Kaynanasını sevmeyi başaranlar lütfen yardım edin

Oyle biri var mi merak ettim :KK66: kim sever ki kaynanayi?
Ben notr oldugum icin en iyisi budur diye dusunuyorum
Ayri olmak fazla gorusmemek en guzeli sanirim
Siz iyilik olsun diye ameliyat sonrasi bakayim demissiniz valla buyuk cesaret
Kolayliklar ve sabir diliyorum

Sorabilirmiyim. Fazla gorusmemekten kastin ne? Hangi araliklarda gorusuyosun sen esinin ailesiyle?

Sorma nedenim kendim icin ben mesafeyi korumaya calisiyorm bazi sebeplerden dolayi ama bi hafta gecince aramalar basliyo nerdesiniz diye

doğru diyosun canım ben 3 sene idare ettim baktım aşırı yıpranmış evimde huzur yok ben evlilik hayatı yasamadigimi farkettim resmen kaynanamlarla yaşıyorum oğluna yatakta partner oluyorum... oturdum kaynanamla konuştum

Canim sen kac yıllık evlisin kaç yasindasin niye soruyorum çünkü evliligimin ilk 3 senesini anlatmissin resmen sonra nooluyoruz ya diye bi baktım kadın benim hayatımın içinde yaşıyor buna ben izin vermisim ben annemden çok teyzelerini goruyodum bu ne demek ya düşünsene bi yere giderken kapısını calcakmisim resmen hesap verdigimi fark ettim anneme gidiyom deyince hııı öyle mi iyi yapıp surat asiyodu şimdi hersey çok farklı şehir dışına çıkarken bile haberi olmuyo
2 yillik evliyim,25 yasindayim.Yani bilmiyorum benim kayinvalide relax bi kadin, herseye takilmaz.Ben biryere giderken istersem haber veririm suratta yapmaz neden vermedin diye..Hatta onun kaynanasida onun ust kadinda bakiyorum buyuk kaynana daha cok hukmetmek istiyor,kayinvalidem kizmis ona bana yaptigini bu kiza yapmaya calisma diye :)

2 yillik evliyim,25 yasindayim.Yani bilmiyorum benim kayinvalide relax bi kadin, herseye takilmaz.Ben biryere giderken istersem haber veririm suratta yapmaz neden vermedin diye..Hatta onun kaynanasida onun ust kadinda bakiyorum buyuk kaynana daha cok hukmetmek istiyor,kayinvalidem kizmis ona bana yaptigini bu kiza yapmaya calisma diye :)
Umarim hersey dilediğin gibi olur canım... benim kaynanami gören ne anlayışlı bir kadın der ama az çok bilen biliyo benim için yeterli daha yolun başlarında sayılirsin ama inşallah hep böyle devam eder inşallah

benim kvdemde her şeye ama her şeye karışır her şeye bi lafı vardır ama hiç kötü demez hep güleç yüzlüdür çok meraklıdır ben onun bu huylarını öğrendim biliyorum ve artık takmamaya çalışıyorum seviyorum kendisini bir şeylerin yerini değişse o gidince eski yerine koyuyorum geçiyorum karşıya...

Ya düzenini oturan kadar idare et ,kirma bence Eşinizin annesi sonuçta, eşim benim annem karıştı diye sinir küpü gezse evde inan evlilikten soğurdum ben ,herkesin bir annesi var lütfen sabır diyorum ,bırak ne olmuş ole düşünsün yazık oğlunun mali kendi mali gibi olsun ne olcak ki

Karismasalar daha guzel olur
Daha dogrusu biz karismalarina izin vermesek
Benim annem ne evime duzenime karisir ne de esime o yuzden esim annemi cok sever ve saygi duyar bu isler boyle

Sorabilirmiyim. Fazla gorusmemekten kastin ne? Hangi araliklarda gorusuyosun sen esinin ailesiyle?

Sorma nedenim kendim icin ben mesafeyi korumaya calisiyorm bazi sebeplerden dolayi ama bi hafta gecince aramalar basliyo nerdesiniz diye
Tabiiki
Biz esimle birlikte bayramdan bayrama gidiyoruz kvye bu iki ozel gunun disinda ortak tanidiklarla gidilen yerlerde karsilasiyoruz yani ona da gorusmek denilemez merhaba merhaba nasilsiniz tesekkurler iyi gunler disinda asla bir konu acmiyorum onlar birsey sorarsa cevapliyorum ha bu benim tercihim mi hayir esimin kendisinin tercihi o yuzden saygi duyuyorum ben de
Esim bugun dese hadi annemlere gidelim tamam derim yok demem giderim otururum yuzeysel sohbet ederim mutfaga falan asla girip de hamaratlik yapmam misafirim cunku o evde asla birseye karismam elimi surmem annecim demem x- anne derim ki mesafeyi bilsin o da ve koruyalim bu mesafeyi karsilikli olarak

Bir de su var kv de beni hep arardi haftada bir kere sohbet ederdi ben bir kere veya iki kere anca aramisimdir sonra benim bazi seylerim ona ters gelmis olacak ki aramayi kesti :KK66: hamileligimi ona cok gec soyledik ona bozuldu mesela sonra bebegime ben kendim bakarim dedim ona bozuldu sonra bebek icin kesinlikle birsey almayin dedim ona bozuldu
Bozuldu ha bozuldu yani :KK66: aslinda bunlara bozulacak birsey yoktu da neyse bizimki cok alingan ve atarli bir kadin esim de ondan yilmis illallah etmis zaten

benımkıde kendısının ısmının koyulmasını ıstedı ve koymadım dıye bozulmustu... ne curet yaaa!!!!!! ben olsamm aslaaa kimseden evladımdan da boyle bısey ısteyemem.. istememde... bu nası bı kafa ?????!!!!!!!

Bir de su var kv de beni hep arardi haftada bir kere sohbet ederdi ben bir kere veya iki kere anca aramisimdir sonra benim bazi seylerim ona ters gelmis olacak ki aramayi kesti :KK66: hamileligimi ona cok gec soyledik ona bozuldu mesela sonra bebegime ben kendim bakarim dedim ona bozuldu sonra bebek icin kesinlikle birsey almayin dedim ona bozuldu
Bozuldu ha bozuldu yani :KK66: aslinda bunlara bozulacak birsey yoktu da neyse bizimki cok alingan ve atarli bir kadin esim de ondan yilmis illallah etmis zaten

benımkıde kendısının ısmının koyulmasını ıstedı ve koymadım dıye bozulmustu... ne curet yaaa!!!!!! ben olsamm aslaaa kimseden evladımdan da boyle bısey ısteyemem.. istememde... bu nası bı kafa ?????!!!!!!!
Yok artik daha neler
Herseyi kendi devirlerindeki gibi zannediyorlar herhalde

tabi canımm hatta bunu gece odamıza dalarak eşime ''sana hakkımı helal etmıyorumm'' deyıp odadan cıkmıstı..eşimde aylarca etegınde gezındı affetsın dıye.. bende holusalıgımı berbat gecırdım..o gunlerı dusundukce öfken yenılenıyor.. hıcbırını unutamıyorum.... allah bıldıgı gıbı yapsın...

Yok artik daha neler
Herseyi kendi devirlerindeki gibi zannediyorlar herhalde

kaynanamıda görümcemi sevmiyorum uzak dursunlar benden ....ayyyyyy snir oluyorum

tabi canımm hatta bunu gece odamıza dalarak eşime ''sana hakkımı helal etmıyorumm'' deyıp odadan cıkmıstı..eşimde aylarca etegınde gezındı affetsın dıye.. bende holusalıgımı berbat gecırdım..o gunlerı dusundukce öfken yenılenıyor.. hıcbırını unutamıyorum.... allah bıldıgı gıbı yapsın...
Boyle boyle sogutuyorlar iste kendilerinden
Sonra suclu gelinler oluyor

Bazen severim bazen sevmem. Alınganlığı, geldi mi uzun kalması, her şeyin en iyisini ben bilirim havası ve politik olduğunu hissettiğim zamanlar harici iyi bir kaynanadır. Onlara gittiğimizde de bize geldiklerinde de yemek yapmam hiç hep o yapar. Ben bi sofra, bulaşık, kahveye karışırım. Bize gelip kaldığında çamaşır da yıkar, katlayıp kaldırır da, ütü de yapar. Uzun süre görmezse güzel kızım benim der samimice sarılır. Evliliğimizin başında ne desem alınır ağlardı, eşimin yanında ağlar eşim sorunca da niye ağlıyorsun diye bir şey yok derdi. Eşim ısrar edince cadıkedi böyle dedi ona üzüldüm der ağlardı. Çok alttan aldım bir gün patladım ben. Ben içten pazarlıklı değilim bir şeyden rahatsız oluyorsam yüzüne söylerim. Hateketlerimle belli etmem. Hareketlerime anlam yüklemekten vazgeç artık anne dedim. Özellikle de eşimin yanında söyledim. 5 gün aramıyorum diye trip yapardı. Kendi annemi bile aramıyorum derdim banane senin annenden beni arayacaksın derdi. 30 yaşımdan sonra değişecek değilim beni değiştiremezsiniz dedim. Şimdi o alınmalar da bitti. Aramama alınganlığı yani :) biraz ben dikkat ediyorum biraz o. Şimdi sorunumuz yok çok şükür. Dün yemek tarifi almak için aradım. Bayağı ilgilendi. Trip falan atmadı ki nerdeyse 12 gündür aramıyordum. :) ha ama o yorulsın mesela ben sırtına masaj yaparım. Bazen durup dururken gider öperim sarılırım.

allah sabır versin kulaklarını kapatmaya çalış zor ama malesef yapacak bişey yok gibi duruyor. bence eşine tatlı dille söyle o konuşsun bu konuyu

Canım sevmek içinde nedenleri olmalı insanın. Ben severim kaynanamı ama uzakta, yıkda 15 gün anca görüşürüz, o zamanda bişey olursa görmezden gelirim ama genelde kızı gibi gördüğünü bilirim. Kaynanan böyle herşeyine karışıyosa zor yani yorumları tam okumadım. Uzaktamı yakındamı bilmem ama, özel eşyalarla ilgili tavrını koy. Hoş değil.

Kaynanamı bir türlü sevemiyorum. Yeni yaptırmaya çalıştığımız inşaat halindeki evimize geldi ve evin sahibiymiş gibi inşaata müdahale ediyor. Üst kattaki odamı saçma sapan kendisi yerleştirmeye başladı. Kapalı kutularımın yerlerini değiştirdiği için ne nerede hiç bilmiyorum şuan.

Benim düzenime müdahale etmekten zevk alıyor. Bir de "bak ne güzel yaptım" diyor. Eşyalarımı karıştırıyor. "Senin şuyunu buldum, buyunu buldum" diye diye gülüyor. Bir kaç gün sonra ameliyatı var. Ben bakayım diye yanıma geldi. Hiç istemedim ama kocam yüzünden mecbur kaldım. Şimdi ameliyat bitene kadar kendimi tutacağım.

Ama ağzıma geleni saydırmamak için kendimi zor tutuyorum. Evli bayanlar nasıl baş ediyorsunuz kaynananızla? Bu kadın kendini benimle yarıştırıyor. Geçen gece düştüm ayak parmağım döndü. "Ay birşey olmaz ben çok daha kötü düşüyorum" diyor. Bunda bile benimle yarışıyor.

Lütfen akıl verin. Nasıl sakinleşeyim? Nasıl yaklaşayım? Sinir küpü gibi geziyorum 1 haftadır.
Allah bol bol sabırlar versn

Canım ben seviyorum kaynanamı ne zaman kötü düşünmeye başlasam içimden diyorum ki düşünme hiç öyle o senin iyiliğini ister kendimi yatışıtırıyorum. Diğer bir şey ise beraber çok zaman geçirmemek.

Yaa benim kv dede başta çok şeyler yaptı ama ben kendimden ödün vermedim vermemeye çalıştım eşim genelde annem öyle demek istememiştir sen yanlış anlamışsındır büyütme bukadar gibi laflar söyler annesinin yanında olurdu ama ben papuç bırakmadım o bana hakaret etti bende ona deli deliyi görünce çomağını saklar hesabı oldu bizim ki biraz
Bende seninle ayni durumdayim cnm benim esimde oyle der neymis o buyukmus yasliymis oyle demk istememistir sen buyutuyorsun diye diye bende kv senin yaptigin misal o bana ben ona sayistiririz peki simdi nasilsin esinle ? Ben daha 8 aylik evliyim bu duruma geldik cok huzzurlu degilim de ?

Canım ben seviyorum kaynanamı ne zaman kötü düşünmeye başlasam içimden diyorum ki düşünme hiç öyle o senin iyiliğini ister kendimi yatışıtırıyorum. Diğer bir şey ise beraber çok zaman geçirmemek.
Evlendiğimizden beri eşim baya kilo verdi kayınvalidem diyor ki yemek yapıyor musun kızım sen, kaç kere yapıyorsun haftada? Ya da niye bu adam böyle zayıfladı diyor. Bir hafta benim yanıma gönder de kilo alsın diyor. Sizin yanınıza taşınacağım ömür boyu beraber yaşayacağız diye şaka yapıyor. Hatta geçen gün tencere tencere yemek getirmiş ben yapmıyorum diye. Tüm bunlara hiç alınmıyorum tam bir pollyannayım :KK70:

X