- 16 Mayıs 2014
- 3.315
- 3.913
Sakin sen adım atma eşin bildiğin seni kandırıyor ana kuzusu evlenmeseymis madem ana sindan ayrılamiyorsa ndn evlenmiş olan bebeğe olur bide sana mahkeme verecek bosan navakada al biliyorum üzülürsün ama emin daha kotu olabilirdi böylesi daha iyi canımMerhaba arkadaşlar,
Ben 3 yıllık evliyim. Kaynanamın kendine ait bir gecekondusu var. Ve kocasından da emekli maaşı alıyor kayınpederim rahmetli olmuş. Bana en başında eşimin ailesi 3-4 ay kaynanamla oturmayı bu süreçte ev bulup takılarımı da bozdurup ev almayı teklif ettiler kısa bir süre için kiraya gitmeye değmez dediler bende kabul ettim. Biz tam 3 ay sonra evimizi aldık ancak kayınvalidem de bizimle geldi ve bana hiç birşey danışılmadı bile. Ayrıca eşime kredi çıkmaz dedikleri için tüm takılarımı verdim ve böylelikle ev kaynanamın üzerine yapılmış oldu. Bu süreçte de çok kötü şeyler yaşadım kaynanam yediğime, içtiğime, giydiğime, herşeyime karışıyordu ve ailemin de evime gelmesini istemiyordu. Sadece hamilelik sürecimde çok iyiydi bana karşı. Bebeğim 3 aylık olduktan sonra yine başladı uğraşları. Ayrı eve çıkmamıza izin vermiyor eşime hakkını helal etmeyeceğini, evlatlıktan reddedeceğini, mezarına bile gelmemesini söylüyor o böyle yapınca eşimde bırakamıyor. Bende en sonunda dayanamadım ve bebeğimi de alıp evi terk ettim. 5 ay olucak terk edeli ama eşimden ses seda yok ilk başlarda 3 yıl sabret 3 yıl sonra ayıralım evimizi diyordu kredi bitsin diyordu ben kabul etmedim. Çünkü evi terk ettiğim gün kaynanam bıçakla falan saldırdı etrafına benim ailem de bunu görünce tabi biz seni bir daha bırakmayız ayrı gidersen olur dedi.. Ama ben eşimi özlüyorum ve 1,5 yaşında oğlum var belimi bükende bebeğim zaten. Ama ne yapmalıyım eşime ben mi bir adım atsam yoksa beklesem mi biraz daha duyan herkes inanamıyor siz birbirinizi çok seviyordunuz nasıl olur diye şaşıyorlar ve eşimin ileride çok pişman olucağını söylüyorlar. Onu ilk hafta ben geri çevirdim sonrasında kabul ettim ama bu seferde o istemedi bende birdaha hiç yazmadım çok zoruma gitti söyledikleri sen o zaman istemedin şimdi de ben istemiyorum artık dedi. Ne yapmalıyım düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler...
k.k işte bu yüzden takip etmek istiyorumBıçakla saldıran birinin yanında sizi geçtim bebeğini tutmak isteyen bir adam ne kadar sağlıklı olabilir ki?
Ayrıca 5 ay boyunca adım atıp,şartları olgunlaştıramamis bir ana kuzusundan bahsediyoruz..Sizin suan adım atmanız kadar sizi küçük düşüren bir durum olamaz..
Normal şeyler değil bunların hiçbiri daha fazla mutsuz olmamak adına sizi bunca ay yok sayan adamı lütfen artık sizde yok sayın..
Bebeğiniz belinizi bükmesin karşınızda onun evladı olmasını hakeden bir baba göremedim ben malesef..
Ailenizi de ayrıca tebrik ederim ki sahip çıkmış sizlere,ailenizin kıymetini bilin ve onlarla iyi bir gelecek sunun çocuğunuza,yerinizde olmak isteyipte sahip çıkılmayan binlerce genç heba oluyor koca elinde.
canım benim . acaba sen kadar düşünemiyor mu kocan . 1.5 yaşında bebeğimiz var .Görüyor her haftasonu alıyor bırakıyor. Bebeğimizle ilgili konuşuyoruz da zaten. Kötü olan ailemle görümcem aynı apartman da oturuyor malesef
bebeği alırken de görmüyor musunuz . ya da teslim ederkenHayır eşim yelkenleri suya indirdiğimi falan bilmiyor zaten benim ona barışmayı teklif edişim de onunknin 1 hafta sonrasında oldu yani ilk 1 ay içinde yaşadık herşeyi sonrasında da ben resti çekip birdaha da yazmadım aramadım o aradığında açmadım ya da mesajlarına tamam diyip geçiştirdim. Arama ve mesajları bebeğimizle ilgili oluyor zaten
çok üzüldüm yasadıklarınızaMerhaba arkadaşlar,
Ben 3 yıllık evliyim. Kaynanamın kendine ait bir gecekondusu var. Ve kocasından da emekli maaşı alıyor kayınpederim rahmetli olmuş. Bana en başında eşimin ailesi 3-4 ay kaynanamla oturmayı bu süreçte ev bulup takılarımı da bozdurup ev almayı teklif ettiler kısa bir süre için kiraya gitmeye değmez dediler bende kabul ettim. Biz tam 3 ay sonra evimizi aldık ancak kayınvalidem de bizimle geldi ve bana hiç birşey danışılmadı bile. Ayrıca eşime kredi çıkmaz dedikleri için tüm takılarımı verdim ve böylelikle ev kaynanamın üzerine yapılmış oldu. Bu süreçte de çok kötü şeyler yaşadım kaynanam yediğime, içtiğime, giydiğime, herşeyime karışıyordu ve ailemin de evime gelmesini istemiyordu. Sadece hamilelik sürecimde çok iyiydi bana karşı. Bebeğim 3 aylık olduktan sonra yine başladı uğraşları. Ayrı eve çıkmamıza izin vermiyor eşime hakkını helal etmeyeceğini, evlatlıktan reddedeceğini, mezarına bile gelmemesini söylüyor o böyle yapınca eşimde bırakamıyor. Bende en sonunda dayanamadım ve bebeğimi de alıp evi terk ettim. 5 ay olucak terk edeli ama eşimden ses seda yok ilk başlarda 3 yıl sabret 3 yıl sonra ayıralım evimizi diyordu kredi bitsin diyordu ben kabul etmedim. Çünkü evi terk ettiğim gün kaynanam bıçakla falan saldırdı etrafına benim ailem de bunu görünce tabi biz seni bir daha bırakmayız ayrı gidersen olur dedi.. Ama ben eşimi özlüyorum ve 1,5 yaşında oğlum var belimi bükende bebeğim zaten. Ama ne yapmalıyım eşime ben mi bir adım atsam yoksa beklesem mi biraz daha duyan herkes inanamıyor siz birbirinizi çok seviyordunuz nasıl olur diye şaşıyorlar ve eşimin ileride çok pişman olucağını söylüyorlar. Onu ilk hafta ben geri çevirdim sonrasında kabul ettim ama bu seferde o istemedi bende birdaha hiç yazmadım çok zoruma gitti söyledikleri sen o zaman istemedin şimdi de ben istemiyorum artık dedi. Ne yapmalıyım düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler...
tabıkı kaldırır.Bir sey merak ettim bilen varsa yeşillendirsin lütfen, evin kayınvalidenin üzerine olması evlendikten sonra edinilmiş hak olan %50yi ortadan kaldırıyor mu?Acaba bunu hesaplayarak mı kv üzerine yapıldı ev?
Bu durumda örneğin kv vefat etse miras oğluna kalsa oglunun eşi olan konu sahibi yine de hak talep edemeyecek.tabıkı kaldırır.
hesap edilerek yapılmıstır tabiki de
bildiğim kadarıyla kaldırıyor çünkü kvnin malı oluyor.Bir sey merak ettim bilen varsa yeşillendirsin lütfen, evin kayınvalidenin üzerine olması evlendikten sonra edinilmiş hak olan %50yi ortadan kaldırıyor mu?Acaba bunu hesaplayarak mı kv üzerine yapıldı ev?
Evle ilgili hiç bir şey talep edemez konu sahibi. Çünkü tapu esas alınır. O da kayınvalidede. Kendi vermiş olduğu altınlarla ilgili olarak düğün ya da nikah kasedini mahkemeye delil olarak sunar. Ancak takılarının da ev için verildiğini ispat etmeli ki takısı değerinde parayı alabilsin. Bunu da şahitle ispat etmeli biraz da hakimin kanaatine kalmış bir durum. İyi bir avukat tutmalısınız.Bir sey merak ettim bilen varsa yeşillendirsin lütfen, evin kayınvalidenin üzerine olması evlendikten sonra edinilmiş hak olan %50yi ortadan kaldırıyor mu?Acaba bunu hesaplayarak mı kv üzerine yapıldı ev?