Kaynanam

Sen ne calisirsin ne de birikmisini verirsin. Anca kaynananin 15 yasindaki cocugun parasina goz dik. Ilk konularinda sana uzulup yardim etmeye calismistim ama yardim edilmesi gereken biri degilmissin. Umarim o cocugun hakkini birakmazlar sizde.

İş bulsa sanki keyfine yetecek mi bakalım.
Sırf yoruluyorum deyip tazminatı alma peşinden evlendi. Olacağı bu işte. Sorumluluk almazsa daha çoook konu açar. Sanki evlilik o zor diye ayrıldığı işten kolay.

Düğün olmadı mı olmadıysa eşiniz mi değil mi anlamadım. Bi yazı okudum ama resmen kafamda hiçbir şey oluşmadı.

Ee oda kardeşine bakmış babalık yapmış sürekli almicak seneye Aralık'ta borç bitecek çocuğun ayrı maaşı var.Aldigimiz para 5 bin lira

Pes gerçekten.
Tazminat için erkenden nikah kıy.
Yetimin maaşına göz koy.
Siz üç gün sonra babanız vefat etse sahte boşanma ile babanızın maaşını da alırsınız.
Tam o potansiyel var.
Siz yeter ki çalışmayın.
Totonuzu kaldırmayın ama çocuğun parasını alın.
Rezalet.
Siz bu kadar hak yiyerek yaşamaya devam ederseniz burnunuz tan kurtulmaz.

Düğün olmadı mı olmadıysa eşiniz mi değil mi anlamadım. Bi yazı okudum ama resmen kafamda hiçbir şey oluşmadı.

Bu kadın totosunu kaldırmak daha kolay olsun diye nişanlısı ile erkenden nikah kıyıp iş yerinden tazminat aldı.
Eşim eşim diyor ama aynı evde yaşamıyorlar.
Herkes ayrı bir terelleli.
Tek bildikleri kimden ne para koparsak da rahat hayat sürsek.
O rahatı bulmak için bunca tantana.
Bulamayacaklar ama.

Ee oda kardeşine bakmış babalık yapmış sürekli almicak seneye Aralık'ta borç bitecek çocuğun ayrı maaşı var.Aldigimiz para 5 bin lira
15 yaşındaki çocuğun nasıl ayrı* maaşı var ?
okula gitmek yerine çocuk işçiliği mi yapıyor ?
bu mu eşinizin yaptığı babalık ?

15 yaşındaki çocuğun nasıl maaşı var ?
Devlet babasi olen cocuklara yetim ayligi bagliyor. Erkek cocuklarinin ayligi 18inde kesiliyor(sanirim üniversite okurlarsa mezun olana kadar almaya devam ediyorlar). 3 kurus birsey zaten. Anne ve diger kardesler arasinda belli bir miktar para paylastiriliyor(sigortali calisanlar ve istisna kapsamindakielr haric). Ona bile goz koymus bunlar.

hayır hayır onu demiyorum çocuğun ayrı maaşı var yazmış ya bu aylık dışında ,
ne maaşı dedim ben de

ne maaşı dedim ben de
Muhtemelen dedigim seyi kastediyor. Yani atıyorum toplam 6000 maas veriyor devlet. 4 bin anneye 1000 bir kardese, 1000 diger kardese gibi. Cocugun maasi annesininkinden ve kardeslerinkinden ayri demek istiyor. Ama aslinda oyle degil. Toplu para hisseli olarak hak sahipleri arasinda paylastiriliyor

15 yaşındaki çocuğun nasıl maaşı var ?
Kayınvalide eşinden 15 sene önce hamileyken ayrılıyor.Adam aramış sormamis bu kv nafaka istememiş eşime yüklenmiş eşim de 11 yaşından beri çalışıyor.14 yaşında o zaman Eylül ayında vefat edince adam daha yeni maaş bağlandı.Gecic süreliğine eşim almış ama ben o çocuğun parasını yemedim.Esime de dedim.Aliyorsan not al sonra öde dedim.Annesi ise gir dedi.Zaten gidicem.Suan kimse ise almıyor sehir degistiricem diye.Gecici süre o maaşı alacak çocukta çalışıyor çıraklık okulunda lise öğrencisi gibi 2 bin lira veriyorlarmış annesi ve kız kardeşleri de çalışıyor ömür boyu vermezler zaten belkide düğüne kadar verecekler esim de kira var borçlar var maaşı kalmiyor ikide bir gelipte eşinizin durumu yoksa evlenmeseydiniz demeyin kv eşimi somurmus şimdiye kadar her istediklerini almış esim nisan zamanı bile kardeşinin çeyizini dahi aldı.

yok maalesef zavallı çocuk çalışıyormuş

ne maaşı dedim ben de
5000 lira babalarından gelen aylık eşim evini ayırdığı için veriyorlar onu da düğünden biran önce eşya alınsın diye acele ettiler düşünsenize gelin haziranda gelecek halı perde şimdiden evde olacak zam gelecekmiş 500 liralık davetiyeyi bile Kasım'da bastirdilar zam gelecek diye eşim yeni ev eşya olduğu için gözcü olarak tutulan evde kalıyor.Kusura bakmasınlar ben oturmadigim eve şuan neden para vereyim

Yeni üyeyim ama sizin bir kaç konunuza denk geldim ,üzgünüm ama sizin evlilikten bir cacık olmaz gibi mi geliyor . Bence yol yakınken dönün . Dünyada başka milyonlarca erkek var

zaten siz hiçbir yere para vermiyorsunuz ki genel olarak sadece alıcı konumundasiniz

Düğünden sonra evinize taşınacaksınız ama boşanmak diyorsunuz.
Konuyu hiç anlamadım. Evli değilseniz kimden boşanıyorsunuz ki?
Evliyseniz durrup dururken boşanmayı düşündüğünüz kişiyle niye düğün yapıyorsunuz?
Ben gene neyi anlamıyorum?

Anne boşandığı için hak talep edemez.Ama vasi konumunda olduğu için maaş üzerineymis.Ben hatta dedimki kızkardeşler o çalışıyor.Universite sınavına girecek çalışmasına ne gerek var.Babasindan maaş bağlanır.Universite ye hazırlansın evde dedim.Kendi alacağı maaşı da kardeşine devretmiş.Calisiyor okumaya niyeti yok eşim okumaya zorladı.İki kardeşini de çalışıyorlar

Eksik biliyorsunuz. Esinizin maasta hakki yok, 18 yasini gecmis calisan erkek baba maasi alamaz. 25 yasindan kucuk kiz cocuklari asgari ucrete kadar maas aliyorlarsa babadan aldiklari maas kesilmez. Yani kizlar 25 yasindan buyuk ve sigortalı calisansa baba maasinda haklari yok.
Baskasinin maasi ve parasi uzerinde bu kadar hesap yapmayin, 1 lira bilr hakkiniz yok. Yetim maasiyla kurulan evdeki perdeyide size sectirmezler ayrica

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…