• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanamin pintiligi

Arkadaslar merhaba.Ben yeni uyeyim.Sizinle bir sikintimi paylasmak istiyorum.Ben 3 yillik evliyim 1 yasinda cocugum var calisan ve iyi kazanan bir bayanim.Yalniz kaynanam surekli benimle para konusuyor.Bu zamana kadar ailelerin huzuru kacmasin diye hep sustum ben sustukca o daha cok laf soylemeye basladi.En son kayinpederim oglum icin 40 lira verdi.Bununla ogluma ayakkabi alin dedi.Ben de sag ol baba hic gerek yok falan dedim.Biz konusurken duydu mutfaktan kosa kosa geldi ben daha parayi almadan neden 40 veriyorsun 20 liraya da ayakkabi var dedi kayinpederimde ters ters bakti ona sonra bana mutfakta o parayi harcama haftaya getir pazardan 20 liralik ayakkabi alalim dedi ben yine bir sey demedim parayi da hala almamistim koltugun ustunde duruyordu gelip gidip kontrol ediyor aldim diye en son cantaya koydum geldi hemen burdaki para nereye gitti dedi cok bozuldugumu gorunce de ismail mi aldi dedi(esim)biz size vermedik o parayi cocuga verdik dedi.Cok kizdim gittim cocuga 65 liralik ayakkabi aldim ertesi gunde kapisna gidip parasini verdim.Ben para icin laf isitecek insan degilim dedim 40 liranadauhtac degilim dedim bundan sonra cocuguma degil 40 lira 1 lirani bile gecirmem dedim dun almayacktim babamin hatri kirilmasin diye aldim dedim bana hicbir aciklama yapamadi sadece sna yaziklar olsun senden beklemezdim dedi seni sildim bundan sonra dedi bir de hakli gibi ben artik cok bunladim ailemin hac parasina kadar karisiyor bu kadin neden hacca gidiyorlamis o parayi bizim ev kredimize vreceklermis bilmem ne gectigimiz ay da ev krediniz bitince tekrar kredi cekip bize ev alirsiniz demsti.Kredini bitince ne yapacaksiniz o kadar parayi yiyemezsiniz dedi ben kayinpederime soyleyince de kiskanca cikti adim malimi kiskaniyormusum artik o kadar biktim para laflarindan ve surekli kendini hakli gormelerinden ki esimi bile gozden cikardim.Cok uzun oldu k.b. siz olsaniz ne yapardiniz?
Ben olsam ,önce ,bütün bu olanlara göz yuman kocami kapiya atardım ,sonra da kocamdan fazla dibimde ve ozelimde olan kayinvalidemi boşardım. .

Kayinvalideni ciddi tersle..alınıyor mu ,darılıyor mu bilmem ama senden uzak dursun ..

Kayınbaba anlayışlı birine benziyor ona mı şikayet etsen ?
İnsan torunu için en iyisini ister adamın gonlunden kopmuş vermiş 40 lirayı kadının içine oturmuş sanki 400 lira tövbe ya.

Yani bu pintilik , cimrilik değil İnan'ın bu daha öte bişey..
Bu kadar evinizin içine almayın kayınvalidenizi sorunları olan bir bayan anladığım kadarıyla..
Eşinizin birşey yapmadığını söylediniz yalnızken kayınpederinizle konuşun bu konuyu güzelce kırmadan anlatın Zaten o da kendi eşinin nasıl birisi olduğunu biliyordur hak verecek size , belki o engel olabilir diye düşündüm.
Söylediği herhangi bişey olursa da cevabını çekinmeden verin o düşünüyor mu siz üzüleceksiniz diye hayır siz neden susacakmışsınız :63:

Kayınbaba anlayışlı birine benziyor ona mı şikayet etsen ?
İnsan torunu için en iyisini ister adamın gonlunden kopmuş vermiş 40 lirayı kadının içine oturmuş sanki 400 lira tövbe ya.
Evet canim bu ev mevzusunda dayanamadim ona gidip soyledim bana boyle dedi diye o da ben babamlar olene kadar maasimi onlara verdim hic aenin benim yapmadik dedi agzim acik kaldi ondan beklemzdim hic

Evet canim bu ev mevzusunda dayanamadim ona gidip soyledim bana boyle dedi diye o da ben babamlar olene kadar maasimi onlara verdim hic aenin benim yapmadik dedi agzim acik kaldi ondan beklemzdim hic
Anlamadım ? Kayınbabanmı babası gile vermiş maaşını ?

Bu kadar evinizin içine almayın kayınvalidenizi sorunları olan bir bayan anladığım kadarıyla..
Eşinizin birşey yapmadığını söylediniz yalnızken kayınpederinizle konuşun bu konuyu güzelce kırmadan anlatın Zaten o da kendi eşinin nasıl birisi olduğunu biliyordur hak verecek size , belki o engel olabilir diye düşündüm.
Söylediği herhangi bişey olursa da cevabını çekinmeden verin o düşünüyor mu siz üzüleceksiniz diye hayır siz neden susacakmışsınız :63:
Canim ben de onun insiyatifine guvenip konustum ev alma mevzusunda o da bana ben kazandigimi hep babama verdim olene kadar senin benim yapmadim dedi ben calistigim surece de kimseye nuhtac olmayiz dedi ben kalakaldim ondan biraz insaf bekliyordum o da beni tersledi resmen

Canim ben de onun insiyatifine guvenip konustum ev alma mevzusunda o da bana ben kazandigimi hep babama verdim olene kadar senin benim yapmadim dedi ben calistigim surece de kimseye nuhtac olmayiz dedi ben kalakaldim ondan biraz insaf bekliyordum o da beni tersledi resmen
Allah Allah ailecek garipler desene :işsiz:
O zaman sende o kredi bitince hemen kendine bi borç yapacaksın kimseye uğraşmana gerek kalmayacak araba al başka birşey yap ama o para bir şekilde bir yerlere gitsin mesela ev için söylüyorum..
Diğer konularda da zaten susma hani cevap vermeyeyim gibi düşünme , çünkü kadın saçmalıyor ezdirme hiç kendini :KK12:

Ben de cok sasirdim anladim ki onlar aile ben disardyim ne yaparsalar kendilerini suclu gormeyecekler o yuzden kendi hakkimi kendim savunacagim bundan sonra
Kimse yogurdum ekşi demez ya.
Herkes birbirini iyi tanıyodur da öyle işte.

Ben de eskiden olgun bir insan olmadigini dusunuyordum ama artik karar verdim kafda sorunlari var kp sikayet ettim onceden beni kiskanclikla sucladi fayda etmedi yani

Ben de eskiden olgun bir insan olmadigini dusunuyordum ama artik karar verdim kafda sorunlari var kp sikayet ettim onceden beni kiskanclikla sucladi fayda etmedi yani
Yok yok deme birşey madem böyle bir durum var çek elini ayağını mecbur olmadıkça görüşme gitme gelmelerini de kısıtla aaa ne tuhaflar sinirlerim bozuldu:KK20:

Allah Allah ailecek garipler desene :işsiz:
O zaman sende o kredi bitince hemen kendine bi borç yapacaksın kimseye uğraşmana gerek kalmayacak araba al başka birşey yap ama o para bir şekilde bir yerlere gitsin mesela ev için söylüyorum..
Diğer konularda da zaten susma hani cevap vermeyeyim gibi düşünme , çünkü kadın saçmalıyor ezdirme hiç kendini :KK12:
Allah'tan esim oyle bir sey olmaz zaten kendi de biliyor seni denemistir dedi bu yaptiklarindan sonra olurum de vermem zaten

Ondan birtanede bende var! Seni cok iyi anliyorum. Boylelerine nedesen naapsam bos anlamazlar anlamak istemezler. Ben kaynanamla arayi mesafeli tutunca iyi ama bir yuz vereyim, herseyime karisir ama herseyime. Gecen gun tartistik, sonra esim onu evine birakirken baya azarlamis. Artik bir kac hafta rahat olur kafam. Bence sizin esinizde bi karsisina alip konussun!

Ondan birtanede bende var! Seni cok iyi anliyorum. Boylelerine nedesen naapsam bos anlamazlar anlamak istemezler. Ben kaynanamla arayi mesafeli tutunca iyi ama bir yuz vereyim, herseyime karisir ama herseyime. Gecen gun tartistik, sonra esim onu evine birakirken baya azarlamis. Artik bir kac hafta rahat olur kafam. Bence sizin esinizde bi karsisina alip konussun!
Onu da denedik anlamiyor laftan kimseyi takmiyor bu bakalim bu sefer benim ayarim kac gun gidecek esim su an karalar baglayip oturuyor annesine kizdim diye

Allah size sabırlar versin. Gerçekten çok sinir bozucu kayinvalideniz.
Sonuna kadar haklısınız fakat mantıklı bir hareket olmamış yaptığınız. Öfkeyle kalkmış zararla oturmuşsunuz. Haklıyken haksız duruma düşmüşsünüz. Bebeğinizin yeni ayakkabısını gösterip ' bak babannesi yeni ayakkabı aldık' deseydiniz. Pazardaki ayakkabıyı gündeme getirirse ' ben bunu beğendim aldım , sen onu beğendiysen torununa hediye alabilirsin tabiki' derdiniz gülerek. Bu şekilde de rahatlardinız
Yanlış anlamayin gerçekten tahammül edilesi bir kadın hiç hiç değil. Sizi suçlanıyorum. Fakat böyle olsa daha iyi olurdu diye düşünüyorum.

Kendini ezdirme ve hakkını sen savun. Eşin de bunu kaldıramazsa yani sen haklıyken bile seni ailesine ezdiriyorsa yol ver gitsin. Hayatta hiç kimsenin ailesine zorunlu katlanmam.

Back