Kaynanam neden sürekli yalan söylüyor sizce?

Torun seviyor diye torun bakmak zorunda değil
Hastayken yardımcı olsa iyi olur tabii
Ama siz anne kız olmak istiyorsunuz diye oda olmak istemesi gerekiyor
Kendinize yaşıt bulun, çocuklarınızı birlikte parka getirecek onlar oynarken sizde kahve yudumlayacak birileri olsun
Ozaman kv yle görüşmek istemessiniz

Yani insan hastalık anında güvenebileceği bi kapısı olsun isteyebilir. Ama sizin kv kendini çok net belli etmiş. Elimi verirsem kolumu kaptırırım diye düşünüyor.

Aslında her işinize karışıp burnunu sokacağına böyle olması daha evla emin olun.

Herkes de ne kadar iyimser maaşallah😅 kendi çocuğunu büyütmüşler, zaten yeterince yorulmuşlar, yıllarca koşturmuşlar havada uçuşmuş hayran kaldım… benim etrafımda tek çocuğunu da memleketindeki annesine kvdesine 7/24 yatılı kitleyen gelinler var hem de yıllarca. Şimdi onlar için de zaten kendi çocuğunu büyütmüş bir de torunla mı uğraşacak diyemeyiz herhalde 🙄 neyse sonuçta herkesin kendi tercihi de bir konuya açıklık getireyim dedim sadece. bu da var bilin yani…

Minnet etmeyin ne olur. Kendi işinizi kendiniz yapın. Korkmayın çocuk ateşliyken falanda panik yapmayın. Allah'ın izniyle tedbirinizi alin bişey olmaz. Zaten kayınvalideninde yanında olsa birşey yapacağını sanmam. Mesafeli davranıyor gibi. Fırsattan istifade sizde mesafe koyun.

Kayınvalideniz torununu seviyormuş üst baş alıyormuş ee hayatinizia burnunu da sokmuyor
Daha ne

Çocuğunu büyüt yetmedi torununu eyle olmadı bütün angaryalari yüklen yani mezarda mi dinlensin bı nefes alsın bu kadınlar

Siz gencsiniz bir saat bile çocuk bakmak yaş almış insanlar için çok stresli b nce

Hesap sormadım derken bile baya baya hesap soruyorsunuz.

Son paragrafta hersey apaçık ortada , kadın kendisi söylemiş zaten , üstelemeye gerek yok.

Kendi göbeğinizi kendiniz kesin.
Üstelemiyorum kendisi onları yazdığında da tamam dedim eşime bile anlatmadım annesi hakkında eşimle hiç konuşmam kötülemem kendi görsün anlasın bilsin isterim
Bazı insanlar hayatını arka plana atar torun sevgisi ağır basar
bazıları da kendi hayatına odaklanmak ister
sana bi zararı dokunmuyorsa bırak varsın yararı da dokunmasın
param yok vs dediğinde he o kimsede yok de geç
bir sorun olduğunda da kendi anneni görüntülü ara ona danış
uzaksın diye iletişimsiz kalma
belli ki kv samimiyeti kendi yaşıtlarıyla istiyor
en azından herşeye karışan bi kvden yok şanslı kesimdensin diyebiliriz
Ya tabiki de kim ister her şeyine karışılsın ben ondan gene bir vazife beklemiyorum ki bahane yalanları canımı sıkıyor
Yahu kadın sizle samimi olmak ve sorumluluk almak istemiyor, bırakın kadını zorla yapışmayın..
Yapışmıyorum buraya içimi döküyorum kadına yalvarmıyorum herhalde
Vallahi demek siz çok beklenti içine girmissiniz ki kadın kaçmış.Yani cocuga da siz bakın kadın bakacağı çocuğu bakmış büyütmüş.İlla torunu diye hep size amade olmak zorunda değil.Ayrica niye yalancı oldu bu kadın.İdeal kaynana bence.Oh mis geziyor tozuyor gelip size karismiyor
Ben gezmesin demedim canım yalanlarını sıkıyor diyorum
Bence kadin kendine göre hakli. Kac sene herseye kostur kostur artik kendi hayatina odaklanmak istiyor. Sizde beklentim yok diyorsunuz, ama aslinda beklentiniz var.
İlgi tek beklenti gece gündüz başımda otursun nöbete demiyorum
Onun sevgisi o kadar, sadece sevecek, sorumluluk almayacak. Böyle kabulleneceksiniz mecburen. Her insan torununu büyütmek istemez sadece sevip koklamak istiyordur. Doktor gibi konularda ettiği kadar yardım alın gerisini kendiniz halletmeye alışmaya bakın, başka çaresi yok. En azından uzakta duruyor, yerinizde olsam bu mesafesine şükrederdim, en azından her şeye maydonoz olma hakkı bulamaz kendinde
Haklısın canım
Ay kadını bir salın ya, belli ki özgürlüğüne düşkün bir insan. Üstelik size param yok der isterse gider ferrari alır dediği gibi hesap vermek zorunda değil. Siz de laflarına inanıp itimat etmezsiniz olur biter.
Ya ben kadına yapıştım mı aynı şey sizin başınızda olsa ne hissederdiniz acaba karşısınız da yalan makinesi gibi sürekli yalan söyleyen biri ? Ayrıca hiçbir şey de istemedim ondan empati kurabilirsin
Neden anne babası dururken torunu hakkında sorumluluk alsın ki ? Kadin belli ki bu yaştan sonra hayatına odaklanmak istiyor. Zaten yıllarca evlat büyütmüş bir de torun yükü sırtlanacak.. herkes tek başına sorumluluğunu alabileceği çocuğu doğursa, kendi çocukları hakkında başkasından beklenti içinde olmasa ne güzel olur.
Sizin algılama probleminiz var galiba ben çocuğumun sorumluluğunu alabiliyorum alamadığımı hangi yazımdan çıkardın ? Ateş kısmında mı ? Ben kadına çocuğumu verip gezmelere tozmalara çıkmıyorum ki yapan çok insan da var babaanneye anneanneye torun bırakıp gezen tozan insan :) çok biliyorsun sen
Ben de torunum olunca aynı şeyi yaparım , gider sever gelirim. Herkes sorumluluğu alabileceği çocuğu doğursun, belli bir yaşa geldikten sonra gezer tozar eğlenirim , hayatıma bakarım , kocamla turlara falan katılırım . Torun torba bakmayla uğraşamam valla kusura bakmasın gelin hanım :))
İyi turlar şimdiden :)))
E ne güzel aranılan kaynana bence😂 Var ama yok, size karışmıyor, kendi hayatını yaşıyor..Kadın sorumluluk almak istemiyor demek ki, sadece seviyor torununu..Ben olsam hiçç ilişmem takılsın arkadaşlarıyla.
Ee yani yapsın ne yapıyorsa

Herkes de ne kadar iyimser maaşallah😅 kendi çocuğunu büyütmüşler, zaten yeterince yorulmuşlar, yıllarca koşturmuşlar havada uçuşmuş hayran kaldım… benim etrafımda tek çocuğunu da memleketindeki annesine kvdesine 7/24 yatılı kitleyen gelinler var hem de yıllarca. Şimdi onlar için de zaten kendi çocuğunu büyütmüş bir de torunla mı uğraşacak diyemeyiz herhalde 🙄 neyse sonuçta herkesin kendi tercihi de bir konuya açıklık getireyim dedim sadece. bu da var bilin yani…
Bence esas konu sahibi üstündeki nimetin kıymetini bilmiyor neler okuyoruz gelinin yakasından silkelemekle düşmeyen sakız gibi yapışan kaynanalar. Toruna baksa herşeye karışma yorum yapma hakkı bulan. Bu kadın açıkça sorumluluk almam sadece severim bana güvenmeyin demiş. Gelinle de uğraşmıyor. Kendi hayatı var çevresi var. Obur türlüsü çekilmiyor ya hâlâ kendini oğlu gelininin çekirdek ailesine dahil zanneden ve herşeye müdahil olan.

(Dipnot: kaynana çocuk bakmak zorunda değil diyenlere ben oturup çocuğuma baksın demiyorum ! Yalanlarından bahanelerinden sıkıldığımı dile getiriyorum)

İyi akşamlar..
24 yaşındayım 3 senelik evliyim
Eşimin annesi gerçekten çok tuhaf bir kadın bir gün konuşuyo başka bir şey anlatıyor diğersi gün söylediği yalanı unutuyor bambaşka bir şey anlatıyor. Bir gün kızım çok ateşlendi 39 a kadar çıktı ateşi hastaneye gittik geldik evdeyiz anne gitme ateşliyken ben panik yapıyorum dur dedim(kardeşim gözümün önünde eskiden havale geçirmişti ondan ateşliyken panik oluyorum) duramam esmaya (yakın arkadaşı) söz verdim onunla hastaneye gideceğim diye göz kapağı estetiği olacak dedi esma teyze anlayışla karşılar torunum ateşli dersen dedim olmaz söz verdim gitmem lazım dedi çekti gitti ama lafa gelince torunum da torunum..
ben ailemden uzak oturuyorum kaynanamla aramızda 10 dakika var yakınız anne gelebilir misin doktor muayenem var derim bir şey olur hep bahanesi hazır işim var acele etmem lazım hemen git gel çok işim var der sonra wp durumlar atar arkadaşlarıyla gezerken dolaşırken ee bize gelince mi işi var ? Bu sene 3 kere korona oldu üst üste biri bitti biri başladı yalan söyledi yani bizden kaçıyor gibi geliyor kadın sorumluluktan nasıl anlatayım size sanki ben yemek yap çocuk bak böyle şeyler de 3 senedir ne bir kere dedim ne de istedim ama kadın da o hava var kimse benden bir şey istemesin beklemesin havasında arkadaşı şehir dışına kızlarını torunlarını görmeye memleketine gitti kaynanam dayanamadı onsuz kadının peşi sıra arkasından gitti ama biz bir şey deyince bize gelince sürekli işi var ve de hep hasta benim dişim ağrır hemen diğersi gün onunda dişi ağrır ben grip olurum diğersi gün oda hemen grip olur böbrek de böbreğim de taş var kalp de kalbim de delik var kısaca kim hangi organını derse desin her organın da bir şey hastalık var kadının geçen gün üstüme sıcak su döküldü akşamına beni arıyor benimde senin gibi üstüme sıcak su döküldü diyor herkesle hastalık yarıştırma derdinde değişik yani güya geçen gün doktora gitmiş şekeri çıkmış günde 2 paket sigara içiyo pastalar kekler şekerler şekeri olan bunları yese bayılır herhalde bize geliyor param yok bitiğim diyor akşamına bir bakıyor kuaföre gitmiş saçları boyatmış kalıcı makyaj yaptırmış yüzüne keratin bakımları vs bunları diyor .
Şimdi sizce ben haksızmıyım zoruma gidiyor bu davranışları bu zamana kadar hiç saygısızlık etmedim ondan bir şey de istemedim bize neden bunları yapıyor anlamıyorum ailemden uzak oturuyorum annemi çok özlüyorum mesela anne hasreti çekiyorum onunla anne kız ilişkisi kurmak istedim hep bu şeyleri yaşattı çok tuhaf bir kadın bahanesi hastalığı bize gelince hiç bitmiyor bir kere sordum
Anne bilmeden bir kusur mu işledim neden sürekli bize gelince hep bir işin var bir şeyler bahane ediyorsun ama Esma teyze ile gezerken nedense hiç işlerin olmuyor merak ediyorum sadece dedim (asla hesap sorma değildi amacım aslında)
Bana kimseye hesap vermek zorunda değilim ben ne istersem onu yaparım kimse bana karışamaz dedi
Tamam kimse kimseye karışamaz benden kaç yaş büyük insana hesap soracak değilim ama tutumları çok dengesiz söyledikleriyle çelişiyor hep
Olmak istediğim kaynana modeli. Köy ve karavan arasında salaş bir hayat yaşamak istiyorum ileriki yıllarda. Kesinlikle torun bakmak istemiyorum.

Konuşurken lafa gelince torunum da torunum modunda ama öpmeler sarılmalar zora gelince kaçıyor işte. Kıyafetler alıyo getiriyor torunuma her şey feda olsun diye özellikle eşimin gözüne sokarak bir yandan da böyle işte 😓
E ne güzel işte seviyor kıyafet alıyor torununa.
O da sevgisini böyle gosteriyor demek ki.
Bakmak sorumluluk almak istemiyor.
O kadar daraltmissiniz ki kadın yalanlara başvurmuş artık.
Eğer bir şeyler beklemezseniz kendi haline birakirsaniz belki kendisi gelip yardım edecektir zamanla.
Ama bende de birileri bir şeyler beklese kendimi geri çekerim sanırım.

Deriz tabi ki mecbur mu insanlar bir de torununa üstelik sürekli bakmaya? Kolay mı çocuk bakmak yemesi içmesi oynaması giymesi.. Bakamayacağı çocuğu yapmasaymışlar.

Kv nin akrabalarında var öyle bir iki gördüm. Perişan çocuklar yaa anne baba yüzü görmüyorlar. Rezillik resmen. Doğur At ananın başına neymiş çalışacağım. Çalışmak zorundaysan 3 5 kere korunup yapmasaydın. Yazık değil mi o çocuklara anne baba tanımadan büyüyorlar. Kim hak eder öyle yaşamayı.

Deriz tabi ki mecbur mu insanlar bir de torununa üstelik sürekli bakmaya? Kolay mı çocuk bakmak yemesi içmesi oynaması giymesi.. Bakamayacağı çocuğu yapmasaymışlar.

Kv nin akrabalarında var öyle bir iki gördüm. Perişan çocuklar yaa anne baba yüzü görmüyorlar. Rezillik resmen. Doğur At ananın başına neymiş çalışacağım. Çalışmak zorundaysan 3 5 kere korunup yapmasaydın. Yazık değil mi o çocuklara anne baba tanımadan büyüyorlar. Kim hak eder öyle yaşamayı.
Bakmazsa bakmasın da kvnin hayatına tanıklık etmiş gibi zaten çoluk çocuk büyütmüş artık kendi hayatını yaşasın tarzı merhamet yüklü yorumlar beni güldürüyor. Belki de gamsızın biriydi, kendisi de çocuklarını kayınvalidesine paslamıştı nerden biliyoruz??

Yalan söyleme hastalığı diye bir şey var. Psikiyatra gitmesi lazım.
Eğer hastalığı yoksa sizi geçiştirmek için yapıyorsa yine yanlış. Açıkca söylese yine anlarsınız.
Bence bundan sonra hiç bir şey talep etmemek ve beklentiye girmemek en iyisi :) Allah yardım etsin.

Bakmazsa bakmasın da kvnin hayatına tanıklık etmiş gibi zaten çoluk çocuk büyütmüş artık kendi hayatını yaşasın tarzı merhamet yüklü yorumlar beni güldürüyor. Belki de gamsızın biriydi, kendisi de çocuklarını kayınvalidesine paslamıştı nerden biliyoruz??
Böyle bile olsa bunun diyetini ödemek zorunda değil ki

Aynen öyle benim çevremde evli arkadaşlarım sürekli babaanne anneanne bırakıyorlar ki ben bırakmıyorum bırakayım mı bile demedim şu zamana kadar

X