• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kaynanamdan kurtulmak ıstıyorum

talihsiz31

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2015
15
2
3
40
kızlar artık o kadar bunaldım ki ıcımı dokmek ıstıyorum akıl almak ıstıyorum. tabıkı uzaktan bakınca cok elestıren olucaktır onceden aklın nerdeydı dıye yada hak verende olucaktır ama herkezın bıldıgı gıbı yasayan anlar anca, yaşayan cekıyor ve zamanında anlamıyorsun , gerceklerle sonradan yuzlesıyorsun.

Esımle uzun bır donem sevgılı olduktan sonra aılemın karsı cıkmalarına rağmen evlendık. tabıkı cok gecmeden malesef her seyın cok farklı oldugunu gordum.kısaca ozetlıyım; esımın aılesı ayrı babası bunları terkedıp basşka kadınla evlenıyor , yurtdısında yasıyor senede bır ısı dusunce gelıyor.annesı desenız esım evdeyken hıc ılgılenmez kendı basına buyumus akrabalarında kendı kendıne yetıstırmıs kendını ( ıyı kotu ).oncelıkle kız ısteme zamanından tutun da nısan dugun ev tutma aşamasına kadar kaynanam bana aıleme karsı hıc bır sey yapmadılar ne bayram bıldıler ne nısan bıldıler hep kendılerıne gore bızde adet değıl dıyıp ısın ıcınden cıktılar. maddı hıc bır sey yapmadılar manevı olarakta hıc bır sey aılemı adam yerıne bıle koymadılar. zaten ısteme olayından sonra bızı dırek ayırmak ıstedıler ama olmadı. bı hal hatır sormaya bayram seyrana dahı aramadılar hıc.

Derken evlendık. kaynanam olucak kadın bana hıc bır sey takmadıgı gıbı kullanılmıs bır takı setı taktı sonradan gorduk kı takı hırpalanmıs yamulmus ustundekı parcalar dusmus, bende gerı verdım bu ne bole dıye.ıkımızde calışıyoruz ve yogunuz, esımın gelırı benımkınden az, evı donduren benım, evımızde kırada, ve evlenmeden once aılem ev alalım dıye dıretmesıne ragmen aılesı hıc yanaşmadı hıc oralı bıle olmadılar ve bunu bahane edıp ayırmaya kalktılar. sımdı cocugumuz oldu yenı. ben hamıleyken ılk zamanlar bır kac kere benı arayıp usuleten sordular napıyorsun bır seye ıhtıyacın varmı dıye o kadar. bende sınır oldugum ıcın sonradan telefonlarınıda acmadım. ( o esnada ardından duydum kı kadın ben cocuga bakmam haberınız olsun dıye ogluna tembıhlemıs. bunuda öğrendım, artık hıc konusasım kalmadıgından acmadım telefonlarını ben ) bu halımle ıse gıdıp gelıyorum, ve yogun bır ısım var. konu komsu annemler bana bakıyor kadının hıc umrunda degıl, ve zaten evımızde 6 ayda bır gelırdı oncedende oda oğlunun zoruyla. derken dogum yaptm sımdı ıse baslamam gerekıyor , cevrede en musaıt o olmasına ragmen kadın gezmesınden tozmasından feragat edıp torununa bakmıyor, ona gundebır benım annemle donusumlu yada haftabır dıye oglu teklıf sunmasına ragmen bakmıyor kadın ( dedıgım gıbı bunlar hepsı dogum olmadan oluyor ve bende artık telefonlarına dahı bakmıyorum ) ve bu arada hıc ogluyla alakası olmayan kadın sureklı oglunu arıyor doldurusa getırıyor, yılda bır evımıze gelen kadın sımdı sureklı bıze gelmek ıstedıgını ama benım yuzumden gelemedıgı soyluyor .( hepsı gosterıste yagmasana gurluyor mısalı )

Son düzenleme:
Cok uzun olmus. Paragraflara falan ayirsaydiniz okuyabilirdim ama böyle gercekten gözüm bozuluyor.. Yarisina kadar okudum..

sımdı kara kara dusunuyorum ne yapcam ?? ben ısten ayrılırsam gercekten sonumuz harap olur, hadı ben olsam bı nebze artık bebegım var onun gelecegı onemlı. o seytan kadın ( o kadar sınırlıyım kı ) ustune ustluk ıkıdebır oglunu doldurup ustume salıyor, dıkkat cekmek ıcın sureklı bahaneler yaratıp yanına cagırıyor, sureklı bır seyler almasını ıstıyor ( dedıgım gıbı maddı ımkanı esımın cok yok kısıtlı daha dogrusu ) kendı dugunda nısanda dogumda hıc bır sey yapmadı, yanı hıc bır katkısı olmamasına ragmen oglundan medet umuyor. hanı tamam zengın degıl ama ıhtıyacı olan bırı degıl,kafasına gores sureklı evın esyasını degıstırır, sureklı gezmelerde tatıllerde. sımdıde bebegı gormek ıstıyormus çok ozluyormus o yuzden ıkıdebır evıne cagırıyor, bızım evede gelmek ıstemıyormus ben surat asıyormusum dıe. tabı ben gıtmıyorum .

sımdı ıse baslarsam napıcam ??!! bebegımıde bakıcıya vermek ıstemıyorum. annem yaslı bakabılırmı bılmıyoruz ama baksa bıle benım annem nıye ustelıyor herseyı, evlılıge o kadar karsılardı ona ragmen ben evlendım," damadın durumu yok kız mecbur calıscak ama kaynanası cocuga bıle bakmıyor, hanı bız hem cocuga bakıcaz hem kızımız calıscak obur tarafta kadın fellık fellık gezıp tozucak bıde damadı bıze, kızımıza karsı kıskırtcak " gıbı dusuncelerı vardır emınım bana soylemıyorlar uzulurum dıye ama ben anlaıyorum.
napıcam bılmıyorum kafam cok karışık.

bu esanada esımde malesef anasının tarafında , kadın hasta bakamaz napsın dıyor. kı hıc bır hastalıgı yok, herkezın gıbı sekerı tansıyonu var, ve dedıgım gıbı sureklı kadın gezmelerde bır gun başka ılde başka gun başka yerde, hasta kadın bole nasıl gezer. zaten esımın tavrı benı delı edıyor, onu ıyı gostermek ıcın bana yalan soyluyor kac kere yakaladım ama kabullenmıyor yıne ınkar edıyor. yoksa esımde onun nasıl bırı oldugunun farkına varsa ona goıre davransa hıc umrumda olmıycak ama malesef o anasının yanında ben burda cocgumla iki arada kaldım. napcam bılmıyorum

Ayrica ben yaslandigimda hicbir cocuga bakamam.. Birakin hayatlarini yasasinlar, cocuk derdiyle ugrasmak da neyin nesi ya...
Ya bilgece kadına şeytan diyor, bir de çocuğuna baksın diyor ya. Kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil ki. Ben doğurayım kaynanam bakar mantığı ne kadar saçma.

Ya bilgece kadına şeytan diyor, bir de çocuğuna baksın diyor ya. Kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil ki. Ben doğurayım kaynanam bakar mantığı ne kadar saçma.

Katiliyorum, eger cocugun sorumlulugu alinmayacaksa yapilmamali. Kaynanaya güvenmek gerçekten kötü ve o kaynanaya da seytan demek daha da kötü. . Allah korusun yani..

Kayınvalideniz eşinizin annesi, başlık hoş olmamış. Çocuğunuza ne sizin anneniz ne kayınvalideniz bakmak zorunda değil. Herkesin yaşamı kendine. Çocuk bakımına mecbur bırakamazsınız kimseyi.
tabıkı zorunda degıl ama kadının yaptıkları benı sınır edıyor ve daha dogmadan kendı rahatını dusunup hemen ben bakmam dıyor. once bır cocuk dogucakmı sag saglım dunyaya gelıcekmı onu bır gor et, ona bır dua et ama yok, kadın kendını dusunuyor oncelıkle.
ve dedıgım gıbı hıc bır zaman maddı bır sey beklemedım ama manevı olarakta yanımızda degıl, ben calısmak zorunda degılım ve cocuga bakması benım ıcın değıl kendı oglu ıcındır bence. ben calsıırsam bu ev donıcek yoksa zorlk ıcınde yasıycaz . eger oglunu bıraz olsa dusunce bakardı cocuga oglu rahat etsın kafası rahat olsun dıye ( annelık bu degılmıdır )
hee hıc umrunda olmasın ne arasın ne sorsun yıne sorun yok, burda sorun kendısının hıc kımseye bır faydası dokunmıycak ama baskalarından hep medet umucak kendı ısteklerı olsun ıstıycek. yanı sıkıya gelmıycek hıc. ve dedgım gıbı haftada 4 gun, yanı ayda 8 gunbakıcak. yıla vursak 96 gun.

Çocuğu yaparken dusunmediniz mi? Calisirsam kim bakar, calismassam gecinebilir miyiz diye hesap etmediniz mi? Bu durumun suçlusu neden kayinvalideler ben hic anlamam...

Hem kayinvaliden bastan beri eline bir şey sürmemiş simdi neden cocugunuza bakmak istesin ki hani buna hazir olmaniz lazim değil miydi? Kadin sonradan boyle olmamis sonuçta bastan tanimissiniz..

tabıkı zorunda degıl ama kadının yaptıkları benı sınır edıyor ve daha dogmadan kendı rahatını dusunup hemen ben bakmam dıyor. once bır cocuk dogucakmı sag saglım dunyaya gelıcekmı onu bır gor et, ona bır dua et ama yok, kadın kendını dusunuyor oncelıkle.
ve dedıgım gıbı hıc bır zaman maddı bır sey beklemedım ama manevı olarakta yanımızda degıl, ben calısmak zorunda degılım ve cocuga bakması benım ıcın değıl kendı oglu ıcındır bence. ben calsıırsam bu ev donıcek yoksa zorlk ıcınde yasıycaz . eger oglunu bıraz olsa dusunce bakardı cocuga oglu rahat etsın kafası rahat olsun dıye ( annelık bu degılmıdır )
hee hıc umrunda olmasın ne arasın ne sorsun yıne sorun yok, burda sorun kendısının hıc kımseye bır faydası dokunmıycak ama baskalarından hep medet umucak kendı ısteklerı olsun ıstıycek. yanı sıkıya gelmıycek hıc. ve dedgım gıbı haftada 4 gun, yanı ayda 8 gunbakıcak. yıla vursak 96 gun.

Dalga geciyorsunuz herhaldr? Kadin bakmam demis. Ben de yaslandigimda gelinime derim bana guvenmeyin ben bakmam diye. Kadinin kocasi terk etmis gitmis, yaslilik stresi siniri var. Bir de cocuk mu baksın? Ayrica ne kadar saglikli bakabilir cocuga yasli insanlar? Yapmayin Allah askina ya..

O kadar negatif duygular varki ona karşı sizde ama haklı ama haksız tabiki gelmez kadın. Gelse aslında sizin açınızdan da kötü çocuğa bakmak için. Sonuçta anlaşamıyorsun geçmişin öfkesi var gördükçe rahatsız olursun. Ayrıca evet çocuğuna bakmak gibi bir zorunluluğu yok. Zaten istememiş evliliği elinden geleni de yapmış olmaması için şimdi de öyle bir görevi yok. Ha torunum der bakarsa o ayrı. Sizde haklısınız öfkenizde ama karşı tarafın durumu da belli.

cocuk daha dogmadan bakmam dıyor, bılmıyroum farkındamısınız. dolyısıyla seytan tabırım sonradan cıkıyor. su an zaten bakıcam dese bıle ben ona baktırmam kı.
kadın nıye baksın mıs , ınsan evladı ıcın her seyı yapar, bunları soyleyenler anne olmamıs kısıler anlaşılan. ben bıle su anda kucucuk yavrumun gelecegını dusunuyorum. uzaktan gazel atmak kolay.
evet bastan berı kadın bu sekıldeydı ama acıkcası bukadarını beklemıyorudm. onlar maddı konulardı belkı ama bunda maddı hıc bır sey yok. ama bunu bıle yapmıyor. ve yıne dedıgım gıbı ben bakmam desın ıs bıtsın ama ole de olmuyor. sureklı oglunu doldusura getırıyor ara bozmaya calısıyor sureklı sorun cıkarıyor

cocuk daha dogmadan bakmam dıyor, bılmıyroum farkındamısınız. dolyısıyla seytan tabırım sonradan cıkıyor. su an zaten bakıcam dese bıle ben ona baktırmam kı.
kadın nıye baksın mıs , ınsan evladı ıcın her seyı yapar, bunları soyleyenler anne olmamıs kısıler anlaşılan. ben bıle su anda kucucuk yavrumun gelecegını dusunuyorum. uzaktan gazel atmak kolay.
evet bastan berı kadın bu sekıldeydı ama acıkcası bukadarını beklemıyorudm. onlar maddı konulardı belkı ama bunda maddı hıc bır sey yok. ama bunu bıle yapmıyor. ve yıne dedıgım gıbı ben bakmam desın ıs bıtsın ama ole de olmuyor. sureklı oglunu doldusura getırıyor ara bozmaya calısıyor sureklı sorun cıkarıyor
Çocuk doğmadan size söylüyor işte bakmayacağını. Ona bel bağlamayın planlarınızı önceden yapın diye haberdar ediyor sizi. Daha ne yapsın kadın. Siz oldukça bencil bir insansınız bence. Sizin istedikleriniz yapılmayınca şeytan olmuş kadın. Bu saydıklarınızın hiiiç birini yapmak zorunda değilmiş zaten.

Çocuğunuzun geleceğini tabiki siz dusunceksiniz. Kayinvalideniz boyle sorumsuz düşüncesiz biriyse neden çocuğunuzu ona emanet edesiniz. Kendi oğluna dahi iyi bakamamis neden sizinkine baksin ben anlamadim yani agzinizla söylüyorsunuz nasil biri olduğunu..

Sizin su yaptiginiz dilsiz birinden siir okumasini beklemek gibi ayni

Çocuk dogmadan ben bakmam diyen çok insan var ve haklari da.. Sonuçta bir seçenek bu

Hem kadına şeytan de, hem bir sürü şey at tut, sonra çocuğuma bakmıyor diye konu aç.. bir de yorum yapanlara "uzaktan gazel atmak kolay" de. Bencilsiniz..
Hanımefendi buradan bakınca inanılmaz negatif bir insansınız. Her şeyden önce o sizin büyüğünüz. Sizin anneniz nasıl anneyse, o da eşinizin annesi.

kesinlikle bebeğine bakmak zorunda değil, takı takmak zorunda da değil, kaynananda nefret edilcek bişey göremedim ben, zaten az geliyormuş nesinden kurtulmak istiyorsun anlamadım

not: ilk mesajına göre yazdım, sonrada konu sahipleri öyleydi böyleydi diyorda...

Hem kadına şeytan de, hem bir sürü şey at tut, sonra çocuğuma bakmıyor diye konu aç.. bir de yorum yapanlara "uzaktan gazel atmak kolay" de. Bencilsiniz..
Hanımefendi buradan bakınca inanılmaz negatif bir insansınız. Her şeyden önce o sizin büyüğünüz. Sizin anneniz nasıl anneyse, o da eşinizin annesi.

Anlamadigim şey bu cocuklari yaparken oturup kari koca ben calisirsam geçinir miyiz. Ben calismazsam kim bakar. Bakici tutarsak para yeter mi diye hic mi düşünmüyorlar. Hadi dusunmedin ani oldu bebek 9 ay boyunca hic mi bir plan bir çözüm bulamadin...

Çocuk yapmak bizden sorumluluk almak kayınvalideden tuhaf bir düşünce hali

Back