Kaynanamla anlaşamıyoruz,aynı evde yaşıyoruz,hayatımın sonuna kadar böyle mi olacak?

zeynepsahra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2010
17
0
36
İstanbul
okadar doldum ki Kimse yorum yapmasada yazıcam !!!

Eşimin babası vefat ettiği ve tek oğlan oldugu için kaynanamla birlikte yaşıyorz.
2,5 senelik ewliyim. Kaynanam genc yasında dul kaldıgı için bütün sewgisini çocuklarına wermiş özelliklede ogluna tabi. etrafındaki herkes bugüne kadar hep yanlışlarını görmezden gelmiş O ne derse o olmuş. şimdi oğluyla ewlenmiş olmama sewindiğini söylüor. ama bizimde bi birey oldugumuzu kabullenmek istemiyor. ondan habersiz bi iş yapsak " Beni bu ewde sayan yok. ben essek başımıyım. bu ewde büyük sayan yok" diyor. en basiti dışarı çıkmaktan bile korkar olduk. eşimde bu durumdan çok rahatsız ama annesine de laf diyemior.
bi tek bu degil Her konu hakkında tartışıorz. o kadar ben merkezcil ki. artık ne yapacagımı sasırdım. ewimizde hep bi huzursuzluk war. hep küs oturuorz. ayrı odalarda tv izliorz. bazen benim kurdugum sofraya oturmuyor. Kiminle konussa bana taş atarak konusuor. ewimizin içini herkese anlatıor.
Onunla küs oldugumuz bi hafta doktora gittik eşimin sperm sayısı çok düşük oldugundan tüp bebek dediler Tabi bu habere yıkıldık Ama o bu durumda dahi kendini düşünebildi. Bize küs oldugu için doktor ne dedi die sormadı bile. ben anlatmama ragmen "umrumda degil siz bi birey degilmiydiniz kendi işinizi halledersiniz" dedi.
offfffffffffff ewde sürekli kavga! Eşim annesine 50 tl eksik haftalık werse surat asıp parayı yere atıo istemiorm senin paranı dio. çünkü eksik olan kısmın bana werildiğini bilio. neden benim değil de sizin istediğiniz oluo bu ewde dio.
kafayı yicem ben suyuna gitmeye çalışdıkca o daha da abartıo. ne yapıcam bilmiorm.
Kaç kere karsıma alıp konustum. "anne bunları bunları yapmayalım ewimizin huzuru kaçmasın." tamam dio 2 gün sonra yine aynı şeyler.
psikolojim bozuldu....!!!!!!!!!!!!!!!!! Ayrı ewe çıkma imkanımız yok. eşim " annem beni kaybetme korkusuyla tüm bunları yapıo. onun asıl derdi Bizim ayrı ewe çıkmamızdan korkması Eğer onu bırakır gidersek Hiç rahat wermez dahada huzurumuz kaçar. her önüne gelene oğlum beni bırakıp gitti der." dio. çıldırmak üzereyim. bide doktor psikolojinizi sağlam tutun dio ne yapıcam bilmiorm..
Hayatımın sonuna kadar böyle mi olucakkk ????

bukadinin kisiligi degismez artik...boyle gider.. yapicak birsey yok. ayni apartmanda farkli daireye ciksaniz? en azindan geceden geceye rahat edersiniz butun gun birlikte olsaniz bile.. yazik valla size.ne diyeyim..allah kurtarsin.

izin verirseniz size bu kadar mudahele etmesine hayatinizin sonuna kadar bu boyle devam eder ..
sizi cok iyi anliyorum .. korkularinizi tahmin edebiliyorum
suan onu birakip asla ayri eve cikamayacaginizi dusunuyorsunuz cunku herkesin gozunde siz kotu olacaksiniz tek oglan dul annesini birakti evini ayirdi der bizim toplum
evde yasanilanlari bilmez tek bi kadini idare edemediler der .... derler derler derler ve asla sonu gelmez bu laflarin ..
kizkardesimde ayni sorunlari yasadi anlattiginizdan daha beter bi durumdaydi cunku uzaktan akrabamizda oluyorlardi .. konu komsunun dedigini gec akrabalar arasi dedikodular bile ailemi oyle yiprattiki annem babam babannem bu sorunlar yuzunden bir cok hastalik sahibi oldular ...
sonuc ne oldu 2 sene beraber oturdular benim kardesim heyecanli kipir kipir bi genc kizdi asiri neseliydi hic biseyi takmaz hic kimseye surat asmazdi
onu oyle bi hale getirdiler ki son zamanlar artik gulumsemiyordu bile .. 40 kiloya kadar dustu .. ruh hastasi gibiydi hic muhabbet etmez olmustu artik sorunlarini bile anlatmaz olmustu bize ..
son zamanlar surekli bayiliyordu doktora goturdu esi agir bir depresyon geciriyormus ..
babam damadimizi karsisina alip bosan kizimdan en azindan adi bosanmis olur ben bu genc yasinda kizimi topraga gomem dedi ve kardesimi aldi eve getirdi
eside ertesi gun sirket tutup esyalari tasitmis evi ayirmis
tabi olaylar bitmedi kaynana ayilip bayildi gunlerce hastalandi duymayan kimse kalmadi
laflar dedikodular tahmin edersin olanlari ortada ucusan beddualar
ama kardesim o donemi atlatti kayinvalidesine gitmedi esi yalniz gidip geldi
simdi bir bucuk senedir ayrilar kendi evlerindeler
kardesiminde cocugu olmuyordu doktor psikolojik diyordu o evden ayrildi 3 ay sonra hamile kaldi hemde tedavisiz
suan 4 aylik bi oglusumuz var .. ve inan cocuk olunca kardesimden kiymetlisi yok kayinvalidesi gelip bir hafta kalip gidiyo hemde hic citini cikarmadan
kardesimde ona gidip kaliyo ara sira cocugu sevsin diye
oh dunya varmis diyor
yani cok uzattim ama demem o ki bazi seyleri goze almazsaniz inanin ardi arkasi kesilmez ..
ayirmasaniz bile evinizi, kayinvalidenize evi ayirabileceginiz korkusunu yasatin o duyguyu bi tatsin ona yapabileceklerinizi bi gosterin .. o korku yeter zaten ...
bu dunyaya bir kere geliyoruz ve siz kesinlikle bir daha bu genc yaslariniza evliliginizin bu ilk yillarina donmeyeceksiniz bunu asla unutmayin ve guzel degerlendirin :)))

Son düzenleme:
Evet ayrı eve çıkmadığınız sürece problem devam eder..
Hatta daha da büyür..
Gözünüzü korkutmak istemezdim ama gerçekler böyle..
Eşinize bişey diyemem sonuçta siz bile bile evlenip bu eve yerleşmişsiniz. Yarın adam; " evlenmeseydin benimle" derse ne olacak?
Allahım yardımcınız olsun inşallah..
Ayrı şehirde bile olsa kayınvalideyle anlaşmak zordur,aynı evi düşünemiyorum bile..

elif sena ne güzel seyler yazmıssın. ablanın basına gelenlerle nerdeyse aynı durumdayım. ama hersey eşimde bitiyo. o bu riski göze alamaz. zaten ben de üstelemiorm. çünkü annesini biliorm. biz gidersek o da aynı yazdıgın gibi yataklara düşecektir cümle alem gelin oğlundan ayırdı dicek. zaten kendiside bana dio Ayrı ewe çıkarsanız Gelinim istedi oğlum yaptı derim ben die. gerci ben bunada razıyım herkes beni kötü bilsin ama yeterki 1 odalı ewim olsun. inan öyle özeniorm arkadaslarımın ewine gidince kendi salonlarını istedikleri gibi almışlar mutfak kendi zewkleriyle düzenlenmiş. benim şu hayatta bi odadan fazla bişeyim olmıcak.
bide kaynanam panik atak hastası Gerçi çogu zaman ben numara yaptıgını düşünüorm ya neyse rabbim günah yazmasın artık ne düşünecegimide bilmiorm. Biz gidersek kesin kendine bişey yapar.
eşime bunu yaşatmak istemem.!!!

Bence az çok demeyin bir işe girin.. Çevrenizdeki kurslara katılın..
Evden en azından gündüz de olsa uzak olmanız size iyi gelecektir..

Bence az çok demeyin bir işe girin.. Çevrenizdeki kurslara katılın..
Evden en azından gündüz de olsa uzak olmanız size iyi gelecektir..

ya zaten sorun para degilki. çok şükür eğitimim war. babamların da durumu Kaçkere bana dedi kızım size bi ew alayım isterseniz ama işte 30 tane dairemizde olsa birilkte olmaya mecburuz. çalışma konusundada eşim o konuya pek yanaşmıo. hem gururlu hem kıskanç biraz.

aynen yaprak dökümündeki kötü kaynana heeekafamçokkarıştı
Allah sabır versin canım bu saatten sonra yapcak bişi yok, ne desek boşş.
ayrı eve çıkma şansın yok ee nolcak mecburen katlancaksın..duymazdan gelceksin.
ama büyük konuşmayım ben katlanamazdım, bi yerde patlardım bu kadar müdaheleye..
saygı maygı sökmez böylelerine
klava:klava:
eğitimim var demişsin, yeni gördüm eee madem öyle niye çekiyosun bu kadını arkdaşım?
ne demek eşim yanaşmıyo, kıskanç falan..kusura bakma da eğitimli insan bunlara itibar etmez..

Eeeee ben de bunu söylüyorum işte..
Evleri ayıramayacağınıza göre evden uzaklaşmanız gerek..Eşinizin kıskançlığı mı daha önemli yoksa sizin sinir sisteminiz mi? Herşeye he mi diyeceksiniz daha? Bari Halk Eğitim'in kurslarına gidin..
Şu kayınvalide ile aynı evde yaşamaya razı olan kızları ve ailelerini hiç bir zaman anlamayacağım.. Benim anam babam beni keser yine de razı olmaz..

:lepi: aynen benimkiler vemez beni..
mecbur kalmadıkça,( Allah mecbur bırakmasın) asla kabul etmek istemem..
baştan kabul edilirse sonuna dek gider böyle..
ben anneme hep kızarım böyle..babaannem 26 senedr bizde kalıyor ve bakıma muhtaç..neden? diğer amcamlarım ve halam kabul etmdği için..
neden benim annem bakmak zorunda peki..baştan ses çıkarmamış şimdi napsın..paşa paşa bakıyo..en azından sıralı olsa,1 ay birinde sonra diğerinde diye ama yoookkk..bizde çakılıı..hayatımızı zorlaştıryo tabi ama yapcak bişi yok..

ah ahhh bende neler diodum demekki baya büyük konustum ki başıma geldi. ben asla hayatta yapmam dediğim şeyler birbir geldi başıma.

canım büyük konusma ben konustum başıma geldi. annem özelliklede babam beni istemeyerek werdiler allah bilio. ben sewiorm die tamam dediler. ki beni caydırmak için baya seylerde dediler gel gör ki insan ozamanlar hep tozpembe görüo. ki zaten allahıma bin şükür kocamdan yana hiçbi sıkıntım yok. çok ii biri. ailemde onu çok sewio ama işte tek kötü yanı annesi.
iş konusuna gelince ben zaten 1 sene öncesine kadar calışıodum ama tedawimiz geregi bırakmak zorunda kaldım. malum insan çok yoruluo ister istemez.hem tedawiye zaman ayırmakta güçlük çekiordum. hersey aksıodu ya iş ya tedawi. ikiside yarım yamalak olmayacagı için işi bıraktım. ama suan keske bırakmasaydım diorm. çalşırkende huzursuzluk çoktu Gec kalırsam tabi bide yemek yapamazsam kızılıodu şimdi başka başka seyler çıktı.
eşim beni koruo o ewde oldumu pek sorun yok zaten bana da direk bişey demio. hep millete söylüo. kim gelse öle bi anlatıoki dersin onu ewde küfür yağmuruna tutuorm. bende diormki demekki agzımı açsam neler olcak !
yani canm asla büyük konusma ben ne arkadaslarıma akıllar werdim yapma etme die ama kendime gelince... görüosun işte...

Evlerinizi ayırmadan bu derdin çaresi yok gibi gözüküyor. Zaten siz elinizden geleni yapmışsınız...almış karşınıza konuşmuşsunuz...insafa gelecek olsa o konuşmadan sonra gelirdi... Benim önerim şu olacak...Kayınvalidenizin yakınından bir ev tutsanız ...aynı apartmandan.. aynı sokaktan ...mümkün olduğu kadar yakın bir ev....sık sık gidersiniz...eşiniz iş çıkışı uğrar...tek çözüm bu geldi aklıma canım

madem evden ayrılma imkanınız yok eşin kendini kötü hissetmesi,n ozaman sende cnm işe gir bu acil şart yoksa kafayı sıyırman an meselesi olmaz kız annes,iyle anlaşamazken budevird e kaynanayla geçi,nmek sanat oldu vallahi allah kolaylık versin cnm böyle bir kişiyle geçim zorrrrr

canım farzetki allah korusun annecigin tek kaldı ve korktugunu senle yaşamak istedigini söyledi onu kabul etmezmisin kızcagızda mecburiyetten etmişki tek evladı eşiymiş baksana anne işte atamazsınki başındann allah taşı bile yalnız bırakmasın çok zor ama bukızın hali daha zorrr emin,m oda böyle olsun istemezdi mecburiyetler değilmi bel bükenn

aynen öyle walla. ya onada hak weriorm wermio degilim Ama durumu böyleyken bizim huyumuza gitmesi gerekmezmi. inan eşim yanımda olsun ben yine katlanırım ama böyle olunca insanın gün gectikce sabrı tükeniyor artık olumlu bakacak yanını bırakmıo Kalbimi kıra kıra artık sewgide bırakmadıki içimde. eşimi bile sinirden ağlatıyo yaa. ben kendimi gectim çocuguda yıprattı iyice Bu durumda tabi çocuk falan olmaz bu stresde bütün gün işde ugrasıo yetmio bide ewde stres çekio Kaç akşam sofradan yemeden kalkıo sırf sussun die. tamam annecim tamam annecim dio alttan ala ala oda bıktı. banada sabret ne olur dio. Zaten kaynanam haksız oldugunu görünce panik atak krizi tutuo hep nedense!. eşimde napsın sabredelim buda bizim sınavımız dio... offfffff sanırım böle geçecek ömür

Konuşurum ben..
Hele bu konuda çok büyük konuşurum..
Kırıcı olmak istemem ama ben evlenmemeyi bile tercih ederim açıkçası kayınvalidemle aynı evde oturacağıma..
Hiç bir adamın aşkından ölmem,kendimden taviz vermem..

Doğru Allahım hiç kimseyi yalnız komasın inşallah..
Ama ben kendi annem bile olsa karşı dairesinde otururum yine de aynı evde oturmam..
Neden eziyet çekeyim bile bile..
İnsanlar kendilerini düşünmezse başkası onu hiç düşünmez.. Kendi annem yalnızlıktan korkarken kendini düşünmüş olmuyor mu?

ne garip bir cümle

Neden?
Annem yalnızlıktan korkuyor beni yanında istiyor..
Peki ben; belki de ben yalnız kalmak ya da eşimle başbaşa olmak istiyorum..
Herkesin kendini düşünmesine gelmiyor mu bu işin sonu?

düşüncenize saygı duyuyorum yanlış anlamayın
yanlızca tuhaf geldi
annemi korkuyorken tek bırakamam
daha küçücükken karanlıktan korktuğunda gök gürültüsünden korktuğumda
aşıdan korktuğumda onunda beni bırakmadığı gibi
tabi buda benim düşüncem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…