Kaynanası ile arasına mesafe koyanlar ne olur yardım

Böyle herşeye karışan kayınvaldeye sabırlı davranıp politik davranabilirse helal olsun.Sessiz sedasız gemisini yürütür.Kazanan o olur yalnız çok sabırlı olmak lazım.Birinciye he dedin ikinciye he dedin üçüncüye ne diyeceksin.Böylelerinin karışması hiç bitmez.Allah yardımcınız olsun.

Gözünüzde büyütmeyin sabırlı olacak bir şey yok. Kulakları biraz kapamak iyidir.

Elbiseye mi laf ediyor.
Düğüne kadar çok var anne bakarız de.

Gittiğin yere mi karışıyor,
Merak etme anne eşimin haberi var de.
Yada sana oradan çok selam getirdim de
Yada bir dahakine birlikte gideriz sikildiysan de,
Yada hmm tamam de

Yemeğini mi begenmedi
Zamanla olur de
Baharatlarla aram iyi değil de
Olur insallah bir gün de
Böyle de güzel de.

Kısacası ikinci bi cevap verilmeyecek cümleler kurmak sabır istemez. Gülümse ve konuşmayı bitirecek cümle kur. Bu kadar basit. Saygısızlık etmeden hatta çoğu zaman karsindakini yucelterek. O da hem cevap veremez hem de ne yaptığını anlar hemde seni suclayacak bir şey bulamaz. Kalır öyle. Zamanla da susar zaten.

Slm ben daha önceleri de konu açmistim benim kaynanam dan ben bıktım araya mesafe koymak istiyorum yoksa eşimden boşanıcam biz karı koca başbaşa ne zaman kalmak istesek rahatsız ediyor bizi nereye gitsek yanlız gidemiyoruz eşimle başka şehirde yaşamak istiyoruz karışıyor bıktırdı bugünde eşimin kuzeninin düğünü var yaza kaynanam eşin masraf yapmasın da nişanlıgını giy diyo bende oglundan elbise isteyen yok dedim kimseden elbise istemiyorum dedim hic birsey diyemedi ne yapmaliyim eşime anlatsam benden tarafta olmaz
Kocana annesini şikayet etmeyeceksin
Hep iyi olacaksın
Kv ile de muhatap olmayacaksın
Cevap vermeyeceksin, salağa yatacaksın :)

Iyi de klasik Kv

Oğlu onu yemez

Ben yapınca yedi

Nişanlığını giy olur mu herkes gördü

Yani laf sokmayın net olarak gerçeği söyleyin

Eşinizle 'kaynanadan taraf olma' durumunu aşmadan kaynanayla araya mesafe koyamazsınız.

Günlük hayat rutininden bahsetme hic şuraya gittik sunu yedik veya gidicez yapicaz gibi planlarinizdan haberdar etmeyin madem esinizde rahatsiz elbise olayindada sen kafana takma bole şeyleri biz hallederiz hibi cevaplar ver soguk ol evine giderkende pat diye gitme tel.et musaitmisiniz diye sor aliskanlik yap oda pat diye gelemesin

Konusarak. Ciddi durarak. Evinin sirrini soylemeyerek, kocanla kimsenin yaninda tartismayarak, evimde sekerim bitti bile demeyerek. Anladin mi? Ama senin artik is isten gecmis yani. Uzaga tasinabiliyorsaniz tasinin..
eşime diyorum tartismayalim beni kücük düşürme diyorum anlatma diyorum ama dinlemiyor yine anlatıyor kaç defa gidecek olduk ama kaynanam müdahale etti ondan gitmedi ailem burda dedi

Bir arkadas yazmista bende yazayım asla laf sokma ne söylerse söylesin takma bazen benin kvalde bam telime basiyor bir iceriye bakayim diyorum cikiyorum odadan evime geldiginde kraliceler gibi agirliyorum ama sohbet etmiyorum anlatirlarsa sadece dinliyorum sonucta konusmamak suc degil esimde görüyor misafirperverligimi hic cevap vermeyisimi gormediklerinide dolayli yolla anlatiyorum sonucmu esim benim tarafimdadir her zamn ben cok oldu gidelim demesem gitmez amacim bu degildi ama isime gelmiyor dersem yalan söylerim

Aynen arkadaşım... 2 yıllık evliyim, eşimin ailesiyle aynı şehirdeyiz ama yakın oturmuyoruz, 10 aydır görüşmüyorum, bendeki bütün kredileri, onlara karşı bütün iyi niyetlerimi tükettiler. Düğünden sonra 1 yıl boyuncada yine eişimin hatrı için mesafeli bir şekilde gittim falan ama gördüm ki onu da haketmiyorlar. Benden uzak olsunlar yeterli... Ben böyle paragöz, böyle çıkarçı, böyle kendini açıkgöz sanan ve ikiyüzlüler görmedim... Benim başta kayınpeder zaten, ee üzüm üzüme baka baka hesabı kayınvalidede tıpkı o olmuş yıllardır. Görümce desen, o da sinsi. Nişandan itibaren biriken şeyler düğünde dahil olmak üzere bir dağ oldu,roman oldu... Üstüne de düğünden sonra ektiler... Şimdi ise gani gani biçme zamanları, benim vicdanım çok rahat. Zaten kendileriyle hiç muhatap ve yüz göz olmadım , öyle bir karakterimde yok. eşimle konuştum artık son olarak ve net olarak (öncesindede hep konusuyorduk ama artık noktayı koyma vaktim gelmişti) Baştan kabullenemedi ama zaman tanıdım, bizim aramızda hiçbir problemimiz olmadı şu güne kadar, ailesinden başka. O da bunu kabul ediyor, biliyor hatta bizzat kendi cümlesi bu. Birkaç ay hiç kabullenemedi, itişti benimle, tepki gösterdi kendi çapında..Kalbimi kırdığı da oldu bu süreçte, benim kırdığımda... Ama zamanla o da alıştı. Şimdi haftada bir babasının dükkanına ugrayıp görüyor yine haftada yada 10 günde bir annesini görüyor. Benim ailem zaten başka şehirde, onlarda çok kırgın ama öylesine görüşüyorlar ararlarsa... Ben anlatsam roman olur... Son zamnalarda onlarla görüşmeye devam ettikçe birşey olmamış yada olmuyormuş gibi, kendimi gerizekalı gibi hissetmeye başlamıştım ve buna bir son verdim kendim olmayı tercih ettim ki en doğrusu, onemli olan eşimiz bunu ona da söyledim onlarla görüşmek zorunda değilim, ben seni bilirim dedim çünkü kredileri bitti. Ve şimdi de her zamanki gibi iyi niyeti oynuyorlar ama oğullarına tabi artık:) Eeee ne yaparsın? Oğulu kaybetmek var ucunda. Bu erkeklerde saf ekseriyetle anlamıyor:) Aman neyse işte huzura erdim. Bundan sonra da çocuk bile olsa nasıl gelir giderler kendileri düşünsün.. Gelsinler kapım açık ama ben gitmem dedim aynende öyle, ama insan ne yüzle gelir bilemem, bu güne kadar gelmediler, çocuk oluncada kesinlikle mesafem değişmez. Çünkü öyle kırgınım ki ölmeden bir kaşık suyun olnlardan geleceğini bilsem yine istemem. Eşime de bu konuda hiç tavizim yok çok seviyoruz ama bu yüzden boşanmaksa sonu arkada dönüp bakmam... O beni harcayacaksa hiç işim olmaz... Çünkü ben ona ailenle görüşme demedim, dememde.. Kendi görüşssün ben mecbur değilim.

Ne yazık ki iş eşinde bitiyor. Eşin çok düşkünse istediğin kadar strateji yap mesafe sokamazsın araya.
Benim kuzenin düğününde kavga çıktı üç sene görüşmedi, çocukları oldu annemdir babamdır dedi zorla görüştürüyor her şeyi unuttu adam.
Eşin mesafe istemiyorsa üzgünüm olmaz. Anca yan yana geldiğinizde pek muhatap olmaz uzak durursunuz. Bu da bir kendini korumadır gereksiz muhabbetlere girmezsiniz en azından. Benim önerim mesafe istiyorsanız ulaşılmaz ve soğuk durun, saygılı davranın ama pek de bir şey diyebileceği kadar samimi olmayın. En azından görüşmelerde falan pek yanaşmaz.

eşini bulaştırma dile getirme hiç. kyvlide aradığında felan açma elbet pes eder. duymadım dersin. ablam 1 sene boyunca öyle yapa yapa araya mesafeyi koydu kv ile. eşin yanındayken kayınvalidenle iyi ol eşin yokken ilgisiz davran, herşeyini anlatma. oda senin eşine göre hareket ettiği anlar soğur. Biraz sabır.. Allah yardımcın olsun

Bence herşey este bitiyor ya bende rahatsizdim hareketlerinden falan eşime söyledim hem esimin konuşması daha iyi oldu daha çok bozuldu sende öyle yap al karşına konuş esinle bitecek yoksa falan de gözü korkar

Tek başıma söyledim zaten eşimin haberi yok durumdan ama bıktırdı o da herşeye karışır akşam evde ne yemeği yaptigima daha karışır oğlu yer mi diye bıktırdı beni sustum sustum en sonunda patladım bende
ne pisirdigini nerden biliyor ???? demekki anlatiyorsun ayni evde mi yasiyorsunuz?

O sorun bizdede var ama tek fark eşim rahatsiz olmuyor. Simdi baska sehirdeyiz eşimle basbasa gezebiliyoruz. Ama yine kv oturdugu apartmana tasincaz. Maalesef. Biz ayninyerse oturdukmu hic bir yere basbasa gidemiyoruz. Her yere ama her yere geliyor. Arkadaslarimiza bile. Nikahtan sonra gidecegimiz yere bile gelmek istedi. Artik esim dedi basbasa kutlamayi dusunuyoruz diye. Bahanesi cani sıkılıyor mus. Oysaki benden cok gezer. Ben surekli evdeyim o komsu komsu gezer ablasi gile gider surekli. Yalniz olan benim sıkılan o. Esime col defa dedim ama ben nasil gelme diyeyim diyor. Dedim.kibarca ben esimle basbasa gidecegim de dedim. Ama yok yasliymis zaten heryeri gordunmus. Bende yeni evliyim dedim esimle basbasa gezmek istoyorum. Suna bak. Ilk defa gorecegim yerleri esim ile gormek gezmek yerine 3 kisi geziyoruz. Birde esim elimi tutuyor. Oda kokuna giriyor neymis ayagi agriyormus. Gelme ozaman. Var ya tasincaz yine deli olacagim.ona kalsa herseye karisacak ama hic birseyr karistirmiyorum. Esim bise demez. Tek sorunumuz hic bir yere beraber gidemiyoruz. Esimde busefer sen annemi istemiyorsun oluyor. Tasinacagimizi duyunca cok agladim. Bana ozaman tamam abska ev bakicaz dedi soz verdi ama tekrar geri caydi. Ne yapacağımı bilemiyorum. Neyse en azindan diger seylerde kendime karistirmiyorum.

Sende oyle yap en azindan. Giydigine yedigine gezdigine karismasin. Ben ist. Birnyer bile bilmem. Kapali kutu icine girecegim simdiden icim bunaliyor.
Esimi cok seviyorum. Annesinide seviyorum ama ben hep kocamla vakit gecirmek istiyorum.
Ablam dun diyor ki annen istese gorturmeyecekmisin? Empati kur diyor. Dedim kuruyorum. 3- geldi 5 geldi 6. Derimki anne ben kocamla basbasa gidicemm her defasina ne isleri var

ALLAH yardim etsin.
kendi sucun sen istemeden o eve tasinamaz? bukadar ezik olmayin ya. annesiyle mi gidecek ozaman bundan sonra sende gitme. al annenle gez ben bundan sonra yokum hatta böyle devam ederse tamamen cekilcem aranizdan de. nasilsa huyuna gidiyorsun söylenmekten baska birsey yapmiyorsun takan yok. o eve asla tasinmocam de kendin gidiyorsan kapi orda . nasil bir kadinsin söz hakkin yok ezik gibi kusura bakma

kendi sucun sen istemeden o eve tasinamaz? bukadar ezik olmayin ya. annesiyle mi gidecek ozaman bundan sonra sende gitme. al annenle gez ben bundan sonra yokum hatta böyle devam ederse tamamen cekilcem aranizdan de. nasilsa huyuna gidiyorsun söylenmekten baska birsey yapmiyorsun takan yok. o eve asla tasinmocam de kendin gidiyorsan kapi orda . nasil bir kadinsin söz hakkin yok ezik gibi kusura bakma
yok dogru aslında ezdiler beni iyice eşime her defasında anlattım ama benden tarafta olmadı hiç ailemi sorun etme diyor hep

Back
X