Kaynanası ile arasına mesafe koyanlar ne olur yardım

Bir hafta da dört gün aksam yemegine çağırır o rahat vermez ben gitmek istemem ama eşim gidelim diye tutturur bide hergün gelin diyo

Sana altın kuralı söylüyorum,
' He de gec'
Karşılıklı sataşma.
'Bakarız'
'Bir de eşime sorayim'
'Eşim öyle istemez'
'Dur bakalım daha çok var'
'Hallederiz anne'
Bir kaç politik cümle edin kendine. Hep aynı cevapları ver.
Esin de annesini tercih ediyorsa 4 gün, biraz da sen kandir onu.
Evde olmasi için sebepler bul. Sevdiği bir şeyler yap. Futbol seviyorsa mesela bak avrupa şampiyonasi başladı aa bugün de fransa maçı varmış ben de bir sürü hazırlık yaptım kuruyemis aldım izlersin diye de mesela.

Neden laf sokuyorsunuz? Hayır anlamıyorum güzelce konuşup söylemek, kurallarinizi belirlemek, sinirinizi gecmeyecegini söylemek varken neden laf sokma çabası?

Araya mesafe koymak için uzak oturacaksin. Sürekli gidip gelmeyeceksin, laf sokmayacaksin, kendinden emin olacaksın bi kere! Ve fikirlerini güzelce soyleyeceksin...

Ya yakin.oyuruyorsa bu.nasil saglancak ?

' He de gec'
Karşılıklı sataşma.
'Bakarız'
'Bir de eşime sorayim'
'Eşim öyle istemez'
'Hallederiz anne'
Evde olmasi için sebepler bul. Sevdiği bir şeyler yap. Futbol seviyorsa mesela bak avrupa şampiyonasi başladı aa bugün de fransa maçı varmış ben de bir sürü hazırlık yaptım kuruyemis aldım izlersin diye de mesela.

Harikasiniz.cevaplarinizi cok begendim peki yakin oturukuyorsa nasil yuz goz.olmamak samimi ama resmide olunabiliyor

Harikasiniz.cevaplarinizi cok begendim peki yakin oturukuyorsa nasil yuz goz.olmamak samimi ama resmide olunabiliyor

Görüşülecek zamanı yöneterek.
Örneğin, bir kek yap git, anne kahve içeriz birlikte de, biraz onun da gönlü olsun. O seni çağırmadan bazen sen görüşme zamanlarını belirle.
Aradığında mesela bugün gelin diye. Bende yarın sizi cagiracaktim. En iyisi yarın görüşelim de.
Yada sana gelmek istedi, çok isterdim ama arkadaşım gelecekti de birini çağır. Eğer evine gelene laf ediyorsa, olur mu anne misafir berekettir, de.
Önce kendi zamanını yönet, sonra evini, sonra zaten senin hayatın rayına girdikce görüşme zamanlarını da sen ayarlamış olursun.
Aynı şeyi eşine de yapabilirsin, anneme gidelim dediğinde , yerine başka bir şey öner. Zamanını doldurmazsan senin yerine başkaları planlar.
Başlarda eşinin seveceği şeyler olsun ki fikir onunmus gibi olsun. Böylece kimse sana bir şey diyemez.

' He de gec'
Karşılıklı sataşma.
'Bakarız'
'Bir de eşime sorayim'
'Eşim öyle istemez'
'Hallederiz anne'

Böyle herşeye karışan kayınvaldeye sabırlı davranıp politik davranabilirse helal olsun.Sessiz sedasız gemisini yürütür.Kazanan o olur yalnız çok sabırlı olmak lazım.Birinciye he dedin ikinciye he dedin üçüncüye ne diyeceksin.Böylelerinin karışması hiç bitmez.Allah yardımcınız olsun.

Çok konuşur eşim ona laf dedirtmez beni ezer daha ben kararımı verdim simdiye kadar olanları gözümün önüne getiriyorum da kaynanam yüzünden eşim elini bile 6 aylık evliyken kaldırmisti herkezin içinde
Karısına elini kaldıran adam hıyardır. Baba olmayı mutluluğu hürmeti sevgiyi haketmiyordur. Bi cacık olmaz bu hıyardan.

Bunlar hep eğitim eksikliği.. Şu kayınvalide konularına bakıyorumda hep aynı profiller.. Sen böyle yok o lafı soktum yok bilmemne yaptım olayına girersen o mesafeyi biraz zor koyarsın.. Sen önce saygılı ol sevmek zorunda değilsin.. Saygını koru,adabını koru işte o mesafe.. Karşı taraf bilmiyor mesafeyi diyorsanda sınırını aştığında uygun bi dille müdahaleni yap,zamanla öğrenir merak etme..
Okuyun arkadaşım,ciddiye alınmıyorsunuz boş işlerle uğraştığınız için..

Slm ben daha önceleri de konu açmistim benim kaynanam dan ben bıktım araya mesafe koymak istiyorum yoksa eşimden boşanıcam biz karı koca başbaşa ne zaman kalmak istesek rahatsız ediyor bizi nereye gitsek yanlız gidemiyoruz eşimle başka şehirde yaşamak istiyoruz karışıyor bıktırdı bugünde eşimin kuzeninin düğünü var yaza kaynanam eşin masraf yapmasın da nişanlıgını giy diyo bende oglundan elbise isteyen yok dedim kimseden elbise istemiyorum dedim hic birsey diyemedi ne yapmaliyim eşime anlatsam benden tarafta olmaz

Anlattığın durumda senin mesafeli olmanla çözülecek gibi değil, eşinin sağlaması lazım mesafeyi kaynananın duracağı yeri bilmesini ..

Ben burda "sadece elbise olayinda" Karışma göremedim aslında ...size yakistigini düşünmüş fikrini söylemiş. ..ben kayinvalidem e hep söylerim o da bana sorar danışir gösterir sorar. ..ben de bunu giy bunu giyme derim saygı dahilinde elbette. ..mesafe bir gün tak diye konmaz, kendine saygın varsa o da sana saygı duyacak şekilde davranır. .bir de Anneannem in bir sözü var:Adamın Hanimim dediğine Herkes! Hanımefendi Der!

Bunlar hep eğitim eksikliği.. Şu kayınvalide konularına bakıyorumda hep aynı profiller.. Sen böyle yok o lafı soktum yok bilmemne yaptım olayına girersen o mesafeyi biraz zor koyarsın.. Sen önce saygılı ol sevmek zorunda değilsin.. Saygını koru,adabını koru işte o mesafe.. Karşı taraf bilmiyor mesafeyi diyorsanda sınırını aştığında uygun bi dille müdahaleni yap,zamanla öğrenir merak etme..
Okuyun arkadaşım,ciddiye alınmıyorsunuz boş işlerle uğraştığınız için..
Oh be ne güzel anlatmışsiniz ağzına sağlık arkadaşım. ..

Hiç samimi olmadığın zaman mesafe koymaya da gerek yok.

Çok konuşur eşim ona laf dedirtmez beni ezer daha ben kararımı verdim simdiye kadar olanları gözümün önüne getiriyorum da kaynanam yüzünden eşim elini bile 6 aylık evliyken kaldırmisti herkezin içinde
sen de eşine vursaydın.

Bir hafta da dört gün aksam yemegine çağırır o rahat vermez ben gitmek istemem ama eşim gidelim diye tutturur bide hergün gelin diyo

Sakin bi zamanda aranız iyiyken
Ben seninle başbaşa vakit geçirmek istiyorum daha ne kadar oldu evleneli..
Evimizin düzeni otursun istiyorum mutfağın vs diye konusacaksin sabırla
3 yas cocuga anlatir gibi bi sure böyle.. buarada dua edeceksin anlasın diye :))

Eşimle ayrı bir şehirde yaşamak istiyorUZ demişsiniz.
Eşiniz de öyle istiyor diye anlaşılıyor bu.
Eğer öyleyse hiç durmayın.

O sorun bizdede var ama tek fark eşim rahatsiz olmuyor. Simdi baska sehirdeyiz eşimle basbasa gezebiliyoruz. Ama yine kv oturdugu apartmana tasincaz. Maalesef. Biz ayninyerse oturdukmu hic bir yere basbasa gidemiyoruz. Her yere ama her yere geliyor. Arkadaslarimiza bile. Nikahtan sonra gidecegimiz yere bile gelmek istedi. Artik esim dedi basbasa kutlamayi dusunuyoruz diye. Bahanesi cani sıkılıyor mus. Oysaki benden cok gezer. Ben surekli evdeyim o komsu komsu gezer ablasi gile gider surekli. Yalniz olan benim sıkılan o. Esime col defa dedim ama ben nasil gelme diyeyim diyor. Dedim.kibarca ben esimle basbasa gidecegim de dedim. Ama yok yasliymis zaten heryeri gordunmus. Bende yeni evliyim dedim esimle basbasa gezmek istoyorum. Suna bak. Ilk defa gorecegim yerleri esim ile gormek gezmek yerine 3 kisi geziyoruz. Birde esim elimi tutuyor. Oda kokuna giriyor neymis ayagi agriyormus. Gelme ozaman. Var ya tasincaz yine deli olacagim.ona kalsa herseye karisacak ama hic birseyr karistirmiyorum. Esim bise demez. Tek sorunumuz hic bir yere beraber gidemiyoruz. Esimde busefer sen annemi istemiyorsun oluyor. Tasinacagimizi duyunca cok agladim. Bana ozaman tamam abska ev bakicaz dedi soz verdi ama tekrar geri caydi. Ne yapacağımı bilemiyorum. Neyse en azindan diger seylerde kendime karistirmiyorum.

Sende oyle yap en azindan. Giydigine yedigine gezdigine karismasin. Ben ist. Birnyer bile bilmem. Kapali kutu icine girecegim simdiden icim bunaliyor.
Esimi cok seviyorum. Annesinide seviyorum ama ben hep kocamla vakit gecirmek istiyorum.
Ablam dun diyor ki annen istese gorturmeyecekmisin? Empati kur diyor. Dedim kuruyorum. 3- geldi 5 geldi 6. Derimki anne ben kocamla basbasa gidicemm her defasina ne isleri var

ALLAH yardim etsin.

Ben altli ustlu oturuyorum
Mesafemizde iyidir çok şükür :nazar:
Ne ben evine gider yayilirim isten geldim yorgunum diyip ne de o cat kapı gelmez..

Neden bunlar hepEn Büyük KK

Başta yorgunum annemde yiyelim deseydim
Sonu gelemeyecekti işin kk dan öğrendim.

Bir de iyi bi kv var seviyorum. O da beni
Hatta oglumdan çok seviyorum der esimin yanında maksat benim gönlüm olsun ben öyle istiyorum diye ama amac gönül alma

Ona fazla yuklenseler is güç savunurum hemen annem hasta olcak yapmayın diye.
Kek yaparım götürürüm o da ayni şekilde. .
Kahveye giderim.
Ama işim varsa anne bulasigim camasirim birikti der kalkarım.
Bazen yogunluktan gidemem kp yol kisaldi mesafe artti der
Baba ben beni görmüyorum ki sen goresin derim :):KK24:
Benim sorunum olursa eşimle olur kısacası o da normal alışmak zaman istiyor.

Bir de eşiniz siddet uygulamaya kalktigi için söylüyorum bence çalışmıyorsanız çalışın bi guvenceniz olsun. Bir de ozguveninizi kiramasin
Inşallah mutlu olursunuz

Konusarak. Ciddi durarak. Evinin sirrini soylemeyerek, kocanla kimsenin yaninda tartismayarak, evimde sekerim bitti bile demeyerek. Anladin mi? Ama senin artik is isten gecmis yani. Uzaga tasinabiliyorsaniz tasinin..

Oh be ne güzel anlatmışsiniz ağzına sağlık arkadaşım. ..
İş yok güç yok o bana onu dedi ben ona şu lafı soktum muhabbetleri.. Valla bunlar hep eğitim eksikliği.. Şimdi bunlar okusa bişey olsa bişey olan insanlarla bişeye benzeyen saygılı evlilikler yapacaklar.. Kayınvalide,eş,dost,akrabada saygı duyacak bunlara çünkü önce bunlar saygılı olacaklar.. Ama çok fırın ekmek lazım çook..

O sorun bizdede var ama tek fark eşim rahatsiz olmuyor. Simdi baska sehirdeyiz eşimle basbasa gezebiliyoruz. Ama yine kv oturdugu apartmana tasincaz. Maalesef. Biz ayninyerse oturdukmu hic bir yere basbasa gidemiyoruz. Her yere ama her yere geliyor. Arkadaslarimiza bile. Nikahtan sonra gidecegimiz yere bile gelmek istedi. Artik esim dedi basbasa kutlamayi dusunuyoruz diye. Bahanesi cani sıkılıyor mus. Oysaki benden cok gezer. Ben surekli evdeyim o komsu komsu gezer ablasi gile gider surekli. Yalniz olan benim sıkılan o. Esime col defa dedim ama ben nasil gelme diyeyim diyor. Dedim.kibarca ben esimle basbasa gidecegim de dedim. Ama yok yasliymis zaten heryeri gordunmus. Bende yeni evliyim dedim esimle basbasa gezmek istoyorum. Suna bak. Ilk defa gorecegim yerleri esim ile gormek gezmek yerine 3 kisi geziyoruz. Birde esim elimi tutuyor. Oda kokuna giriyor neymis ayagi agriyormus. Gelme ozaman. Var ya tasincaz yine deli olacagim.ona kalsa herseye karisacak ama hic birseyr karistirmiyorum. Esim bise demez. Tek sorunumuz hic bir yere beraber gidemiyoruz. Esimde busefer sen annemi istemiyorsun oluyor. Tasinacagimizi duyunca cok agladim. Bana ozaman tamam abska ev bakicaz dedi soz verdi ama tekrar geri caydi. Ne yapacağımı bilemiyorum. Neyse en azindan diger seylerde kendime karistirmiyorum.

Sende oyle yap en azindan. Giydigine yedigine gezdigine karismasin. Ben ist. Birnyer bile bilmem. Kapali kutu icine girecegim simdiden icim bunaliyor.
Esimi cok seviyorum. Annesinide seviyorum ama ben hep kocamla vakit gecirmek istiyorum.
Ablam dun diyor ki annen istese gorturmeyecekmisin? Empati kur diyor. Dedim kuruyorum. 3- geldi 5 geldi 6. Derimki anne ben kocamla basbasa gidicemm her defasina ne isleri var

ALLAH yardim etsin.

Siz de esinizle disarda bulusun. Arkadaslarimla gezicem diyip gidip esinizle anlasip bir yerlerde bulusun. ;)
Ama tavsiyem kesinlikle israr edin oraya tasinmayin. Gerekirse tehdit edin sonucta sizin huzurunuzdan onemli degil..

Back
X