canım benim gerçekten sıkıntılı bi durum yaşıyosun ama sıkıntı eşinin ailesi değil
eşiniin seni anlamaması bu durumu iyi bilirim sen bişey söylediğinde karşındaki önce seni anlamaya çalışmadan hemen savunma mekanizmasını geliştirir bu deli ediyo insanı bilirim.
benimde sana bi kaç ufak tavsiyem olucak
Evli olan bütün çiftlerin birbirine karşı sorumluluğu anne babalarına olan sorumluluklarından hatta ve hatta çocuklarına olan sorumluluklarından daha yüksektir
neden mi?
çünkü eş bu hayatta senin hür iradenle seçerek hayatına aldığın tek akrabandır
insan ailesinin hiç bir ferdini seçemez tabiki hepimiz çok seviyoruz ailelerimizi
ama bir gerçek var belki bize seçme şansı verseydi melekler, doğmadan önce bize sorsaydı kime gitmek istersin diye
belki daha zengin, belki daha iyi, belki başka bir ülke yani milyonlarca başka ihtimal seçebilirdik
evlat içinde bu böyle herkes evladını çok sever ama seçme şansı olsa yani yine sorsa melekler bize
belki mavi gözlü,belki daha akıllı,belki kız,belki erkek evlat seçerdik
ama bunların hiç birini seçme şansımız yok bunların hepsi bizim dışımızda gelişir.
bize verdikleri emekler için,aramızdaki kan bağı için doğduğumuz andan itibaren iyi kötü herşeyi paylaştığımız için severiz anne baba ve ailemizin geri kalanını
Peki ya eş biz değilmiydik dünyadaki milyonlarca ihtimal içinden görerek tanıyarak bilerek onu seçip
iyi günde diye söz verip onu hayatımıza alan
onunla birlikte bütün hayatı göğüsliycez diye söz vermekdikmi
işte bu durumda senin eşine şunu sorman lazım mademki ben senin bu hatta tanıyarak ve bile isteye hayatına aldığın eş dediğin insanım
eee şimdi sorman lazım kocacığına kimin kime karşı sorumluluğu daha fazla
kaldıkı bunca yıldır zaten ailesiyle beraberdi ki allah uzun versin bundan sonrada beraberler sen zaten mümkün olduğunca onlarla vakit geçiriyosun
peki sor bakalım kocana
bir kadının kocasıyla baş başa vakit geçirmek istemesinden daha doğal ne var bu hayatta
bir kadının önce küçük yuvasında mutluluğu bilecek ki sonra etrafındakileri de mutlu edicek
Bence sen mümkün olduğunca sakin kalarak bir gün al eşini karşına ve konuş
senin ailen benim ailem diye bir durum olmadığını hepinizin kocaman bir aile olduğunuzu
herşeyden önce seni bu yaşa getirdikleri için onları seninde çok sevdiğini
ama kocanı özlediğini
kocanla baş başa kalmayı özlediğini
seninde önce kendi yuvanızı mutluluğunuzu hissetmeye ihtiyacın olduğunu anlat ona
kocana söyle bunları
bir kadının eşine sana ihtiyacım var seninle vakit geçirmeye ihtiyacım var demesi kadar doğal bir durum yok
ve her defasında altını çiz bu durumun onun ailesiyle ilgili olmadığını
bu durumun senin tamamen kocanı özlemenle ilgili olduğunu bilsin
eşinin boş yere sen benim ailemimi istemiyosun gibi bir alınganlık yapmasına hiç gerek yok çünkü o zaman sende şu durumda
eşim benimle vakit geçirmek istemiyo hiç karısına sarılıp uzanıp tv izlemek istemiyo, eşim beni sevmiyomu diye düşünüp alıngannlık yapman lazım
dediğim gibi kuzum sen mutlaka eşinle sakin ama açık bi şekilde konuş hissetiklerini anlat ona ve mutlaka kafasına sok senin ailen benim ailem diye bişey yok
nasılki sen bütün gün yanlarında otururken onların her işine koşarken senin ailen diye düşünmeyip canı gönülden yapıyosan onları elden değil kendi ailen sayıyosan
sende eşine evimizde olalım başbaşa olalım dediğinde oda benim annemi istemiyo diye düşünmiycek
benim karım beni özlemiş benim karımın benimle yanlız kalmaya ihtiyacı var diye düşünücek
dimi