• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kaynanamin kotuluklerini nasil unutabilirim allah askina

O zaman iliskiniz esinizin mutlulugu uzerine kurulmus. Aslinda iki numarayi en basta yapacaktiniz. Ama hatasi oldugunda soylemekten cekinmeyin. Hatali oldugunu bilsin. Zamanla belki bilincaltina yerlesir de kendini toparlar.

Yaptim ama bisey degismedi hala her gun soyluyorum ama anlamiyo beni yada ben mi anlatamiyorum bilmiyorumki. Cok pasif bi insan bana verdigi sozleri tutmuyo ve kendince gecerli sebepleri oluyo. Bilinc altina yerlesecegi yere benden soguyo bana gicik kapiyo onu asagliyomusum. Halbuki ben ailesi gibi her yaptigina iyi demiyorum, ben daha iyi olsun diye durustce bu iyi bu kotu diyorum kotu deyince onu begenmiyo oluyorum

Yakından tanıdığım kayserili aile var gelin kızı köle gibi kullanıyor kaynana kız evlendi evleneli evlnde oturamıyor evinin keyfini çıkaramıyor kızcağız 2 evi idare ediyor ve benim kaynana işlne geldiği için kızı öve ,öve yerle göklere sığdıramıyor geinin çocuğu olduğu halde öğlen olmadan kaynananın temiziliğin ve yemeklerini yapmaya hergün gidiyor askında kaynana kul hakkına giriyor ki çok da dindar kadın hastada deği eli ayağı tutuyor o kadından nefret alıyorum sevmiyorum sanki o harekerleri bana yapılmış gibi kadının yüzüne tüküresim var arkadaşımada zaten dert yanmış hep evime hasretim demiş

Evet iste ailesinin derdi buydu ve ben boyle yapmadigim icin problemler cikti. Yemin ediyorum dugunumun ilk sabahi gitmedim diye laf oldu hersey laf ediliyo. Meger normalmis onlar soylenecek bizde kendimize ceki duzen verecekmisiz.. Esim goruyo ailesinin susmadigini ama benim elimden geleni yapmami bekliyo bu haksizlik onlar susacagini bilsem cabalarim ama susmazlarki.
Ne dindari allah askina kendi dinlerini yasiyolar islami degil islamda kadin hakki diye bisey var. Peygaber efendimiz son hutbesinde buyuruyor kadinlar size allahin emanetidir bu husustan allahtan korkun diye. Ama benimki sadece anne baba hakki arastiriyor

Din kitaplarini karistirip anne baba ne yapsa cekilir diyen erkeklere, anne babayi sadece evladi crkmek zorunda oldugunu da bir zahmet anlatsin. Hic kimse baskalarinin hizmetini yapmaya suratini cekmeye laf sokmasina katlanmaya zorlanamaz. Kul hakkina giriyorsun peki bunu nasil odemeyi dusunuyorsun deyin. Oyle din kitabi acip vaaz vermekle olmuyor. Istedigi din alimine sorsun gelin mecbur mu diye. Alacagi cevap pek hosuna gitmeyecek ama gercekler boyle.

Evet. Evlilik kitaplari aliyorum halbuki ama o aile hakkina bakmak icin sabirsizlaniyo. Ordaki yazilanlari benimsedigi kadar hanimina nasil olmasi gerektigini beceremiyo. Belki okuduktan sonraki bikac saat gecerli snrasinda unutuyo. aile huzur verir diyo bize zarardan baska bisey gelmdi

Zaten birgünde kaynanama söyledim gelin hizmetçi değil dedim o da dedi ki değil tabi paramız var zamanı gelince tutarız

Gecen okumus. Haniminizi sevindirip annenizi uzmeyin. Bide diyo tesadufen karsima cikti nedendirki falan filan. sanki ben uz diyorum annesi uzulmek icin sebep ariyo ben napiyim

Şunu bil sen ailesini kötüledikçe, onlar hakkında konuştukça onların değeri artacak.

Eşin de seni susturabilmek için bir zaman sonra senin ailenin hiç mi yanlışı yok diye onların
açığını aramaya başlayacak.

Tavsiyem, Allah'a havale et.
Bu senin sorunun eşinin tepki vermesini bekleme, maalesef çoğu veremiyor.
Tepkini, mesafeni kendin koyacaksın.
Eşine değil, hatayı yapan kişinin bizzat kendisine.

Şunu bil sen ailesini kötüledikçe, onlar hakkında konuştukça onların değeri artacak.

Eşin de seni susturabilmek için bir zaman sonra senin ailenin hiç mi yanlışı yok diye onların
açığını aramaya başlayacak.

Tavsiyem, Allah'a havale et.
Bu senin sorunun eşinin tepki vermesini bekleme, maalesef çoğu veremiyor.
Tepkini, mesafeni kendin koyacaksın.
Eşine değil, hatayı yapan kişinin bizzat kendisine.

Esimin gozune batiyo ailesine gidip gelmeyince yada onlarla iyi olmak icin elimden geleni yapmayinca.

Esimin gozune batiyo ailesine gidip gelmeyince yada onlarla iyi olmak icin elimden geleni yapmayinca.

Bu söylediklerim hoş değil iki yüzlülük biliyorum ama bazı evlilikler bunu istiyor.
Benim karakterime de çok ters olduğu için yapamam bakışlarıma yansır sevgim, nefretim.
Ama benim eşim zamanla beni değiştiremeyeceğini kabullendi.
Ailesine koyduğum mesafe ile yaşamaya alıştı.

Ama emin ol alışmasaydı ve onlarla iyi olmaya zorlasaydı eğer.
Kendimi zorlar yapardım bunu.
Eşimin yanındayken onlara karşı soğuk, mesafeli olmazdım ama yalnızken gereken
soğukluğu, mesafeyi gösterirdim.
Gitmek istemiyorsam eğer sık sık hasta olurdum.
Kıvranırdım, ağrım var sancım var diye.

Ama arada da kek, börek yapar hadi annenleri ziyaret edelim derdim ki bilerek
yaptığım düşünülmesin.

Şükür ki gerek kalmadı bende.

O düzeni kurmak senin elinde aslında.
Ama asla çeneyle, dırdırla düzelmez bunu bil.

İnşallah yakın zamanda huzuru bulursun yuvanda.

Sonra o cadı kaynanaya yakın oturan başka bir komşuya gittik tabi o kadında aynı yaşta olmasına rağmen geline çektirdiğini oda konu etti, yanımdada kaynana vardı tabi hoşuna gitmedi , ama bu kadınında 3 kızı olduğundan diğer kaynanayı yadırgadı aynı benim gibi benim kaynanada ağzını açıp bir şey söylemedi

Son düzenleme:
Bu söylediklerim hoş değil iki yüzlülük biliyorum ama bazı evlilikler bunu istiyor.
Benim karakterime de çok ters olduğu için yapamam bakışlarıma yansır sevgim, nefretim.
Ama benim eşim zamanla beni değiştiremeyeceğini kabullendi.
Ailesine koyduğum mesafe ile yaşamaya alıştı.

Ama emin ol alışmasaydı ve onlarla iyi olmaya zorlasaydı eğer.
Kendimi zorlar yapardım bunu.
Eşimin yanındayken onlara karşı soğuk, mesafeli olmazdım ama yalnızken gereken
soğukluğu, mesafeyi gösterirdim.
Gitmek istemiyorsam eğer sık sık hasta olurdum.
Kıvranırdım, ağrım var sancım var diye.

Ama arada da kek, börek yapar hadi annenleri ziyaret edelim derdim ki bilerek
yaptığım düşünülmesin.

Şükür ki gerek kalmadı bende.

O düzeni kurmak senin elinde aslında.
Ama asla çeneyle, dırdırla düzelmez bunu bil.

İnşallah yakın zamanda huzuru bulursun yuvanda.

Iste herseye ragmen annemi kotulemesine yalan atmasina ragmen gidip geldim, gitigimdede asla yuzumu asmam guler yuzluyum. Konusabilecegim yerde soylerim bikac sey. Evde yaptigim seylerden gonderirim. Ama susmuyolar ve laf ediolar herseyi. Herseyden bisey cikariyolar. Ariyolar esimi niye gelmedi buraya biseymi var hep bu sekilde. Zaten ailemden uzagim bide onlari cekemiyorum artik sirf daha az laf soz olsun diye gorusmeyi azalttim cunku bu iki taraf iicnde iyi. Annesi hep soyleniyomus evde kaynim esime msj cekiyo artik biseyler yap falan diye. Hani ne biliyim problem ne bilmiyorum ailesi sinirlerimi cok bozuyo esimde ailedir yapar diye izliyo. En azindan karismasinlar nereye gittim geldim diye ama sanki tek anne baba hakki var. Esimin adaletsizligi gozumden dusmesini sagliyo

O söz ettiğim eziyet gören gelin ne bir komşu nede bir arkadaş edinemiyor sürekli kaynananın kuyruğunda gezmek zorunda kızı köle almışlar
Iste herseye ragmen annemi kotulemesine yalan atmasina ragmen gidip geldim, gitigimdede asla yuzumu asmam guler yuzluyum. Konusabilecegim yerde soylerim bikac sey. Evde yaptigim seylerden gonderirim. Ama susmuyolar ve laf ediolar herseyi. Herseyden bisey cikariyolar. Ariyolar esimi niye gelmedi buraya biseymi var hep bu sekilde. Zaten ailemden uzagim bide onlari cekemiyorum artik sirf daha az laf soz olsun diye gorusmeyi azalttim cunku bu iki taraf iicnde iyi. Annesi hep soyleniyomus evde kaynim esime msj cekiyo artik biseyler yap falan diye. Hani ne biliyim problem ne bilmiyorum ailesi sinirlerimi cok bozuyo esimde ailedir yapar diye izliyo. En azindan karismasinlar nereye gittim geldim diye ama sanki tek anne baba hakki var. Esimin adaletsizligi gozumden dusmesini sagliyo

Sen mi değiştireceksin bu yaşında insanları derler hep bu durumlarda.
Ama ben değiştirmek için hep çabaladım.

Sen de çabalayacaksın. Kendin için değilse de doğacak çocuğun için.
Evinin huzuru için.

Ailesi yüzünden boşanmayı düşünmüyorsan eğer şartları değiştirip
insanları kendi düzenine alıştırmak zorundasın.

Eşinle haftanın günlerini belirle, sadece şu günler ailene gideceğiz diğer günler
evimizde evliliğimizi yaşayacağız diye.

Benim de bir ailem var anne baba hakkını çok biliyorsun madem hadi onların da gönlü olsun diye haftanın yarısını orda yarısını senin ailende geçirelim.
Birbirimize ayıracak vaktimiz de kalmasın nasıl olur?

Hiç gitmeyelim demiyorum.
Ama bir düzen olmalı ve herkes buna uymalı.
Başta sık gelmiyorsunuz diye söylenecekler bir kaç hafta sonra bu düzene onlar da
alışıp susacak.

Sen artık ailenden çok eşinin gönlünü düşünmek zorundasın, evlisin.
Bu gerçeğin herkes farkında olmalı.

Ya da ben de senin gönlünü bırakıp ailemin gönlünü düşüneceğim ve dönüşü olmayacak bil diye sakin ve net konuşacaksın.

O söz ettiğim eziyet gören gelin ne bir komşu nede bir arkadaş edinemiyor sürekli kaynananın kuyruğunda gezmek zorunda kızı köle almışlar

Evet benimde gitmemi gelmemi istemiyolar. Fitne cikarmis ne alakaysa. Her gittigim yerden haberdar falan olmak istiyolar biriyle konusunca kulaklari bende olur ay nefret ediyorum bunlardan

6 yiilik evliyim. 6 yildan ne ders cikardin diye sorarsan eger, sus ve ses cikarma,duymazdan gel diyen arkadaslarimi kusira bakmasinlar ama asla desteklemiyorum. Cunku bende hep susan alttan alan duymazdan gelen taraftim. Baktim tepeme cikiyor kv. actim agzimi yumdum gozumu. Ama esimin yaninda konustum.esim de duysun ki konustuklarimi saptirmasinlar, soylemediklerimi soylemisim gibi.lanse etmesinler diye. Oymus... bir daha.sesi.cikmadi kv.min.
ama su da bir gercek ki o zamana kadar kv.ye ses etmeyen esim, benim ciddiyetimi ve sinirimi gorunce hic mudahale etmeden dinledi. Bu da kv.min gozunde, esimin beni destekledigi anlamina geldi.

Yani susma. Susmak kabullenmek... susmak gel tepeme cik demek... susmak ezilmek... ezdirme kendini

zamanla herkes herşeyi anlıyor
buda kocanda dahil zamanla seni anlayacak
senin yanında olacak
biraz sabretmen lazım

6 yiilik evliyim. 6 yildan ne ders cikardin diye sorarsan eger, sus ve ses cikarma,duymazdan gel diyen arkadaslarimi kusira bakmasinlar ama asla desteklemiyorum. Cunku bende hep susan alttan alan duymazdan gelen taraftim. Baktim tepeme cikiyor kv. actim agzimi yumdum gozumu. Ama esimin yaninda konustum.esim de duysun ki konustuklarimi saptirmasinlar, soylemediklerimi soylemisim gibi.lanse etmesinler diye. Oymus... bir daha.sesi.cikmadi kv.min.
ama su da bir gercek ki o zamana kadar kv.ye ses etmeyen esim, benim ciddiyetimi ve sinirimi gorunce hic mudahale etmeden dinledi. Bu da kv.min gozunde, esimin beni destekledigi anlamina geldi.

Yani susma. Susmak kabullenmek... susmak gel tepeme cik demek... susmak ezilmek... ezdirme kendini

Karsimdaki okadar akilli okadar sinsiki kelimelerle oynayip okadar mazluk yazik rolu oynuyo. Basa cikmam imkansiz yalan dolan hepsi onda. Sessiz kalamiyorum esime karsi onlara karsida kalmamaya calisiyorum esime gidip o niye boyle sert kalp kiriyo diyolar halbuki kendileri oyle. Biraz yuzlerine guluyum dedigin gibi depeme cikiyolar nasil katlanacam bilmiyom gitmek istiyorum burdan tasinmak ama esim iste bilio cok ciddi oldugumu ama takmiyo sanki. Buna demisler aileni istemeyen kadinla nereye kadar yapacan diye cok zorjma gitti

Peki ayni seyleri hissediyosak, sen dillendirmiyosun sanirim? Yakin mi oturuyosunuz? Mesafe iyi gelmistir esin nasi?
canım o kadar baskınlar ki anlatamam . şebeke gibiler kaynanam kız kardeşi ve anneleri ile. öyle ki eşlerine neler ediyorlar ama adamlar susuyor. bahtları varmış.
eşim bedensel engelli benim o yüzden aynı şehirdeyiz. taynımı alıp gitmek istiyorum ben ama eşim korkuyor işte aslında ailesinden bın kat daha fazla bakıyorum eşime o da bunu bılıyor mesafe de koydu ama gel gelelım ben unutamıyorum yapılanları. neden yaşadım bunları diyorum. kendımle ne zaman baş başa kalsam aklıma geliyor . neden bu lafları duydum? neden ailemle uşraştılar? neden her şeye rağmen evlendim. neden evimde eşyam yok neden bileziklerimi aldılar. düşün düşün dur. bilsem de unutmak gerektiğini olmuyor işte. eşimi o kadar seviyorum ki . bilmıyorum ne yapacağımı.
dilerim sen bulurusn çözümü allaha havale edip önüne bakarsın .

Back
X