Neden aynısını kayınvalidenize gittiğinizde siz de yapmıyorsunuz?
Yapıyorsanız, problem yok... Ama kalkıp "gelinlik" yapıyor iseniz, yanlış yoldasınız... Haddim değil, ama bu böyle...
Yaptığı hatayı anlamasını istiyorsanız, 1,5 sene beklemeden anında tepkinizi göstermelisiniz.. Mesela evine gittiğinizde hiçbir şeye karışmayın.. Bırakın eşiniz yardım etsin.. Bırakın size söylensin.. Duymayın... Kayınvalideniz size çıkışırsa "Vallahi ben sizde adet böyle sanıyordum... Lohusalığımda siz elinizi bir şeye sürmeyince, bunlarda adet bu diye düşünmüştüm... Herkes kendi işine bakar.. Dediğiniz gibi, ne koyarsanız önüme onu yerim, ne sererseniz onda yatarım, giderim" derim....
Bazı karakterlerin bunları duymaya ihtiyacı oluyor... Onun bu eksiğini kapatın bence=) Azıcık, saygıyı bozmadan (hakaret etmeden) uslubunca "had" bildirin... Had ve sınır güzel bir şeydir... Hele karşındakine de bunu öğretebiliyorsan...
Bir de... eşinizi kaybetmekten korkmayın.. kaybetmezsiniz... yaşınıza bakıyorum da, küçücük, gencecik.. ne güzel...
Eşiniz anne kuzusu çağını çoktan geçmiş... Kaybetmekten siz değil, eşiniz korksun... Hepsi evlenince kucak bebeği oluyor, istisnalar hariç... Şöyle azıcık kaybetme korkusu verin, kendine gelsin...
Aslında nasıl da küçük nüanslar var, tüm bunların halledilebilmesi için... Ama biz kadınlar kaybetmekten çok korkuyoruz... Hakkımızı savunmakla, saygısızlığı birbirine karıştırıyor... ya da saygısızlık yapacağım korkusuyla iyice ezikleşiyoruz... Kızmayın bu sözlerime...
Rabbim size yardımcı olsun, ağız tadınızı yerinize getirsin inşallah,
Bayana yüz vermeyin, bayanla yüz göz olmayın, bayanla çok fazla iletişime geçmeyin ve o bayan hakkında eşinizle hiç atışmayın... Mesafenizi koruyun.. Arada eşinizle çok güldüğünüz bir muhabbette "annen de ne tembeldi ama.. lohusalığımda hiç yardım etmedi.. unutamıyorum bunu" deyip lafınızı verin... Ve sonra buna da gülün... Erkekler "dengesiz" hareketlerini yorumlayamaz kadınların... Çıkışsa bile "Amaaan aklıma birden geldi, demek içime yara olmuş" deyin, kalkıp mutfağa gidin... Hiç uzatmayın.. Hatta bir de kendinize çay alacağınızı, kendisinin de isteyip istemediğini sorun eşinize.. Bu konu tartışmaya açılmadan sizin için kapanmış demek olacaktır...
Bilmiyorum.. ben böyle yapıyorum.. işe de yarıyor bu nüanslar... Çok dokunan bir şey olursa, mutlaka yapıyorum...
Beyinde yer etmesi lazım... Zaman içerisinde eşinizin beynine yerleşecektir, merak etmeyin...
Detaylı yazdım, belki gereksiz yazdım..
Siz daha iyi bilirsiniz,
Selamlar