- 13 Ağustos 2022
- 8.621
- 4.397
- 31
-
- Konu Sahibi elifnurbeyza
Hanfendi PERDE DE sizin paranıza kalmadık dediler geldi altinlarimi istiyor daha bana birşey takmadı maaşı da şuan ben yemiyorum eşime veriyorlar kardeşinin sorun yapmadigini söyledi annesi sorun çıkarıyorEksik biliyorsunuz. Esinizin maasta hakki yok, 18 yasini gecmis calisan erkek baba maasi alamaz. 25 yasindan kucuk kiz cocuklari asgari ucrete kadar maas aliyorlarsa babadan aldiklari maas kesilmez. Yani kizlar 25 yasindan buyuk ve sigortalı calisansa baba maasinda haklari yok.
Baskasinin maasi ve parasi uzerinde bu kadar hesap yapmayin, 1 lira bilr hakkiniz yok. Yetim maasiyla kurulan evdeki perdeyide size sectirmezler ayrica
Hanfendi PERDE DE sizin paranıza kalmadık dediler geldi altinlarimi istiyor daha bana birşey takmadı maaşı da şuan ben yemiyorum eşime veriyorlar kardeşinin sorun yapmadigini söyledi annesi sorun çıkarıyor
Hep sordu terslediler adamı evlerine kadar gidip bile sorduk dedik anlaştık alalim denildiMaas sizin evliliginiz icin harcaniyor. Her giderinizi erkek tarafi ustlenmis. Cocugun maasina kadar harcaniyor. Babaniz elini cebine atmak istemedi, agiz ucuyla konustu. Normalde olmasi gereken ne kadar tuttu deyip parayi direkt yollamasiydi. Kucuk cocuk zaten ne sorun cikaracak. Annesi iyi yapiyor
Yok kardes ciraklik yapip para kazaniyormus zaten kendi okumak istememis ve abisinin 300 binlik yuvasi icin maasini kendi vermek istemis. ALLAHİM ÇİLDİRACAGİM. Bedduaci kk ablasina donusmemeBi 15 yaşındaki çocuğun yetim maaşı kaldıydı, ona da göz dikmişsiniz karı koca. Çok korkunçsunuz.
Birikmişle evlilik dönmez,eşiniz de siz de evlilik sürdürebilmek için çabalamalısınız ama bence eşinizde iş yok. Böyle boşbeleş adamları nereden buluyorsunuz anlamıyorum.O beni istemiyor zaten.Biraz birikmisim var çalıştığım dönemlerden.Calismak istiyorum eşime yardım ederim.Bunu kendisine dedim artık kimseden birşey talep etme dedim.Kimseden yardım ettik denilmesini duymak istemiyorum dedim.
İşyerinden para almak için erkenden nikah, 15 yaşındaki kardeşten alınmak istenen yetim maaşı. İki aklı evvel evlenecek diye yapmadıkları rezillikler yok.Saka misiniz siz? Boyle bir mantik olabilir mi? Devlet o cocuga bagliyor parayi. Abisi babalik yapmis, abisine verelim derlerdi o zaman degil mi? Para karsiliginda babalik yapiyorsa yapmasin o zaman. 5 bin az para sanki. Calisinda kendi kendinizi gecindirin, sirtinizi baskalarina yaslamayin. Tuyu bitmemis yetimin parasiyla ev kuruyorsunuz. Valla dahada yazmayacagim size sinirlerimi hoplattiniz gece gece. Insan biraz olsun utanir.
Tazminata hadi yine neyse diyordum tasinana kadar calisip, nikah kiyip ayrilsaydi yine hak sahibi olacakti ama cocugun maasina kadar somurmezsin ayiptir. Birde bunu akillara zarsr sekilde savunuyorİşyerinden para almak için erkenden nikah, 15 yaşındaki kardeşten alınmak istenen yetim maaşı. İki aklı evvel evlenecek diye yapmadıkları rezillikler yok.