Kimse torununu babaanneye göstermiyicem demiyo ama. Evimin huzurunu bozmasın diyo.. Herşeye karışmasın diyo... Sonuçta herkesin evi ayrı yolu ayrı.. istedikleri zaman gelip torunlarını sevsinler ama sınırı aşmadan mümkünse....
Eğer benim annemde çocuk bakma konusunda bişey bilmeseydi inanın asla anneme bile baktırmazdım. Ya bakıcı ya da kreşe verirdim. Ben kaynanamın bu durumunu yani çocuk bakımından anlamadığını hamileyken çok idrak edememiştim. O zamanlar diyodumki bi ay annem bi ay kayınvalide bakar çocuğa. Doğumdan sonra gördümki hiçbi fikri yok çocuk konusunda...( Şimdi diyiceksinizki eşinize nasıl baktı diye?? ben bunların cevabını geniş bi şekilde yazmıştım daha önceki yazılardan görürsünüz. Abisinin ve kardeşlerinin başına gelen kazalar eşimin arabanın altında kalması vs.. herşeyi ayrıntılı anlatmıştım) Oğlum dünyaya geldikten sonrada yaptığı garip davranışlar.. Çok soğukta küçücük bebeği balkona çıkarması, emzirmeye çalışması v.s
ben yine yineliyorum herkes kendi kızının çocuğuna baksın.
kızı olmayan geline karışmasın otursun bi köşede sevsin torununusınırı kimse aşmasın
1 kızı bır oğlu olanlar kınızın bbeğine baksın oğlununkınede uzaktan baksın derrmişimm..
oğlununkıne gelinin anası baksın.. öff valalhi bizim burda böyle herkesin bbeğine kendi anası bakar. herkes baksın kızının bebeğine.
herkes kendi anasını bakar yaşlanınca. bizim burda hep böyledir.kızı olmayan düşünsün diyorum ve çıkıyorum
benimde oğlum olacak giderim torunuma severım arada kalırım ama gelinime karışmam naparsa yapsın derimbu boyledir.
bizde boyle
Nerelisiniz canım.
Egem için soruyorum ,onda kız çocuk yok .Sizin oralardan kız almasın bari.
bir tanıdığım var.çocuğu yok.kaynanasına sormuşlar o da çocuğu yok,olmuyopr demiş.bu laf tanıdığımın kulağına geldi.bizimkisi köpürdü.vay kaynanasına neymiş,o kadar istiyorsa kendi doğursunmuş(kaynana).ben ağzım açık bakmıştım.kadın kötü birşey dememişti çünkü.kaynana da 65 yaşlarındaydı o zaman.yani çocuk doğuracak durumu da yoktu[/Q
Tamam çok kötü bişey dememiş olabilir ama orada '' yok çocugu olmuyor'' diceğine( bana göre gurur kırıcı olmuyor demesi) şuan daha yok düşünmüyolar diyebilirdi kaynana. Bi de herkesi ne ilgilendirir çocuğu var mı yok mu anlamıyorum olunca haberini alırsın zaten.
bir tanıdığım var.çocuğu yok.kaynanasına sormuşlar o da çocuğu yok,olmuyopr demiş.bu laf tanıdığımın kulağına geldi.bizimkisi köpürdü.vay kaynanasına neymiş,o kadar istiyorsa kendi doğursunmuş(kaynana).ben ağzım açık bakmıştım.kadın kötü birşey dememişti çünkü.kaynana da 65 yaşlarındaydı o zaman.yani çocuk doğuracak durumu da yoktu[/Q
Tamam çok kötü bişey dememiş olabilir ama orada '' yok çocugu olmuyor'' diceğine( bana göre gurur kırıcı olmuyor demesi) şuan daha yok düşünmüyolar diyebilirdi kaynana. Bi de herkesi ne ilgilendirir çocuğu var mı yok mu anlamıyorum olunca haberini alırsın zaten.
15 senelik evlilerdi o zaman
15 senelik evlilerdi o zaman
He ozaman yok daha düşünmüyorlar diyemez tabi ama olmuyor demesi gurur kırıcı bu yüzden bu kadar tepki göstermiş gelin demek Acaba sorun oğlunda olsa yok olmuyor dermiydi demezdi ozaman gelininde gururunu kıracak şekilde konusmamalıydı.
He ozaman yok daha düşünmüyorlar diyemez tabi ama olmuyor demesi gurur kırıcı bu yüzden bu kadar tepki göstermiş gelin demek Acaba sorun oğlunda olsa yok olmuyor dermiydi demezdi ozaman gelininde gururunu kıracak şekilde konusmamalıydı.
yoooo kendisi de olmuyor diyordu.sadece kaynana söylediği için suç oldu
sorun 2 tarafta
yoooo kendisi de olmuyor diyordu.sadece kaynana söylediği için suç oldu
O zaman bilemicem gelinin napmak istediğini
bende dahah 6 aylık evlıyken kayanamam herkese bunun cocgu olmuyor dıye soylemıs gelen doktora gıdın dıyordu bende anlam veremıyroum tabı sonradan ogrendım
yanı kımse gorundugu gıbı olmuyro evet tek taraflı degıl hıc bısey ama kımse durduk yere esını dunyaya getıren kadına kın nefret duymaz
eger sorunlu degılse
bırde ben hep dıyorum kaynanamın kaynanasından gorduklerı seyler bana yasattıkları
bende korkuyorum onun gıbı olmaktan
ben dıyorum onungıbı olmayacam dıye esımde dıyor emınım annem de oyle dıyordu ama gelın alınca farklı olunuyor demek kı dıyor
karısma ıcgudulerı doguyor demek
çok karısık ısler herkesın kendınce haklı yonlerı var
Nerelisiniz canım.
Egem için soruyorum ,onda kız çocuk yok .Sizin oralardan kız almasın bari.
Ayip, ayip, cok ayip.
Ogluna gelince bayila bayila al, sonrada oglunu dogurani begenme. Vallahi cok ayip.
Basit insanlarin basit oyunlari bunlar. Utaniyorum bazen kadin olmaktan.
Bir erkekte cikip kaiynpederinden sikayetci olsa ya, ben bu yasa geldim daha hic görmedim.
Yemin ediyorum gülme krizindeyim su an, biri beni durdursun.
Ayip.
Neyse ciddi olayim:
Yapmayin artik utaniyorum bu gibi konulari okumaktan, basit haeketlerinizden.
Sahi, baska isiniz gücünüz yokmu habire su zavalli kayinvalideleri cekistirirsiniz, vallahi o cekistridiginiz kadinlar zoraki gel oglumu al demiyor.
Madem anlasamiyorsunuz uzak kalin ama hem böyle davranip hemde nasil yüzlerine bakabiliyorsunuz? hayret ediyorum.
Sunu hic unutmayinki, bu hayat etme bulma dünyasi, gün gelir sizede gelinleriniz yapar yapacagini.
Ayip ya. Hicmi insan sevgisi, saygi, terbiye yok sizde?
ayy çok hoşsunuz gerçektenbencede kız almasın burdan
burda boyle neyse şimdi söylemiyim buranın neresi olduğunu memleket tartışması çıkabilir..
size iyi günler. birbirnizin mesajlarını beğenmeye devam edin egem hanımla...
acaba senın evlı erkek kardesın var mı canm?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?