- 3 Şubat 2009
- 9.896
- 16.999
- 773
- 44
- Konu Sahibi zeynepsahra
-
Öncelikle şunu belirteyim ki beklediğimden uzun bi yazı oldu, istemeyen okumasın, yorum yapmasın.Ha bi de konuyu açan arkadaşa fikir de veremicem ama sadece ben de sıkıldığım benzer bi konuyu paylaşmak istedim.
Çok doluymuşum ben de meğerse :)
İnsanlar neden bukadar bencil neden bu kadar benmerkezci anlayamıyorum kastettiğim oğlan anneleri tabiki.Eşlerini ikinci plana atıp oğullarına bağlanıp dolayısıyla hem oğullarını hem gelinlerini mutsuz eden insanlar.Ölüm herkesin başında ama bu demek değildirki kocası öldü diye tüm dünya onun etrafında dönsün herkes onu mutlu etmeye memnun etmeye çalışsın.yok öyle bir şey herkes annesinin kıymetlisi kimse kimseye bakmak zorunda değil ama Allah rızası ve eşinin hatrı için bakmayı kabul etmeye rağmen kenarda oturup sessizce durmak yerine herşeyi idare edip oğullarının yerine hakimiyet kurmak istiyorlar bir şey söylesen duygu sömürüsü hastalık bahanesi.Offf of benim eşimde tek erkek ve 2 yıl kayıvalide ile oturdum bir yıl oldu ayrılalı ama hala etkisinden kurtulamadım inanın.Çok ama gerçekten çok zor bir durum yaşamayan bilmez ki benim kayınvalidemin anlamsız bir saplantısı var eşime karşı tahammül edemiyorum gerçekten inanır mısnız annesi dışında hiçbir kadından kıskanmıyorum desem yeridir.Allahım günaha mı giriyorum bilmiyorum ama dua ediyorum Allahım sağlıklı uzun ömürler versin kayınpederime de ona da belki bencilce bir dua ama napıyım tedirginim gerçekten sanırım paranoya olmaya başladı ya kayınpederime bişey olurda yanımıza gelirse diye uykularım kaçıyor offf günaha mı giriyorum çok kızıyorum kendime ama elimde değil.Ama söz verdim eşime onu üzmemek için artık nötr olucam çünkü eşim hep benim tarafımdaydı ve ben ailesiyle ilgili yaşananlar yüzünden onun üstüne gidiyorum.Allah herkese yardım etsin özellikle kayınvalideyle muhatap olmak zorunda olanlara
walla yazdıklarını okurken Kendimi gördüm sanki birebir aynı olmasada çok benzeri olaylar demekki hepsi aynı. off off rabbim yardımcımız olsun ne diyeyim. en azından senin çocugun war benim oda yokBelkide hiç olmicak bazen iyice kafayı yicek gibi oluyorum ama sabrediyorum... Umarım sizde en kısa sürede ayrı ewe çıkarsınız....
ne kadar iyi de olsa kayınvalide ile yaşanmaz.. ömür Boyu Bekar kalayım anamın dizinin diBinde oturayım BaBamın çenesini çekeyim daha iyi.. kendi anam BaBam der sineye çekerim. hem Benım dediğim her lafta Batmaz onlara.. evlilik değil bu resmen nazi kampı
bu konu cok eskı daha paran yok cocuk neyıne...ne denılır kı...Arkadaşlar bende internette araştırırken buldum gördüm burayı baya bir zaman sonra bende yaZayım. Bende 7 aylık evliyim evim ayrıydı ama bazı sebeplerden dolayı birleşmek zorunda kaldık kayın validemle eşimle sürekli aramıza girmesi beni deli ediyor hiç huzurumuz kalmadı hatta keşke evlebmeseydim deme noktasına kadar getirdi ki artık herşey gözümde büyümeye bana batmaya bşladı düğünden önce o kdar çok sözler berildi ki hiç biri tutulmadı yani yalancı bir kayın validem var ayrı eve çıkmak istiyoruz ama şu an gücümüz yok ben ne olursa olaun cıkmak istiyorum şu an hamileyim bu sinir stres bebeğimi etkilicek diye korkuyorum .
Arkadaşlar bende internette araştırırken buldum gördüm burayı baya bir zaman sonra bende yaZayım. Bende 7 aylık evliyim evim ayrıydı ama bazı sebeplerden dolayı birleşmek zorunda kaldık kayın validemle eşimle sürekli aramıza girmesi beni deli ediyor hiç huzurumuz kalmadı hatta keşke evlebmeseydim deme noktasına kadar getirdi ki artık herşey gözümde büyümeye bana batmaya bşladı düğünden önce o kdar çok sözler berildi ki hiç biri tutulmadı yani yalancı bir kayın validem var ayrı eve çıkmak istiyoruz ama şu an gücümüz yok ben ne olursa olaun cıkmak istiyorum şu an hamileyim bu sinir stres bebeğimi etkilicek diye korkuyorum .
Anlattıklarınıza gerçekten üzüldüm. Sizin için hayat oldukça zor olmalı. Ancak dikkatimi bir şey çekti; siz bu ilişkide sürekli nesne olmuşsunuz. Eğitiminiz olmasına rağmen eşinizin "gurur ve kıskançlık" gibi durumla bağdaştiramadigim bahaneleri ile çalışmaktan vazgeçmişsiniz ya da bunu hiç gündeminize almamışsınız. Eşinizin annesiyle beraber oturma fikrini kabul etmişsiniz. Çekirdek aileye dönüş ihtimali için bile babanızın ev alma önerisini gündeme getiriyorsunuz. Bu süreçte hep geleneksel kodlar baskınken birden, haklı olarak, modern hayatın bir gerekliliğini talep olarak gündeme taşıyorsunuz. Size önerim, belki idare etmek adına kabullendiginiz geleneksel yapıları yeniden gözden geçirmeniz ve hayatın öznesi olabileceğini farkına varmanız.
okadar doldum ki Kimse yorum yapmasada yazıcam !!!
Eşimin babası vefat ettiği ve tek oğlan oldugu için kaynanamla birlikte yaşıyorz.
2,5 senelik ewliyim. Kaynanam genc yasında dul kaldıgı için bütün sewgisini çocuklarına wermiş özelliklede ogluna tabi. etrafındaki herkes bugüne kadar hep yanlışlarını görmezden gelmiş O ne derse o olmuş. şimdi oğluyla ewlenmiş olmama sewindiğini söylüor. ama bizimde bi birey oldugumuzu kabullenmek istemiyor. ondan habersiz bi iş yapsak " Beni bu ewde sayan yok. ben essek başımıyım. bu ewde büyük sayan yok" diyor. en basiti dışarı çıkmaktan bile korkar olduk. eşimde bu durumdan çok rahatsız ama annesine de laf diyemior.
bi tek bu degil Her konu hakkında tartışıorz. o kadar ben merkezcil ki. artık ne yapacagımı sasırdım. ewimizde hep bi huzursuzluk war. hep küs oturuorz. ayrı odalarda tv izliorz. bazen benim kurdugum sofraya oturmuyor. Kiminle konussa bana taş atarak konusuor. ewimizin içini herkese anlatıor.
Onunla küs oldugumuz bi hafta doktora gittik eşimin sperm sayısı çok düşük oldugundan tüp bebek dediler Tabi bu habere yıkıldık Ama o bu durumda dahi kendini düşünebildi. Bize küs oldugu için doktor ne dedi die sormadı bile. ben anlatmama ragmen "umrumda degil siz bi birey degilmiydiniz kendi işinizi halledersiniz" dedi.
offfffffffffff ewde sürekli kavga! Eşim annesine 50 tl eksik haftalık werse surat asıp parayı yere atıo istemiorm senin paranı dio. çünkü eksik olan kısmın bana werildiğini bilio. neden benim değil de sizin istediğiniz oluo bu ewde dio.
kafayı yicem ben suyuna gitmeye çalışdıkca o daha da abartıo. ne yapıcam bilmiorm.
Kaç kere karsıma alıp konustum. "anne bunları bunları yapmayalım ewimizin huzuru kaçmasın." tamam dio 2 gün sonra yine aynı şeyler.
psikolojim bozuldu....!!!!!!!!!!!!!!!!! Ayrı ewe çıkma imkanımız yok. eşim " annem beni kaybetme korkusuyla tüm bunları yapıo. onun asıl derdi Bizim ayrı ewe çıkmamızdan korkması Eğer onu bırakır gidersek Hiç rahat wermez dahada huzurumuz kaçar. her önüne gelene oğlum beni bırakıp gitti der." dio. çıldırmak üzereyim. bide doktor psikolojinizi sağlam tutun dio ne yapıcam bilmiorm..
Hayatımın sonuna kadar böyle mi olucakkk ????
bu böyle gider allah sıralı ölüm versin ama göçse gitse aynaya baktığınızda göçmek üzere olduğunuzu farkedersiniz çok acı..oğlunu kaybetme korkusuyla kaybetmek üzere..zaten oğlu bu deveyi gütmezse siz bu diyardan gitmelisiniz sizide bir ana baba doğurdu sizinde gün görme hakkınız var bir kadının kaprisine boyun mu eğeceksiniz.basın gidin kaybetsin ayağınıza pervane olur ayrılınca.okadar doldum ki Kimse yorum yapmasada yazıcam !!!
Eşimin babası vefat ettiği ve tek oğlan oldugu için kaynanamla birlikte yaşıyorz.
2,5 senelik ewliyim. Kaynanam genc yasında dul kaldıgı için bütün sewgisini çocuklarına wermiş özelliklede ogluna tabi. etrafındaki herkes bugüne kadar hep yanlışlarını görmezden gelmiş O ne derse o olmuş. şimdi oğluyla ewlenmiş olmama sewindiğini söylüor. ama bizimde bi birey oldugumuzu kabullenmek istemiyor. ondan habersiz bi iş yapsak " Beni bu ewde sayan yok. ben essek başımıyım. bu ewde büyük sayan yok" diyor. en basiti dışarı çıkmaktan bile korkar olduk. eşimde bu durumdan çok rahatsız ama annesine de laf diyemior.
bi tek bu degil Her konu hakkında tartışıorz. o kadar ben merkezcil ki. artık ne yapacagımı sasırdım. ewimizde hep bi huzursuzluk war. hep küs oturuorz. ayrı odalarda tv izliorz. bazen benim kurdugum sofraya oturmuyor. Kiminle konussa bana taş atarak konusuor. ewimizin içini herkese anlatıor.
Onunla küs oldugumuz bi hafta doktora gittik eşimin sperm sayısı çok düşük oldugundan tüp bebek dediler Tabi bu habere yıkıldık Ama o bu durumda dahi kendini düşünebildi. Bize küs oldugu için doktor ne dedi die sormadı bile. ben anlatmama ragmen "umrumda degil siz bi birey degilmiydiniz kendi işinizi halledersiniz" dedi.
offfffffffffff ewde sürekli kavga! Eşim annesine 50 tl eksik haftalık werse surat asıp parayı yere atıo istemiorm senin paranı dio. çünkü eksik olan kısmın bana werildiğini bilio. neden benim değil de sizin istediğiniz oluo bu ewde dio.
kafayı yicem ben suyuna gitmeye çalışdıkca o daha da abartıo. ne yapıcam bilmiorm.
Kaç kere karsıma alıp konustum. "anne bunları bunları yapmayalım ewimizin huzuru kaçmasın." tamam dio 2 gün sonra yine aynı şeyler.
psikolojim bozuldu....!!!!!!!!!!!!!!!!! Ayrı ewe çıkma imkanımız yok. eşim " annem beni kaybetme korkusuyla tüm bunları yapıo. onun asıl derdi Bizim ayrı ewe çıkmamızdan korkması Eğer onu bırakır gidersek Hiç rahat wermez dahada huzurumuz kaçar. her önüne gelene oğlum beni bırakıp gitti der." dio. çıldırmak üzereyim. bide doktor psikolojinizi sağlam tutun dio ne yapıcam bilmiorm..
Hayatımın sonuna kadar böyle mi olucakkk ????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?