O zaman iliskiniz esinizin mutlulugu uzerine kurulmus. Aslinda iki numarayi en basta yapacaktiniz. Ama hatasi oldugunda soylemekten cekinmeyin. Hatali oldugunu bilsin. Zamanla belki bilincaltina yerlesir de kendini toparlar.
Yakından tanıdığım kayserili aile var gelin kızı köle gibi kullanıyor kaynana kız evlendi evleneli evlnde oturamıyor evinin keyfini çıkaramıyor kızcağız 2 evi idare ediyor ve benim kaynana işlne geldiği için kızı öve ,öve yerle göklere sığdıramıyor geinin çocuğu olduğu halde öğlen olmadan kaynananın temiziliğin ve yemeklerini yapmaya hergün gidiyor askında kaynana kul hakkına giriyor ki çok da dindar kadın hastada deği eli ayağı tutuyor o kadından nefret alıyorum sevmiyorum sanki o harekerleri bana yapılmış gibi kadının yüzüne tüküresim var arkadaşımada zaten dert yanmış hep evime hasretim demiş
Din kitaplarini karistirip anne baba ne yapsa cekilir diyen erkeklere, anne babayi sadece evladi crkmek zorunda oldugunu da bir zahmet anlatsin. Hic kimse baskalarinin hizmetini yapmaya suratini cekmeye laf sokmasina katlanmaya zorlanamaz. Kul hakkina giriyorsun peki bunu nasil odemeyi dusunuyorsun deyin. Oyle din kitabi acip vaaz vermekle olmuyor. Istedigi din alimine sorsun gelin mecbur mu diye. Alacagi cevap pek hosuna gitmeyecek ama gercekler boyle.
Zaten birgünde kaynanama söyledim gelin hizmetçi değil dedim o da dedi ki değil tabi paramız var zamanı gelince tutarız
Şunu bil sen ailesini kötüledikçe, onlar hakkında konuştukça onların değeri artacak.
Eşin de seni susturabilmek için bir zaman sonra senin ailenin hiç mi yanlışı yok diye onların
açığını aramaya başlayacak.
Tavsiyem, Allah'a havale et.
Bu senin sorunun eşinin tepki vermesini bekleme, maalesef çoğu veremiyor.
Tepkini, mesafeni kendin koyacaksın.
Eşine değil, hatayı yapan kişinin bizzat kendisine.
Esimin gozune batiyo ailesine gidip gelmeyince yada onlarla iyi olmak icin elimden geleni yapmayinca.
Esimin gozune batiyo ailesine gidip gelmeyince yada onlarla iyi olmak icin elimden geleni yapmayinca.
Bu söylediklerim hoş değil iki yüzlülük biliyorum ama bazı evlilikler bunu istiyor.
Benim karakterime de çok ters olduğu için yapamam bakışlarıma yansır sevgim, nefretim.
Ama benim eşim zamanla beni değiştiremeyeceğini kabullendi.
Ailesine koyduğum mesafe ile yaşamaya alıştı.
Ama emin ol alışmasaydı ve onlarla iyi olmaya zorlasaydı eğer.
Kendimi zorlar yapardım bunu.
Eşimin yanındayken onlara karşı soğuk, mesafeli olmazdım ama yalnızken gereken
soğukluğu, mesafeyi gösterirdim.
Gitmek istemiyorsam eğer sık sık hasta olurdum.
Kıvranırdım, ağrım var sancım var diye.
Ama arada da kek, börek yapar hadi annenleri ziyaret edelim derdim ki bilerek
yaptığım düşünülmesin.
Şükür ki gerek kalmadı bende.
O düzeni kurmak senin elinde aslında.
Ama asla çeneyle, dırdırla düzelmez bunu bil.
İnşallah yakın zamanda huzuru bulursun yuvanda.
Iste herseye ragmen annemi kotulemesine yalan atmasina ragmen gidip geldim, gitigimdede asla yuzumu asmam guler yuzluyum. Konusabilecegim yerde soylerim bikac sey. Evde yaptigim seylerden gonderirim. Ama susmuyolar ve laf ediolar herseyi. Herseyden bisey cikariyolar. Ariyolar esimi niye gelmedi buraya biseymi var hep bu sekilde. Zaten ailemden uzagim bide onlari cekemiyorum artik sirf daha az laf soz olsun diye gorusmeyi azalttim cunku bu iki taraf iicnde iyi. Annesi hep soyleniyomus evde kaynim esime msj cekiyo artik biseyler yap falan diye. Hani ne biliyim problem ne bilmiyorum ailesi sinirlerimi cok bozuyo esimde ailedir yapar diye izliyo. En azindan karismasinlar nereye gittim geldim diye ama sanki tek anne baba hakki var. Esimin adaletsizligi gozumden dusmesini sagliyo
Iste herseye ragmen annemi kotulemesine yalan atmasina ragmen gidip geldim, gitigimdede asla yuzumu asmam guler yuzluyum. Konusabilecegim yerde soylerim bikac sey. Evde yaptigim seylerden gonderirim. Ama susmuyolar ve laf ediolar herseyi. Herseyden bisey cikariyolar. Ariyolar esimi niye gelmedi buraya biseymi var hep bu sekilde. Zaten ailemden uzagim bide onlari cekemiyorum artik sirf daha az laf soz olsun diye gorusmeyi azalttim cunku bu iki taraf iicnde iyi. Annesi hep soyleniyomus evde kaynim esime msj cekiyo artik biseyler yap falan diye. Hani ne biliyim problem ne bilmiyorum ailesi sinirlerimi cok bozuyo esimde ailedir yapar diye izliyo. En azindan karismasinlar nereye gittim geldim diye ama sanki tek anne baba hakki var. Esimin adaletsizligi gozumden dusmesini sagliyo
O söz ettiğim eziyet gören gelin ne bir komşu nede bir arkadaş edinemiyor sürekli kaynananın kuyruğunda gezmek zorunda kızı köle almışlar
6 yiilik evliyim. 6 yildan ne ders cikardin diye sorarsan eger, sus ve ses cikarma,duymazdan gel diyen arkadaslarimi kusira bakmasinlar ama asla desteklemiyorum. Cunku bende hep susan alttan alan duymazdan gelen taraftim. Baktim tepeme cikiyor kv. actim agzimi yumdum gozumu. Ama esimin yaninda konustum.esim de duysun ki konustuklarimi saptirmasinlar, soylemediklerimi soylemisim gibi.lanse etmesinler diye. Oymus... bir daha.sesi.cikmadi kv.min.
ama su da bir gercek ki o zamana kadar kv.ye ses etmeyen esim, benim ciddiyetimi ve sinirimi gorunce hic mudahale etmeden dinledi. Bu da kv.min gozunde, esimin beni destekledigi anlamina geldi.
Yani susma. Susmak kabullenmek... susmak gel tepeme cik demek... susmak ezilmek... ezdirme kendini
zamanla herkes herşeyi anlıyor
buda kocanda dahil zamanla seni anlayacak
senin yanında olacak
biraz sabretmen lazım
canım o kadar baskınlar ki anlatamam . şebeke gibiler kaynanam kız kardeşi ve anneleri ile. öyle ki eşlerine neler ediyorlar ama adamlar susuyor. bahtları varmış.Peki ayni seyleri hissediyosak, sen dillendirmiyosun sanirim? Yakin mi oturuyosunuz? Mesafe iyi gelmistir esin nasi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?