hem de k.valideme bana söyleyecek laf bırakmıyor. Mükemmel bir gelin değilim. ama artık çalışan kadınlardan da eski anlamda gelinlik de beklenmesi saçma olur. Ben k.validemin evini temizleyemem annem gibi:)) Ya da erkenden gidip yemek yapma şansım da yok çalıştığım için. Daha çok yeni evliyim ama ben şimdilik bu şekilde devam etmeyi düşünüyorum:)))

düğünü eşim karşıladı, ki yemekli çok da güzel bir düğünümüz oldu Allah razı olsun. bana anne baba ve kardeşleri nişanda birşey takmadılar.Eşim beyaz altın ince bir set aldı. düğünde takılanların parasını da eşim ödedi. Öyle aman aman bir şey de takmadılar zaten. Evi tamamen kendimiz döşedik ama geleneksel bir şekilde hani kız tarafına düşen neyse ben, erkek tarafına düşen neyse eşim ödedi. Birikmiş param vardı,kredi kartı taksit vs hallettim, sorun olmadı. mutfak eşyası ve tekstil işlerini de annemle birlikte hallettik. Ceplerinden beş kuruş çıkmadığı halde eşimin ödeyeceği şeylerde ben pahalıya gidiyormuşum gereksiz lükse kaçıyormuşum diye eleştirildim. Her şey marka olmak zorunda değilmiş vs vs. Buna rağmen parasını benim ödediğim her şey markalı kaliteli. İstediğim yerden gelinliğimi bile aldıramadım ama tamamen benim yumuşakbaşlılığımdan oldu. Eşim nerden istiyorsan ordan alalım dedi ama k.validede surat düşünce aman neyse dedim Diretmedim, tamam siz nereden diyorsanız oradan kiralayalım dedim. Ödeyecek olan eşim olduğu halde. nişanlandığımızdan beri hiçbir hediyelerini görmedim.İki doğumgünüm geçti iki bayram geçti. Ufak tefek kız tarafını onore edecek bazı adetleri yerine getirmek şöyle dursun, biz bilmeyiz anlamayız, kalmadı artık böyle şeyler diyerek hiçbirşey yapmadılar.

Ama yine de hiç saygısızlık etmedim onlara. iyi bir mesleğim var yaşıma göre de fena sayılmayacak bir gelirim işin doğrusu gelecek de vadediyorum ama nedense oğullarına yine de layık değilmişim gibi düşündüklerini arada sokulan laflardan anlıyorum. Yani kısacası nişanlılık dönemi sen-ben duygusunu henüz atmış olmuyorsunuz üstünüzden ama artık eşimle bir aile olduk artık biz var. dolayısıyla benim hayatıma kimsenin müdahele etme şansı yok. Soktukları laflara susuyorum çünkü ben cevap versem eşimle mutsuz olacağım duymuyorum gülüp geçiyorum. E laf dışında bana bir eziyetleri yok. En azından şimdilik :)) Dediğim gibi bulaşıktan servis yapmaktan erinmiyorum. elime yapışmıyor. Bu hem benim kafamı rahatlatıyor hem eşimi mutlu ediyor hem de k.valideme bana söyleyecek laf bırakmıyor. Mükemmel bir gelin değilim. ama artık çalışan kadınlardan da eski anlamda gelinlik de beklenmesi saçma olur. Ben k.validemin evini temizleyemem annem gibi:)) Ya da erkenden gidip yemek yapma şansım da yok çalıştığım için. Daha çok yeni evliyim ama ben şimdilik bu şekilde devam etmeyi düşünüyorum:)))

kesinlikle boyle devam et arkadasım.
çok güzel dusunuyosun.
işin var evin var ayrı mesafenıde koymuşsun ohhh
helal olsun vallahi...
bende calısıyorum kımseye muhtacımız yok.evımız var allaha sukur.
çalıstıgım için kımse laf soyleyemıyo.
ABLE SAKIN CNM ÇALIŞŞŞ...

üzülerek söylüyorumki bu zamanda karşı tarafı düşünerek sırf karşı tarafı rencide etmemek ve zor durumda bırakmamak için kendinden,isteklerinden,hayallerinden ödün verenler yaranamıyor.hem kendimden hem kardeşimden örnek verecek olursam;nişanım teyzemin evinde erkek tarafının çoluklu çocuklu bütün akrabaları eşliğinde,üzerimdede nişanlımın yeğeninin uzun etekli günlük kıyafetiyle yapıldı.zoruma gitmedi değil.hani durumları olmasa asla üzülmem çuval verseler giyerim,ama çok çok lüks bir hayatları varken bana bunu uygun görmeleri zoruma gitti.eltime bakarsak ona bir salon tutuldu nişan için,tuvaleti ünlü bir markanın tasarımıydı;resimlerini gördükçe hep içim acıdı.ama kız doğru olanı yapması gerekeni yaptı,ben nişanlanmam öyle evde sokakta dedi ayakkabımdan tuvaletime kadarda beğendim gidip alınmazsa ben yokum dedi.herşeyi dört dörtlük yapıldı.buyüzden bazen kendimi enayi gibi hissettiğim oluyor:KK5: o yarandı kaynanama,ama ben asla.1senedir kapımızı aşındırmış değil.aslında çoktan atardı bu nişanı ailemde bende ama nişanlım dünya iyisi ona kıyamıyorum ve 5 sene oldu ufak tefek şeyler dışında incinmedim...
kardeşime gelince karısı ne dese ne istese aileme gelir baskı kurar mutlaka yaptırır.herşey kadında bitiyor diye boşuna dememişler,sussa otursa birşey istemese herşeye kafa sallasa belki ailem onu böyle bağrına basmazdı.herşeyi geçtim enazından ağırbaşlı,saygılı olda bende seveyim:KK50: bi kadın herşeyi yaptırabiliyor,kocasını ailesinden bile soyutlayıp soğutup tamamen kendine bağlayabiliyor.ne derece doğru tartışılır ama işte hep öyle kadınlar el üstünde tutulup değerli oluyor:93:
eğer mutlu olmaz ve ailene zeval gelmesin istiyorsan hakkını mutlaka savunmalısın(saygı çerçevesinde).ve bizde aynı sizin gibi kendi çapımızda birşeyler alıyoruz.yani onlara düşeni nişanlım kendi maaşıyla alıp taksitlerini ödüyor.bize düşenide ben alıyorum eskiden çalışıp biriktirdiğim paralarla.zor oluyor böyle hemde çok zor ama enazından günün birinde karşıma çıkıp sana şunu şunu yaptık diye başıma kakacak biri olmayacak.ve nişanlımda yapılan ayrımcılığın herzaman farkında olup laf söyletmeyecek:26: off kendi derdimlede can sıktım ama sende biraz kendimi gördüm:KK43:

İki farklı örnek birbirinden ne kadar zıt, saraykedisi biliyor musun bizim de size benzer oldu eşimle ikimiz yaptık herşeyi, takacakları bileziğe kadar biz aldık, benim ailem kendileri alıp taktılar. Benim de iyi bir işim var gelirim de iyi eşim nişanlandığımızda çalışmıyordu bile, buna rağmen beni yakıştıramadıklarını hissettim, sürekli kendilerini üstün göstermeye çalışıyorlardı, aslında bu aşağılık kompleksinden kaynaklanıyor.
Aşkperisi sana gelince henüz nişanlısın sanırım bir sonraki yorumunda okudum, çok çok dikkatli ol, benim konumu biliyorsun yorum yapmıştın ders al, düğününü sakın içine sinmeyecek şekilde yapma, ne istiyorsan yaptır, kıymetini bilmiyorlarsa bildir.

canım, seni çok iyi anlıyorum. nişan dönemi hayatımın en kötü dönemiydi. Hiçbir zaman kendimi böyle değersiz hissetmemiştim. annemin ve abimin yengem için yaptıklarını kuzenlerimin evlenirken el üstünde tutulmalarını düşünüp ben bunları hak etmiyor muyum diye hep üzüldüm. Erkekler bu konulardan anlamıyor onlara göre birçok şey gereksiz, işte bu noktada ben de "paragöz" gibi algılanmamak adına hem de herşeyi eşim üstlendiği için onun üstüne çok gitmedim. Tek istediğim güzel bir düğündü o da kısmet oldu çok şükür. Benim ailem de abimi evlendirirken para içinde yüzmüyordu ama, layıkıyla yemekli düğünü seti, bohçası(hem sözde hem nişanda bohça yaptık) herşeyi dört dörtlük yapıldı. Yengem de bunları sonuna kadar hak ediyor Allah için. Abim evlendikten sonra sonuçta evden bir maaş gitmiş oldu. ben daha çalışmıyordum. sadece babamın maaşıyla geçiniyorduk. düğünün, takılan setin borçları vardı. düğünde takılanların kuruşuna dokunmadan yengemin eline teslim ettik. borçları da 1 sene içinde kapattık. K.validemlerin ekonomik düzeyi de annemlerle aynı hatta annemlerin kenarda bir paraları altınları filan da yok ama k.validemlerin hac için ayırdıkları paraları, kolunda burma bilezikleri setleri filan var.Bana set filan da takmadılar, annemin hiçbir zaman bir seti olmadı ama gelinine setin en alasını taktı. Benim. k.validem kendi seti boynunda geldi düğüne gelinine de 2 bilezik :))
bohça vs gereksiz artık bohça mı kaldı modern olmak lazım diyerek bohça filan yapılmadı bana dediğim gibi hiçbir hediyelerini görmedim. bütün bunlardan dolayı nişan dönemi doldum doldum doldum. Belki bu yazdıklarımı okuyanlar paraya pula bu kadar değer vermeyin diyebilir ama mesele gerçekten para altın vs değil. Yapabilecek güç varken birşey yapılmaması adetlerin gereksiz görülerek değer verilmemesi vs. insanı üzen şeyler bunlar.

ama şimdi o günlr geride kaldı, artık bir yuvamız var. kapımız kapattık, haftada bir aile ziyaretlerimizi yapıyoruz. ben elimden geldiğince hizmet ediyorum. iğnelemelere sokulan laflara cevap vermiyorum bunu enayilik olarak görmüyorum sadece huzurlu olmayı istiyorum. Allah başımızdan eksik etmesin onlara da sağlık versin. Beni onlara, onları da bana muhtaç etmesin Allahım..

Yani işin kısası nişanlıyken insan hep kendisini birileriyle kıyaslıyor. Görümcem için yapılmasını istedikleri şeyleri bana yapmadılar, eltime yaptıklarını yapmadılar diye kuruntulanıyorsun. Ama bu bir süreç gelip geçiyor. O yüzden sen sabret nişanlın ve sen önemlisin. Huzurunu bozma derim ben. Yapılan veya yapılmayan ne varsa bu onların ayıbı diye düşün. Senin enayiliğin veya haketmemenle alakalı değil bu durum..

Mesela beni oğullarına layık görmediklerini ben biliyorum ama eşim bana asla böyle hissettirmedi. Hep de söyler senin gibisini asla bulamazdım sen benim başıma gelen en güzel şeysin der her zaman, Benmile gurur duyduğunu bilirim. İşte önemli olan da bu..

X