Kaynanamı affedebilir miyim ? yol gösterin ben yapamıyorum 1,5 senedir...

burukk

Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2012
12
0
16
İstanbul
Kaynanamla doğumumda yaşadığım problemler nedeni ile yüzüne gülmek muhabbet etmek bile istemiyorum. Sezeryan ile doğum yaptım 1,5 sene önce. annem dekaynanam da doğumuma geldi. Hastanedeki 2 günün ardından eve geldiğimizde kadın herkesten önce duşunu aldı kumandasını aldı oturdu. Annem bir yandan benimle ilgileniyor bir yandan ev temizliyor bir yandan da bebek ile ilgileniyordu. 2 hafta kaldı evde bir gün bir çorba bile yapmadı temizliğe el atmadı kahvaltı için ocağa çay bile koymadı. Bebeğin altını bir gün sırf ilgilensin dışlanmış hissetmesin diye sen değiştir dedim kendi oturmuş televizyon izlerken içerde yemek yapan annemi çağırdı gel sen değiştir diye. Annem gece gündüz ne uyku gördü ne bir an oturma . Bir gün kadın halsizlikten kaynanana ne yemek yapalım bugün diye sor belki sen bir şey demiyorsun diye üzerine alınmıyordur dedi annem hala iyi niyetle. Kaynanamdan aldığım cevap " sen ne pişirirsen onu yerim" oldu. 2 hafta boyunca oturup televizyon izledi ancak eşim gelince bebeği seveceği tuttu gündüzleri bebeğe bırak bakmayı dokunmadı bile. Bir de üstüne üstlük sinirden stresten sütüm gelmiyordu. Sabah 7,30 a kadar annemle beraber uyanıktık uyutmamıştı bizim ufaklık. Sabah 11 e kadar 3,5 -4 saat uyuduk. Kalktığımızda tv izliyordu kahvaltı vs yoktu tabii. Bir de üstüne eşime sabah 12 de kahvaltı yapıyorsun o saate kadar bir şey yemezsen sütün olmaz diye şikayet ediyordu gizliden. Oysa annem cnm gece bile kompostolar hazırlayıp içirip yatırıyordu beni. Sinirden anneme ben yardım etmek zorunda kaldım yoksa iyice strsleniyordum. Annem kahvaltı hazırlıyor topluyor her gün evdeki halılara kadar kaldırıp temizlik yapıyor akşam yemeği yapıyor gece bebeğe ve bana bakıyordu. Bir gün el süpürgesiyle kahvaltı ardından eğilmiş yer süpürürken mutfağa bardağını bıraktı döndü arkasını gitti. Şaka gibiydi her şey. Arka odaya kaçıp kaçıp saatlerce ağladım. Sütüm gelmedi 10-15 gün. Allahtan ablam da yeni doğum yapmıştı. Süt annesi oldu oğluma sağıp veriyordu...
Evlenir evlenmez hiçbir şey yaşayamadan 44 yaşında oğluna düşünmeden bebek vermiş sadece 29 yaşında gelinine yapılabilir mi bunlar? Ne yapmış olabilirim bu kadar kötülüğü hakedecek ?

Allah aşkına en çok yardıma moral e ihtiyacım olduğu zaman bana bunları yapan insanın suratını nasıl görmek isteyeyim. Sanırım hiç affedemeyeceğim onu. Böyle bir ömür nasıl geçer

bilmiyorum(

Kaynanam ile annem aynı şehirde oturuyor. Geçen sene bayramda gittiğimizde normal olarak 1 gece onlarda 1 gece bizimkilerde kalıyorduk ama kaynanamın her gidişimizde yüzünden düşen bin parça. Eşimin teyzesi de laf sokmuştu " gelini görmek için annesigile gitmek lazım diye." bundan sonra hiç o şehre gidesim yok. Ne yapacağım nasıl kurtulacağım yardım edin lütfen

Eşim çok anneci evlendikten sonra aile değere biniyor hiç laf ettirmiyor... Ağzını açıp beni ezdirmeme vs de yok. napcam? İyi niyetli bir insan olduğunu bilmesem bir an düşünmez boşardım ama aciz sanırım bilmiyorum nedir bu

canım bende aynen 2 doğumumdada kaynanam gelmedi artı annem gelince kıskandı ama eşim bana destek oldu sağolsun takma kafana yalandan gülmeden kim ölmüş bebişin için eşinle mutlu ol gerisini salla gitsin

kırgın olmakta haklısınız ama üzerinden 1,5 sene geçmiş ve kötülük de yapmamiş. bu yönünü düşünün ne insanlar var yuva yıkmaya çalışıyo. içinizden onun öyle bi insan olduğunu kbl edip düşünmemeye çalişin bence

Neden aynısını kayınvalidenize gittiğinizde siz de yapmıyorsunuz?
Yapıyorsanız, problem yok... Ama kalkıp "gelinlik" yapıyor iseniz, yanlış yoldasınız... Haddim değil, ama bu böyle...
Yaptığı hatayı anlamasını istiyorsanız, 1,5 sene beklemeden anında tepkinizi göstermelisiniz.. Mesela evine gittiğinizde hiçbir şeye karışmayın.. Bırakın eşiniz yardım etsin.. Bırakın size söylensin.. Duymayın... Kayınvalideniz size çıkışırsa "Vallahi ben sizde adet böyle sanıyordum... Lohusalığımda siz elinizi bir şeye sürmeyince, bunlarda adet bu diye düşünmüştüm... Herkes kendi işine bakar.. Dediğiniz gibi, ne koyarsanız önüme onu yerim, ne sererseniz onda yatarım, giderim" derim....
Bazı karakterlerin bunları duymaya ihtiyacı oluyor... Onun bu eksiğini kapatın bence=) Azıcık, saygıyı bozmadan (hakaret etmeden) uslubunca "had" bildirin... Had ve sınır güzel bir şeydir... Hele karşındakine de bunu öğretebiliyorsan...

Bir de... eşinizi kaybetmekten korkmayın.. kaybetmezsiniz... yaşınıza bakıyorum da, küçücük, gencecik.. ne güzel...
Eşiniz anne kuzusu çağını çoktan geçmiş... Kaybetmekten siz değil, eşiniz korksun... Hepsi evlenince kucak bebeği oluyor, istisnalar hariç... Şöyle azıcık kaybetme korkusu verin, kendine gelsin...

Aslında nasıl da küçük nüanslar var, tüm bunların halledilebilmesi için... Ama biz kadınlar kaybetmekten çok korkuyoruz... Hakkımızı savunmakla, saygısızlığı birbirine karıştırıyor... ya da saygısızlık yapacağım korkusuyla iyice ezikleşiyoruz... Kızmayın bu sözlerime...

Rabbim size yardımcı olsun, ağız tadınızı yerinize getirsin inşallah,
Bayana yüz vermeyin, bayanla yüz göz olmayın, bayanla çok fazla iletişime geçmeyin ve o bayan hakkında eşinizle hiç atışmayın... Mesafenizi koruyun.. Arada eşinizle çok güldüğünüz bir muhabbette "annen de ne tembeldi ama.. lohusalığımda hiç yardım etmedi.. unutamıyorum bunu" deyip lafınızı verin... Ve sonra buna da gülün... Erkekler "dengesiz" hareketlerini yorumlayamaz kadınların... Çıkışsa bile "Amaaan aklıma birden geldi, demek içime yara olmuş" deyin, kalkıp mutfağa gidin... Hiç uzatmayın.. Hatta bir de kendinize çay alacağınızı, kendisinin de isteyip istemediğini sorun eşinize.. Bu konu tartışmaya açılmadan sizin için kapanmış demek olacaktır...

Bilmiyorum.. ben böyle yapıyorum.. işe de yarıyor bu nüanslar... Çok dokunan bir şey olursa, mutlaka yapıyorum...
Beyinde yer etmesi lazım... Zaman içerisinde eşinizin beynine yerleşecektir, merak etmeyin...

Detaylı yazdım, belki gereksiz yazdım..
Siz daha iyi bilirsiniz,

Selamlar

şöle diyim canım benim eşim hiç anneci değildi hatta sana yanlışımı var ver cevabını altta kalma der. ama zamanla oda anneci oldu laf kondurmuyodu . sonra hatamı farkettim. mesela kaynanam naparsa yapsın yüz yüze gelince gülüp söylüyorum ama bişi olunca cvpta tabi saygısızca değil. ama kin yok yine güler yüzlüyüm ama kadın yine laf sokuyo falan.ama hep muhattap alarak iyi yada kötü cvp veriyorum. ama kadın fatmagülün abisi gibi bişey beni sinirlendirecekse 50 kere söylüyo. geçen gün hep beraber gezmeye gittik. herkesle hoş beş kahkaha. ama ona tek laf etmedim. yüzüne bile bakmadım anladı ama oh olsun. baktım alttan hep beni izliyo ama bende hava 1500 o gıcık etmek için nezaman bişey yaptıysa sustum. sonunda hızını alamadı ve oğlunun yanındada yapmaya başladı ben yine sustum sadecce sağa sola döndüm rahatsız olmuş gibi. ama ortamı bozmadım yine şen şakrak ama ona değil. eşim tabi annesine tepkisini koydu. yani nasıl oldu kv beni kudurtmaya çalıştıkça gaza geldi bunu oğlu fark etti annesine sinirlendi. sonra başka bi neden buldular ve tartıştılar. en son ayrılırken oğlum kucağımda kv oğlumu öptü ben hiç tarafına bakmadım oda tabi yüz vermedi hani sende kimsin gibilerinden. oğuna seslendi ahmet nerde falan diye. eşimde hadi dedi ve annesiyle öpüşmeden ayrıldık ordan. yani canım bu nemidir sabreden derviş muradına ermiş :)). cevp vermiycen eşine annesini çekiştirmiycen. yüzüne gülmiycen. saygısızlık etmiycen. kv dene gidince yardım için kendini paralamıycan bırakcan çocuk dağıtsın etsin sende çocuğunun dağınıklığıla yaramazlığıyla uğraş. ay gazı var ay karnı ağrıyo çocuğu kucağından indirme. kocanda bişey derse annende yapmamıştı deme çocuk durmuyo napabilirim dersin. selam hoşbeş dışındada muhabbet kurma.

hee gezmeden gelince noldu eşim dedi anneme tavırlıydın falan yooo dedim hepimiz gençtik kaa dengi sohpet ettik onla edilecek muhabbet ortamı olmadı. hem bi saygısızlığımı gördünmü. eşim de dediki yok ben bile tahamül edemedim ama sen hiç ses çıkarmadın şaşırdım dedi. :)))

Son düzenleme:
keşke sütünüzü kesecek kadar içinize atmasaydınız.nasıl dayandınız hayret.ben muhakkak derdim madem yardımın yok niye geldin diye.çatlardım yoksa.madem bu olaya dayanabildiniz bence sabrınız çok kuvvetli

bunların hepsını yasadım.yatıp uyumalar oda kaka kokuyor dıye gızlıce o karda kısta bebegımın bulundugu odayı havalandırmalar bebegın kakası kokarmı arkadas ya.hadı koktu cehhennemın dıbıne defol evıne gıt.yazık degılmı kucucuk cocugu hastaedecek kızımerken dogdu bırde.sutumde azaldı.defolup gıttıler 5 gunkalıp kurtuldum ama olay olalı2.5 yıl oldu hala sınırlenırım.ben arayıp konusmuyorum arada netten meraba dıyorum cnm ısterse ogun aramıs dogum gunumu kutluyor neye yarar bıttın sen bende.allahtan esım cok destektı bana annem buyuttu kızımı zatende.salla gıtsın geregı yok.sımdıde ah bıtanem canım dıye sevmeler gordum ben nasıl sevgı gosterdıklerını hastaysa cocuk sabaha kadar ben esım uyumz onların horultusu gelır gunduzde sevme numaraları kımı kandırıyosun.allah nasıl bılıyosa oyle yapsın benımkılerı.

Ben de hamilelik ve lohusaligimda sorunlar yasadim

Hala her oraya gittigimizde sutum azalir ve maalesef mama vermek zorunda kalirim

Esinin seni anlamasi ve yaninda olmasi onemli bence
O zaman annesini gormezden gelebilirsin

Ben 15gunluk anneydim
Kayinvalidem telefonda yegeniyle annem hakkinda konusuyordu
Annem duyunca cok uzuldu ve kayinvalidem donene kadar kendi evine gitti

Meger ne rahatmisiz annem yanimizdayken
Dedigin gibi yemegimiz hazir evimiz temiz ben sadece oglumla ilgileniyordum
Kayinvalidem maalesef azicik ilgileneyim de dinlensin demedi
Sadece 1gece, tek 1gece bakti
Ertesi gun surekli hayiflandi
Gece namazlarimi kilamadim duzenim bozuldu off cok yoruldum vs vs

Annem varken gece hemen bebege bakmama yardimci olur hem de kalkar kahvaltimizi hazirlardi
1kac kere sen cok yoruldun ben hazirlarim dedim ama anlayan olmadi

Film oglumun mevlidinde koptu
Esimin memleketinden misafirlerimiz vardi
15kisi fln olacaktik kahvaltiyla ugrasiyorum oglum bir yandan agliyor misafirler bir yandan ariyor gideyim de cocugu susturayim demiyor
Geldiler cayiydi servisiydi yine oturamadim kizim sen emziriyorsun otur azicik diyemiyor
Ustelik 18yasinda torunu var gorumcem var ama kimse kalkalim da bir isin ucundan tutalim demiyor

Esim pesimde tabakla gezip karnimi doyurmaya calisti
O da laf oldu
Oglu pesimde dolaniyormus damadi kizinin yuzune bakmiyormus
Ne var ki bunda?
Oglun da benim yuzume bakmasa mutlu mu olacaksin?
Daha neler neler
Bosver

Esinle anlasmaya kendini anlatmaya calis
Onunla aranin iyi olmasi bu tip detaylari gozunde kucultecektir

7aylik hamileydim
Kahvaltidayiz
Annem yani kv surekli esimin tabagini dlduruyor kizina birseyler hazirliyor
Oglum yumurta da ye kizim sen annesin baldan al
Esim annesine dondu
'Anne be Zeynep.e de verelim mi yazik hamile ya' diyerek kinayeli bir sekilde uyardi

Bu sahneyi cok yasadik
Ve bu sahneler esimin bazi seyleri idrak etmesini sagladi

Esinle iyi ol
Onunla iletisimini kuvvetli tut
Ailesini sikayet etmek genelde onlari taraf olmaya iter

Ben hep ne hissettigimi anlattim esime
Bunu dedi sunu yapti demedim hic
Bu detaylar erkekleri bogar
Onlar daha yalin dusunurler

Bir keresinde annem birinin bana yolladigi hediyeyi yuzume firlatti
Al bak xx sana bunu yolladi diyerek
Esim sasirdi
Kafasina atsaydin dedi
Ay elimden kaciverdi oldu cevap
Birsey demedim
Ertesi bayram hediyesini guzel bir pakette eline verdim
Giyindi cok begendi cocuk gibi dolandi evin icinde
Uzaklastiginda esime dondum
Annem de bana boyle verseydi belki ben de boyle sevinirdim dedim
Erkekler bu tip detaylari gormez ama hatirlatmak lazim

Sonuc ne?
Annesinin bana karsi cok da pozitif olmadigini biliyor
Yine de annesi bir tanesi
Ama ben de bir tanesiyim
Hatta br tanesinin annesi
Tercih yapmasini isteme hic
Ben kv ile sorun yasadigimda genelde sadece esime anlatirim
Mantikli bir sekilde konusur dertlesiriz
Git hesap sor demem bu bana yeter

Esinle iletisimini koru
Bebeginizden sonra artikk sizin de ayri bir aile oldugunuzu tatli tatli anlat
Sen ailemizin reisisin de
Onore et

En onemlisi o yan gelip yatan kv icin bir damla bile sutunu ziyan etme

burukk, neden o günler içerisinde, k.validenizi kırmadan söylemediniz düşündüklerinizi ?
Ağlamak yerine, yardıma ihtiyacınız olduğunu, neden böyle yaptığını sorsaydınız belkide bu kadar çok içinize atıp üzmeyecektiniz kendinizi..
İletişim birçok sorunu önler.
....

Belki şimdide k.validenizi içinizde affetmenin yoluda yine konuşmaktır.
İçinizdekileri ona anlatacak bir zaman bulun ve anlatın.

Eşinize derdinizi anlatırkende mi buradaki gibi annenizden söz ediyorsunuz fark etmeden ?
Çünkü eğer böyle yapıyorsanız ters tepki yapar.

İnsanları olduğu gibi kabul edip ona göre davranmak lazım.
Belli ki kayınvalideniz, bencil ve düşüncesiz bir insan.
Ben hamileyken bayramda annemde, kayınvalidem de bizdeydiler.
Annem hizmetçi oldu resmen.
Annem kadının ayağına su falan götürür oldu.
Bende artık dayanamadım :
Anne hamile olan dünürün değil, benimdedim.
Birbirinizi ağırlamayın, çocuklarınızın evi, bana yardımcı olun dedim.
Mesajı aldı tabi.
3 saat kadar:))))
Sonra farkettim ki annem varken kendini geri çekiyor.
Annem gittikten sonra daha rahat davranmaya başladı.
İstemediğim halde ütü bile yaptı.

Unutmasan bile geriye at,mesafeli ol.
Çokta umursama açıkçası.
Ayıp sahibinindir.

Zaten, k.valideler bencil oldukları için öyle değiller, sorun kadının ailesiyle aynı anda aynı evde olmak.
Onlara göre ilk kalması gereken k.valide, sonra o gittikten sonra kızın ailesi gelmelidir.
Sorun buradan kaynaklanıyor.

Kittyy arkadaşımızın verdiği örnektede aynısı gerçekleşmiş. Anne gidince k.valide daha rahat olmuş.

Tabi madem doğumunuzda gelmiş, en ufacık bi yardım etse hoş olurmuş.. Ama madem etmiyor, neden çağırıyorsunuz ki.. Tek anneniz gelseymiş..

Ama olan olmuş.. Her neyse.. Üstelik daha ne beter kaynanalar var duyduğumuz.. boşverin aradan epey zaman geçmiş zaten bu kadar kin tutmayın.. Kan davası yok sonuçta aranızda..

Sıkı fıkı olmanıza gerek yok ama eskisiyi de bu kadar uzatmayın artık.. Gidin bayramını filan yapın.. Bence o zaman siz de daha huzurlu olabilirsiniz..

Hiç kendini üzme arkadaşım beterin beteri var benim kayınvalidem doğumuma bile gelmediki evimiz 10 dakikalık mesafede doğum yaptığım hastanede sırf sabah doğuma giderken onu almamışz diye küstü ve bırak yardımı vs bebeğimi görmeye bile bebişim 48 günlükken geldi mevlütüne bile çağırdım tenezzül edip gelmedi.Şimdi bebeğim 5 aylık ben kv saygıda kusur etmiyorum ama yaptığını ömür boyu unutmayacağım eşim yani oğlu benden daha kırgın çünkü onların ilk torunuydu bizimde ilk bebeğimiz yaptıkları saygısızlık yenilir yutulur gibi değil.Kp de 3 aylıkken ben götürünce gördü torununu anlayacağın evlatlarına bağlılıkları işte bu kadar şimdide sorsan torun diye ölüyorlar ama sadece lafta.Bende lafta çok iyiyim ama onlara bayram harici gitmiyorum ve gidince bebişimi alıyorum kucağıma durmuyor diye hiçbir işe yardım etmiyorum ve böylece bir nebze olsun rahatlıyorum.Bu muameleyi kendisi haketti çünkü bunca yıldır öz kızı gibi herşeyine koşturdum tatlı dil, güleryüz gösterdim de ne oldu artık bende onun gibi davranıyorum ona karşı ve içim çok rahat

ne de güzel yazmışsın aynı taktiği bende kullanmaya başladım gerçekten çok ii oluyo içimde kalmıyo şakayla karışık takmaz bi ifadeyle herşeyi söylüyorum

dogumdan sonra neden sizin evinize gelmis kalmis
tatil yapmaya mi
benim ablaminda kv öyle yapti
bazilari cok fena gercekten
yüz vermeyin derim yerini bilsin

her kaynana aynı benm babaannemde öyleydi annem 3, doğumunu yapınca ilgilenmedi kızı evden kaçmıştı diğer kızı geldi ama annesiyle ilgilendi bir kaşık çorba istedk diye kıyameti koparmıştı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…