• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanamla anlaşamıyoruz,aynı evde yaşıyoruz,hayatımın sonuna kadar böyle mi olacak?

Canım benim sırf kadınların olduğu yani eşinin kıskançlık yapmasını gerektirmeyen ve seni de yormayan bir işe başlasan nasıl olur? maddi açıdan getirisi için demiyorum evden çıkıp kafanı dinlemen açısından diyorum. Böylece evde yalnız kalınca sıkılır belki gitmek ister kayınvaliden.

düşüncenize saygı duyuyorum yanlış anlamayın
yanlızca tuhaf geldi
annemi korkuyorken tek bırakamam
daha küçücükken karanlıktan korktuğunda gök gürültüsünden korktuğumda
aşıdan korktuğumda onunda beni bırakmadığı gibi
tabi buda benim düşüncem

Yok yanlış anlamam estağfurullah..
Ben çok bencilim kabul ediyorum..
Anneniz korktuğunuzda yanınızdaydı di mi?
Çünkü dünyaya gelmeniz onun seçimiydi.. O size bakmakla zaten mükellef çünkü bunu o istedi.. Oysa ben belki de bu dünyaya gelmek istemedim.. Kendime hayrım yok,annemin nazıyla nasıl uğraşayım?
Yanlış anlamayın annemi severim,çok severim,31 yaşındayım tartışmalarımız bile sayıldır.. Ancak olaya kendi mahremim girdiğinde hiç hoş olmaz..
Nasıl kayınvalide ile aynı evde oturulmasına ya samimi olunmasına karşıysam aynen kendi annemle de hep aramda görünür ya da görünmez bir çizgi vardır..
Bu şekilde çok mutluyum dilerim herkes de dilediği hayatı yaşar..
Allahım kimseyi kimseye maddi muhtaç etmesin de manevi olarak benden hiç kimseye hayır yok maalesef..

Canım benim sırf kadınların olduğu yani eşinin kıskançlık yapmasını gerektirmeyen ve seni de yormayan bir işe başlasan nasıl olur? maddi açıdan getirisi için demiyorum evden çıkıp kafanı dinlemen açısından diyorum. Böylece evde yalnız kalınca sıkılır belki gitmek ister kayınvaliden.

sürekli yatmam gereken zamanlar oluyo Denedim de olmuo yaa Şuan için hayatta ki önceliğim bebek oldugu için iş sıkıntısınıda çekmek istemiorm acıkcası. tabi kaynanam calışsamda calışmasamda aynı şeyleri söylediği için en azından listedeki şeyleri azaltıorm, daha az şıkla aynı işkence.
hani bazıları para sıkıntısı olurda ayrı çıkamaz ya. keşke bizimde paramız olmadığı için bu halde olsak. insan imkanı oldugu halde katlanması çok zoruna gidioo :(

Madem kayınvalideniz sizin ayrı bir eve çıkmanızdan korkuyor,içinde bulunduğu kaybetme korkusuyla bu şekilde asi davranıyor.

O halde siz de bu kaybetme korkusunu lehinizde kullanmalısınız.

Eşinizle beraber alın son kez daha konuşun.Anne bak bu davranışların sana göre normal ama bizi çok üzüyor,eğer böyle devam etmeye devam edersen ayrı eve çıkmamız an meselesidir diyin.

Belki kaybetme korkusuyla size iyi davranmaya başlayabilir.Bu da bir denemedir ama garantisi yoktur .Siz genede deneyin ama birşey kaybetmezsiniz.

Yok illa aynı davranışlarında dediğim dedik çaldığım düdük ise o zaman eşinizle konuşun ve yakınlardan bir eve geçin.Başka çare yok çünkü ortada.

Ya kayınvalideniz bu huylarından vazgeçecek ya siz ayrı eve çıkacaksınız.

Ayrı eve çıkmamamızın imkanı yok demişsiniz.

O zaman dediğimi deneyin bakalım neler olacak.Ama eşiniz biraz sert ve uyarıcı bir dilde konuşsun ve ifade etsin rahatsızlığını.

Ben de rahatsızım ama o benim annem demekle olmuyor işler.O da rahatsız madem o zaman kendi annesiyle konuşmak sorunu çözmek de onun da katkısı olmalı diye düşünüyorum.

Yoksa bu böyle gider ben size söyleyeyim.

eşin yanındaymış oda bir güzel yan
annesiyle bir olsaydı
çözüm belli ayrı eve çıkmak
oda pek mümkün değil galiba
Allahım kolaylık versin

Madem kayınvalideniz sizin ayrı bir eve çıkmanızdan korkuyor,içinde bulunduğu kaybetme korkusuyla bu şekilde asi davranıyor.

O halde siz de bu kaybetme korkusunu lehinizde kullanmalısınız.

Eşinizle beraber alın son kez daha konuşun.Anne bak bu davranışların sana göre normal ama bizi çok üzüyor,eğer böyle devam etmeye devam edersen ayrı eve çıkmamız an meselesidir diyin.

Belki kaybetme korkusuyla size iyi davranmaya başlayabilir.Bu da bir denemedir ama garantisi yoktur .Siz genede deneyin ama birşey kaybetmezsiniz.

Yok illa aynı davranışlarında dediğim dedik çaldığım düdük ise o zaman eşinizle konuşun ve yakınlardan bir eve geçin.Başka çare yok çünkü ortada.

Ya kayınvalideniz bu huylarından vazgeçecek ya siz ayrı eve çıkacaksınız.

Ayrı eve çıkmamamızın imkanı yok demişsiniz.

O zaman dediğimi deneyin bakalım neler olacak.Ama eşiniz biraz sert ve uyarıcı bir dilde konuşsun ve ifade etsin rahatsızlığını.

Ben de rahatsızım ama o benim annem demekle olmuyor işler.O da rahatsız madem o zaman kendi annesiyle konuşmak sorunu çözmek de onun da katkısı olmalı diye düşünüyorum.

Yoksa bu böyle gider ben size söyleyeyim.

Yazdıkların için teşekkr ederim. O suan 20 günlüğüne köyüne gitti Geldiğinde konusucaz öle düşünüorz En azından şu ara kavga çıkarmasın tedawimizden dolayı. gittiğinden beri konusmuorz telefonlarımızı açmıyoo Küsmüş bize 20 gün bi kafanızı dinleyin dedi. artık Gelince ne olur bilmiorm. :(

Yazdıkların için teşekkr ederim. O suan 20 günlüğüne köyüne gitti Geldiğinde konusucaz öle düşünüorz En azından şu ara kavga çıkarmasın tedawimizden dolayı. gittiğinden beri konusmuorz telefonlarımızı açmıyoo Küsmüş bize 20 gün bi kafanızı dinleyin dedi. artık Gelince ne olur bilmiorm. :(

20 gün size de tatil gibi gelir şimdi..

Sık sık gitse böyle ne var sanki demi :delphin:

Ama yok başınızı bekleyip başınızın etini yemek varken ne işi olur gitmekle :mymeka:

Geldiği zaman konuşun bakalım hiç de taviz vermeyin :teselli:

Çocuk meselesine gelince,rabbim büyüktür ümidinizi kaybetmeyin.

Kayınvalidenizi de takmamaya çalışın.Moral herşeyin başlangıcıdır unutmayın.:teselli:

kayınvalideniz panik atak diye katlandığınız eziyet ilerde .sizinde psikolojik olarak rahatsızlanmanıza yol açtığı zaman ne olacak .Bu şartlarda birde çocuk yapmaya niyetleniyorsunuz .kaynananızın yaptığı şeyler sizin sağlıklı bir hamilelik geçirmenize bile mani olur.ev işini halletmeniz lazım

söylenicek pek bişi yok hayatım aallah yardımcınız olsun....
yapılabilicek pek bişi yok sadece rabbim evinizin huzurunu bozmasın....

ilk mesajimdada yazdigim gibi yapilabilecek pek bir sey yok bu dogru ama tamamende cozumsuz degilsiniz bunu unutmayin ..

cevrenin size gosterecegi tepkilere,dedikodulara, size yakistiracagi " aa ne kotu gelin, ne kotu evlat yapayalniz biraktilar kadini " laflarina kulak kapatip ayri eve cikicaksiniz ..
hem evliliginiz hemde ruh sagliginiz icin ..

yada panik atak hastasi olan kayinvalidenizin her hareketine her sozune katlanarak, psikolojiniz bozuk bi sekilde ne mutlu bi evliliginiz nede anne olsaniz bile saglikli birer ebeveyn olmadan omrunuzu tuketeceksiniz ..

karar sizin ...
kusura bakmayin belki bazilarina gore bencilce olacak ama kim ne derse desin insan kendisini sevip sayiyorsa kendisine deger veriyorsa baskalarida onu sever ve sayar ..
bugun siz esinizi dusunursunuz cevreyi dusunursunuz kayinvalidenizi dusunursunuz ama yarin sizi dusunecek kimse olmaz ...

ilk mesajimdada yazdigim gibi yapilabilecek pek bir sey yok bu dogru ama tamamende cozumsuz degilsiniz bunu unutmayin ..

cevrenin size gosterecegi tepkilere,dedikodulara, size yakistiracagi " aa ne kotu gelin, ne kotu evlat yapayalniz biraktilar kadini " laflarina kulak kapatip ayri eve cikicaksiniz ..
hem evliliginiz hemde ruh sagliginiz icin ..

yada panik atak hastasi olan kayinvalidenizin her hareketine her sozune katlanarak, psikolojiniz bozuk bi sekilde ne mutlu bi evliliginiz nede anne olsaniz bile saglikli birer ebeveyn olmadan omrunuzu tuketeceksiniz ..

karar sizin ...
kusura bakmayin belki bazilarina gore bencilce olacak ama kim ne derse desin insan kendisini sevip sayiyorsa kendisine deger veriyorsa baskalarida onu sever ve sayar ..
bugun siz esinizi dusunursunuz cevreyi dusunursunuz kayinvalidenizi dusunursunuz ama yarin sizi dusunecek kimse olmaz ...
açıkcası daha şimdiden konusacak kimse olmadıgı için ( anneme ve kardeslerime pek anlatmak istemiorm onlar bendende çok üzülüyorlar.) kendimi çok yanlız hissediorm , bazen sacma sapan seylere aglarken buluorm kendimi. Bazen psikoloğa gitmeyi bile düşünüorm..

öncelikle alah sana kolaylik versin.bende yillar önce senin gibi kayinvalidemle bir bucuk sene oturdum. yeni evlendigim zamandi.simdi o yillar dönmek mümkün degil.tam civil civil olacagi miz zamanlarda kaynanayla oturdum.bende büyük ten atardim. oturmam.insan annesine bile tahammül edemiyo .kaynana ya nasil etsin,benm kaynanam da dul. cenesinden ayrilmis kocasindan . insan kendi gibi davranamiyo.en ufak seye aliniyorlar.istedigini söyleyemiyon.saygi li olucam diye . büyüktür diye .. kendi psikolejini bozuyon gidiyon.icine attigin icin zamanla birikim yapiyo.depresyon yada baska hastaliklar cikiyo. benim kayin validem ilk evden ayrildiginda cok üzülmüstüm .kendimi bile suclamistim.yalniz kadin falan .ben oglunla mutluyum.yazik falan diyo dum.iste sikamadim disimi falan . benimki gencti .benle yarisirdi.ben ne giyeyim aynisi giymeye calisirdi. ben ne yapsam daha iyisini yapardi. kendi kac yasinda .ben kac yasindayim .cahilim bazi seylerin farkinda degilim.ama ona göre sanki yasitiyim. o benden üstün vasiflara sahip biri.bense bir sey den haberi olmayan biri gibi davrandi bana.ben senin cocugunum arkadasin degil.ayakkabi almis .bak diyo .senin böyle ayakkabin varmi .bacikli .gecen sene ben almistim benzerini bana ne o cocuk ayakkabsi gibi almisin dedi..giyme diyen insan kendi nin icinde kalmis ...olmalik i benzerini almis.

sürekli yatmam gereken zamanlar oluyo Denedim de olmuo yaa Şuan için hayatta ki önceliğim bebek oldugu için iş sıkıntısınıda çekmek istemiorm acıkcası. tabi kaynanam calışsamda calışmasamda aynı şeyleri söylediği için en azından listedeki şeyleri azaltıorm, daha az şıkla aynı işkence.
hani bazıları para sıkıntısı olurda ayrı çıkamaz ya. keşke bizimde paramız olmadığı için bu halde olsak. insan imkanı oldugu halde katlanması çok zoruna gidioo :(

baska yerden altli üstlü ev tutun bari herkezin evi yri olur komsu olursunuz oglundanda ayri kalmaz.
sinir oluyorum su düsüncesiz insanlara sanki oglu mecbur onunla ömür boyu yasamaya herkezin bir mahremi özeli var.kari koca yeri gelir kavga eder küser barisir.ama o evde kaynana varsa herseye burnunu sokar olaylar dahada büyür.ne demek nereye gitcegine karisamazki esine söylersin ona da gidiyorum dersin gidersin gitme kalma onu yap bunu yap demeyi kesinlikle hakki yok cocuk degilsiniz siz.sizle yasiyorsa sizin kurallariniza uyacak uymuyorsa güle güle bu kadar..kimse kimseye mecbur degil..

Öncelikle şunu belirteyim ki beklediğimden uzun bi yazı oldu, istemeyen okumasın, yorum yapmasın.Ha bi de konuyu açan arkadaşa fikir de veremicem ama sadece ben de sıkıldığım benzer bi konuyu paylaşmak istedim.

Arkadaşım seni çook iyi anlıyorum. Ben de kayınvalidemin yanında oturuyorum,eşi vefat etmiş ama biz mecburiyetten oturuyoruz,eşim kooperatife üye, kısmetse 1-2 yıla tamamlanacak (inşallah diyeyim ) Eşi vefat eden k.validelerin en önemli sorunlarından biri bu sanırım, hep onların istedikleri olsun, onlara danışılsın istiyorlar,dışarı çıkarken bile! Eşim, biz çıkarken bana danışmıştı aynı evvde oturma konusunu, " canım, koop. 5 yılda tamamlanacak,ister bu sürede annemin yanında oturalım, hem para biriktirir rahatça evimizi döşeriz,hem eve geldiğinde yemeğimizde hazır olur ( ben de köklü bi firmada güzel bi pozisyonda çalışıyordum o zamanlar ) v.s. v.s. ya da istersen hiç üye olmayalım, kirada otururuz, sonra ilerleyen yıllarda duruma göre bakarız" ,senin de dediğin gibi o zamanlar herşey toz pembe gözüküyor, "amaaan dedim, anlaşamayacak ne var, olur aşkım aynı evde yaşayalım, sayılı gün geçer" dedim.( ki bizim evde görümce[yeni evlendi] ve kaynım da var ) Gerçi benim kaynanam çok kötü değil, Allah var, bana yardımcı olduğu konularda vardır ama bazen tahammül edemiyorm. Biz her dışarı çıktığımızda, surat yapar,ondan izin almalıymışız! (biz çıkarken ,şuraya gidiyoruz der giderdik ) bu rahatsızlığını yeni söyledi, aslında ben biraz sesimi çıkardım diye eşime söyledi. Bu konuyu ben de yazmak istiyordum, sen yazmışken altına yazayım, başlıktan tasarruf edelim:)
geçen haftalarda halı yıkadık, ertesi gün dedim ki anne ben heryeri sileyim süpüreyim dip köşe, bikaç güne halılar kurur, yayarız, dediki toz olur hemen silip süpürme,halılar öle hemen kurumaz ( havaların sıcaklığını biliyorsunuz, daha biz yıkarken ufak olanlar kurumaya başlamıştı ) tamam dedim, bi ertesi gün yine sordum ( eşimde izinliydi, izni bitmek üzereydi, 6 aylık kızımızı dr. kontrolüne götürecektik bağlı bulunduğumuz ildeki özel bi hastaneye,hem de eşimin halasının bu ile yakın bi sahil kasabasında yazlığı var,bi gecede orada kalacaktık, biraz da o yüzden biran önce yapayım da öle gideyim diye düşünüyordum. ) yok daha kurumadı dedi, e ben yapayım yarın siz kaynımla yayarsınız, biz dr.a gidicez, belki bi gecede kaçamak yaparız dedim, yok daha kurumaz dedi.çok güzel 2 gün geçirdik, ama malesef gelirken eşimle biraz tartıştık, ertesi gün de ben temizlik yapacak modda değildim, dışarı çıkasım, kafamı dağıtasım vardı. Anne dedim, ben dışarı çıkıyorum, istediğin bişey var mı? ev böyleyken sen gezmeye mi gidiyosun dedi, anne dün oğlunla biraz tartıştık, dışarı çıkıp hava almak istiyorum ( bu arada biz kaçamaktayken, kendisi de boş durmamış, salonu temizlemiş, mutfak dolapları ve hol kalmış ) sonra silerim ben mutfak dolaplarını, zaten yeni silmiştim öle çok kirli değil, süpürüp sileyim, yayalım halıları , hem ben akşamları seviyorum böyle uzun sürecek işleri yapmayı( kendi de biliyo ) dedim, yok olmaz bugün silinecek diyo, tekrar dedim, sonra silcem ben diye hala yok olmaz bugün diyo, sen sil o zaman illa bugün olsun diyosan dedim. Aldım bebeğim,hazırlandık, gidiyoz kapıda geçen diyoloğu aktarıyorum;
K.valide:" aferin kızım, burda temizlik yapılacak duruyo, sen gezmeye git!"

Ben:Anne kaç defa dedim, tekrar söylüyorum, benim bugün dışarı çıkmaya ihtiyacım var,dolapları yeni sildim, yerleri süpürüp sileyim halıları yayalım , ben sonra bi akşam silerim dolapları, hem dolaplardan halıya kir pas akmıcak ya! yada kaldırırız halıyı silerim dolapları tekrar siler süpürürüm mutfağı,yayarız halıyı.

K.v : hee, belli belli yeni silmişsin ( bu arada elinde bıçakla, dolap saplarının iç taraflarından bişeyler yapıyo, yerlere bişeyler düşmüş ) üstünkörü yapıyosunuz yaptığınız işi ( sözde görümceme de laf sölüyo ama laf bana yani,görümcem evleneli bi kaç ay oldu,kaldıki son zamanlarda hep ben sildim, hamileyken bile sildim yani düşünün )

ben: beğenmiyo musun yani yaptığım işleri, o zaman başından beri söylicektin anne, ben de temizlikçi tutardım

k.v: siz yapıyonuz ya canım!(iğneleyici )ne gerek var!

ben: e beğenmiyorum,üstünkörü yapıyosun dedin, onun için dedim.Valla benim elimden gelen bu, 3 yıldır en iyisini yapmaya çalıştım. anne, 2 gündür yoktuk,dışardaydık ama eşimle tartıştım hava almaya ihtiyacım var diyorum neden anlamıyosun?

k.v.: ben mi anlamıyorum? zaten gezip tozarken bana danışan yok,izin isteyen yok.

ben: anne,aynı evde yaşıyo olabiliriz ama şunu kabul et ki biz de ayrı bi aileyiz, istediğimiz zaman istediğimiz yere gideriz, hapishane mi canım burası, sana bilgi veriyoruz ya giderken.

k.v: ii kızım,gezin gezin
.
ben:(kapıdan çıkmak üzereyim) gezicez tabi, genciz biz,şimdi gezmicez de ne zaman gezicez.( kendisi 1 saat mesafedeki kardeşlerine bile bayramdan bayrama gider, hatta biz gitmesek gitmez, memleketi buraya oldukça uzak,orda ailesi olan kardeşi[yurtdışında çalışıyo] izne geldiğinde bile gitmez.Maddi sıkıntısı da yok ama gitmiyo, tamam tercih meselesidir ama en azından bikaç günllüğüne de olsa bi yerlere gitse diğer oğluyla, biz de evde biraz yalnız kalırız,bunu düşünmüyo işte. bebeğimiz olmadan önce,torun torun diyodu,ama bize fırsat vermiyolardıki rahat çalışabilelim:) neredeyse 1 yıl sonra hamile kaldım, buna bağlıyorum ben bu gecikmeyi, kafamız rahat olmuyodu çünkü,kısmet gerçi )

Kapıyı kapattım ve çıktım,kardeşime gittim,misafirleri filan vardı, kafamı dağıttım gerçekten.akşama da anneme gittim. annemi de bu konuyla üzmek istemezdim ama birileriyle paylaşmazsamda sıkıntıdan patlayacaktım, ha bi de kk ile. eşim iş çıkışı geldi, kendi tartıştığımız konuyu geçtik,bu konuya odaklandık, gitmeyecektim eve.gelmezsen olayı daha da büyütürsün, sen de haklısın filan dedi,ikna etti, gittim eve, ama kaç gün odadan çıkmadık kzımla,( kızım bunalmasın diye akşamüzeri onu biraz parka götürdüm o kadar ) eşim dayanamadı ertesi gün konuştu annesiyle, biraz daha yumuşadı, beni de içimden gelmeyerek de olsa, bence ben haklı olsam da özür dilemeye ikna etti, gittim özür diledim,elini öpmek istedim vermedi,çıktım odadan, eşime dedim ben topluyorum eşyalarımzı,iyi kötü iş bulurum, birazda birikmiş param var, kiraya çıkıyorum kızımla,istersen gelirsin sen de.Gitti annesiyle tekrar konuştu,bak böyle yapacaksan biz ayrı eve çıkalım filan ,öle hemen eskisi gibi olamayız bi kaç gün geçsin olay soğusun demiş. Buna da tamam dedim,1 hafta sonra eskisi gibi olduk,muhabbet filan ama bu olay da aklıma gelmiyo deil.Sabır diyorum, iş arıyorum...

Çok doluymuşum ben de meğerse :)

ya senn durumu okuyunca kendi geleceğimden korktum.benim eşimde tek erkek.kv. da der babana bişey olsa oğlumun yanına gelirim torunuma bakarım der.ve kv. hiç anlaşamıyoruz.allahım yardım et.azcık huzurum varsa onu da kaybadaerim deseneeyvahedigeldismile

Neden başka eve çıkma şansınız yok. . Aynı mahallede yada aynı apartmanda farklı bi daireye çıkmanızda ne gibi bi problem olabilrki . . .
Eşiniz hergün gider halini hatrını sorar.istediklerini alır harçlığını verir.sizde zamnınz oldukça gider yemeğini yaparsınız. . . Baktınız bişey diyo çekersinz kapıyı gidersiniz evine.
Bunları asla yapamayız diyorsanız blöf yapın taşınıcaz die. . Eşinizle beraber konuşun kayınvalidenizle.Biz burada kaldıkça huzurumz kalmıo diyin.Ev buldk bakmaya gidiyoruz diyin.Belki üzülürde vazgeçer hareketlerinden

İnsanlar neden bukadar bencil neden bu kadar benmerkezci anlayamıyorum kastettiğim oğlan anneleri tabiki.Eşlerini ikinci plana atıp oğullarına bağlanıp dolayısıyla hem oğullarını hem gelinlerini mutsuz eden insanlar.Ölüm herkesin başında ama bu demek değildirki kocası öldü diye tüm dünya onun etrafında dönsün herkes onu mutlu etmeye memnun etmeye çalışsın.yok öyle bir şey herkes annesinin kıymetlisi kimse kimseye bakmak zorunda değil ama Allah rızası ve eşinin hatrı için bakmayı kabul etmeye rağmen kenarda oturup sessizce durmak yerine herşeyi idare edip oğullarının yerine hakimiyet kurmak istiyorlar bir şey söylesen duygu sömürüsü hastalık bahanesi.Offf of benim eşimde tek erkek ve 2 yıl kayıvalide ile oturdum bir yıl oldu ayrılalı ama hala etkisinden kurtulamadım inanın.Çok ama gerçekten çok zor bir durum yaşamayan bilmez ki benim kayınvalidemin anlamsız bir saplantısı var eşime karşı tahammül edemiyorum gerçekten inanır mısnız annesi dışında hiçbir kadından kıskanmıyorum desem yeridir.Allahım günaha mı giriyorum bilmiyorum ama dua ediyorum Allahım sağlıklı uzun ömürler versin kayınpederime de ona da belki bencilce bir dua ama napıyım tedirginim gerçekten sanırım paranoya olmaya başladı ya kayınpederime bişey olurda yanımıza gelirse diye uykularım kaçıyor offf günaha mı giriyorum çok kızıyorum kendime ama elimde değil.Ama söz verdim eşime onu üzmemek için artık nötr olucam çünkü eşim hep benim tarafımdaydı ve ben ailesiyle ilgili yaşananlar yüzünden onun üstüne gidiyorum.Allah herkese yardım etsin özellikle kayınvalideyle muhatap olmak zorunda olanlara

Back