Kaynanam

Eksik biliyorsunuz. Esinizin maasta hakki yok, 18 yasini gecmis calisan erkek baba maasi alamaz. 25 yasindan kucuk kiz cocuklari asgari ucrete kadar maas aliyorlarsa babadan aldiklari maas kesilmez. Yani kizlar 25 yasindan buyuk ve sigortalı calisansa baba maasinda haklari yok.
Baskasinin maasi ve parasi uzerinde bu kadar hesap yapmayin, 1 lira bilr hakkiniz yok. Yetim maasiyla kurulan evdeki perdeyide size sectirmezler ayrica
Hanfendi PERDE DE sizin paranıza kalmadık dediler geldi altinlarimi istiyor daha bana birşey takmadı maaşı da şuan ben yemiyorum eşime veriyorlar kardeşinin sorun yapmadigini söyledi annesi sorun çıkarıyor

Madem izmirde suan ev tutulmus esyali izmirden is bakin gidin o evde siz oturun hem dugune kadar paraniz birikir isiniz hazir olmus olur. Esiniz de annesinin evine donsun

Hanfendi PERDE DE sizin paranıza kalmadık dediler geldi altinlarimi istiyor daha bana birşey takmadı maaşı da şuan ben yemiyorum eşime veriyorlar kardeşinin sorun yapmadigini söyledi annesi sorun çıkarıyor

Maas sizin evliliginiz icin harcaniyor. Her giderinizi erkek tarafi ustlenmis. Cocugun maasina kadar harcaniyor. Babaniz elini cebine atmak istemedi, agiz ucuyla konustu. Normalde olmasi gereken ne kadar tuttu deyip parayi direkt yollamasiydi. Kucuk cocuk zaten ne sorun cikaracak. Annesi iyi yapiyor

Maas sizin evliliginiz icin harcaniyor. Her giderinizi erkek tarafi ustlenmis. Cocugun maasina kadar harcaniyor. Babaniz elini cebine atmak istemedi, agiz ucuyla konustu. Normalde olmasi gereken ne kadar tuttu deyip parayi direkt yollamasiydi. Kucuk cocuk zaten ne sorun cikaracak. Annesi iyi yapiyor
Hep sordu terslediler adamı evlerine kadar gidip bile sorduk dedik anlaştık alalim denildi

Yazik! Doguruyorsun, seviyor, sakiniyorsun. Sonra evladin aileye kahve pembe karakterinde birini getiriyor. Allah korusun.

Bi 15 yaşındaki çocuğun yetim maaşı kaldıydı, ona da göz dikmişsiniz karı koca. Çok korkunçsunuz.

Bi 15 yaşındaki çocuğun yetim maaşı kaldıydı, ona da göz dikmişsiniz karı koca. Çok korkunçsunuz.
Yok kardes ciraklik yapip para kazaniyormus zaten kendi okumak istememis ve abisinin 300 binlik yuvasi icin maasini kendi vermek istemis. ALLAHİM ÇİLDİRACAGİM. Bedduaci kk ablasina donusmeme 🤏🏻 su kadar kaldi.

O beni istemiyor zaten.Biraz birikmisim var çalıştığım dönemlerden.Calismak istiyorum eşime yardım ederim.Bunu kendisine dedim artık kimseden birşey talep etme dedim.Kimseden yardım ettik denilmesini duymak istemiyorum dedim.
Birikmişle evlilik dönmez,eşiniz de siz de evlilik sürdürebilmek için çabalamalısınız ama bence eşinizde iş yok. Böyle boşbeleş adamları nereden buluyorsunuz anlamıyorum.

Saka misiniz siz? Boyle bir mantik olabilir mi? Devlet o cocuga bagliyor parayi. Abisi babalik yapmis, abisine verelim derlerdi o zaman degil mi? Para karsiliginda babalik yapiyorsa yapmasin o zaman. 5 bin az para sanki. Calisinda kendi kendinizi gecindirin, sirtinizi baskalarina yaslamayin. Tuyu bitmemis yetimin parasiyla ev kuruyorsunuz. Valla dahada yazmayacagim size sinirlerimi hoplattiniz gece gece. Insan biraz olsun utanir.
İşyerinden para almak için erkenden nikah, 15 yaşındaki kardeşten alınmak istenen yetim maaşı. İki aklı evvel evlenecek diye yapmadıkları rezillikler yok.

İşyerinden para almak için erkenden nikah, 15 yaşındaki kardeşten alınmak istenen yetim maaşı. İki aklı evvel evlenecek diye yapmadıkları rezillikler yok.
Tazminata hadi yine neyse diyordum tasinana kadar calisip, nikah kiyip ayrilsaydi yine hak sahibi olacakti ama cocugun maasina kadar somurmezsin ayiptir. Birde bunu akillara zarsr sekilde savunuyor

Diğer konuya yazmıştım ama buraya daha uygun olur bu yorumum.

Konularınıza şööyle bir baktım.
Adınıza çok üzüldüm. Yaşınız olmuş 29. Daha ne kendiniz hakkında bir bilginiz var ne de etrafınız size sahip çıkıyor.
Hani desem ki çok çocuklu bir aile olduğu için babanız size sırayı getirememiş ama öyle de değil, tek çocukmuşsunuz. Öğrenilmiş çaresizlik içindesiniz ama bunun farkında değilsiniz ve sanmıyorum bir gün farkedesiniz. Ben bunun kültürle eğitimle alakalı olduğuna da inanmıyorum. İnsan bir kere o frekansını değiştirdimiydi herşeyi göremeye başlıyor ama işte kimisi de sizin gibi herşeyden habersiz yaşayıp gidiyor.
Babanız size değer verse asla o aileye emanet etmezdi. Asla onlar 3 takıyorsa ben 2 takarım demezdi. Teyzeniz size değer verse kızım bu aileye gelin olunmaz derdi. Eşiniz size değer verse bir gelinliği bile çok görmezdi. Kv’yi saymıyorum dahi. Hala burada gelmiş takı derdinseniz. Muhtemelen babanızın size değer vermemesinden kaynaklı çocukluktan gelen psikolojik bir sıkıntı var. İnsan ne kadar bilinçli olarak fark etmese de bilinçaltı ebevynlerin çocuğa karşı ne hissettiğini algılıyor ve bozukluk ortaya çıkarıyor. Umarım bir gün etrafınızdaki tüm bu olanların farkına varıp kendinize çekidüzen verirsiniz geç olmadan. Ya da en azından dünyaya bir evlat getirip onu da bu keşmekeşliğin içine mahkum etmeden.

İki tarafta leşşşşş.
İnşallah Müge Anlı’lık olmazsınız.

Yanlız sizden evlenilecek kadın olmaz. Kendinizi nimetten saymayın. Evlilik sizin gibi insanlara göre değil…

X