bakın inanmıcaksınız ama bıızim burda gelınleri el üstünde tutarlar artı gelinler kendilerini ezdirmezler.
artı oğullar oyle anne agızlarına bakmazlar.
benım abimde evli. ama annemin yengemı kıskanacak işlerine karışacak kadar düşkünlüğü yok. 3 ayda bır gider yengeme
onuda yengem çağırır gel anne mısafır geldi diye.
yengemlerde istedikleri zaman haftada bır yada 2 haftada bir anneme gelırler. nıe gelemdınızde falanda filanda annem hayatta demez.
her geldiklerinde elleri dolu gönderir annem.
yengemde sürekli anneme hediyeler alır.saygısızlık yaptıgını hıç duymadım ve gormedim.
aralarında 5 km var.
herkesın evi işi gücü kesesi ayrı. herkesın işi gucu var karışmaz kımse kımseye.
birde burda erkek evlensede çocuguna maddi yardımda bulunur. ev alırlar.yani çoocuk evlenınce ailesine değilde ailesi halaa bakmaya devam eder.
aynı sekılde kızlarınada ev alırlar. onlar için çalışırlar.erzaklarını gönderirler.ben hep boyle gördüğüm için.
yani annemin yengeme zararı yok olmadığı gıbı faydasıda cok. burda hıç görmedim zamanlı zamansız gelınlerıne gitmeler. yok burası oğlumun evi falan demeler. bana anlatılınca çok garip gelıyo gercekten..
Bravo cnm aileneKeşke herkes sizin gibi olsaAnnen öyle olduğu için gelininizde saygılı anlaşılan..Ama anne bi deyiverse niye gelmiyonuz vb şeyler gelinde öyle olmaz...Herşey karşılıklı hayatta..