Kaynanasını sevmeyi başaranlar lütfen yardım edin

Pe
Bir de cool takılayım bakalım. Nasıl olacak. Ben ilk yıllar çok üzüldüm. Çok yıprandım. Herkese kısır, çocuğu olmuyor deyip duruyor. Ben de dediğiniz gibi takmayacağım artık.
Peki cidden sorun sende mi eşinde mi yoksa siz daha duşunmuyorsunuz bebek yapmıyorsunuzda kaynana sorumlu olarak seni mi belledi... Genelde oğullarına toz kondurmazlar sorun oğulda çıksa bile sağa sola gelin kısır diye yaymalarıda moda...

Bir insanın kalbi kötüyse sen ne kadar iyi olursan ol ne yaparsan yap onu mutlu edemezsin..ve benden sana bir tavsiye eşin bile olsa kimse için kendinden ödün verme ..çünkü kaybeden sen olursun..açıkça söyle evine karışmaması gerektiğini...sen ona şu an bakıyor olsanda en ufak bir hatanda unutacak iyiliklerini...gerçekten iyi.gelinini oğlundan çok seven kayın validelerde var elbet..(kuzenimin ki gibi)mekanı cennet olsun inanılmaz bir kayınvalideydi..ama iyiler bize denk gelmedi işte..benimkide bilindiği gibi değil..ama ben görüşmüyorum yıllardır..allah yardımcın olsun..

Benim kayınvalidem de sever eşyaların yerini değiştirmeyi. İyi niyetlidir ama aradıklarımı bulamayınca ve evin dekorasyonu değişince sinirim bozuluyor. Önce "yorma kendini " diye giriyorum olaya baktım olmuyo uyarıyorum açık açık bu durumları sevmediğimi belirtiyorum daha da olmazsa gidip eski haline çeviriyorum anlıyo artık çok şükür. . .

tamamm şimdi beni dinle bacımm kaynanam bana gelinliğini giydirmeye kalktı:KK51: al sana nefret ama napim nişanlımınn hatrına şimdi iyi anlaşıyo bende he diyom geçiyo bi işe yaramıyo kaynanam için fal baktıra baktıraa hal oldum sen düşün halimi bendekinden beteri yok alış bacım alış

Kayninvaldemi seviyorum çünkü eśimi cok seviyorum
Bilmiyorum belkide kaynanam bana hic cadilik yapmadigi icindir
Bence bu konuda en önemli faktör eşinizdir
Esim bugüne kadar hiç bir seyimize karistirmadi hic bir zaman anneci bir erkek olmadi ama saygısınıda hiç eksik etmedi onun icin kayinvaldemde hic bir seyimize karismadi ben 13 yillik evliyim daha bir kez bile yüz göz olmadik

Kızı sahip çıkmaz ki. Kolundan ameliyat olduğunda gelmişti kavgayla. Sorumluluk istemiyor. Hastanede eşime bağırıp "senin karına düşer anneme bakmak" demişti. Çok değerlidir kızı ama iyi günde yanındadır. Parasını alır, kendini baktırır. Hayat ona güzel

Benim görümceyi anlatmissiniz.eltim misiniz yoksa:KK66:

Altlı üstlü oturuyorm ramazan dolayısıyla iftarı beraber yapıyoruz ben ne yapım bi yasında bı kızım var oruc tutuyorm üstüne yaptıgımı begendıgını bılmem bı gun olsun tesekkur ettıgunı duymadm okadar ısını gucunu yapıyorm bi gun duymadm saol dedıgunı su guzel gunlerdeyz sevmeye cok calısıyorm ama süreklı bı laf sokma sureklı kendını üstün gorup bızı asagılama derdınde yok kendı cocuklarna hıc bagırmamıs kendı cocukları hıc kakasını cıkarmamıs dısına bende cocuguma bagırmıyorm kakasıda cıkıyor arada ne yapım yanı bezden tasıyor yedırdıgıme yıkadıgıma bıle karısır allah affetsn bazen bogasım geliyor sabır arkadasım sabır ıcınden ya sabır cek
Üzüldüm insallah en kisa zamanda kurtulursunuz ve mükafatini öbür dunya da alırsınız.

Tum gelinler kaynanasindan sikayetci. Anormal degil mi?!
hayır, aksine normal olan bu. çünkü erkek anneleri kaynana, kız anneleri yine "anne"dir. bu Türk miletinin evlilik anayasasının ilk maddesi budur. değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez' gibidir maalesef.

eskiden hep ben baş edersim şimdi o beni başetmeye çalışıyo...:KK53:

canım ben 6 yıldır aralıksız kv ıle yasıyordum, daha 1 ay önce evini ayrıdık, normalde herkesın bayıldıgı seker gıbı bır kadındır, beni de cok sever, fakat beraber yasayınca insan aslaa uyum saglayamıyor, mutlaka bırseyıne karısıp mudahale edıyor.. benımkı kızına benden habersız benım kılerdekı erzaklarımdan yollardı.... yada bunu artık kullanmayız deyıp bişeylerimi çöpe atardı, ben bu gıbı seyler bana sorulmadan yapıldıgından cok ama cok sınırlenırdım.. dedıgım gıbı yıllarıdr bıktım artık, bır ay oldu evını ayırdık, ve ben hala ınanamıyorum, ordan mudahale edenn,cocugu yatır artıkkk diyen, tummm gun komuslarla neler konustugunu sabırla dınlemek zorunda kaldıgım (işten geldıgımde),evdekı herseyın yerını ha bıre degıstıren, balkona devamlı telıksız cıkıp o ayaklarla ıcerıye gecen ve bu halılar ne cabuk kırlenıyo dıyen, yanı artık her hareketı rahatsızlık boyutunda olan bır durum olmuyor..çok şükür allaha...

bu psikolojı baska bısey,sız saygı duysanızda onlar sıze duymuyor..anneyım dıye kendını heepp bır ustun gormeler, ukalaıklar.. kv'dem bı gun esıme karınımı cok sevıyosun benımı dedı :KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57: vee bunun cevabını alana kadarrr o kadar sıkıştırdı ki, eşimde karımı %49 senı % 51 dedı... nasıl kahkaha atıyorr ınanamazsınız...evladın senı tabıkı daha cok sevecekk bu nası bır soru, ben bu soruyu hıcte ıyınıyetlı bulmadım kusura bakmasın!!!!!! esıme bu soru yuzunden fecı bır kavga kopardım..oda naapıyımmm ne desem kusecektıı mecbur oyle dedım dedı..sorun oyle demen degıl dedım, anne bu ne bıcım soru,luzumsuz deyıp susturmalıydın dedım..

gelde sev!!!!!! gelde içten saygı duy!!!! buyuk buyuk gıbı davranmalı..sadece kucukten saygı beklemekle olmuyor malesef!!!!!!!!! aaaaayyyyy ne kadar içim doluymuş :KK62::KK62::KK62::KK62:

Eşimi çok seviyorum. Sırf o üzülmesin diye kabul ettim. Bir de telefonda yalvardı kaynanam. Diğer gelinine güvenmediğini sadece bana güvendiğini falan söyledi. Ben de acıdım. Ama evime gelince canavara döndü kadın. Yerinde durmuyor. Herşeye karışıyor. Balkonu muşamba kaplatalım diye diretiyor. Çingene çadırına çevirecek evimi.
benimki de bana bakarsan sen bakarssın....ben aç kalsam senden yemek isterim onun evinde isteyemem....evimin anahtarını ona güvenip vermem... sen yaşına rağmen çok anaçsın çok anlayışlısın diyordu......inandım....
sonuç: eltimle 11 sene sonra ilk yaptığımız kavgada benim haklı olmama, eltimin onlara yalan söylemesine ve bunu bilmelerine rağmen ondan taraf oldular....
onun için iyi tart iyi düşün 3 kuruşluk insanlara 5 kuruşluk değer verme....
ben artık öyle yapıyorum...

Kaynanamı bir türlü sevemiyorum. Yeni yaptırmaya çalıştığımız inşaat halindeki evimize geldi ve evin sahibiymiş gibi inşaata müdahale ediyor. Üst kattaki odamı saçma sapan kendisi yerleştirmeye başladı. Kapalı kutularımın yerlerini değiştirdiği için ne nerede hiç bilmiyorum şuan.

Benim düzenime müdahale etmekten zevk alıyor. Bir de "bak ne güzel yaptım" diyor. Eşyalarımı karıştırıyor. "Senin şuyunu buldum, buyunu buldum" diye diye gülüyor. Bir kaç gün sonra ameliyatı var. Ben bakayım diye yanıma geldi. Hiç istemedim ama kocam yüzünden mecbur kaldım. Şimdi ameliyat bitene kadar kendimi tutacağım.

Ama ağzıma geleni saydırmamak için kendimi zor tutuyorum. Evli bayanlar nasıl baş ediyorsunuz kaynananızla? Bu kadın kendini benimle yarıştırıyor. Geçen gece düştüm ayak parmağım döndü. "Ay birşey olmaz ben çok daha kötü düşüyorum" diyor. Bunda bile benimle yarışıyor.

Lütfen akıl verin. Nasıl sakinleşeyim? Nasıl yaklaşayım? Sinir küpü gibi geziyorum 1 haftadır.
Kaynana sevilmez kendini sevdirir. Yani her şey normalse sen normal davranıyorsan o anormalse sevmek için bir de çaba harcamana gerek yok, zorla güzellik olmaz.

Kaynanayi cok sorun edersen sikintodan kurtulamazsin salla gitsin konussun dursun

ben seviyorum ama iyi olduğunda aşırı iyi. kötü olduğunda aşırı kötü. ona bir konuda zayıf yönümü gösterdiğimde bu konunun kimden çıkacağını bilmediğim içn güvenemiyorum. herkese herkesin dedikodusunu yapar. insanlar bnm hakkımda kimbilir ne düşünüyor diye düşünmekten yoruldum. geçen gün yine bir olay oldu. 3 gün başım ağrıdı karnıma kramp girdi. sonra oturdum düşündüm kimsenin beni böyle üzmeye hakkı yok. takmıcam artık dedim. keşke sözlüm de arada kalmasa asıl ona üzülüyorum ben

Kaynanamı bir türlü sevemiyorum. Yeni yaptırmaya çalıştığımız inşaat halindeki evimize geldi ve evin sahibiymiş gibi inşaata müdahale ediyor. Üst kattaki odamı saçma sapan kendisi yerleştirmeye başladı. Kapalı kutularımın yerlerini değiştirdiği için ne nerede hiç bilmiyorum şuan.

Benim düzenime müdahale etmekten zevk alıyor. Bir de "bak ne güzel yaptım" diyor. Eşyalarımı karıştırıyor. "Senin şuyunu buldum, buyunu buldum" diye diye gülüyor. Bir kaç gün sonra ameliyatı var. Ben bakayım diye yanıma geldi. Hiç istemedim ama kocam yüzünden mecbur kaldım. Şimdi ameliyat bitene kadar kendimi tutacağım.

Ama ağzıma geleni saydırmamak için kendimi zor tutuyorum. Evli bayanlar nasıl baş ediyorsunuz kaynananızla? Bu kadın kendini benimle yarıştırıyor. Geçen gece düştüm ayak parmağım döndü. "Ay birşey olmaz ben çok daha kötü düşüyorum" diyor. Bunda bile benimle yarışıyor.

Lütfen akıl verin. Nasıl sakinleşeyim? Nasıl yaklaşayım? Sinir küpü gibi geziyorum 1 haftadır.
bırını sevmenızın tek sebebı ondanda aynı sevgıyı ve saygıyı gormektır yoksa ne yaparsa yapsın, ya d asız ne yaparsanız yapın sevemezsınız.
kendı adıma benımkını sevıyorum, aynı sehırdeyız ama ayda 1 ancak gorusuruz ıs guc malum, kendısı yaslı evden zaten yalnız çıkamıyor yola da gelemiyor evler uzak araçla 10-15 dk mesafede... bız gıdersek ancak görüşüyoruz, aklıma esınce de ararım hal hatır sorarım genelde mesafelı olmayı tercıh edıyorum.
ama bana yada ev hayatıma karışsa ıster kaynanam olsun ıster kendı annem sorun yasardık, cunku ben evımın tek hakımı olmak ısterım, orası benım yasam alanımsa herseyıyle ben ılgılenmelıyım ve esım tabıkıde...
bence bastan mesafenızı koyamadığınız ıcın, bırazda kendı karakterinden oturu kv. sızın evınıze hayatınıza cok burnunu sokuyor, tatlı dılle uyarın olmadı kırmadan esınıze anlatın rahatsız olduğunuz seylerı o anlatsın mümkünse de mesafeyı arttırın...

Şu kv neden kendilerini gelinleriyle kıyaslarlar hic anlamıyorum ! Yaşınızı başınızı almıssın bi çekilin kenara yahu En Büyük KK
En güzeli uzak olmak,benimkiler sehir dısında oldugu halde telefonda bile gıcık etme potansiyeline sahip

Şu kv neden kendilerini gelinleriyle kıyaslarlar hic anlamıyorum ! Yaşınızı başınızı almıssın bi çekilin kenara yahu En Büyük KK
En güzeli uzak olmak,benimkiler sehir dısında oldugu halde telefonda bile gıcık etme potansiyeline sahip

hahha yalnız değilmişim demekki . geçen aradım k valideyi müsait değilim dedi. akşam aradı bende duymamışım..ertesi gün kpeder arıyor sen bizim telefonlara bilerek çıkmıyor musun.. dedim 360 km den ne sorunum olacak sizinle.. Ayrıca sizi kim doldurdu bilemiyorum ama, ben aradığım için beni aradı zaten eşiniz dedim bi bağırdım.. bunlar artık hafta da 1 gün 1 dk arıyorlar..k pederle zaten konuşmuyorum tel de bile.

X